Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η ζωή θέλει αποφασιστικότητα και ψυχή....

Οι ομάδες "Αγανακτισμένοι στη Νάξο" προσκαλούν, για 2η φορά, όσους κατοικούν ή βρίσκονται στη Νάξο να συγκεντρωθούν σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία της παραλίας για μια ειρηνική διαδήλωση.

Συνέντευξη Τύπου με θέμα Τουρισμός στις Κυκλάδες στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 12.00


Τα νησιά των Κυκλάδων πρωταγωνιστούν σε έκθεση που διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος από 1-4 Ιουνίου 2011.

Για θέματα τουρισμού και πολιτισμού στις Κυκλάδες θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 12.00 ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Εξορμήσεις του Π.Α.ΜΕ

Το Π.Α.ΜΕ (Γραμματεία Νάξου)  καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και νέες να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Να οργανωθούν, να ενωθούν με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Μια επιλογή έχουμε: με κοινωνική-λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που...... επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.

Τση Πληθερής στην Παναγιά Παρθένα


Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Nikolas Asimos - Ths Epanastashs

"Οι αγανακτισμένοι στη Νάξο"

Κάλεσμα κάνουν  ομάδες "Αγανακτισμένων στη Νάξο" για συνάντηση και διαμαρτυρία σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία του παλιού Δημαρχείου στην παραλία της Χώρας.



Συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟ.


 Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟ όπου συγκροτήθηκε σε σώμα ως 

  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Βασίλης Φλεριανός

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: Γιώργος Αντωνόπουλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: Στάθης Τσακωνιάτης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αναστασία Βιδάλη

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Στέλλα Παρτσινεβέλου

ΤΑΜΙΑΣ :Γιώργος Σφυρόερας

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Μπέλλος Λυμπέρης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ:Γιάννης Παραβατός

ΕΦΟΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ & ΥΛΙΚΟΥ: Γιώργος Βρεττός

ΕΦΟΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ & ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ: Γιώργος Βρεττός,Ανδρέας Κατσούλης,Σωτήρης Μελισσουργός

ΕΦΟΡΟΙ ΣΤΙΒΟΥ: Πλάτων Τομπάς,Κατερίνα Ψαρρά

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΥΠΟΥ &ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Πόπη Αλιμπέρτη, Κώστας Συμεώνογλου, Βαγγέλης Κατσαράς

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Νίκος Κατσάνης



Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι θέσεις έγιναν ομόφωνα αποδεκτές από όλα τα μέλη του ΔΣ.



Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οι επιπτώσεις των φωτοβολταϊκών στο περιβάλλον

Παραίτηση μελών του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου


Αρκετά τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου δήλωσαν, με επιστολή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, την παραίτησή τους, η οποία γεννά πολλά ερωτηματικά!
Η επιστολή αναφέρει:

Μετά την διεξαγωγή των εκλογών του ΝΙΟΝ Νάξου στις 14 Μαΐου 2011 διαπιστώσαμε λογικές και μεθοδεύσεις που πιστεύουμε ότι δεν συμβαδίζουν με την ηθική και τους στόχους του Ομίλου που είχαν τεθεί από τις πρώτες κιόλας συγκεντρώσεις των μελών προ της ίδρυσης του.
Οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν από συγκεκριμένα μέλη πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών πιο πολύ θυμίζουν κομματικούς μηχανισμούς παρά διαδικασίες ίδρυσης ενός υγιούς και πολλά υποσχόμενου Ομίλου όπως διατυμπάνιζαν.
Ο στόχος για παραγκωνισμό των νέων σε ηλικία μελών οι οποίοι ήταν από την αρχή στις συναντήσεις για την δημιουργία του Ομίλου επετεύχθη απόλυτα. Σε αυτό συνέβαλαν η τοποθέτηση υποψηφίου φάντασμα που εμφανίστηκε πρώτη φορά μετά τις εκλογές καθώς και η ενημέρωση των ψηφοφόρων ακόμα και την ώρα των εκλογών με χαρτάκια που ανέγραφαν τα μαγικά ονόματα.

Μαθήματα Yoga από την συν+Αξία



Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Ρώσο καλλιτέχνη Gregory Pototsky


Με τον Ρώσο γλύπτη και ζωγράφο Gregory Pototsky που βρίσκεται στη Ρόδο, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου ποιητή Α. Πούσκιν στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση, οι δύο άνδρες συνομίλησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα για την τέχνη, με τον κ. Gregory Pototsky να αναφέρεται στο συγκεκριμένο του έργο, αλλά και στο σύνολο της δουλειάς του που είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη.

Θέσεις των Αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακρυωνίτη στην ημερίδα για την αειφορική διαχείριση


Στη διαχείριση του νερού στο Νότιο Αιγαίο αλλά και στην εφαρμογή “καλών πρακτικών” επικεντρώθηκε σε εισήγησή του ο Αντιπερφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος Νοτίου Αιγαίου κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, σε ημερίδα με θέμα “Τοπική κοινωνία και αειφορική διαχείριση του νερού. Η συμβολή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης”, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Ερμούπολη.

Προτάσεις άμεσης λήψης μέτρων επί της επισκευής τμήματος του επαρχιακού δρόμου τοπικής Κοινότητας Βίβλου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Οι κάτοικοι της Βίβλου έστειλαν επιστολή προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Δ/νση Τεχνικών Έργψν περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και Κοινοποίηση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων,  όσον αφορά την επισκευή τμήματος του επαρχιακού δρόμου της Κοινότητας τους:
Αγαπητοί κύριοι,
       Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποιες παρατηρήσεις μας τις οποίες πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.
Στην τοπική κοινότητα Βίβλου δήμου Νάξου και Μικρών, εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει η επισκευή του επαρχιακού δρόμου από το σημείο το οποίο βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο (έναντι φαρμακείου Εμ. Μαρούλη) έως την ταβέρνα του Νικολάου Ζούλη στο τέλος του χωριού.

Σιγά - σιγά "κλείνουν" και τα μηχανήματα ATM...


Επιστολή έστειλε ο  ΑΜΣ "ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ" προς την Εθνική Τράπεζα για να εκφράσει τη λύπη των κατοίκων της Απειράνθου για την απομάκρυνση από το χωριό τους, του μηχανήματος ΑΤΜ της συγκεκριμένης τράπεζας:
Θέμα:  Απόσυρση ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας από την Απείρανθο
Αγαπητέ/ή διευθυντή/ντρια
Με λύπη μαθαίνουμε ότι η Τράπεζά σας, στα πλαίσια των «συγχωνεύσεών» της και της οικονομικής της πολιτικής, προτίθεται να αποσύρει άμεσα το ΑΤΜ που βρίσκεται στην Απείρανθο.  Θα είναι απαράδεκτο από μέρους σας να εφαρμόσετε την πρόθεσή σας, καθώς:
1. Το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας είναι το μοναδικό ΑΤΜ που υπάρχει στο χωριό μας.
2. Εξυπηρετούνται απ’ αυτό πολλοί κάτοικοι που διαμένουν μόνιμα στην Απείρανθο, όπως εκπαιδευτικοί, σμυριδεργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι κ.α..

Προβολή των νησιών μας στο κοινό της Αττικής από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Η Νάξος γιατί δε συμμετείχε;
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην τουριστική έκθεση ‘’Summer Holidays Expo 2011’’, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο εκθεσιακό κέντρο ‘’ΗELEXPO PALACE’’.
 Βασικός στόχος  της Περιφέρειας από τη συμμετοχή αυτή ήταν να συνεχίσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών και να προσελκύσει στην περιοχή μας το κοινό της Αττικής και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο παραδοσιακά αυτή την εποχή προγραμματίζει τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Οι ρυθμίσεις για την λειτουργία του Δήμου δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση»

Στις 20 Μαΐου 2011, ο Βουλευτής Κυκλάδων και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., κ. Γιάννης Βρούτσης παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοσταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ και στην δημοσιογράφο Ρούλα Μπράουν. Με έκπληξη ακούσαμε τον κο Βρούτση, εν μέσω της αντικυβερνητικής ρητορικής του, να χαρακτηρίζει την ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων από 6 σε 8, ως «απαράδεκτη» και «προσβλητική» για την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, ενημερώνοντας τους πολίτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, ότι μόλις η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα αλλάξει την συγκεκριμένη διάταξη.

Το Νομοσχέδιο για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Λοιπές Διατάξεις» ψηφίστηκε κατ’ άρθρο στην συνεδρίαση της 19ης Μαΐου από την Βουλή (επί της αρχής είχε ψηφιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση). Από τα πρακτικά της συνεδρίασης προκύπτει ότι η Ν.Δ., μέσω του εισηγητή της κου Ζώη, υπερψήφισε το σχετικό άρθρο 44 του Νομοσχεδίου, το οποίο, στην παράγραφο 1, περιλαμβάνει την διάταξη για την αύξηση των Αντιδημάρχων στους Νησιωτικούς Δήμους. Το συγκεκριμένο άρθρο καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΠΑΡΩΝ. Για την ιστορία, η ΝΔ καταψήφισε τα εξής άρθρα: 5, 6, 9, 14, 19, 23, 33, 34, 35, 36, 39 και 40. ΠΑΡΩΝ δήλωσε στα άρθρα 46, 47 και 48.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Τα νησιά μας να ακολουθήσουν το δρόμο του Γκιούσινγκ/ Güssing

Οι θέσεις και πρωτοβουλίες του
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ Ν ΑΙΓΑΙΟΥ
  Το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα στο Ν Αιγαίου φτάνει σήμερα τα 700.000.000 ευρώ ετησίως (χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος για την εισαγωγή πετρελαίου και άλλων ορυκτών καυσίμων για τις υπόλοιπες ενεργειακές ανάγκες, όπως οι μετακινήσεις και η θέρμανση των κτιρίων. Ένα σημαντικό δεδομένο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη είναι και το υψηλό κόστος παραγωγής κάθε κιλοβατώρας από τους υπάρχοντες σταθμούς της ΔΕΗ στα νησιά.  Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με την καύση μαζούτ και ντίζελ σε ηλεκτροσταθμούς κοστίζει στα πιο πολλά νησιά από 2-4 φορές περισσότερο σε σχέση με τον μέσο όρο του κόστους παραγωγής στην υπόλοιπη χώρα.

Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30 Μαΐου στην Ερμούπολη της Σύρου


  με θέματα :
ΘΕΜΑ : 1
Επικύρωση πρακτικών 2ης, 3ης και 4ης Συνεδριάσεων  Περιφερειακού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ : 2
Υποβολή Φακέλου στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, για την επικαιροποίηση του εγγράφου Επιβεβαίωσης της Διαχειριστικής Επάρκειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Εισηγητής : κ. Γεώργιος Μακρυωνίτης

Ημερίδα της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων


«Πράσινες» εφαρμογές σε μικρά νησιά. Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Στην παρουσίαση της δράσης «πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες» που έγινε από την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
 Πρόκειται για μια δράση μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και μηδενικών εκπομπών, η οποία θα εφαρμοστεί, σε πρώτη φάση, πιλοτικά σε δύο μικρά νησιά και ορεινές κοινότητες της χώρας.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Εκτιμήσεις και προοπτικές μετά από πέντε μήνες παρουσία στα κοινά

Με απολογισμό, προβληματισμούς και προτάσεις για τη δράση στα δημοτικά συμβούλια αλλά και έξω από αυτά, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης "Πολίτες για τα νησιά μας.

Εισήγηση Θέκλας Κίζη για την ανοιχτή συνέλευση: 
 Αγαπητοί Συμπολίτες και συμπολίτισσες
Συναντηθήκαμε  στην δημοτική μας κίνηση Πολίτες για τα νησιά μας, μιας κίνησης ισότιμων ενεργών πολιτών προεκλογικά ,γιατί είχαμε ένα κοινό όραμα για την Τοπική αυτοδιοίκηση, δηλ. μια Τ.Α.στηριγμένη στις αρχές της εγγύτητας και προσβασιμότητας, της επικουρικότητας και της τοπικής αυτονομίας ,μιάς Τ.Α. που να διασφαλίζει την άμεση συμμετοχή των πολιτών, τον δημόσιο χώρο,  να στηρίζεται στην ανακατανομή των φορολογικών πόρων από την κεντρική εξουσία προς την αυτοδιοίκηση, χωρίς την επιβολή νέων, με κριτήρια γεωγραφικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και να προκύπτει από τον θεσμό της απλής αναλογικής.Υποστηρίξαμε πως η Τ.Α. πρέπει να συνδέεται με την τοπική δημοκρατία και την ποιότητα ζωής σαν δίχτυ ασφάλειας σε καιρούς κρίσης, αφού έτσι διασφαλίζεται η σχέση κράτους – κοινωνίας.

Περί οικονομικών...


Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για το μέτρο των αποδείξεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες μόνο ώρες πριν από την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος και παρά την κρισιμότητα των στιγμών, ο επικοινωνιακός τακτικισμός της κυβέρνησης “καλά κρατεί”.
Χθες, το γραφείο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών με “πρωτοφανή σπουδή”, απάντησε επιλεκτικά σε δημοσιεύματα του τύπου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων.

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης – Συνεργασία του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με την ΤΕΔΚ Κυκλάδων



Στην παρουσίαση της δράσης «πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες», που θα γίνει αύριο (Τρίτη) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από την κα Τίνα Μπιρμπίλη, θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Πρόκειται για μια δράση μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και μηδενικών εκπομπών, η οποία θα εφαρμοστεί στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Ο Καλλικράτης και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα απασχόλησε το Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κυκλάδων

Με κύρια θέματα συζήτησης, την υλοποίηση του προγράμματος ‘’ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ στις Κυκλάδες και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νήσων Αιγαίου και Κρήτης 2007 – 2013, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου στην Τήνο, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κος Παναγιώτης Ρήγας , ο Βουλευτής Κυκλάδων κος Γεώργος Παπαμανώλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιάννης Μαχαιρίδης και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Πουσσαίος.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Για να μην πούμε το νερό,,, νεράκι

Ημερίδα για την αειφορική διαχείριση του νερού
Ημερίδα με θέμα «Τοπική κοινωνία και αειφορική διαχείριση του νερού. Η συμβολή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη την Τρίτη  24 Μαΐου 2011 .
Την ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και ώρα 18.30 μ.μ , συνδιοργανώνουν τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα και απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου, στους οποίους θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Παναγούλης-Θεοδωράκης- Στο Νικηφόρο Μανδηλαρά.wmv

Άξιζε τη θυσία του;

Σαν σήμερα το 1967 ανακοινώθηκε από τις λιμενικές αρχές Ρόδου η εύρεση του πτώματος του Νικηφόρου Μανδηλαρά.
«…Ο άνθρωπος που θα αποφασίσει να αναμειχθεί στα κοινά, στην «πολιτική» με την καθιερωμένη ορολογία, έχει μπροστά του να διαλέξει δυο δρόμους: θα υπηρετήσει τα συμφέροντα ή των λίγων ή των ευρύτερων λαϊκών μαζών. Τα συμφέροντα αυτά είναι καθορισμένα και ενιαία, αφού η κοινωνία είναι ταξικά διαρθρωμένη. Οι πολιτικές του πράξεις είναι εκείνες που τον τοποθετούν στη μια ή την άλλη κατηγορία. Απλώς είμαι ένας δημοκράτης που ποθώ ειλικρινά αυτό που λέγεται Πολιτική και Κοινωνική Δημοκρατία. Πάνω από όλα είμαι ανεξάρτητος άνθρωπος, που θέλω το στόμα μου να’ ναι ελεύθερο να μιλά και το χέρι μου αδέσμευτο να γράφει. Ουδέποτε επηρεάστηκα από την οποιαδήποτε αγελαία πολιτική νοοτροπία. Δεν συμβιβάζεται με την ιδιοσυγκρασία μου και την όποια επιστημονική συγκρότηση διαθέτω, να έχω κανενός είδους αφεντικά…».
                                                                                                     Νικηφόρος Μανδηλαράς
                                                                                                        “Ναξιακά Χρονικά”