Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ελλάδα & Οικονομική κρίση-Ζήκος Υπουργός Οικονομικών !

Η συν+Αξια με χαρά σας ανακοινώνει μερικές από τις Δράσεις που θα συμβούν


xoros.JPG
Δωρεάν Μαθήματα Σύγχρονου Χορού
Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στις 21:00 στην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο
Τηλ Επικοινωνίας Μαργαρίτα: 6974058233

Αγώνας μπάσκετ μεταξύ ΑΠΑΣ και Πανναξιακού και στέψη πρωταθλητή


Με το ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δυο Ναξιακών συλλόγων Πανναξιακού - ΑΠΑΣ Φανάρια ολοκληρώνεται την Κυριακή 17/4 (ώρα 12:30) στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου το πρωτάθλημα μπάσκετ Κυκλάδων 2010-2011.
Το παιχνίδι δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο Πανναξιακός είναι αήττητος (11/11) και έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Ο προπονητής κ. Βάβουλας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα συστήματα και να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει των αγώνων μπαράζ ανόδου που θα ξεκινήσουν τέλος του μήνα.
Οι δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, απαλλαγμένες από το άγχος και την πίεση της νίκης, θα παίξουν ελεύθερα και θα προσπαθήσουν να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους φιλάθλους.
Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού ο πρόεδρος της της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων κ. Κεράνης και ο γραμματέας κ. Λώρης Σαλλάχας θα απονείμουν το κύπελλο και τα μετάλλια στους Πρωταθλητές του Πανναξιακού.
Η Βαθμολογία:
Πανναξιακός 22 11 11-0 557 – 315 342
ΑΠΑΣ Φανάρια 20 11 9-2 675 – 467 208
Ερμούπολη 19 11 8-3 679 – 504 175
Αρης Σύρου 17 11 6-5 515 – 415 100
Μαρπησσαϊκός 14 12 3-9 415 -723 -308
ΑΟ Μυκόνου 13 12 3-9 349 – 557 -208
Ατλαντας 1 12 0-12 36 – 345 -309

Από το http://naxosfan.blogspot.com/2011/04/blog-post_5307.html

Μόνο ένα σχολείο καταργείται

Η επανεξέταση των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας έφερε διαφορετικά αποτέλεσματα. Πολύ λιγότερα είναι τα σχολεία που συγχωνεύονται ή καταργούνται.
Από τη Νάξο καταργείται μόνο το  Δημοτικό Σχολείο Γαλανάδου και οι μαθητές θα πηγαίνουν στο 6θέσιο Δημοτικό του Αγίου Αρσενίου.

Δήλωση για τους πολύτεκνους


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολίτικης Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος και ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους πολύτεκνους, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:
«Απροκάλυπτα εχθρική και αντικοινωνική εμφανίζεται η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους πολύτεκνους.

Περιφερειακά


ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

          Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις 18 Απριλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα  12:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σύρου Ερμούπολης ματαιώνεται μετά από αίτημα των αιτούντων.  
 
Στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ ο Περιφερειάρχης
– Και στη Ρόδο Συμβουλευτικός Σταθμός από τη Γ.Γ. Ισότητας

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Σγουρού, συμμετείχε σήμερα ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Οι δέκα τρεις Περιφερειάρχες ενημερώθηκαν από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας κ. Στρατηγάκη Μαρία για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν στην ισότητα των φύλων στις Περιφέρειες της χώρας.
Από τη συζήτηση έγινε γνωστό ότι οι δομές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας θα αναπτυχθούν σε επίπεδο νησιών.
Ειδικά για τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς, που σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο προβλεπόταν η ίδρυσή τους μόνο στις έδρες των δέκα τριών Περιφερειών, ανάλογη δομή θα δημιουργηθεί, εκτός από τη Σύρο και στη Ρόδο, μετά από παρέμβαση και πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής μας περιοχής.
Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε και το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.




Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Έκτακτη συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Μετά από αίτηση που υπέβαλαν δέκα οκτώ περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, συγκαλείται στη Σύρο έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου.
Στην πρόσκληση του Προέδρου του σώματος Γιώργου Γκούφα, αναφέρονται τα εξής:

Σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με το άρθρο 167 παραγρ. 3 του Ν. 3852/2010 που θα γίνει στις 18 Απριλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα  12:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σύρου Ερμούπολης, κατόπιν αιτήματος 18 Περιφερειακών Συμβούλων της μειοψηφίας,   με θέματα :
 


ΘΕΜΑ : 1
Εκπαίδευση – Παιδεία στο Ν. Αιγαίου

ΘΕΜΑ : 2
Οργάνωση της Περιφέρειας

ΘΕΜΑ : 3
Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου


Υπενθυμίζεται, ότι μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 30ης Μαρτίου, έχει ήδη προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του οργάνου στη Ρόδο, στις 28 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση αυτή θα παραστεί και η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους Περιφερειάρχες της χώρας, στις 25 Φεβρουαρίου.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας την Παρασκευή 15-4-2011 στη Σύρο με θέματα:



  1. Διακήρυξη για την  καθαριότητα  των χώρων και υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Σύρου, Μυκόνου, Μήλου, Πάρου, Κέας-Κύθνου, Τήνου, Νάξου, Άνδρου και Θήρας για το οικ.έτος 2011.
  2. Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για τη μετάπτωση της λειτουργίας του on line συστήματος του Τμ. Μεταφορών της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων μέσω του δικτύου Σύζευξις.
  3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Δωδεκανήσου».
  4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Χάλκης».
  5. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Προσθήκη γυμναστηρίου - αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και τριών ειδικών αιθουσών για εργαστήρια πληροφορικής, φυσική - χημείας και βιβλιοθήκης στο Σχολικό Συγκρότημα Απερίου Καρπάθου»
  6. Έγκριση δαπάνης αγοράς εγκεκριμένου εντομοκτόνου για την αντιμετώπιση ακρίδων.
  7. Απευθείας ανάθεση της μελέτης «Γεωλογική μελέτη καταπτώσεων στον επαρχιακό δρόμο Κόρωνου Σκαδού στη ν. Νάξο».
  8. Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία της απομαγνητοφώνησης των πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  9. Συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην υλοποίηση workshop στη Ρόδο και Κω τον Απρίλιο 2011.
  10. Εγκρίσεις μετακίνησης κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών  Συμβούλων.

Ερωτήματα θέτει η Εναλλακτική Κίνηση "Πολίτες για τα Νησιά μας"




ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΙ;

           Τι πρόκειται να σχεδιάσει η νέα Δημοτική Αρχή για την διαχείριση των απορριμμάτων ; Πως θα διασφαλίσει  την οικολογική διαχείριση ,αφού η υγειονομική ταφή υπολειμμάτων δεν αποτελεί παρά την τελευταία λύση στην αλυσίδα "πρόληψη , ανακύκλωση, κομποστοποίηση " ;
Πότε θα αναθέσει την πολυπόθητη μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης και με ποιες κατευθύνσεις; Τι μέτρα λαμβάνονται για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην ανακύκλωση , πως συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης [ΕΕΑΑ] ; Που και πως θα προάγουμε την κομποστοποίηση; Θα λειτουργήσει ΚΔΑΥ; Πως διασφαλίζονται οι κάτοικοι της Γαλήνης και Εγγαρών ότι πάνω από τα σπίτια τους δεν θα γίνει ένας νέος τόπος ανεξέλεγκτης ταφής; Πως θα αντιμετωπισθεί το διάστημα  μεταξύ αποκατάστασης ΧΑΔΑ - χρονικού ορίου των προστίμων,  και της πλήρους εφαρμογής της ολοκληρωμένης διαχείρισης και δημιουργίας ΧΥΤ;

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αντιπαραθέσεις...

Σκληρή κόντρα δημιουργήθηκε μεταξύ και της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου και της "Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων" για τη συνεδρίαση της 4ης Απριλίου, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών.
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου  της "Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων" καθώς και την απάντηση του συμβουλίου της Κοινοφελούς Επιχείρησης.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου


Το ΤΟΠΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΝΑΞΟΥ σας καλεί στην παρουσίαση
του βιβλίου των Στέφανου Ψαρρά – Matteo Campagnolo:

Ο νοτάριος της Νάξου Στέφανος Τ(ρ)ουμπίνος, 1712-1738

(Έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων, 2010)

Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Ουρσουλινών (Κάστρο Νάξου)
Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, ώρα 6 το απόγευμα
Συμμετέχουν οι συγγραφείς του βιβλίου και οι ομιλητές:
Ιωάννης Προμπονάς,  Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Λάζαρος Θεόφιλος,  Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου – π. Αντινομάρχης
Ιάκωβος Ναυπλιώτης,  Πρόεδρος Ν.Π. Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος
Μιχάλης Κοκολάκης,  Προϊστάμενος του Τοπικού Ιστορικού Αρχείου Νάξου
Μετά την παρουσίαση θα υπάρχει μικρός μπουφές με λιτά εδέσματα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οργανώνεται με τη συνεργασία του Ιστορικού Ομίλου Νάξου «Αρσός».