Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σύνολο συγκεκριμένων μέτρων για την προώθηση της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η πρόταση εστιάζεται στην πλευρά της ζήτησης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, επισημαίνοντας τρόπους με τους οποίους τα κράτη μέλη μπορούν να ενθαρρύνουν τις προσλήψεις μειώνοντας τους φόρους επί της εργασίας ή υποστηρίζοντας περισσότερο την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Προσδιορίζει επίσης τους τομείς που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στο μέλλον: «πράσινη» οικονομία, υπηρεσίες του τομέα της υγείας και τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας (ΤΠΕ). Η ανακοίνωση υπογραμμίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η εργασιακή και κοινωνική διάσταση της διακυβέρνησης της ΕΕ και προσδιορίζει τρόπους στενότερης συμμετοχής των εκπροσώπων των εργοδοτών και των εργαζομένων στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της ΕΕ.

Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων τοπικών ποικιλιών

την Κυριακή 22 Απριλίου 2012
και ώρα 6:00 μ.μ.
στο αλσύλλιο πλάι στο ΚΕΠ Φιλωτίου

Θα στηθεί, για τρίτη χρονιά, ένα αλλιώτικο παζάρι με σπόρους
Θα ακούσουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη σπορά, τη συλλογή και τη φύλαξη των σπόρων και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες.

Σκοπός μας είναι να διατηρηθούν οι ποικιλίες αυτές, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, της κυριάρχησης  των υβριδίων και της προσπάθειας εκμετάλλευσης των γεωργικών προϊόντων από πολυεθνικές εταιρείες.

Αυτοψία Περιφερειάρχη σε έργα, ικανοποίηση για το Καστέλο




Αυτοψία στο χώρο που θα ανεγερθεί το Λύκειο στη Ροδοπούλα πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο και μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών.
Διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα μετατόπισης των στύλων της ΔΕΗ και δόθηκε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία, σε συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία της Επιχείρησης.

Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό



Με τον πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο θα συναντηθούν αύριο (Πέμπτη) στις 13:00 οι Περιφερειάρχες της χώρας, μετά από σχετικό αίτημα που είχε υποβάλλει το ΔΣ της ΕΝΠΕ.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη προς Ολυμπιακή Επιτροπή – «Ο αποκλεισμός του Αιγαίου συνιστά προσβολή στο άλλο μισό της Ελλάδας»


Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό των νησιών του Αιγαίου - μερικά απ’ αυτά γενέτειρες Ολυμπιονικών - από τη διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας. Αναφέρει συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης:

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ανέκδοτο;


Η Ελλάδα δεν θα καταστραφεί το 2012 
γιατί πηγαίνει 100 χρόνια πίσω!!!!!

Ολο και λιγότερα ποντοπόρα πλοία ελληνικών συμφερόντων υψώνουν την ελληνική σημαία

  Το εθνικό νηολόγιο καλύπτει πλέον μόλις το 22% από τα 3.760 ελληνόκτητα ποντοπόρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες από την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ημερησίας» , ο φορέας εκπροσώπησης του ελληνικού εφοπλισμού το Σίτι, αποδίδει τη συνεχή πτωτική πορεία του εθνικού εμπορικού στόλου στην ανησυχία που παραμένει σχετικά με τη δομή του φορέα διαχείρισης του ελληνικού νηολογίου. Αναφέρεται, δηλαδή, στην κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Οκτώβριο του 2009 που αποτελούσε σταθερή αναφορά για τον εφοπλισμό επί δεκαετίες.

Η μακροζωία - βλάπτει σοβαρά τα ασφαλιστικά ταμεία

Δεν μας λέει κάτι καινούργιο το ΔΝΤ. Μόνον που το λέει με τον πιο άκομψο τρόπο. Πάλι καλά που δεν επικαλέστηκε το «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν«.
Στο δια ταύτα πάντως το ΔΝΤ εκτιμά οτι η μακροζωία …βλάπτει σοβαρά τα ασφαλιστικά ταμεία. Και προτείνει νέες ριζικές ανατροπές στις συντάξεις, όπως περιγράφονται στην έκθεσή του Global Financial Stability Report
Μάλιστα, κρούει τον κώδωνα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή συντάξεων στο μέλλον.

Στο καλό μεγάλε τραγουδιστή

Υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος


Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνονται τα ακόλουθα :
Όπως είναι γνωστό η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος  στις γενικές βουλευτικές εκλογές είναι υποχρεωτική.
            Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων :
-         Αυτοί που  έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
-         Όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό