Τρίτη 3 Απριλίου 2012

«Οι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι στο πλευρό των εφοπλιστών, σε βάρος των λαϊκών αναγκών των νησιωτών»


Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, στο νομό Κυκλάδων, σχετικά με την ημερίδα που διοργανώνεται στη Νάξο στις 5/4/2012, από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Νάξου, δηλώνουν τα εξής:
          Η ημερίδα αυτή που διοργανώνεται, με θέμα το ακτοπλοϊκό δίκτυο στις Κυκλάδες, είναι ενταγμένη στα πλαίσια της πολιτικής εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη, ακόμη και στις συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, τόσο των εφοπλιστών, όσο και των μεγάλων τουριστικών γραφείων.

          Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους συμμετέχοντες (ομιλητές) στην ημερίδα, που από τις θέσεις που βρίσκονται έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, με βαριές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στα νησιά.
          Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από τους οργανωτές της ημερίδας, που έρχεται να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, ότι δήθεν κάτι καλό θα βγει για τους νησιώτες και τον τουρισμό, όταν:
          • Κανένας τους δε διαμαρτυρήθηκε καν, για τα πανάκριβα εισιτήρια και τις αυξήσεις (πριν λίγες μέρες) που επέβαλαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες με τη στήριξη της κυβέρνησης.
• Που όπως και όποτε θέλουν οι εφοπλιστές βάζουν σε κίνηση τα καράβια τους, απαιτώντας να τσεπώσουν επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στο όνομα δήθεν των άγονων γραμμών, αφήνοντας τους νησιώτες να περιμένουν πότε θα περάσει το καράβι.
• Που μετά και την άρση του καμποτάζ, οι έλληνες ναυτεργάτες θ’ αφανιστούν, όχι μόνο από την κρουαζιέρα αλλά και από τη νησιωτική ακτοπλοΐα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αλλά και για την ίδια την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα, αφού οι εφοπλιστές θα βάλουν στη θέση τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, όπως έδειξε και το πρόσφατο ναυάγιο στην Ιταλία.
• Που ενώ περίμεναν αύξηση του τουρισμού δε διαμαρτυρήθηκαν καν για την κατάργηση της εργατικής εστίας και το κόψιμο των χιλιάδων δελτίων κοινωνικού τουρισμού, που αποτελούσε τα προηγούμενα χρόνια βασική πηγή εισοδήματος για τη μικρομεσαία επιχείρηση στο χώρο του τουρισμού.
Είναι λοιπόν φανερό ότι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, πρέπει, μέσα από τα σωματεία τους, τους φορείς τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα σχέδια του εφοπλιστικού κεφαλαίου, αλλά και ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζουν οι πλειοψηφίες στην Περιφέρεια και στους Δήμους, υλοποιώντας την κεντρική πολιτική σε τοπικό επίπεδο.

         


                                                                 Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί & Περιφερειακοί
          Σύμβουλοι του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου