Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012


Δημόσιος απολογισμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Οι Πολίτες Κόντρα στον Καιρό, θεωρούν ότι κατά τον απολογισμό του ενός χρόνου λειτουργίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ν.Αιγαίου, αυτά που κρίνονται είναι τόσο το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο (Καλλικράτης) όσο και αυτή καθεαυτή η δράση και λειτουργία της Περιφέρειας και των οργάνων της, ορισμένα εκ των οποίων, όπως καυτηριάζεται, είτε έχουν συσταθεί αλλά παραμένουν αδρανή, όπως η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, είτε δεν έχουν καν υλοποιηθεί όπως ο Συμπαραστάτης του Πολίτης αλλά και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλλων, οδηγώντας έτσι σε εκφυλισμό σημαντικούς για τη δημοκρατική λειτουργία της Περιφέρειας θεσμούς.

Εισήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ – Απολογισμός πεπραγμένων 2011


Συμπληρώνοντας ένα χρόνο θητείας δίνουμε σήμερα λόγο στην τοπική κοινωνία για τα έργα και τις δράσεις μας.
Είμαστε εδώ, για να λογοδοτήσουμε απέναντι στους εντολείς μας, τους Νοτιοπελαγίτες, όχι επειδή μας το επιβάλλει ο νόμος, αλλά διότι αυτή είναι η ελάχιστη ηθική και πολιτική υποχρέωση που έχουμε προς τους συμπολίτες μας, αυτούς που μας εξουσιοδότησαν να υπηρετήσουμε τον τόπο και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους.

Καρναβάλι 2012 από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση με τη βοήθεια της ΣΥΝΑΞΙΑΣ


Το επίσημο τηλεοπτικό σποτάκι για το Ναξιώτικο Καρναβάλι της Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Μεθυδότεια.jpgΜέσα στα επισυναπτόμενα είναι και το ραδιοφωνικό σποτάκι., Naxos_Apokries_RAdio_Spot.mp3,
επίσης υπάρχει για το Facebook το Timeline για το 3ημερο.
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012-02-02
Μεθυδότεια | Μύηση σε Διονυσιακό δρώμενο
Με τα Μεθυδότεια προσπαθούμε να αναδείξουμε εν μέρει, την πεμπτουσία και τον θεμελιώδη χαρακτήρα του Διονύσου που δεν ήταν άλλος από την ΜΑΝΙΑ.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Για τη δημιουργία Δικτύου Αλληλεγγύης και Αντίστασης


Η επιβολή των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το κίνημα ανυπακοής που έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, ανάγκασε την κυβέρνηση, να δώσει παράταση στις διακοπές του ρεύματος αλλά και να εξαιρέσει νοικοκυριά, από την υποχρέωση πληρωμής του.
 Ξέρουμε ότι το κράτος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να το επιβάλει και να το παγιώσει μαζί με μια σειρά από νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Δεν θα πρέπει ούτε μια στιγμή να επαναπαυτούμε, αλλά θα πρέπει να κλιμακωθούν οι προσπάθειες οργάνωσης του κόσμου με αίτημα να πάρει η κυβέρνηση πίσω τους εξοντωτικούς και άδικους φόρους.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ Στη σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων


Το μαύρο μέτωπο, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, ΕΕ, ΔΝΤ με τη σύμπραξη της πουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ οδηγούν στο σφαγείο τα όποια εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα και τους εργαζόμενους στα κρεματόρια της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου με πρόσχημα τη «σωτηρίας μας».
Στο κύμα των νέων μέτρων περιλαμβάνονται:

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

σΕμΙνάΡιΟ κΡουσΤώΝ




πΟύ;
στη Χώρα

απΌ ποΙόΝ;
τον καθηγήτή του Ε.Μ.Π. Βασίλη Βασιλάτο, ιδρυτή του σχήματος «Ιστορίες για Κρουστά»

γΙα πΟιόΝ;
για όσους θέλουν να εξερευνήσουν ρυθμούς και όργανα αλλά κυρίως να συμμετάσχουν στην εκρηκτική εμπειρία μιας ομάδας κρουστών

πόΤε και για πόΣο;

από Φλεβάρη μέχρι Ιούλη, ένα 3ωρο το μήνα

πΛηΡοφΟρίΕς;
απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις, δηλώσεις συμμετοχής κ.λ.π.  στο 6975-851778 μέχρι  10 φλεβάρη


Παραδοσιακή εξαγωγή λαδιού

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ

To Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
 και ώρα 17:00
στο ανακαινισμένο λιοτρίβι του Δαμαλά

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Καταγραφή των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων


    Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα πραγματοποιηθεί το έργο της καταγραφής των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, με σκοπό τη σύσταση Ενιαίου Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών.

    Η απογραφή αφορά όσους λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τα κάτωθι:
1.    Βαριάς Αναπηρίας
2.    Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης
3.    Εγκεφαλικής Παράλυσης (Σπαστικών)
4.    Κώφωσης (Κωφαλαλίας)
5.    Κίνησης
6.    Παραπληγικών, Τετραπληγικών και Ακρωτηριασμένων Ανασφάλιστων.

«Τράπεζα ψυχής»

http://dounaiandlavein.blogspot.com/
Δούναι και Λαβείν Ομάδας Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ενότητας  Δρυμαλίας  Νάξου

Σελίδα προσφοράς, ανταλλαγής, δραστηριοποίησης

Ας ταράξουμε τα νερά της αδράνειας και ας κινητοποιηθούμε! Η  καλή διάθεση και ο ενθουσιασμός θα είναι τα όπλα μας!
   Ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια, ως παρέα, να συλλέγουμε σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, δέντρων και αμπελιών για να μην χαθεί ο τοπικός μας πλούτος, στον τομέα αυτό, και για να απολαμβάνουμε νόστιμα και υγιεινά φρούτα και λαχανικά. 
  Η μεγάλη ζήτηση μας οδήγησε στην πιο οργανωμένη συλλογή και στην πραγματοποίηση, κάθε Άνοιξη, «Ημέρας ανταλλαγής σπόρων».
   Αξιοσημείωτο είναι το μοίρασμα περισσότερων από 550 φακέλων με σπόρους στην περσινή εκδήλωση.
   Και έπεται συνέχεια…
   Παράλληλα δοκιμάσαμε τη διοργάνωση του «Παζαριού Ανακύκλωσης». Ένα διαφορετικό παζάρι, όπου δίνονται δωρεάν ρούχα, βιβλία, CD, DVD, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, κ.ά., σε άριστη κατάσταση. Είναι όλα αυτά που γεμίζουν τα ράφια, τα συρτάρια και τις ντουλάπες μας, δεν μας χρησιμεύουν πια αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάποιους άλλους.

Η ανάπτυξη του Νότιου Αιγαίου θέμα συζήτησης σήμερα στη Βουλή


Στην Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» συνεδρίασε σήμερα η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, υπό την προεδρία της κας Άντζελας Γκερέκου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Περιφερειακή ανάπτυξη Νοτίου Αιγαίου» και επί μέρους θέματα: Συγκοινωνία - Υγεία - Περιβάλλον - Περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πετυχημένη εκδήλωση από την Ο.ΝΑ.Σ.


         Σε  έντονα  συγκινησιακό   κλίμα  πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο  29/01/2012 στο  αμφιθέατρο του  Πολεμικού  Μουσείου  η  κοπή  της  πίτας  της  Ομοσπονδίας  μας  και  η  εκδήλωση   τιμής  στον  ΙΑΚΩΒΟ  ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ.  Εκατοντάδες  συμπατριώτες  μας,  αλλά  και  άνθρωποι  απ΄ όλο  το  φάσμα   του  πνεύματος  και  των  τεχνών,   αψήφησαν   τον  καιρό  και  τους  καιρούς  και  με  το  ζεστό  τους  χειροκρότημα  απότισαν  τον  αναλογούντα  φόρο  τιμής,  στον  αναμορφωτή  του  νεοελληνικού  θεάτρου,  στον  ακαδημαϊκό,   στον  άνθρωπο.

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη λήξη θητείας μελών Συμβουλίων Χωροταξίας, Οικισμού και Περι βάλλοντος (ΣΧΟΠ)


Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, ο νόμος 4030/11 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» δια του άρθρου 42, όρισε τη λήξη της θητείας των μελών του ως άνω αναφερόμενου συμβουλίου, από τη δημοσίευσή του, αν και δια της από 21/2/2011 απόφασης της τέως Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Ναυτιλίας, η θητεία των μελών του ΣΧΟΠ για το Ν. Κυκλάδων είχε οριστεί έως και την 31/12/2012.

Επίσκεψη Πουσσαίου στη Σαντορίνη


Τη Σαντορίνη επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε επιτόπια αυτοψία στα έργα ΤΕΕ Θήρας και Γυμνάσιο Μεσσαριάς, τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με τους επικεφαλής και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σαντορίνης.

Συζητήθηκαν ενδελεχώς τα προβλήματα και βρέθηκαν λύσεις έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων και την απορρόφηση των πόρων.

Την Πέμπτη (26.01) ο κ. Πουσσαίος παραβρέθηκε στο συνέδριο “Γνωριμία με το Ηφαίστειο, το συγκάτοικό μας”, που διοργάνωσε ο δήμος Θήρα με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Προσπάθεια συγκρότησης Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης


Πρωτοβουλία εξαγγέλλουν ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, για την συγκρότηση Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης,ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (Πειραιώς 206).

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Ιωάννα Κολοβού τηλ. 6977918816
Γιώργος Παπαπέτρου τηλ. 6946743678

Σεμινάριο Tango στη Νάξο


Τι συμβαίνει τελικά με το ηφαίστειο της Σαντορίνης-όλη η αλήθεια

Μετά τις τρεις συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη, ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα έχει κινητοποιηθεί ώστε να δει τι ακριβώς συμβαίνει με το φαινόμενο που έχει κάνει έντονη την παρουσία του, με σεισμούς που ξεπερνούν τα 3 Ρίχτερ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


«ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Συνάδελφοι τεχνικοί,
Τις επόμενες ημέρες θα κληθείτε και θα λάβετε εντολές να διακόψετε το ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς και ανέργους συνανθρώπους μας που δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι.
Με κάθε σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις επιπτώσεις των κινήσεών μας

Το συνδικάτο σας, η ταξική και ασυμβίβαστη ΓΕΝΟΠ,
    σας καλεί  να αγνοήσετε αυτές τις εντολές,

Καρναβάλι 2012

Ετοιμαζόμαστε για το Ναξιώτικο Καρναβάλι. Δηλώνουμε συμμετοχή στα τηλέφωνα.
Κατασκευάστε το δικό σας άρμα, Δημιουργήστε την δική σας Ομάδα και ελάτε να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Όσο πιο πολύ τρέλα τόσο το καλύτερο, όλοι μαζί μπορούμε να κανουμε το Καρναβάλι της Νάξου μεγάλο.!!!!
Σας περιμένουμε όλους