Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Νέοι ζωγραφισμένοι κάδοι απορριμμάτων περιμένουν να είμαστε πιο καθαροί και πιο ευαίσθητοι με το περιβάλλον

συν+Αξια & Καλλιτεχνικό Εργαστήρι | Ζωγραφική στους Κάδους

 Η πρόσκληση της συν+Αξίας μαζι με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Φιλλίπας Φλώρακα, το Σάββατο 21 Mαΐου, στον εξωτερικό χώρο του κλειστού Γυμναστήριου είχε ως αποτέλεσμα η προσέλευση να είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. 
Οι μικροί & μεγάλοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν τους κάδους των σκουπιδιών που είχε δώσει γι αυτό το σκοπό ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα και τους ευχαριστούμε γιατί θα δώσουν μια χαρούμενη νότα στα σημεία που θα τοποθετηθούν οι ζωγραφισμένοι κάδοι.
Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι η τοποθέτηση τους από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο και τα συνεργεία καθαριότητας σε κεντρικά σημεία του Νησιού.
Ας τους ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.!!!!

Ευχαριστούμε όλους που ήταν εκεί για άλλη μια φορά ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Νέοι αριθμοί τηλεφώνων για τα γραφεία της Δρυμαλίας

Σας ενημερώνουμε οτι οι τηλεφωνικοί αριθμοί των γραφείων της Δρυμαλίας άλλαξαν.
Οι νέοι αριθμοί "Σύζευξις" είναι:


Γραμματεία:2285360300
Γραφείο Αντιδημάρχου:2285360308
Γραφείο Προσωπικού:2285360309-310
Προϊστάμενος Μισθοδοσίας:2283360311,fax:2285360312
Σχολικές Επιτροπές:2285360313
Ταμειακή Υπηρεσία:2285360314-315
Ληξιαρχείο:2285360316
Δημοτολόγιο:2285360317

Νέα ηλεκτρονική σελίδα για τη Νάξο!!

Επισκεφθείτε την στη διεύθυνση www.thisisnaxos.gr 
 

Της εύχομαστε Καλές ηλεκτρονικές ...διαδρομές! 

Την επικινδυνότητα του δημοτικού σχολείου Κινιδάρου προβάλλει η δημοτική κίνηση "Πολίτες για τα νησιά"

 Η Δημοτική Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο του Κινιδάρου, Παρασκευή 2,30 μμ προκειμένου να κάνει αυτοψία των ζημιών του σχολείου από την διαβρωμένη οροφή του γραφείου του διδακτικού προσωπικού,μετά από διαμαρτυρίες γονέων για την ασφάλεια των παιδιών τους. Στην επίσκεψη πήραν μέρος η δημοτική σύμβουλος Θέκλα Κίζη και οι μηχανικοί Ν. Κουνάδης και Κ. Απιδόπουλος.Κατά την διάρκεια της επίσκεψης κομμάτι οροφής έπεσε στην αίθουσα, μπροστά στα μάτια όλων, πάνω στα θρανία και δίπλα στα απασχολούμενα παιδιά του ολοήμερου σχολείου.Η διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό έκφρασαν τις ανησυχίες τους και την αγωνία τους για την ασφάλεια των παιδιών και μας ζήτησαν να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο.
Από το δημοτικό σχολείο του Κινιδάρου διαπιστώθηκαν, σύμφωνα με τους μηχανικούς,  τα εξής:

Παζάρι από τη Φιλοζωική Νάξου


Καινούργια και Αμεταχείριστα, Δεύτερο Χέρι και άλλα!
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Μαΐου 2011
11  π.μ. – 4 μ.μ.
Δίπλα από το: Bonita Beauty Salon
Απέναντι από το Escoba Bar, κοντά στη Marfin Bank
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τα παραμελημένα και εγκαταλειμμένα ζώα της Νάξου

Αν έχετε αντικείμενα προς πώληση, παρακαλούμε καλέστε: 6956133929

Συνεδρίαση Δ.Σ. «Θησέα Κυκλάδων» υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο


Την υποστήριξή του στο Κέντρο Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών “Θησέας Κυκλάδων”, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του χθες.

Ο κ. Πουσσαίος διαβεβαίωσε τους υπεύθυνους υλοποίησης του προγράμματος πως θα διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να βρεθούν τρόποι και διαδικασίες προκειμένου όπως είπε “αποδέκτες αυτής της προσπάθειας να είναι το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων”.

Συνεδρίαση της τουριστικής Επιτροπής

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Σας καλούμε σε συνεδρίαση την Δευτέρα 23/05/11 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με θέματα ημερησίας διάταξης:
1. Συζήτηση και προσδιορισμός στρατηγικής για σαιζόν 2012.
2. Καθορισμός αρμοδιοτήτων και ομάδων εργασίας στα πλαίσια του έργου της     Τουριστικής Επιτροπής.
3. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για ενέργειες 2011.

Επιδοτούμενα Σεμινάρια από τον Εμποροεπαγγελματικό Σϋλλογο Νάξου

Ο ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΝΑΞΟΥ ανακοινώνει ότι διοργανώνει εκπαιδευτικά επιδοτούμενα σεμινάρια για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων  (που απασχολούν μέχρι 25 εργαζόμενους) και είναι μέλη του συλλόγου μας, στα πλαίσια του προγράμματος ΛΑΕΚ 1-25. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2285025933 &  6978186370 μέχρι 30/Μαιου/2011. Τα σεμινάρια θα γίνουν μετά το καλοκαίρι και η θεματολογία τους θα αφορά:
Εφαρμογές πληροφορικής σε εμπορικές επιχειρήσεις και γραφεία
Ξένες γλώσσες (Αγγλικά)
Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης στην Τεχνική συνάντηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013: “Οι κεντρικοί φορείς να αποκεντρώσουν ευθύνες και αρμοδιότητες”


 Την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στο Νότιο Αιγαίο είχε ως αντικείμενο η τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο, με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα.

“Δεν θέλουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ από την Περιφέρειά μας”, είπε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στην εισήγησή του, κάνοντας σαφές πως, ναι μεν κινούμαστε τη σωστή κατεύθυνση αλλά υπάρχουν και σημαντικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.

Ενημερωτική συνάντηση με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαχείριση Ασύλου στην Ελλάδα», εκπρόσωποι του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχαν σήμερα συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο.

Κατά τη συνάντηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε αναλυτικά, κατ’ αρχάς, τα τρία στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας για τα διάφορα ζητήματα που εγείρονται στην τοπική κοινωνία με το πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, φαινόμενο που είχε προσλάβει στα νησιά μας τεράστιες διαστάσεις, με σοβαρές παρενέργειες, τα προηγούμενα χρόνια.

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Αγίας Άννας

Τα μέλη της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης  των Οικολόγων Πράσινων Νάξου σας υπενθυμίζουν  ότι την ερχόμενη 
Κυριακή 22 / 5 / 2011 και ώρα 11 π. μ. 
θα πραγματοποιήσουν από κοινού με πολίτες - εθελοντές  τον προγραμματισμένο  καθαρισμό της παραλίας της Αγίας Άννας, με αφετηρία τη ομώνυμη προβλήτα. 
Σκοπός της δραστηριότητας είναι η ενεργοποίηση των πολιτών σε ζητήματα κοινωνικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και η ενδυνάμωση του εθελοντισμού και της συλλογικότητας. 
 
Από τη συντονιστική Γραμματεία
     Τηλέφωνα. Επικοινωνίας 
     6974908325, 6988741240

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην 5η Διεθνή Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών SUMMER HOLIDAYS EXPO 2011


 
Στην 5η Διεθνή Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών SUMMER HOLIDAYS EXPO που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE στο Μαρούσι και θα διαρκέσει από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, θα παραβρεθεί η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Δέσποινα Διακοσταυριανού.

Aπαράδεκτος ο καθαρισμός των ακτών από μαθητές με όποιο περιτύλιγμα και αν παρουσιάζεται αυτή η ενέργεια


Με έκπληξη ακούσαμε και διαβάσαμε ότι η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείο Νάξου, και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει προγραμματίσει εκδήλωση και καθαρισμό ακτών με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Αγερσανίου, των Τριπόδων και του Σαγκρίου.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Νέα άποψη για τους κάδους σκουπιδιών

Το Σάββατο 21/05/2011 στις 10:00 το πρωί διπλά στο κλειστό Γυμναστήριο η συν+Αξία με το (Καλλιτεχνικό Εργαστήριο) της Φιλλίπα Φλώρακα  ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ τους Κάδους των σκουπιδιών που θα μας δώσει ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Μια διαφορετική καλλιτεχνική άποψη θα βγει στους δρόμους της Νάξου μήπως και μπορέσουμε να τους γεμίζουμε ΣΩΣΤΑ για να νιώθουν και εκείνοι γεμάτοι.

Σας περιμένουμε όλους Μικρούς & Μεγάλους στην προσπάθεια αυτή.!!!!

Δημοπρασία για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού


O Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα διεξάγει  στο Δημοτικό Κατάστημα (Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) την 30η του μήνα Μαΐου του έτους 2011, ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11:00 - 12:00 π.μ.  φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριότητας εκμίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων θαλάσσης.

Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής – «Παράγουμε έργο, μειώνοντας κόστη και αποφάσεις»


Συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του
αντιπεριφερειάρχη Τζώρτζη
Μακριωνίτη, ο οποίος από τη Σύρο
όπου βρισκόταν με μέλη του οργάνου
από την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων,
υπογράμμισε τη σημασία αυτής  της
μορφής επικοινωνίας και συνεργασίας.

«Μπορούμε να παράγουμε έργο και να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις,  ξεπερνώντας προβλήματα, χωρίς να απαιτούνται κόστη μετακίνησης και έχοντας κοντά μας τους πολύτιμους συνεργάτες μας, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μακριωνίτης, ενώ επεσήμανε επίσης και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Ανακοίνωση του Συμβούλου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας για θέματα που αφορούν την Κωμιακή


   Στις  15-05-11 συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο Κορωνίδας με θέμα "διαχείριση του ξενώνα", ύστερα από αίτηση της  Δημοτικής Αρχής για ανάκληση της πρώτης απόφασης μας που ζητούσε τη διαχείριση να την έχει η Τοπική Κοινότητα. Ο πρόεδρος και το άλλο μέλος του τοπικού συμβουλίου ψήφισαν την ανάκληση της απόφασης, εξυπηρετώντας τις πολιτικές και τους νόμους που τις στηρίζουν ώστε να εκχωρούνται τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου για εκμετάλλευση από τους ιδιώτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα εξής:

Ένταξη έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης & νήσων Αιγαίου 2007 - 2013


    Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτη   Χατζημιχάλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013, το έργο «Αποχέτευση και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Αντιπάρου» με προϋπολογισμό 6,5 εκ. €.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

O Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων " Φιλοξενία" απέστειλε την συννημένη επιστολή πρός τους τοπικούς Βουλευτές κκ Παναγιώτη Ρήγα, Γιώργο Παπαμανώλη και Ιωάννη Βρούτση καθώς και στον Διοικητή του ΟΑΕΕ (μέσω της Ομοσπονδίας ΠΟΕΣΕ) σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ


        Σας  ενημερώνουμε  ότι μέχρι πρόσφατα σε οικισμούς  κάτω των 2000 κατοίκων  (πχ Άγιος Προκόπιος- Αγία Άννα – Απόλλωνας – Απείρανθος – Φιλώτι- Μικρές Κυκλάδες κλπ.) δεν ήταν υποχρεωτική η ασφάλιση των επαγγελματιών  στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ σήμερα).  Οι επαγγελματίες που ασκούν τις δραστηριότητες της Μαζικής Εστίασης (Εστιατόρια, Καφετέριες, Μπαρ) και άλλες συναφείς ή παρεμφερείς δραστηριότητες  ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ στο ΤΑΝΠΥ κ.α. 

Δύο θέσεις εργασίας στο Αρχιπέλαγος (Αθήνα, Σάμος)

  
Το Αρχιπέλαγος ενδιαφέρεται να καλύψει τις παρακάτω θέσεις εργασίας:
  • Σύμβουλος τύπου με εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος & αλιείας (Αθήνα)
  • Ένα άτομο για διοικητική υποστήριξη με εμπειρία/γνώσεις σε θέματα περιβάλλοντος (Σάμος)
Και για τις δύο θέσεις είναι απαραίτητη η πολύ καλή γνώση αγγλικών & χειρισμού Η/Υ.

Για την αποστολή βιογραφικών στείλτε e-mail στο: hr@archipelago.gr μέχρι τις 24-5-2011

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη για τη διεθνή ημέρα μουσείων


“Στις 18 Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
Μια μέρα που δεν μπορεί να έχει απλά έναν συμβολικό χαρακτήρα, αλλά να στοχεύει στο να γίνουν τα Μουσεία μας φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης αλλά και της αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στους λαούς.
Το μουσείο είναι ένας θεσμός που πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και να βοηθάει στην εξέλιξή της. Να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και να ενσωματώνει στο σήμερα την ιστορία και τη διαχρονική πολιτιστική δημιουργία ενός τόπου.

Αναλυτικά οι θέσεις και προτάσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ σχετικά με την προβολή των νησιών στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής για τον τουρισμό


Με αφορμή την από 4/5/2011 πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχου Τουρισμού, Δια Βίου Μάθησης κι Απασχόλησης κυρίας Διακοσταυριανού – Σώζου για κατάθεση προτάσεων με στόχο την «Κατάρτιση του προγράμματος προβολής των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2011»


ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
1. Η προβολή των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν πρέπει να είναι κάτι αποσπασματικό και πρόχειρα σχεδιασμένο αλλά να εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική για το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε να υπάρξει στην περιφέρεια μας, συνολικά, αλλά και σε κάθε νησί χωριστά, ιδιαίτερα για το μοντέλο τουρισμού που θέλουμε να προωθηθεί. Πρέπει να προηγείται συζήτηση για τη στρατηγική και να τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες. Το πρόγραμμα προβολής έρχεται στο τέλος ως ένα από τα εργαλεία που προωθούν την διαμορφωμένη στρατηγική και τους στόχους.

Καθαρισμός Ακτών από μαθητές κι εθελοντές

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείο Νάξου, και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έχει προγραμματίσει εκδήλωση και καθαρισμό ακτών, με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία του Αγερσανίου, των Τριπόδων και του Σαγκρίου.
Η εκδήλωση και ο καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 11 π.μ., με επίκεντρο το κεδρο-δάσος του Αλυκού, όπου θα γίνει προς τους μαθητές παρουσίαση της σημασίας του κεδρο-δάσους και συζήτηση σχετικά με την αξία και την ανάγκη της προστασίας του.

Κοινή δήλωση των Βουλευτών της Ν.Δ. κκ Ιωάννη Πλακιωτάκη Τομεάρχη Ναυτιλίας και Ιωάννη Βρούτση Αν. Τομεάρχη Οικονομικών, για την κατάργηση των τελών Υπέρ Τρίτων και τη μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


«Η βαθειά και παρατεταμένη ύφεση και η συνεχής αύξηση της τιμής του πετρελαίου, ήρθαν να προστεθούν στα σοβαρά και διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ακτοπλοΐα στη χώρα μας.
Η οικονομική κατάσταση των ακτοπλοϊκών εταιρειών είναι τραγική. Συσσωρεμένες ζημιές που ξεπερνούν τα 300 εκατ. €, ξέφρενη ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου, μείωση της ζήτησης των εισιτηρίων λόγω αυξημένων ναύλων και διαχρονικές στρεβλώσεις, όπως κρατήσεις υπέρ τρίτων, αποτελούν τους βασικούς συντελεστές που διαμορφώνουν το πρόβλημα.  

Επί τάπητος το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο Νότιο Αιγαίο, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργασία του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με στελέχη της Περιφέρειας


 
Ευρεία τεχνική συνάντηση, με θέμα «Επιτάχυνση υλοποίησης των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στο Νότιο Αιγαίο» - αντιμετώπιση θεμάτων προσαρμογής στον Καλλικράτη και θεμάτων χρηματοδότησης των έργων», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 10 το πρωί,  στην αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου της Ερμούπολης.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα είναι:

Πολύπλοκο και χρονοβόρο το σύστημα ένταξης αγροτών στο Μητρώο


Ερώτηση της Βουλευτού Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται όσοι από τους παλαιούς ή νέους αγρότες της χώρας θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). Αιτία είναι ο γραφειοκρατικός τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αντιμετωπίζει το εν λόγω ζήτημα. Συγκεκριμένα, ενώ ο νόμος 3874 (ΦΕΚ Α/151/6.9.2010) περί Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ορίζει τις Περιφερικές Διευθύνσεις του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) σαν αρμόδιες για την υποδοχή και τον έλεγχο των αιτήσεων αγροτών για ένταξη στο ΜΑΑΕ, το ΥΠΑΑΤ, με την απόφαση 134416/14.2.2011 αρ.5 παρ.1, ορίζει ότι «το πιστοποιητικό εγγραφής στο ΜΑΑΕ και η βεβαίωση για την ιδιότητα του επαγγελματία αγρότη χορηγείται από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ και επικυρώνεται από τους προϊσταμένους των Κέντρων Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) κατόπιν ελέγχου των κατά περίπτωση απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αυτό σημαίνει πως οι αγρότες που έχουν καταθέσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και στις ΔΟΫ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να ενταχθούν στο ΜΑΑΕ, αναγκάζονται να τα καταθέσουν εκ νέου στις έδρες των ΚΕΠΠΥΕΛ.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αισθητή η παρουσία του Νότιου Αιγαίου στο «2ο Agro Quality Festival»


Τα εύσημα και τον θαυμασμό των επισκεπτών του «2ου Agro Quality Festival», που πραγματοποιήθηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι στις 13, 14 και 15 Μαΐου του 2011, απέσπασε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου τα προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις των νησιών μας προβλήθηκαν οργανωμένα σε ένα ευρύ κοινό.
Στο Φεστιβάλ, όπου παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο Αντώνη Κολιάδη, επιβεβαιώθηκε και αναγνωρίστηκε η ποιότητα της ντόπιας παραγωγής, με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ενώσεις της Περιφέρειάς μας να αναδεικνύουν ό, τι ποιοτικότερο διαθέτει ο τόπος.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


για δρόμο Κορώνου-Σκαδού
Όπως γνωρίζετε σχετικά με το δρόμο Κορώνου-Σκαδού η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει το πρόβλημα από την αρχή μέσα από τις περιοδείες που έκανε στα χωριά και κάλεσε τα τοπικά συμβούλια και την τοπική κοινωνία να συμμετέχει ώστε να πιέσουμε για άμεση λύση του προβλήματος. Επίσης, το θέμα αναδείχθηκε από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια. 
Καταγγέλλουμε όλους τους αρμόδιους που με την αδιαφορία και την ανευθυνότητά τους πέντε χωριά παραμένουν αποκλεισμένα τόσο καιρό.
Στηρίζουμε και θα συμμετέχουμε στον αγώνα και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Απόλλωνα, της Κωμιακής, της Μέσης, του Σκαδού και της Κορώνου. 

Ανακοίνωση των φορέων και επαγγελματιών της ορεινής Νάξου για το θέμα του δρόμου Κορώνου - Σκαδού

 
Στις 15–5–2011, στο Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, παρουσία και των: Αντιδημάρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Αντώνη Μανιού, του εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Σκαδού κ. Πάσουλα Μιχάλη  και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας κ. Ιάκωβου Μπαρδή, οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς,  επανεξετάζοντας τα επιπρόσθετα στοιχεία και υλοποιώντας την προηγούμενη απόφαση της 7 Μαΐου 2011, αποφάσισαν τα εξής:
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2011, ώρα 9.00 π.μ. αντιπροσωπεία των φορέων και όσων υποστηρίζουν την κίνηση :

Οι Κυκλάδες εκπέμπουν SOS καθώς βουλιάζουν στο πέλαγος της αδιαφορίας και των σκουπιδιών


Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση

 «Η πρωτόγνωρη κυβερνητική αδιαφορία και η νεοεισαγόμενη γραφειοκρατία, οδηγούν τις Κυκλάδες και τον τουρισμό μας σε αδιέξοδο.
Την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τα νησιά μας μάχονται για να κερδίσουν το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, η κυβέρνηση όχι μόνο ολιγωρεί, αλλά στήνει και νέα γραφειοκρατικά αναχώματα. 
Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα νησιά μας, με τα σκουπίδια να τα «πνίγουν», δεν έχει προηγούμενο.

Εξοικονόμηση Ενέργειας


Ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Πουσσαίου σε ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της παρούσας εκδήλωσης για την πρόσκληση και να τους συγχαρώ για το θεματικό αντικείμενο της που τυγχάνει να είναι επίκαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και να μας αφορά ειδικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την οποία εκπροσωπώ.
Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη παράμετρο της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό 20%. Η εξοικονόμηση ενέργειας όπως όμως όλοι μας καταλαβαίνουμε εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την ανθρώπινη συμπεριφορά και συνήθειες. Η συμμετοχή των πολιτών σε κάθε σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας που εκπονείται από την τοπική ή κεντρική διοίκηση θεωρείται και απαραίτητη και σημαντική, όπως εξίσου σημαντικός είναι και ο ίδιος ο σχεδιασμός  και οι κατευθύνσεις που αυτός δίνει.

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΑΞΟΥ

Αθρόα υπήρξε η προσέλευση των ιδρυτικών μελών του Ν.Ι.Ο.ΝΑΞΟΥ (ποσοστό συμμετοχής 77%) στις αρχαιρεσίες του ομίλου που διεξήχθησαν το Σάββατο 14/5/2011 για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. και Ε.Ε.
            Η τάξη και η οργάνωση της εφορευτικής επιτροπής ήταν υποδειγματική. Επακολούθησε η ανακοίνωση των επιτυχόντων του εκλογικού σώματος κατά σειρά προτίμησης. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν οι επτά πρώτοι και σύμφωνα με το καταστατικό, με μυστική ψηφοφορία, προέκυψε η σύνθεση του Δ.Σ. του Ν.Ι.Ο.ΝΑΞΟΥ, που είναι η παρακάτω:

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού Α.Ο.



 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Μαϊου 2011 οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Πανναξιακού ΑΟ με τη συμμετοχή 236 φίλων και μελών του Σωματείου.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών εκλέχτηκαν 15 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη που θα αποτελέσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακού ΑΟ.
 Τακτικά Μέλη: