Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Δημιουργία σελίδας στο διαδίκτυο από το Δ.Σ. του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 Αναζητήστε τα νέα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και όχι μόνο, στο Blog που δημιούργησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου:

 http://teachersofnaxos.blogspot.com/

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Μ. Τρεμόπουλος δίνει τη σκυτάλη στο Νίκο Χρυσόγελο


«Έσπασε το κακοφορμισμένο σπυρί της Θεσσαλονίκης»

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανακοίνωσε επίσημα την ολοκλήρωση της επιτυχούς θητείας του στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θα συνεχίσει ο Νίκος Χρυσόγελος, στο πλαίσιο της εναλλαγής προσώπων σε θέσεις ευθύνης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα από τους Οικολόγους Πράσινους.

Σχετικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση των κυκλωμάτων τοκογλυφίας και άλλων παράνομων ενεργειών στη Θεσσαλονίκη με εμπλοκή δημόσιων λειτουργών, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συμμετοχή της Ν.Δ. στο διάλογο για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συμμετοχή της Ν.Δ. στον εθνικό διάλογο μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι επιθυμεί να συμβάλει εποικοδομητικά – όπως ήδη κάνει εδώ και καιρό - στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Φορολογικό σύστημα, το οποίο ακόμη μέχρι και σήμερα και παρά τις 15 νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά αντίθετα έχει γίνει περισσότερο άδικο, πιο πολύπλοκο, πιο γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση επί 2 και πλέον χρόνια «έσπειρε φόρους και σήμερα θερίζει ύφεση και φοροδιαφυγή».

Συμμετοχή Νίκου Μαράκη στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)


Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» συμμετείχε, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ, που έλαβε χώρα στην Αθήνα.
Στην επιτροπή μετέχουν 9 Δήμαρχοι και 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα. Στρατηγικός στόχος της επιτροπής είναι η «θεσμική ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η διεύρυνση της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών και των εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων από τους Δήμους καθώς και η Τοπική Τουριστική Ανάπτυξη».

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Tιμοκατάλογος σε καφενείο στην Πτολεμαΐδα


Σχόλια και προτάσεις επί του σχεδίου νόμου για τον τουρισμό υπαίθρου, τους τουριστικούς λιμένες της χώρας και την αδειοδότηση των τουριστικών καταλυμάτων


Αξιότιμοι κύριοι Υφυπουργοί,

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχέδια νόμων και προεδρικών διαταγμάτων που τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την επιχειρηματικότητα. Έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις, ότι τα μέτρα που επιχειρείται να ληφθούν και να εφαρμοσθούν μέσω της νομοθεσίας, δημιουργούν σύγχυση και απογοήτευση είτε λόγω ασυμφωνίας μεταξύ τους, είτε γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη η επιτακτική ανάγκη αλλαγής πορείας της χώρας που παραμένει εγκλωβισμένη μέσα σε στενά όρια σκέψης, στερούμενα οράματος και ευελιξίας, αγνοώντας επικίνδυνα τις ανταγωνιστικές προς εμάς αγορές, που βασίζουν την επιτυχία τους σε ένα ανοικτό και προοδευτικό τρόπο σκέψης.  

Προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση στη Χίο απειλεί με καταστροφή το θαλάσσιο οικοσύστημα


Μεγάλη οικονομική ζημιά για τους αλιείς Χίου και Ψαρών
 
Με εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή και γενική υποβάθμιση απειλούνται για άλλη μια φορά τα ήδη επιβαρυμένα αλιευτικά πεδία στη ΒΔ Χίο. Αυτή τη φορά, η προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση από χερσαίες μονάδες του στρατού με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Μελανιούς, μεταξύ 24 Ιανουαρίου – 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα και με διαβεβαιώσεις της 96 ΑΣΔΕΝ προς τους κατοίκους του νησιού, «αποκλειστικά και μόνο σε θαλάσσιο χώρο» (!).

Ορισμός νέας ημερομηνίας διεξαγωγής της Ειδικής Συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων έτους 2011


  Η προγραμματισμένη Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για την 27η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στην  αίθουσα Ροδίνι του Δήμου Ρόδου με θέμα: “Απολογισμός απ’ τον κ. Περιφερειάρχη  των πεπραγμένων έτους 2011 της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου»,  σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 185 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87τΑ) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», αναβάλλεται για την 3η Φεβρουάριου 2012 ημέρα Παρασκευή στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα λόγω συμμετοχής των Δημάρχων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 27-28 Ιανουαρίου 2012.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ


Ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης θα πραγματοποιήσει σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων από την Παρασκευή 13/1 έως και το Σάββατο 4/2 στα ακόλουθα νησιά των Κυκλάδων:

•    Σύρος, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012. Παρέστη στην κοπή της Βασιλόπιτας της Ν.Δ. Σύρου που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης ως κεντρικός ομιλητής ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. και Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίου & Δήμαρχου Σύρου Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλα με υφυπουργό κ. Γεωργιάδη




Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος και ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας.

Αναγνωρίζοντας τη δίκαιη αγωνία των νησιωτών στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Γιώργος Βελισσαρίου και ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διασύνδεση των νησιών αλλά και την προώθηση της κρουαζιέρας στη Σύρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την  αδειοδότηση υδατοδρομίων και λειτουργίας υδροπλάνων και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης έργων λιμένων.

Μάλιστα, παραδόθηκε στον υφυπουργό υπόμνημα σχετικό με τις χωροθετήσεις υδατοδρομίων, ζητώντας την προώθηση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των υδροπλάνων.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Στη συγκέντρωση των υπηρεσιών και στη μείωση του κόστους στέγασης τους, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς εγκρίθηκαν από την Οικονομικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, οι μισθώσεις ακινήτων σε Νάξο, Τήνο και Σύρο.

Η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη και υπό την προεδρία του Αντιπεριφεριάρχη Τζώρτζη Μακρυωνίτη, κατακύρωσε κατά πλειοψηφία την προφορική μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ενός ακινήτου στη Νάξου, στο οποίο θα στεγάζονται πλέον το σύνολο των υπηρεσιών που έως τώρα ήταν διάσπαρτες σε έξι κτήρια του νησιού.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΤΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


Αγαπητοί συγχωριανοί, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου σας εύχεται υγιές, δημιουργικό και ευτυχές το νέο έτος και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις κάτωθι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας:


Α. Βράβευση επιτυχόντων συγχωριανών μας για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και ΑΤ.Ε.Ι. της χώρας κατά τις εξετάσεις του έτους 2011 και κοπή της Βασιλόπιτας για το νέο έτος


     Η εορταστική αυτή εκδήλωση θα λάβει χώρα το  ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 στις 11:00  στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Παρακαλούνται οι φοιτητές-φοιτήτριες  ή οι οικογένειές τους να ενημερώσουν τον Σύλλογο για τη σχολή στην οποία εισήχθησαν στα τηλέφωνα 210-3215801, στο e-mail:sfn1926@gmail.com του Συλλόγου και  στα τηλέφωνα των Συμβούλων  που αναγράφονται στη πίσω σελίδα.

Β.  Παρουσίαση Βιβλίου

Εν όψει της επίσκεψης Στυλιανίδη


Επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς τον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ως Επιμελητήριο Κυκλάδων παρακολουθούμε με αγωνία τις πρωτόγνωρες για τη χώρα μας εξελίξεις και όσα συμβαίνουν γύρω μας, γνωρίζοντας πως, στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, ποτέ άλλοτε οι πολίτες και ο επιχειρηματικός κόσμος δεν δοκιμάστηκαν τόσο.

Αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας των Κυκλάδων, νοιώθουμε την υποχρέωση να σας μεταφέρουμε το αίσθημα της αγανάκτησης και βαθειάς απογοήτευσης για τον τρόπο που η κεντρική πολιτική εξουσία χειρίζεται αυτήν την τόσο ιδιάζουσα και ευαίσθητη κατάσταση, αλλά και τη διαρκώς αυξανόμενη εντύπωση των απλών πολιτών ότι η πορεία που ακολουθούμε οδηγεί σε αδιέξοδο.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ TOY ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Δηλώνουμε αντίθετοι στην αιφνιδιαστική και αναιτιολόγητη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επειδή:
•    αφαιρεί από τον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου ένα θεσμικό κεκτημένο, και ένα πολύτιμο εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού
•    περιορίζει την δυνατότητα διαμόρφωσης και εφαρμογής νησιωτικών πολιτικών για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής,
•    στερεί τα νησιά από μια κρατική δομή που παρεμβαίνει εξειδικευμένα και άμεσα σε κρίσιμους τομείς όπως οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η διαχείριση των υδατικών πόρων.

Ερωτήσεις - Επερωτήσεις προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Γκούφα

                                                         
     Κύριε πρόεδρε
εκ μέρους της παράταξης μας και βάσει του Κανονισμού, θέλουμε να καταθέσουμε τις παρακάτω Ερωτήσεις-Επερωτήσεις:

1)    Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στο Ν. Αιγαίο πάει από το κακό στο χειρότερο
Έχουν περάσει μόλις έξι (6) μήνες από την περίφημη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Νάξο, με θέμα την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, όπου η κυβέρνηση δια του επίσημου εκπροσώπου της, του Γ.Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, είχε αποκαλέσει “Ελβετία” την περιοχή του Ν. Αιγαίου σε σχέση με την ταχύτητα μεταφοράς των έκτακτων περιστατικών και ταυτόχρονα είχε εξαγγείλει ότι οικοδομείται τάχιστα το νησιωτικό ΕΣΥ, ενώ υποσχέθηκε ότι εντός λίγων ημερών θα είχαν ψηφιστεί στο υπό ψήφιση τότε νομοσχέδιο για την Υγεία, σημαντικές ευεργετικές διατάξεις που θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας.

Με την ψυχολογία στα ύψη περιμένει τον Απόλλωνα

Η ηρεμία, τα χαμόγελα και το καλό κλίμα έχουν επιστρέψει στο στρατόπεδο του Παννναξιακού και όλοι πλέον, αθλήτριες, προπονητές και διοίκηση ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν καθώς μετά τον θρίαμβο στην Νέα Ιωνία(3-1 με τους Ίωνες) η γυναικεία ομάδα βόλεϊ επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις του 1ου γύρου με τρία, θεωρητικά εύκολα, σερί εντός έδρας παιχνίδια. Το ερχόμενο Σάββατο(21/1) στις 19.00 υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας, ακολουθεί ο εξ αναβολής αγώνας με τον Λαρισαϊκό(28/1) και μια εβδομάδα αργότερα στις 4 Φεβρουαρίου ο πρώτος αγώνας του 2ου γύρου κόντρα στην Θέτιδα.

Ανακοίνωση Κ.Ο.Β. Κωμιακής του ΚΚΕ.doc

Με αφορμή την συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου για το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα, αναφέρουμε τα παρακάτω:
 Συμφωνούμε με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Αιγαίου, ότι το αλιευτικό καταφύγιο, είναι έργο ζωής για την περιοχή, θα βοηθήσει στην παραμονή και διαβίωση των κατοίκων, την ανάπτυξη και αξιοποίηση της Β. Νάξου, με την προϋπόθεση ότι θα προστατεύει και θα αναδεικνύει τις αρχαιότητες που υπάρχουν,  θα σέβεται το περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου.
  Η οργάνωσή μας ασχολείται και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας, όπως το αποχετευτικό της ορεινής Νάξου και ιδιαίτερα του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας, με διεκδικητικό πλαίσιο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Να μην κοπεί κανένα ρεύμα
Να καταργηθεί το χαράτσι
Επαγρύπνηση, Αλληλεγγύη, Κινητοποίηση, Ψηλά το κεφάλι

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επισκέφτηκε τη Δευτέρα 16-1-2012 τα γραφεία της ΔΕΗ στη Νάξο, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της ΔΕΗ κ. Μαρούλη, της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Φωστιέρη και την Προϊσταμένη της υπηρεσίας της εμπορίας κ. Αγαπητού.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Για Συγκοινωνίες, Υγεία και Περιβάλλον στην Ομάδα Δράσης ο Περιφερειάρχης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από αίτημα του ιδίου, η συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη με την εκπρόσωπο της Ομάδα Δράσης της Κομισιόν στην Αθήνα Ζορζέτα Λάλη και συνεργάτες της.

Ο Περιφερειάρχης αφού ανέλυσε τους τρεις τομείς που αποτελούν προτεραιότητες για το Νότιο Αιγαίο, και συγκεκριμένα, την ακτοπλοΐα – συγκοινωνίες, την υγεία και το τρίπτυχο νερά – λύματα – απορρίμματα, ζήτησε να διερευνηθούν οι δυνατότητες για παροχή τεχνογνωσίας και «καλών πρακτικών» που ακολουθούνται σε άλλες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης προκειμένου να επιλυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα.

Οι σπουδαστές της Τουριστικής Σχολής στην Περιφέρεια – Δεσπ. Διακοσταυριανού: «Ανοικτή η σχολή με νύχια και με δόντια»


Την αγωνία τους για το μέλλον της σχολής τους εξέφρασαν σήμερα οι σπουδαστές της ΕΠΑΣ – ΟΤΕΚ Ρόδου στην αντιπεριφερειάρχη Δέσποινα Διακοσταυριανού, στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης.
Αφού εξέθεσαν τα προβλήματα λειτουργίας της ΑΣΤΕΡ, η αντιπροσωπεία των σπουδαστών τόνισε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» μπροστά στο ενδεχόμενο κλεισίματος της σχολής.

Επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί στην διοίκηση των Μικρών Κυκλάδων

Κάθε μία από τις τέσσερις Δημοτικές Νησιωτικές Κοινότητες των Μικρών Κυκλάδων διοικείται και με έναν διαφορετικό τρόπο, καταδεικνύοντας σε όλη της την έκταση την αναβλητικότητα και τον φόβο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος την λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα.

Αυτοσχεδιασμών το ανάγνωσμα λοιπόν:
Ηρακλειά

Στην Ηρακλεια, σχεδόν από την αρχή λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου, εφαρμόζεται πλήρως ο Καλλικράτης. Η Δημοτική Νησιωτική Κοινότητα διοικείται από τον χωρικό αντιδήμαρχο (αρχικά τον κ. Πολυκρέτη και πρόσφατα τον δημοτικό σύμβουλο Ηρακλειάς κ. Ζούλη) και τον αντιπρόεδρο της δημοτικής νησιωτικής κοινότητας κ. Μιχάλη Σπίνο. Ο κος Σπίνος εκλέχθηκε με τον συνδυασμό μας, χαίρει της ομόφωνης εκτίμησης όλου του συμβουλίου, και εξ αρχής δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να ονομάζεται Πρόεδρος αλλά να ενεργεί προς όφελος του Νησιού του.

Επιστολή προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Ν. Σηφουνάκη, με θέμα: «Σχέδιο Π.Δ. ‘’Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης’’»,

 έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων  της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :
«Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο: «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεως γης» περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές διατάξεις σε θετική κατεύθυνση, όπως είναι οι Περιοχές Ειδικής Προστασίας που αφορούν σε περιοχές που προστατεύονται με ειδικές διατάξεις (δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, NATURA, κλπ.).

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αυτή τη φορά ...σώθηκε!

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 20 Ιανουαρίου 2012,  ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.00  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

1.      Λήψη απόφασης επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής « Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης» και ιδίως επί του άρθρου 14 του σχεδίου αυτού.
2.      Καθορισμός ανώτατου ύψους προϋπολογισμού εξόδων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
3.      Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας και Πανεπιστημίου Αιγαίου


Με την υπογραφή σήμερα στη Ρόδο πρωτοκόλλου συναντίληψης και συνεργασίας από τον Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και τον πρύτανη Πάρι Τσάρτα επισφραγίστηκαν οι άριστες σχέσεις ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Κοινή ήταν η εκτίμηση, όπως σημειώνεται και στο κείμενο της συμφωνίας, ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για μια σύμπραξη μεταξύ των δύο πλευρών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος με σκοπό να προκύψουν πολλαπλά οφέλη για την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο.

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεις γης»


Σε απάντηση των ερωτημάτων αλλά και των διαμαρτυριών που λάβαμε σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από την δημοσίευση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεις γης» σας ενημερώνουμε ότι:
 Με απαντητική του επιστολή, μετά από έγγραφη ερώτηση μας, ο  αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός μας διευκρινίζει  ότι, το άρθρο 14 του σχεδίου δεν απαγορεύει την κατοικία στις εκτός σχεδίου περιοχές, αλλά αντιθέτως εξειδικεύει και κατοχυρώνει τις χρήσεις γης.
  Η δυνατότητα για την εκτός σχεδίου δόμηση που αφορά και στην κατοικία, δεν θα επηρεάζεται από τις διατάξεις του υπό διαβούλευση Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, αφού η εκτός σχεδίου δόμηση θα συνεχίσει να διέπεται από τις διατάξεις του ΦΕΚ 270/85 που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.

Εκπληκτικό! Το 2012, χρονιά που πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί και οι άνεργοι, η Γερμανία με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πέτυχε να μειωθούν τα κονδύλια που διαθέτει η ΕΕ για τρόφιμα στους απόρους

•    Τα ποσά που αναλογούν στην Ελλάδα από 20.045.000 το 2011 μειώνονται σε 4.805.742 ευρώ το 2012
Το 2012, χρονιά που πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί και οι άνεργοι στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, η Γερμανία με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πέτυχε να μειωθούν δραματικά τα έτσι κι αλλιώς λίγα χρήματα που η ΕΕ διέθετε για παροχή τροφίμων σε απόρους. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, τα κονδύλια που της αναλογούν μειώνονται από 20.045.000 το 2011 σε 4.805.742 ευρώ το 2012.

Βασικά σημεία τοποθέτησης του αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση, για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται στη Βουλή των Ελλήνων:

Οι φορολογικές διατάξεις που ενσωματώνονται στο παρόν πολυνομοσχέδιο, εξακολουθούν – όπως και στους προηγούμενους 14 φορολογικούς νόμους– να είναι πρόχειρες και αποσπασματικές.
Δεν απαντούν στις σημερινές οικονομικές προκλήσεις, καθώς και στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής φορολογικής μεταρρύθμισης.
Είναι χαμηλών προσδοκιών και μειωμένης αποτελεσματικότητας. Είναι ασύνδετες μεταξύ τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούν να «μπαλώσουν» ή ακόμη και να διορθώσουν πρόσφατα ψηφισμένες φορολογικές διατάξεις.

Η σημερινή παναττική απεργία και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, πρέπει να αποτελέσουν έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς και ταυτόχρονα εκδήλωση αλληλεγγύης πέρα από τους χαλυβουργούς και στους εργαζόμενους που βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε πολυήμερες κινητοποιήσεις σε δεκάδες τόπους δουλειάς.


 Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει. Οι βιομήχανοι ζητούν και άλλα μέτρα. Απαιτούν νέες παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις με δραστική μείωση των μισθών κι επιδομάτων, ζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, δραστικές περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές για την ασφάλιση (προτείνουν για αρχή -10%), νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΓΚΡΙΩΤΩΝ

    Στην όμορφη αίθουσα του ξενοδοχείου STANLEY έγινε και φέτος η εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου, και η βράβευση των παιδιών που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις του 2011.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ( και είπαν τα χρόνια πολλά) ο βουλευτής Κυκλάδων Κ. Ρήγας, ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης με την σύζυγό του, ο πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου κ. Ναυπλιώτης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής του Δήμου κ. Αξαόπουλος, ο Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ κ. Μαϊτός, Πρόεδροι , Αντιπρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων Απεράθου, Φιλωτίου, Κωμιακής, Εγκαρών, Κουρουνοχωρίου, Αγγιδιών, Κυνηδάρου, Τριπόδων, Δαμαλά, μέλη του Δ.Σ της Ο.ΝΑ.Σ και πολλοί φίλοι και μέλη του Συλλόγου.

Όχι σε άλλες μειώσεις μισθών που δημιουργούν «φτωχούς εργαζόμενους»


Θεσμοθέτηση ελάχιστου αξιοπρεπούς εισοδήματος ως ποσοστό του ΑΕΠ ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

«Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας ελάχιστα έχει να κάνει με το μισθολογικό κόστος. Κατά συνέπεια, όταν ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει -με επίκληση την ανεργία- στην περεταίρω στρρίκνωση του, δεδομένο είναι ότι και η φτώχεια και οι άνεργοι θα αυξηθούν, ενώ ύφεση και αδιέξοδα θα αποκτήσουν μονιμότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων Ελεάννα Ιωαννίδου.
Άλλωστε με τις νομοθετικές ρυθμίσεις το 2010: