Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2012 και Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου

Ευχόμαστε κατ’ αρχήν Χρόνια Πολλά και το Νέο Έτος 2012 να χαρίσει υγεία και ευτυχία σε εσάς προσωπικά και στις οικογένειές σας.
Με την παρούσα επιστολή σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί:
•    Στη Νάξο: Στην ταβέρνα του Χάρη (κ. Χαρ. Αρσένη) στις Εγκαρές, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012, ώρα 10:30 π.μ..

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, με την αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά


     Κατόπιν αιτήσεως του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που έχουν ανακύψει στη διοίκηση των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων, μετά την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), ορίστηκε συνάντηση για σήμερα, Πέμπτη 29/12/2011, στις 12:00 το μεσημέρι, στο γραφείο της αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών, κ. Φώφης Γεννηματά.

«Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου»



Στο δημοτικό συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου 2011 συζητήθηκε η «Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου». Το θέμα του Κανονισμού Λειτουργίας είναι ένα από τα κορυφαία θεσμικά ζητήματα που αφορούν το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο. Επομένως,  θα ήταν προς όφελος της λειτουργίας του οργάνου να επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την ψήφισή του.

Κατά την αρχική εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι αντιρρήσεις μας ανάγκασαν τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να συστήσει μία επιτροπή επεξεργασίας του θέματος προκειμένου να ενταχθούν σε αυτό και οι απόψεις της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, η εμμονή της δημοτικής πλειοψηφίας να προσπαθεί να περάσει τα θέματα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις της αντιπολίτευσης, ακόμη και στις περιπτώσεις που κάνει καταφανώς λάθος, την οδήγησε σε ένα νέο θεσμικό ολίσθημα.

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων εύχεται :


            Σε  όλους  τους  Αξώτες  και  στις  οικογένειες  τους,  όπου  κι  αν  βρίσκονται,  ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ,  και  να  ΄ναι  γεμάτο  υγεία,  χαρές  και  δημιουργία  το  νέο  έτος. 
            Στο  νησί  μας  να  βρει  επιτέλους  το  δρόμο  που  του  αξίζει  και  δικαιούται.
            Στη  πατρίδα  μας  να  ξαναμπεί  γρήγορα  στο  δρόμο  της  ανάπτυξης  και  της  ευημερίας.

Ευχές Μανόλη Μαργαρίτη


Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού και η ελπίδα που φέρνει η νέα χρονιά, εύχομαι να θερμάνουν τις καρδιές μας,  ώστε να υποδεχτούμε το 2012 με περισσότερη αισιοδοξία και να το περάσουμε με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες όπου επιθυμεί ο καθένας μας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!


                                           Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

                                                            Μανόλης Μαργαρίτης