Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενημέρωση του ΠεριφερειάρχηΜε την επισήμανση ότι «οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας δεν συνιστούν “προνομιακό καθεστώς” (preferential regime) για τα νησιά μας, άρα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο από την τρόικα», ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου που συνεδριάζει στη Ρόδο, επανέλαβε για μία ακόμα φορά την πάγια θέση του ότι οι τοπικοί φορείς συνολικά του Αιγαίου θα είναι σε εγρήγορση και θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ώστε να μην τεθεί ούτε προς συζήτηση θέμα κατάργησή τους.


Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη των κομμάτων με τα οποία συναντήθηκε η αντιπροσωπεία των φορέων του Αιγαίου, σημειώνοντας επίσης ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, έστω εμμέσως, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αν και όπως είπε ο κ. Μαχαιρίδης, «θα επιμείνουμε στο αίτημά μας για συνάντηση με τους αρχηγούς των δύο κομμάτων».

Σε ό, τι αφορά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των νησιών μας, ο κ. Μαχαιρίδης υπογράμμισε τη σημασία των ημερίδων που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, πρόσφατα στη Ρόδο και το επόμενο διήμερο στη Νάξο, με στόχο πάντα την αναζήτηση λύσεων και μέτρων για την επαρκή και ποιοτική συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών μας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν επί πέντε ημέρες στη Γερμανία, με σκοπό την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία εξακολουθεί να εκφράζει επιφυλάξεις απέναντι στη χώρα μας. «Ελπίζουμε – είπε ο κ. Μαχαιρίδης – ότι από τον Μάιο και μετά, όπως μας διαβεβαίωσαν οι τουριστικοί παράγοντες και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Γερμανίας, θα υπάρξουν ανοδικές τάσεις στις κρατήσεις από τους συμπατριώτες τους».

Τέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης χαρακτήρισε εθνικό θέμα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, επιβεβαιώνοντας ότι στις νησιωτικές περιφέρειες δεν προβλέπεται η κατασκευή χώρων συγκέντρωσης, αφού οι παράνομα εισελθόντες μετανάστες διαμένουν σε ξενοδοχεία και εξασφαλίζεται η σίτισή τους, μέχρι να μεταφερθούν στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου