Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα παραμύθι για το περιβάλλον.wmv

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο “Ξέχασαν την έδρα”, το περιεχόμενο του οποίου αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να διεξαχθεί η επόμενη 11η συνεδρίασή του στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος επισημαίνει τα εξής:

“Οι δέκα συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν πραγματοποιηθεί, από τη σύστασή του στις αρχές του έτους, ως εξής:

Συζητήσεις και προβληματισμός για τα φράγματα στα νησιά, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης


 Η εξέλιξη των έργων στα Φράγματα σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου ήταν το αντικείμενο της ευρείας τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, από τον οποίο απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι θα αναζητηθούν εθνικοί πόροι για την συνέχιση και ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων, με την προϋπόθεση να είναι τεχνικά άρτια.

Το ΕΣΠΑ αντικείμενο συνάντησης του Περιφερειάρχη με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες

Συνάντηση με τους προϊσταμένους των Εφορειών Αρχαιοτήτων (Κλασσικών και Βυζαντινών) και Νεοτέρων Μνημείων, καθώς και του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου πραγματοποίησε στις 12 το μεσημέρι στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η πορεία των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, τελικοί δικαιούχοι των οποίων είναι οι συγκεκριμένοι φορείς.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Ρόδο, για μια ακόμα φορά σοβαρά θέματα που παρατάξεις της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει να συζητηθούν (ΦΠΑ στην εστίαση, Σύνθετη Τουριστική Κατοικία κ.α.), δεν συζητήθηκαν. Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης τοποθετήθηκαν ως εξής:


α) Στο θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Παύλος Χρυσαφίδης ως εισηγητής της παράταξης, είπε:
Κύριε Πρόεδρε, πριν αρχίσω την εισήγησή μου θέλω να πω ότι πολλές φορές έχετε πει ότι το Π.Σ. δεν είναι Βουλή, αλλά έτσι με τόσα άδεια έδρανα, δυστυχώς θυμίζει Βουλή.
Έχουν περάσει 4 μήνες που συγκλήθηκε για μία και μοναδική φορά η επιτροπή επεξεργασίας του κανονισμού με προεδρεύοντα τον κ. Γκούφα. Μία εντελώς τυπική σύγκλιση και συζήτηση που ουδέποτε ολοκληρώθηκε, λόγω έλειψης χρόνου όπως ειπώθηκε. Καταθέσαμε βέβαια τις απόψεις μας οι οποίες και έχουν καταγραφεί στην εισήγηση. Σε κάθε περίπτωση δεν έγινε η απαραίτητη ζύμωση τους για να υπάρξει ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


την Δευτέρα 5/9/2011 και ώρα 11:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο με θέματα :

1.    Γνωμοδότηση ΜΠΕ του έργου «Βελτίωση υφιστάμενης κοινοτικής οδού από οικισμό Αγ. Γεωργίου – Προφήτη Ηλία, μήκους 1 χλμ. περίπου, Κοινότητας Κουφονησίου ν. Κουφονησίου Κυκλάδων ».
2.    Γνωμοδότηση ΜΠΕ που αφορά εκμετάλλευση Λατομικού Χώρου Μαρμάρων έκτασης 98.214 τ.μ. της ΑΕΒΕ Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου Πεντέλης στη θέση Σανιδάδες Κυνιδάρου Δήμου Νάξου Νομού Κυκλάδων, για συνέχιση εκμετάλλευσης Λατομικού Χώρου Μαρμάρων σε έκταση πλέον 92.603 τ.μ. από την « Αφοί ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗ ΝΑΞΙΑΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Ο.Ε. » στην ίδια θέση.
3.    Δασικές Πυρκαγιές (Επιχορήγηση Καυσίμων Εθελοντικών Οργανώσεων νομού Κυκλάδων για δασοεπιτήρηση) – Εγγραφή Πίστωσης .
4.    Απευθείας ανάθεση των  έργων : « Αποκατάσταση ζημιών από βροχοπτώσεις λόγω της θεομηνίας της 3ης Φεβρουαρίου 2011 στο Νομό Κυκλάδων».

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση σε ανακοίνωση του Περιφερειάρχη και στα «μαθήματα δημοκρατίας» - Συμπεράσματα από την 10η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ν Αιγαίου


 
Σχετικά με τα «μαθήματα δημοκρατίας»[1] που δίνει ο Περιφερειάρχης μέσω ανακοίνωσής του στα ΜΜΕ και την αναφορά στον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ και τον επικεφαλής του Νίκο Χρυσόγελο, Περιφερειακό Σύμβουλο Ν Αιγαίου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι για να δώσει κάποιος μαθήματα πρέπει να ξέρει καλά το θέμα ή αλλιώς «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»:

1.  Αναφέρει ο Περιφερειάρχης: «Εξελέγησαν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με μυστική ψηφοφορία, οι τέσσερις εκπρόσωποι του οργάνου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Στη διαδικασία συμμετείχαν 44 περιφερειακοί σύμβουλοι (45 οι παρόντες, απείχε ο κ. Νίκος Χρυσόγελος). Από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν οι Γιώργος Πόκκιας (24 ψήφοι), Κώστας Σταυλάς (18) και Αντώνης Κοκιασμένος (15). Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος (10 ψήφοι)».

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων


στη μνήμη των 13 που πνίγηκαν στην Κωμιακή 
το 1958
την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
και ώρα 10 π.μ.
Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Κωμιακής.
Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει η απονομή των μεταλλίων και μικρό κέρασμα.

Διοργάνωση: Φορείς Κοινότητας Κορωνίδας Νάξου

Τηλέφωνα επικοινωνίας για συμμετοχές:
2285063248, 2285031955

Αγιασμός στον Πανναξιακό


Σύσκεψη Περιφερειάρχη με προϊστάμενους διευθύνσεων Περιφέρειας


Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, με αντικείμενο τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στα νησιά της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη) στη Σύρο.

Ο Περιφερειάρχης εξέτασε ενδελεχώς μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών, Γιάννη Αλβέρτη, και τους προϊστάμενους των διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Λευτέρη Καστρίσιο, Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Αντώνη Βουτσίνο,  και Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Αδαμαντία Συμεοπούλου, τα έργα που εκτελούνται στα νησιά με πόρους του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και εκείνα που συγχρηματοδοτούνται από τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο).

Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων των Σωματείων Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων


   Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Σωματείων Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 στην Αθήνα, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης τη λήψη απόφασης για αντιδράσεις και κινητοποιήσεις του Κλάδου μετά την αύξηση του ΦΠΑ κατά 44% στην Εστίαση και τις Συναφείς Επιχειρήσεις (μετάταξη του ΦΠΑ από το 13% στο 23%), και αφού οι Αντιπρόσωποι κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους η Γενική Συνέλευση

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δήλωση Γιάννη Βρούτση για τη διακοπή ρεύματος στο Νεώριο Σύρο



«Σήμερα το πρωί, η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, λόγω οφειλών προς αυτήν, στη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Αιγαίου, το Νεώριο Σύρου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να διακόψει τη λειτουργία της.
Το γεγονός αυτό, λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση “πνεύμονας” της Σύρου, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού Κυκλάδων.

Για την κατασκήνωση στο Αλυκό και τον τοπικό σύλλογο Πολιχνίου


Την Κυριακή 28 Αυγούστου δεχτήκαμε στο κεδροδάσος του Αλυκού μια προσβλητική επίσκεψη. Μια ομάδα εφτά ατόμων, που μετά από τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας μάς είπαν ότι είναι από το σύλλογο Πολιχνίου, εισέβαλε με περίσσεια αδιακρισία σε σημεία διαμονής των κατασκηνωτών κάνοντας επιθετικά σχόλια και αντιμετωπίζοντάς μας με απαξία και περιφρόνηση. Αυτοσχέδια τασάκια και μπουκάλια με νερό βαφτίστηκαν βόμβες ρύπανσης για το δάσος σε ένα αξιομνημόνευτο διανοητικό άλμα.

Σαν κατασκηνωτές είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όσους ενδιαφέρονται για το δάσος, κάτι που αποδεικνύεται και με τη συμμετοχή μας στις ανοιχτές συνελεύσεις τις οποίες είχε καλέσει η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου έπειτα από τις επιθέσεις σε κατασκηνωτές στα τέλη Ιουλίου.

Εκλογή εκπροσώπων Περιφερειακού Συμβουλίου στη Συνέλευση της ΕΝΠΕ – Γ. Μαχαιρίδης προς Ν. Χρυσόγελο: Να σέβεστε το Σύνταγμα και τη λαϊκή ετυμηγορία


Εξελέγησαν σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με μυστική ψηφοφορία, οι τέσσερις εκπρόσωποι του οργάνου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Στη διαδικασία συμμετείχαν 44 περιφερειακοί σύμβουλοι (45 οι παρόντες, απείχε ο κ. Νίκος Χρυσόγελος).

Από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν οι Γιώργος Πόκκιας (24 ψήφοι), Κώστας Σταυλάς (18) και Αντώνης Κοκιασμένος (15).
Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος (10 ψήφοι).
Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι κ. Δημήτρης Γρυπάρης από την πλειοψηφία και ο κ. Θεοδόσης Βαρκάς από τη μείζονα μειοψηφία.

Έντονη αντίδραση του Περιφερειάρχη σε απόπειρες υποβάθμισης του Περιφερειακού Συμβουλίου



Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου από τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, σε «ένδειξη διαμαρτυρίας», συμπαρασύροντας και τα μέλη της παράταξής του, στιγμάτισε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, τονίζοντας πως «το κορυφαίο πολιτικό όργανο της Περιφέρειας έχει να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μμ θα διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ υπό τις οδηγίες των δυο νέων προπονητών, του Σούλη Τουρσούγκα και του Γιώργου Δερμάτη.

Στην προπόνηση θα συμμετέχουν και οι παίκτριες που αποκτήθηκαν κατά
την  διάρκεια  της  μεταγραφικής περιόδου για να πλαισιώσουν τις ντόπιες
αθλήτριες και  να  ενισχύσουν την δυναμική της ομάδας ώστε να γίνει
πιο ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει στην  Α2  Εθνική κατηγορία.
Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του συλλόγου  καλωσορίζουν στην  οικογένεια
του Πανναξιακού   τους προπονητές και τα νέα μέλη της   ομάδας  και
εύχονται  σε όλους  καλή αγωνιστική χρονιά.
Με αλφαβητική σειρά, οι αθλήτριες που θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν
 με τα χρώματα του  
Πανναξιακού ΑΟΝ.