Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ, Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΟΣΚΟΣ, ΣΤΟ … ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Του Μιχάλη Τζανάκη
Εισήγηση του κρητικού βοσκού Μανούσου, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα :
 «Ευρώπη και Ελληνική κρίση»
Σύντεκνοι και  συντέκνισσες,
Άφηκα τα οζά στ αόρι*, για να ρθω επαέ* να σα σε πώ δυό κουβέντες καί νά τσ ακούσετε με προσοχή.
Θαρρώ, πως δε καταλαβαίνετε πως ούλοι οι Έλληνες δεν είναι σα κι αυτούς που ρχονται κάθε τρεις και λίγο επαέ και τους κουνείτε τα δαχτύλια, να φοβηθούνε, κι ούτε έχουμε ούλοι οι Έλληνες τον καφά* του Βενιζέλου να μας εσβερκώνετε*, όποτε σας γουστάρει και να μας ελαλείτε σα τα πρόβατα.
Κατέχομέ το, πως  οι κυβερνήτες μας ήτονε μπήτι* άχρηστοι κι αχαϊρευτοι και μας επαίζανε σαν τα μαϊμούνια 30 χρόνια τώρα. Κατέχομέ το πώς δεν κατέχανε να μοιράσουνε δυο γαϊδάρω άχερα, κι αν τα μοιράζανε τα παίρνανε ούλα για την αφεντιά τως. Κατέχομέ το πώς φταίμε κι εμείς απού τσι ψηφίζαμε τοσανά χρόνια, μα ίντα θέτε δα από πα και πέρα; Αυτά θα τα ξεκαθαρίσομενε εμείς λίαν συντόμως, είναι δικοί μας λογαριασμοί.

Συνακόλουθα των ...καταήψεων

Μετά την κατάληψη του κτιρίου του Γενικού Λυκείου Νάξου από τους μαθητές, ο διευθυντής του Γ.Λ.Ν., κ. Παναγιώτης Γατσωτής, απέστειλε προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έγγραφο, με το οποίο ενημερώνει για την κατάληψη και επισημαίνει την ευθύνη των Υπηρεσιών του Δήμου για την προστασία του σχολικού κτιρίου από πιθανές φθορές.

Ο Αντιδήμαρχοα Απόστολος Ψςρράς απαντάει:
 
                Κύριε Δ/ντά,
Κατόπιν  του  ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας (αρ. πρωτ. Δήμου: 2999/12-3-2012) σχετικά με την
κατάληψη  του  κτιρίου  του Γενικού Λυκείου Νάξου, ως αρμόδιος για τη συντήρηση και ασφάλεια
των σχολικών κτιρίων, σας γνωρίζω τα εξής:

Πανναξιακός ΑΟΝ - Τράχωνες

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού αναμένεται να διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι γυναικείου βόλεϊ μεταξύ των ομάδων Πανναξιακός ΑΟΝ - Τράχωνες το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου
Οι δυο αντίπαλοι μπαίνουν στο παρκέ για να διεκδικήσουν την νίκη σε ένα παιχνίδι γοήτρου αλλά κυρίως μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Ίσως το καλύτερο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Όπως δείχνουν τα πρόσφατα αποτελέσματα οι δυο ομάδες βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα και η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί κατά πολύ στις λεπτομέρειες, τον ρυθμό, το πάθος, και τη δύναμη που θα επιδείξουν μέσα στον αγώνα.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εκλεκτές μεταλλαγμένες ζωοτροφές!

Αυτό τρώνε οι αγελάδες, από τις οποίες προέρχονται τα γαλακτομικά προϊόντα που καταλήγουν στα ψυγεία και τα ποτήρια μας.
Και ποια είναι η αντίδραση των εταιρειών εδώ και ένα μήνα; Ανακοινώσεις κενές ουσίας, σκαναρισμένα πιστοποιητικά παρακολούθησης παραγωγής για αποφυγή χρήσης μεταλλαγμένων(!) και επιστολές που αναζητούν απεγνωσμένα τον «κακό κτηνοτρόφο» για να «διακόψουν τη συνεργασία» μαζί του.

Επισκευή και βελτίωση των λιμενικών Εγκατάστασεων Αμοργού, Δονούσας και Κουφονησίων

Υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου Επισκευή και Βελτίωση των Λιμενικών Εγκαταστάσεων Αμοργού, Δονούσας και Κουφονησίων ανάμεσα στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων και της αναδόχου εταιρείας «Προμηθεύς».
Η εταιρεία κατέθεσε ήδη τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές και προβλέπεται η άμεση εγκατάσταση της και η έναρξη των εργασιών.
Για το συγκεκριμένο έργο προβλέπεται για το 2012 πίστωση 400.000 ευρώ, η οποία θεωρείται επαρκής για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ
Βουλευτής Ν. Κυκλάδων - ΠΑΣΟΚ

«Προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας στη ναυπηγοεπισκευή με αξιοποίηση και κατασκευών σε πράσινους τομείς και καινοτόμες κατασκευές»


Ημερίδα Διαβούλευσης με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

Με συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων φορέων αλλά και ιδιωτών επιχειρηματιών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου ημερίδα διαβούλευσης με θέμα «Προτάσεις αντιμετώπισης της ανεργίας στη ναυπηγοεπισκευή με αξιοποίηση και κατασκευών σε πράσινους τομείς και καινοτόμες κατασκευές». Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς,  με βάση την πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου για διαβούλευση των φορέων και παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την στήριξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου.

Οι κοινοτικοί Επίτροποι Αντόρ και Μπαρνιέ τοποθετούνται επί του θέματος των απολύσεων στο Δημόσιο μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή κ. Παπανικολάου



Άμεση ήταν η παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Παπανικολάου, στην αναφορά της έκθεσης της τρόικας για ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο. Δύο ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Παπανικολάου, στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και της συζήτησης σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των κρατών μελών, έθεσε το ζήτημα ενώπιον των Επιτρόπων Μισέλ Μπαρνιέ, Λάζλο Αντόρ και Σίιμ Κάλας.

Στο πλευρό των φορέων του Αιγαίου και οι κ. Γ. Καρατζαφέρης και Φ. Κουβέλης


Αλληλέγγυοι στον αγώνα για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τάχθηκαν οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κύριοι Γιώργος Καρατζαφέρης και Φώτης Κουβέλης, κατά τις συναντήσεις που είχαν σήμερα μαζί τους αντιπροσωπεία φορέων του Αιγαίου, οι οποίοι ανέλυσαν το ιστορικό της θέσπισης του ειδικού καθεστώτος στα νησιά και πώς αυτό συνιστά ένα μίνιμουμ αντιστάθμισμα στα μειονεκτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη φύση του ο νησιωτικός χώρος.

Επιστολή προς την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου, με κοινοποίηση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο, τους κ.κ. Βουλευτές και τους Ο.Τ.Α. Νομού Κυκλάδων, σχετικά με ‘’τις συνεχείς μειώσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και τη σημαντική επιμήκυνση του χρόνου του ταξιδιού για εξοικονόμηση καυσίμων’’, έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.



Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :

«Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
            Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, σας εκφράζω τις ευχές των αιρετών του Νομού μας για κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που έχετε αναλάβει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
            Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να σας θέσω τον προβληματισμό, αλλά και την αγωνία των αιρετών και των κατοίκων των νησιών μας για τις ολοένα και πιο δυσμενείς εξελίξεις στην συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών μας.

Πολιτικό Λάθος θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη μη πρόσκληση τους στη συνάντηση για το ΦΠΑ των νησιών

Σχολιάζοντας το ζήτημα της μη πρόσκλησης σε συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειακών Συμβουλίων με τους Οικολόγους Πράσινους, η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:
«Ενημερωθήκαμε ότι αντιπροσωπεία των 2 περιφερειακών συμβουλίων του Αιγαίου συναντήθηκε με κόμματα που δεν υφίστανται καν ως κοινοβουλευτικές δυνάμεις στην βουλή και απέφυγε να ζητήσει συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους, παρόλο που οι ΟΠ εκπροσωπούμαστε με 2 Περιφερειακούς συμβούλους στα δύο περιφερειακά συμβούλια.

Πάρτι του Συνδέσμου Φιλάθλων Πανναξιακού

Ο σύνδεσμος φιλάθλων Πανναξιακού σας προσκαλεί στο πάρτι που διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου, στο Club Day Night. Εκτός των άλλων, θα υπάρξει λαχειοφόρος αγορά, ενώ...
οι φίλαθλοι θα μπορούν να προμηθευτούν αξεσουάρ της της ομάδας.
 Τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την εκδρομή* των φιλάθλων του Πανναξιακού στην Πάρο την 8η Απριλίου, για τον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Κυκλάδων όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Άνω Σύρο.
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή για την εκδρομή στo τηλέφωνo:
6978936791
*(δωρεάν μετάβαση στην Πάρο, επιστροφή και εισιτήριο αγώνα)

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Πριν από μια βδομάδα (7/3 στο Real FM) ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε πως “θα υπάρξει μηχανισμός αναπλήρωσης απωλειών” για τους πολίτες που, αντί να καταθέσουν τα λεφτά τους στις Τράπεζες, είχαν πάρει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Τόνιζε, μάλιστα, πως “είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κανείς κάποιον που έχει ομόλογα διαφορετικά από κάποιον που έχει κατάθεση”.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Λύκειο Νάξου

"EΦΥΓΕ" H ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ!


 Δημήτριoς Παπάνης
Θεολόγος - Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής
Η Δόμνα Σαμίου η σημαντικότερη ερμηνεύτρια αλλά και ερευνήτρια της Eλληνικής παραδοσιακής μουσικής, απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου,  ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που την κρατούσαν καθηλωμένη στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» . Αφιέρωσε και αφιερώθηκε στη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού, εφόσον το υπηρέτησε ουσιαστικά από τα 13της χρόνια.
 
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη, στις 3 το απόγευμα, από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. 

Η επόμενη ημέρα της "επιλεκτικής χρεοκοπίας"


Της Δήμητρας Καδδά

Η ελληνική οικονομία δεν απέφυγε την «επιλεκτική χρεοκοπία» αλλά σύμφωνα με κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη, η επόμενη ημέρα θα κριθεί από το αν θα είναι και πάλι... «επιλεκτική» ή όχι η υλοποίηση των μέτρων του Μνημονίου: αποκρατικοποιήσεις, πάταξη φοροδιαφυγής και σπατάλης, τομές στον ανταγωνισμό και ενεργοποίηση των αδιάθετων 15 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ.

Εξηγούν ότι, με βάση τη διεθνή εμπειρία η κατάταξη της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας θα αναστραφεί μετά την ολοκλήρωση του PSI. Είναι ένα καθεστώς αξιολόγησης που δίνουν οι οίκοι όταν μια χώρα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, αλλάζοντας τους αρχικούς όρους των ομολόγων.

Ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 στο Δημοτικό Κατάστημα την 16η Μαρτίου 2012, ημέρα  Παρασκευή και ώρα 19:00μ.μ.  με το παρακάτω μοναδικό θέμα  ημερήσιας διάταξης: «Ψήφιση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων Δήμου Νάξου & Μικρών    Κυκλάδων οικονομικού έτους 2012».         

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Νέα συνάντηση για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους


  Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 18:00, στο χώρο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση των Πολιτιστικών – Εξωραϊστικών Συλλόγων, οι οποίοι έχουν έδρα τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
   Αυτές οι συναντήσεις αποσκοπούν στη γνωριμία και  συνεργασία των συλλόγων μεταξύ τους και με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, στο καλύτερο συντονισμό των δράσεων (πρόγραμμα προβολής όλων των εκδηλώσεων, προσπάθεια αποφυγής αλληλοκαλύψεων ημερομηνιών και θεματολογίας, κ.λ.π.) και στην από κοινού

Την Τρίτη 13 Μαρτίου η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στον τρίτο αποκλεισμό των ταμείων του Κέντρου Υγείας Νάξου που θα ξεκινήσει από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00μμ.


·                     Επειδή ούτως ή άλλως η περίθαλψη στα νησιά, και συγκεκριμένα στη Νάξο, είναι υποβαθμισμένη, αλλά την περίοδο του μνημονίου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο
·                     Επειδή παρά το ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πανάκριβες ασφαλιστικές εισφορές για να στηθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης και είναι παράλογο να ξαναπληρώνουμε όταν χρειαζόμαστε γιατρό και εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία
·                     Επειδή το δημόσιο σύστημα υγείας σε αυτή την περίοδο φτώχειας μας σπρώχνει στα πανάκριβα ιδιωτικά κέντρα
·                     Επειδή η φτώχεια και η ανεργία εξαπλώνεται συνεχώς και δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο για το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή και την υγεία

Πολίτες γεμάτοι φόβο και οργή

News247.gr 
από Στέλιο Μπαμιατζή
Σε οριακό σημείο βρίσκεται, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου, η ελληνική κοινωνία.
Αντιδράσεις όπως οι επιθέσεις με αβγά, γιαούρτια και άλλα.. συναφή μέσα, ακόμα και η χειροδικία εις βάρος των πολιτικών, θεωρούνται από αρκετούς "αποτελεσματικές πρακτικές".
Μάλιστα σημαντικό κομμάτι των ερωτηθέντων δηλώνουν και την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτές τις αντιδράσεις.
Τρία συναισθήματα είναι τα κυρίαρχα αυτή τη στιγμή στους πολίτες της χώρας.
Η αγανάκτηση, ο θυμός και η οργή.

Εκδήλωση του Συλλόγου Κορωνίδας


Στις 5 Μαρτίου συνήλθε στο Γραφείο του Συνδέσμου Ιητών το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προήλθε από τις εκλογές και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:



Πρόεδρος: Χαρίκλεια Ζαμάνου – Χρόνη (Ίος)
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Χωριανόπουλος (Νάξος)
Γενικός Γραμματέας: Στέφανος Λέπουρας (Κέα)
Ταμίας: Γιάννης Στεφανόπουλος (Αμοργός)
Έφορος: Ευαγγελία Κοντού (Μύκονος)
Μέλη: Αντώνης Τζιώτης (Νάξος), Τατιάνα Αναγνωστοπούλου (Σέριφος)

Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Στο καλό!!!!!!!