Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Επιτέλους κάτι γίνεται, στο θέμα της καταπολέμησης της άγρας πελατών

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι το Λιμεναρχείο Σύρου και η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κυκλάδων κάνουν πράξη τις δεδηλωμένες προθέσεις τους για πάταξη της άγρας πελατών.
Η άγρα πελατών είναι αδίκημα που έχει γίνει προνόμιο των λίγων παράνομων σε βάρος των πολλών νόμιμων επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων. Με την απαράδεκτη επί χρόνια ανοχή διοικούντων, υπηρεσιών αλλά και των πολιτών, η παράνομη αυτή δραστηριότητα οδηγεί τα έσοδα από τον τουρισμό στις τσέπες λίγων. Ζητούμε μηδενική ανοχή από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, για τη προστασία των τουριστών αλλά και των νομίμων επιχειρηματιών. Λέμε όχι στα τρωκτικά του τουρισμού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Σωτ. ΠΑΜΠΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ


Επίσκεψη στην Αμοργό πραγματοποιεί από χθες 29 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από
τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γκούφα Γιώργο, τον αναπληρωτή Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Παγανέλη Γιώργο.
 Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο όπου έγινε αναλυτική εξέταση της πορείας των έργων, του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και των έργων που είναι Ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Διαπιστώθηκε η δυσκολία ολοκλήρωσης των μελετών στα μικρά νησιά καθώς και οι καθυστερήσεις για τις εγκρίσεις και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να πιέσει προκειμένου να απλουστευτούν οι αδειοδοτήσεις. Για το πρόβλημα της ύδρευσης προκρίνεται η λύση της αφαλάτωσης σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ νήσων.

Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλε ο Νίκος Χρυσόγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ, Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, με την οποία ζητάει να συζητηθεί επειγόντως, εκτός ημερήσιας διάταξης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 1 Αυγούστου στην Νάξο, «ακόμα και αν χρειαστεί να χάσουμε τον ύπνο μας», το πολύ σοβαρό θέμα του σχεδίου της κυβέρνησης να περάσει, και μάλιστα αντιδημοκρατικά, χωρίς διαβούλευση, με διαδικασίες εξπρές από την Βουλή, το νομοσχέδιο για την μαζική προώθηση «σύνθετων τουριστικών κατοικιών», το «Σχέδιο Νόμου (Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης).

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΣΤΗ ΝΑΞΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. Σωτ. ΠΑΜΠΑΚΑ


 Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Νάξου, πραγματοποίησαν το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας.

Μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν τα χωριά Φιλώτι, Βίβλιο και Αγερσανί.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Χρωματιστός ...νεροπόλεμος!

Βγάζουμε την επιθετικότητά μας με ... χρωματιστές νερόμπαλες. Αγωνιζόμαστε σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο (εμπόδια, αναχώματα, κ.λ.π.) την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 και ώρα 11 π.μ. στο γήπεδο Τραγαίας.
Ελάτε με την παρέα σας ή μόνοι να βραχούμε και να διασκεδάσουμε.
Από 10 - 100 χρονών.
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2285031955, 6977387578

Οργάνωση: Ομάδα Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου

Παίζουμε παραδοσιακά

Παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στην Κεραμωτή την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 στις 7 μ.μ.
Θα ακολουθήσει κέρασμα με τοπικά εδέσματα παρασκευασμένα από τις κυρίες του χωριού.


Οργάνωση: Ομάδα Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου

Συνέντευξη τύπου για τους αγώνες Masters – Beach Volley στη Νάξο


     Συνέντευξη τύπου για τους τελικούς του Masters – Beach Volley έδωσαν από κοινού ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., κ. Γιάννης Στουραϊτης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Μανόλης Μαργαρίτης και ο αντιδήμαρχος, κ. Δημήτρης Λιανός.
     Ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, αφού καλωσόρισε τους διοργανωτές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση της Ομοσπονδίας στο αίτημα του Δήμου για τη διεξαγωγή των τελικών του σιρκουί Masters 2011 στη Νάξο και τόνισε ότι οι χρυσές αμμουδιές των παραλιών του νησιού προσφέρονται για τέτοιου είδους αθλήματα. « Η συμμετοχή της Νάξου στο τουρνουά έχει γίνει πλέον θεσμός και με μεγάλη χαρά θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις. Καλή επιτυχία στους αθλητές και είμαι σίγουρος ότι το θέαμα θα είναι μοναδικό», κατέληξε.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Σαγκριωτών


ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (21.00)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ  Ο.ΝΑ.Σ  ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΑΙΑ
« ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ( 08.00- 20.00)
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΕ  ΔΗΛΟ- ΜΥΚΟΝΟ
( 28 ΕΥΡΩ/ΑΤΟΜΟ)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα (Τετάρτη) στη Σύρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου, υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τον προϋπολογισμό του έτους 2011, καθώς επίσης και τους απολογισμούς των δύο προηγούμενων ετών.

Ημερίδα «Πολιτική υγείας στο Ν. Αιγαίο την εποχή της κρίσης»


Ο Νίκος Χατζόπουλος τραγουδά για το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM


Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

στην Νάξο την 1 Αυγούστου 2011 ημέρα Δευτέρα και
ώρα 10:00 π.μ. σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, πρώην Σχολής
Ουρσουλινών με θέματα:
ΘΕΜΑ :1 Κανονισμός Λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Εισηγητής : κ. Φώτιος Χατζηδιάκος
ΘΕΜΑ : 2 Θέματα Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Εισηγητής : κ. Γεώργιος Πουσσαίος
κ. Δημήτρης Κρεμαστινός

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης


 την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό κατάστημα Νάξου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα:
 
1.Εξουσιοδότηση του Νόμιμου εκπροσώπου για την υποβολή της «Αίτησης –Δήλωσης –Προσφοράς» προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α για την υπογραφή της σύμβασης αναφορικά με το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, απέστειλε σχετικά με την ικανοποίηση αιτημάτων ιδιοκτητών Ταξί προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την παρακάτω επιστολή:



«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
            Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ,  έχουν σημαντικές αρνητικές επιδράσεις, όχι μόνον στον τουριστικό τομέα της οικονομίας, αλλά και στην κοινωνική ζωή των νησιών μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ κ. ΣΙΦΟΥΝΑΚΗ


 
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκο Σηφουνάκη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώγρος Πουσσαίος.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέθεσε στον κ. Σηφουνάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και ζήτησε τη λήψη αποφάσεων και την επίσπευση των διαδικασιών με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση των επενδύσεων αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ανακούφιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
 Ο κ. Πουσσαίος πρότεινε στον αναπληρωτή Υπουργό να ενεργοποιηθεί η βάση δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου έτσι ώστε να προχωρήσουν η εκπόνηση δασικών χαρτών, ο καθορισμός των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, η οριοθέτηση των ρεμάτων, των οικισμών και των παραδοσιακών μονοπατιών.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Επιστολή των πρώην Διοικητών του Γενικών Νοσοκομείου - Κέντρου Υγεία Νάξου


Η απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου να συμπεριλάβει στις ρυθμίσεις που επίκειται στο χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας την – δια θαλάσσης – συγχώνευση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Νάξου και την εφεξής λειτουργία του μέσω του Γ.Ν. Σύρου αφίσταται από κάθε συγχρονική ανάγκη προστασίας της νησιωτικής υγείας.
Ο Υπουργός Υγείας ομιλεί για το οικονομικό όφελος που θα προκύψει (;) παίζοντας, κυριολεκτικά, τις «κουμπάρες».
Θυμίζουμε στον κόσμο και τους φίλους της Νάξου και των νησιών που υπάγονται υγειονομικά στη Νάξο, ήτοι Αμοργό, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα τα παρακάτω.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Βυζαντινοί και Λαϊκοί μουσικοί διάλογοι)

Μια Εκδήλωση της Ο.ΝΑ.Σ. για το καλοκαίρι 2011

Του Νίκου Μαϊτού
Προέδρου του ΔΣ της ΟΝΑΣ

Το καλοκαίρι του 2010 η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τόλμησε να πάρει το ρίσκο διοργάνωσης μιας αλλιώτικης εκδήλωσης στο νησί με πρωτότυπη ερευνητική θεματολογία που αφορούσε τις ρίζες και τις συγγένειες του μουσικού πλούτου μας. Την αγωνία για την έκβασή της διαδέχθηκε η ικανοποίηση για την θετικότατη υποδοχή της από τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του, ο δε απόηχος της έφτασε ως τα πανελλήνια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι υπήρξαν αιτήματα για επανάληψή της στην Αθήνα αλλά και σε άλλα νησιά.

ΒΟΟΚ - Μήπως ξέρετε το ΒΟΟΚ?