Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Παρέμβαση στην ημερίδα για την Ακτοπλοΐα

Σήμερα στη Νάξο ήταν προγραμματισμένη άλλη μια φιέστα με κέντρο το φλέγον θέμα της ακτοπλοΐας, σε μια περίοδο που από τη μια μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βυθίζονται στη φτώχεια και την εξαθλίωση κι από την άλλη η εφοπλιστική μαφία μαζί με τα πολιτικά της τσιράκια ακριβαίνουν τα ναύλα, κόβουν ταχύτητα στα καράβια, περικόπτουν δρομολόγια, καταργούν τα φτηνά εισιτήρια για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Αυτές τις μέρες μάλιστα μαίνεται ένας ανελέητος πόλεμος προπαγάνδας και εκβιασμών ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών και αυτό αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους -εκτός από τους 10 και περισσότερους δημάρχους νησιών που λίγοι κατάφεραν να έρθουν λόγω.... έλλειψης ακτοπλοϊκής διασύνδεσης- βρίσκονταν δυο γραμματείς υπουργείων και πρωτοκλασσάτα ονόματα του εφοπλιστικού λόμπι.
Απόστολος Βεντούρης, της γνωστής οικογενείας, 3 πλοία του βυθίστηκαν μυστηριωδώς αν και τα στοιχεία έδειχναν εμπλοκή του στα ναυάγια. Μεγάλο καϊνάρι…
Γεώργιος Γράτσος: παλιό εφοπλιστικό τζάκι από την Ιθάκη, οικογένεια συνυφασμένη με την πορεία της αθώας ελληνικής ναυτιλιακής μαφίας. Από πάππου προς πάππο σχεδόν ισόβιοι πρόεδροι του Ναυτικού Επιμελητηρίου.
Γεώργιος Ξηραδάκης: Γνωστός στην Ακτή Μιαούλη και ως Καπετάν Τραπεζίτης, το λαμόγιο που επενδύει τα λεφτά των εφοπλιστών για να
Από πολιτικά πρόσωπα, προεδρεύων της ημερίδας ήταν ο γεν.γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Νίκος Λίτινας ο οποίος εκπροσώπησε Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2011 στο Ρέθυμνο. Ο Λίτινας αποδοκιμάστηκε τότε από τους διαδηλωτές και είναι αυτός που επιβάλλει το μνημόνιο στους ναυτεργάτες. Επιπλέον συμμετείχε και ο γ.γ. του υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης, γνωστό πασοκόσκυλο της Λέσβου όπου είχε βάλει και υποψηφιότητα για βουλευτής στις τελευταίες εκλογές.
Η Ανοιχτή Συνέλευση λοιπόν σήμερα το πρωί πήγαμε με πανώ στη σχολή των Ουρσουλινών που θα γινόταν η ημερίδα. Μόλις έφτασαν μερικοί από τους ανεπιθύμητους αρχίσαμε τα συνθήματα:
  • ΛΗΣΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
  • ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
  • Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΗΣΤΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Στη συνέχεια μπήκαμε στην αίθουσα και μόλις άρχισε η διαδικασία διαβάσαμε την προκήρυξη που δημοσιεύεται πιο κάτω σε άλλη σχετική ανάρτηση του blog, φωνάξαμε μερικά συνθήματα ακόμα και αποχωρήσαμε. Ο κόσμος ήταν λιγοστός, οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ήταν από φορείς και γενικά φαινόταν ότι δεν είχαν καμιά διάθεση να αντιπαρατεθούν, γι' αυτό και δεν άναψαν τα αίματα.
Έπειτα συνεχίσαμε με αφισοκόλληση και μοίρασμα προκηρύξεων στην παραλία της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου