Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Προπονητικό δίδυμο "φωτιά" ετοιμάζει ο Πανναξιακός ΑΟΝ


Με το μεγαλύτερο προπονητικό δίδυμο του γυναικείου βόλεϊ, τους πολυνίκες Σούλη Τουρσούγκα και Γιώργο Δερμάτη, φλερτάρει ο Πανναξιακος ΑΟΝ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διοίκηση της Ναξιώτικης ομάδας τα έχει βρει σε όλα με τους δυο πολύπειρους προπονητές και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.
Ο κ. Τουρσούγκας μάλιστα επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες το νησί της Νάξου και είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της διοίκησης όπου συζήτησαν για τις λεπτομέρειες τις συνεργασίας τους αλλά και για θέματα που αφορούν το βόλεϊ γενικότερα
Ποιοί είναι:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡ ΣΟΧ 1/2011 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ :

1) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
2) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
3) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
4) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 19 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

1.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προτιθέμενη συγχώνευση - υποβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου.

2.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προτιθέμενη κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας ( Δ.Ο.Υ.) Νάξου.
3.      Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προτιθέμενη κατάργηση του καταστήματος Νάξου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.)
4.      Εγκρίσεις εκδόσεων εγγυητικών επιστολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
5.      Έγκριση παράθεσης γεύματος για τον εορτασμό της τοπικής γιορτής του Αγίου Νικοδήμου και έγκριση σχετικών δαπανών.
6.      Μίσθωση χώρων στάθμευσης από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: α) στις Δημοτικές Κοινότητες Νάξου, Αγ. Αρσενίου, Φιλοτίου και  Απεράθου, β) στις Τοπικές Κοινότητες Γλινάδου και Βίβλου και γ) στον Οικισμό Απόλλωνα της Τοπικής Κοινότητας Κωμιακής.

Συνάντηση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, με το βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Γκούφα

     Επίσκεψη στο γραφείο του δέχτηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, από τον βουλευτή Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργο Γκούφα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα εφ’ όλης της ύλης, που αφορούν στο Δήμο, ενώ δόθηκε έμφαση σε έργα που προγραμματίζονται και σε χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου, όπως η κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Υ., το φράγμα του Τσικαλαριού, το λιμάνι της Νάξου, οι ΒΙΟ.ΚΑ.,  η ύδρευση των μικρών νησιών του Δήμου και οι προτιθέμενες συγχωνεύσεις του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας, της Δ.Ο.Υ. και του καταστήματος του Ο.Τ.Ε. Νάξου.
     Οι κκ. Ρήγας και Γκούφας ενημερώθηκαν για τις δράσεις της δημοτικής αρχής και ο Δήμαρχος τόνισε ότι θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία τους στα ανακύπτοντα προβλήματα του Δήμου.   

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ

Το Σωματείο Εργαζομένων Τομέα Υγείας Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Τ.Υ.Νο.Κ.) εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθεί με διάφορα μέσα ν’ αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην παροχή υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας που δυστυχώς καμία κυβέρνηση δεν αφουγκράστηκε τις αγωνίες μας.
            Η υποβάθμιση και απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας έχει φτάσει πλέον σε σημείο να φέρνει σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή των πολιτών. 
            Εμείς οι νησιώτες έχουμε και ένα ιδιαίτερο και παραπάνω λόγο να ανησυχούμε για την κατάσταση αυτή διότι είμαστε γεωγραφικά αποκομμένοι όλους τους μήνες του χρόνου από την πρόσβαση σε δευτεροβάθμια οργανωμένη δημόσια περίθαλψη.
Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κο Χάρη Καστανίδη, έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, με αφορμή τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3871/2010. Αποτέλεσμα των προβλέψεων του νόμου είναι η υποβολή παραιτήσεων πολλών υπευθύνων της οικονομικής υπηρεσίας, δημιουργώντας δυσεπίλυτα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δήμων.
Ειδικότερα στην επιστολή του προς τον κο Υπουργό, ο κος Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΝΑΞΟ Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ



Το σχέδιο ανακατανομής και συνένωσης  των υπηρεσιών Υγείας που κατέθεσε προς δημόσια διαβούλευση το Υ.Υ.Κ.Α. μας βρίσκει εντελώς αντίθετους γιατί οδηγεί στην ξεθεμελίωση του ΕΣΥ. Μοναδικός σκοπός της Κυβέρνησης είναι να καλύψει  τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα, να παραδώσει την υγεία στις ανώνυμες  εταιρίες και να δώσει το αντικοινωνικό της σήμα στις παγκόσμιες αγορές.
Το Νομοσχέδιο-έκτρωμα μειώνει τα στάνταρς  της παροχής υπηρεσιών Υγείας  και οδηγεί στην δημιουργία θυμάτων  τόσο στην κοινωνία όσο και στους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας.

Προπονητικό δίδυμο "φωτιά" ετοιμάζει ο Πανναξιακός ΑΟΝ

Με το μεγαλύτερο προπονητικό δίδυμο του γυναικείου βόλεϊ, τους πολυνίκες Σούλη Τουρσούγκα και Γιώργο Δερμάτη, φλερτάρει ο Πανναξιακος ΑΟΝ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η διοίκηση της Ναξιώτικης ομάδας τα έχει βρει σε όλα με τους δυο πολύπειρους προπονητές και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές.
Ο κ. Τουρσούγκας μάλιστα επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες το νησί της Νάξου και είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της διοίκησης όπου συζήτησαν για τις λεπτομέρειες τις συνεργασίας τους αλλά και για θέματα που αφορούν το βόλεϊ γενικότερα
Ποιοί είναι:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΦΕΑ ΠΕΡΙΔΗ-HUMAN TOUCH ΣΤ'ΑΠΕΡΑΘΟΥ

Ας πάμε στη Σύρο για να "ζήσουμε" πολιτισμό

Επιστολή του Δημήτρη Βασαλάκη  
ΝΑΞΟΣ 11/07/2011 π.Χ 

Λόγω της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ έλλειψης πολιτιστικών εκδηλώσεων από την πλευρά του Δήμου μας αυτό το καλοκαίρι και προσπαθώντας να βοηθήσω στην εξεύρεση λύσεων για τους “ελάχιστους“ οφείλω να ομολογήσω αυτόχθονες ιθαγενείς αλλά και επισκέπτες ρέκτες τέτοιων εκδηλώσεων, προτείνω:
Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τα τοπικά τουριστικά πρακτορεία να διοργανώνει καθημερινώς εκδρομές στην Ερμούπολη της Σύρου.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις εκεί είναι σχεδόν καθημερινές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου όπως διαπιστώνετε και από το πρόγραμμα που σας επισυνάπτω.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Παρουσίαση του βιβλίου του Λεονάρδου Μ. Χατζηανδρέου "Οδοιπορικό στο Σύμπαν "

Μειώστε τα έξοδά σας, προστατεύοντας το περιβάλλον ή αλλιώς Eco2nomy

Ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας με δυνατότητα συμμετοχής όλων μας…
Ένα εργαλείο που επιτρέπει στους πολίτες να υπολογίσουν τα οφέλη από την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες…
Ένας αναλυτικός κατάλογος συμβουλών εξοικονόμησης, καθώς κι ένας υπολογιστής ενεργειακού αποτυπώματος για την καθημερινότητά μας…
 
Αυτά είναι τα «όπλα» που παρέχει στους πολίτες η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς, Eco2nomy, που υλοποιείται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του ομίλου Eurobank EFG, με στόχο να προτείνει σε κάθε οικογένεια απλές καθημερινές λύσεις μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας με σημαντικό όφελος για το περιβάλλον και το πορτοφόλι του νοικοκυριού.

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στη Σύρο

Συνέντευξη Τύπου εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Ακολουθούν σημεία τοποθέτησης του Περιφερειάρχη.
Για μηχανισμό και υπηρεσίες Περιφέρειας:
Προσπαθούμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με όσο το δυνατό λιγότερες συνέπειες, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να στήσουμε τον μηχανισμό, ο οποίος θα μας διευκολύνει προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους, τους οποίους έχουμε βάλει.

Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης

     Την Τρίτη, 12 Ιουλίου, στα πλαίσια του εορτασμού των «Νικοδήμειων» από τη Μητρόπολη Παροναξίας, εγκαινιάστηκε το Εκκλησιαστικό Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Ναού. Τα εγκαίνια του μουσείου  πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδίας, κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης.
     Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης σε ένα νησί, όπως η Νάξος, με τόσα βυζαντινά μνημεία και εκκλησιαστικά κειμήλια και εξήρε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης, που προάγει το θρησκευτικό αίσθημα και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Για τις αντιλαϊκές συνέπειες του προγράμματος «Καλλικράτης»


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατατέθηκε χτες 12-7-2011 και απευθύνεται στον πρωθυπουργό
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφώσει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η εφαρμογή του «Καλλικράτη», κατέθεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στην Ερώτηση σημειώνει:
«Η εξάμηνη εφαρμογή του Ν. 3852/2010 "Πρόγραμμα Καλλικράτης" αποδεικνύεται έμπρακτα ότι έχει βασική αποστολή την υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής της ανταγωνιστικότητας, η οποία εκφράζεται με τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την πολιτική χειραγώγηση των εργαζόμενων στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.


Οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι Δήμοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από απάντηση και στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρέν, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.
Η ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή είχε γίνει με αφορμή τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τα «κριτήρια χρηματοδότησης και δαπανών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ιδίως όσων εξ αυτών εμφανίζονται υπερχρεωμένοι» και καλούσε την ΕΕ να μην υπάρξει αύξηση των φόρων και των τελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί κάτι τέτοιο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων.

Πανηγύρι στις Μέλανες

ΔΑΝΑΚΟΣ: Το Όνειρο μας έγινε Ταξίδι

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011
·         23 Ιουλίου 2011: Πρώτος στο ταξίδι, πρώτος και στη καρδιά μας  ο Γιάννης Χαρούλης. Η παρουσίαση του, η φωνή του, η μουσική του μας θυμίζει, μας ζωντανεύει μας κάνει ονειροπόλους.
·         31 Ιουλίου 2011.  Με την τέχνη της υποκριτικής, της μουσικής και του τραγουδιού θα δεχθούμε τη μεγάλη τέχνη της ποίησης. Ο Γιώργος Μεράντζας και ο Νίκος Γκεσούλης θα μας γνωρίσουν τον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη.
·         3 Αυγούστου 2011. Το τύμπανο αρχίζει. «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» Στη Βρύση του Δανακού ο Διονύσης Σαββόπουλος.
                               Ελάτε στο Tαξίδι μας, που είναι ένα Όνειρο

Ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα προς την κ. Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Άρση των ανισοτήτων στις μεταγραφές φοιτητών»


Στις οδηγίες που εκδόθηκαν από το ΥΠΕΠΘ για η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου  αναφέρεται ότι:
«Είναι ευνόητο ότι κάθε υποψήφιος που τυχόν ανήκει σε μία από τις ειδικές περιπτώσεις, κρίνεται πρώτα για τις θέσεις της γενικής σειράς(στο σύνολο των θέσεων εισακτέων, όπως έχουν καθοριστεί) και μετά για τις καθορισμένες θέσεις αυτής της μίας ειδικής περίπτωσης και μόνο για τις σχολές ή τμήματα της διοικητικής περιφέρειας που βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του ή της διοικητικής περιφέρειας που φοιτά ο/η αδελφός/ή που θα είναι και η περιφέρεια επιλογής του. Διοικητική περιφέρεια είναι η περιφέρεια, όπως έχει ορισθεί με το νόμο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
Η αναφορά στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» με την ερμηνεία που της δίνετε παραπέμπει στις Αυτοδιοικητικές Περιφέρειες.

Ερώτηση Βουλευτών προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: « Μετεγγραφές ειδικών περιπτώσεων»

            Η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ειδικών περιπτώσεων, έχει στόχο την οικονομική διευκόλυνση των οικογενειών τους με αξιοκρατία.
            Η εφαρμογή της όμως, ανέδειξε μια διάσταση που δεν ήταν από την αρχή ορατή και ευνοεί πρωτίστως την Αθήνα και δευτερευόντως άλλες στεριανές μεγάλες περιοχές, ενώ ουσιαστικά αφήνει έξω, πλην ελαχίστων περιπτώσεων , τα νησιά.
            Για την οικονομική διευκόλυνση, δεν είναι θέσφατο η οικογενειακή κατοικία. Είναι δυνατόν, π.χ. πολύτεκνος που κατοικεί στη Σάμο να έχει και σπίτι στην Αθήνα ή κάτοικος της Αθήνας να έχει τέκνο που σπουδάζει σε άλλη πόλη αλλά να μένει σε φοιτητική εστία δωρεάν.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΥ ΝΑΞΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Η Δημοτική Εναλλακτική Κίνηση  "Πολίτες για τα νησιά μας ", αντιτίθεται στην εφαρμογή του Καλλικράτη στην  Υγεία και στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου. Το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, που είναι θεμέλιο για την όποια ανάπτυξη του νησιού μας αποτελεί κοινό αίτημα, πάνδημο αίτημα. Ζητάμε την άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με το θέμα αυτό, με την συμμετοχή και των κοινωνικών φορέων του νησιού, για την οργάνωση του αγώνα της προάσπισης του χαρακτήρα του Νοσοκομείου και της θωράκισης της υγείας στο νησί.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί προτιμάει να θάβει τα απορρίμματα της στους ΧΥΤΑ και τους ΧΥΤΥ αντί να ακολουθεί πολιτικές πρόληψης και ανακύκλωσης · Το κίνημα κατά των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ και της προώθησης της ανακύκλωσης δικαιώνεται

                  Απάντηση του Επίτροπου περιβάλλοντος κ. Potočnik στον Ν. Χουντή 
Η Ελλάδα «προβαίνει σε υγειονομική ταφή έως και του 82% των αστικών αποβλήτων της», «έναντι 38% του μέσου όρου της υπόλοιπης Ευρώπης» αντί να προωθεί, την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση όπως θα όφειλε με βάση την οδηγία 2008/98 την οποία θα έπρεπε να είχε ήδη ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο. Αυτή «η σημαντική εξάρτηση από την υγειονομική ταφή στην Ελλάδα δεν ευνοεί τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων» της Ελλάδας, γι αυτό «ως πρώτο βήμα», η Επιτροπή κίνησε διαδικασία παραπομπής της  χώρας, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σχολιάζοντας εκ μέρους της εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις δηλώσεις του κ. Σηφουνάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΟΠ Γιάννης Τσιρώνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ίδια ώρα που οι πολίτες στενάζουν από επιπλέον φόρους και περικοπές, η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια προστίμων στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

Ερώτηση από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Να δοθεί παράταση στο Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αγροτικών εκμεταλλεύσεων λόγω κατάρρευσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠΑΑΤ»

Είναι γνωστό ότι το Μέτρο 1.2.1. που αφορά τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων άνοιξε στις 18 Φεβρουαρίου και κανονικά έπρεπε να κλείσει 20 Ιουνίου.
Επειδή η συγκεκριμένη προκήρυξη είχε σοβαρά προβλήματα, υποχρεώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει παράταση για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση των προτάσεων μέχρι 20 Ιουλίου.
Όπως καταγγέλλουν οι Σύλλογοι των Γεωπόνων, απ’ την αρχή η συγκεκριμένη προκήρυξη παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα τόσο επί της ουσίας όσο και επί τεχνικών θεμάτων. Οδηγήθηκαν οι αγρότες στην υποβολή προτάσεων χωρίς να υπάρχουν διευκρινίσεις σε σοβαρά ζητήματα.

Συνεργασία Περιφερειάρχη με Αντιπεριφερειάρχες


Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Μαχαιρίδης, με τους Αντιπεριφερειάρχες, κ. Γιώργο Πουσσαίο και Τζώρτζη Μακρυωνίτη, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γκούφα.
Κεντρικό αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε συνεργασία και με τους διευθυντές Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη



Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, στις 11:30 το πρωί
ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης
θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου
στο κτίριο της Περιφέρειας στη Σύρο (Επτανήσου 35).

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:


«Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών.
Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αναδεικνύει, και μπορεί να το επιβεβαιώσει ο κάθε καλοπροαίρετος αναλυτής εντός και εκτός χώρας, το απόλυτο «ναυάγιο» της οικονομικής πολιτικής.
Αποδεικνύει ότι ο εφετινός Προϋπολογισμός είναι ένα σχέδιο «εικονικής πραγματικότητας».
Τα έσοδα καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες διογκώνονται, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα εκτοξεύεται.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Απεντομώσεις και χημικές τουαλέτες από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τις τελευταίες 15 ημέρες ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων υλοποιεί  Πρόγραμμα απεντόμωσης, το οποίο εφαρμόζεται σε διάφορες περιοχές ευθύνης του που διαθέτουν αποχετευτικό δίκτυο.
        Μέσω της διαδικασίας αυτής, που είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί, έχουν  ψεκαστεί στη Χώρα της Νάξου 526 (πεντακόσια είκοσι έξι) φρεάτια και υπολείπεται ένας μικρός αριθμός προκειμένου να ολοκληρωθεί η απεντόμωση του συνόλου των φρεατίων της πόλης.