Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Στελεχώνεται και ξεκινά η λειτουργία του ΚΕΔΔΥ Νάξου

 Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Νάξου είναι πλέον γεγονός. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε τη στελέχωση του νεοϊδρυθέντος ΚΕΔΔΥ Νάξου, με ειδική διαγνωστική ομάδα, αποτελούμενη από τους εξής:
-         Κωνσταντίνο Κλουβάτο (προϊστάμενο ΚΕΔΔΥ Νάξου)
-         Μαρία Θεοδοσίου (ψυχολόγο)
-         Σωτηρία Ζουρνατζή (κοινωνική λειτουργό)
     Υπενθυμίζουμε ότι, με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παραχωρήθηκε το  κτίριο του κατηργημένου πλέον Δημοτικού Σχολείου Εγγαρών για τη στέγαση του ΚΕΔΔΥ. Η λειτουργία του ξεκινά άμεσα και βοηθάει κάθε ενδιαφερόμενο, τόσο στη Νάξο όσο και στα γύρω νησιά, καθώς απαλλάσσει τις οικογένειες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από ταξίδια σε άλλα ΚΕΔΔΥ για διάγνωση.
    

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης για τη σημασία του Ελληνορωσικού Συνεδρίου


Στη σημασία του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο.
Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η διοργάνωση έγινε σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί ο πεσιμισμός και ο φόβος, στέλλοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής.
«Είναι σημαντικό ακόμα και το γεγονός ότι παράγοντες και από τις δύο πλευρές πέτυχαν να κτίσουν διαπροσωπικές σχέσεις που θα διευκολύνουν την περαιτέρω συνεργασία τους σε θεσμικό και προσωπικό επίπεδο», είπε ο κ. Μαχαιρίδης,
Τόνισε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης:

Στη Νάξο οι επόμενοι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

   Η λήξη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, την Κυριακή 2 Οκτώβρη, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, έδωσε στη Νάξο μία ακόμη νίκη για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού: την ανάληψη της διοργάνωσης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου του 2012.
     Η μακρόχρονη και επίμονη προσπάθεια του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, και οι επαφές του με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Χαλκιώτη και με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλη Σεβαστή, απέδωσαν ώστε να αναλάβει η Νάξος την επόμενη διοργάνωση των αγώνων.

Κινούμενη «βόμβα» 1,6 εκατομμύριο καταλυτικά Ι.Χ.

Συνέντευξη του Ιάκωβου Γιακουμή στην "Ημερησία"
Tου Γιώργου Aνδρή
andris@pegasus.gr

Περισσότερα από 1,6 εκατ. καταλυτικά επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, με αμφιβόλου ποιότητας καταλυτικούς μετατροπείς, καθιστώντας τα πηγές εκπομπής αρωματικών υδρογονανθράκων και, ως εκ τούτου, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, τη στιγμή, μάλιστα που υπάρχει νόμος βάσει του οποίου τα οχήματα για να περάσουν από KTEO πρέπει ο ιδιοκτήτης τους να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενώ αντίστροφα για να ανανεωθεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο πρέπει να προσκομίσει το Δελτίο Tεχνικού Eλέγχου. Aν στα παραπάνω συνυπολογιστούν και τα περίπου 900.000 συμβατικά I.X., τότε ο αριθμός των επικίνδυνων I.X. ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια οχήματα! Aυτή είναι η διαπίστωση του χημικού μηχανικού του EMΠ Iάκωβου B. Γιακουμή, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας «Mονόλιθος», που αποτελεί έναν από τους βασικότερους ανακυκλωτές καταλυτών στην Eλλάδα. Ο κ. Γιακουμής εξηγεί πως οι λύσεις υπάρχουν και είναι δοκιμασμένες από άλλα κράτη-μέλη, ενώ για το θέμα της άρσης απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει άμεσα, με την προϋπόθεση, όμως, να μη μετατραπούν τα οχήματα diesel σε «μουντζούρηδες»....

Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ διαφωνεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ΜΗ δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των αιρετών.

 Μετά τα σκάνδαλα της SIEMENS, το Βατοπέδι, το όργιο των εργολάβων στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τα εκατομμύρια στις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την εκτεταμένη διαφθορά όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και χρεοκόπησαν την χώρα θεωρούμε προκλητική την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου με την πλήρη ταύτιση και της Μείζονος πλειοψηφίας. Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε υπέρ της πλήρους διαφάνειας και της δημοσιοποίησης ΚΑΘΕ στοιχείου που συμβάλλει στην θωράκιση του Δημόσιου συμφέροντος. Άλλωστε «καθαροί ουρανοί αστραπές δεν φοβούνται» .

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύλισαν δύο χρόνια, που δυστυχώς γύρισαν την Ελλάδα και τους Έλληνες δεκαετίες πίσω. Μάλιστα, την “επέτειό της” η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε να μας την “υπενθυμίσει” με μια ακόμη νέα δέσμη επαχθών φορολογικών μέτρων, εκτός μεσοπρόθεσμου. Φορολογικών μέτρων, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αρκεί να μην επέμενε η κυβέρνηση σε μια αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του Μνημονίου και να μην ίσχυε η ισοδύναμη σχέση των Κυβερνητικών αστοχιών, όπως:

Υπεγράφη το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Σαλαμίνας


     Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, μετέβη στη Σαλαμίνα, όπου μετείχε στις εκδηλώσεις «Σαλαμίνεια 2011».
     Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι των 23 Πόλεων – Κρατών, που μετείχαν στην ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ., κλήθηκαν από το δήμαρχο Σαλαμίνας να υπογράψουν Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης με τον εκεί Δήμο.