Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης – Διαμαρτυρία για τις υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου



Τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, που βρέθηκε  στη Ρόδο με αφορμή ημερίδα με θέμα «Η πειθαρχική διαδικασία των δημοσίων υπαλλήλων», δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Παρουσία του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Γιώργου Φιλιππάκου, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, κατ’ αρχάς, τον κ. Ρακιντζή για το μείζον πρόβλημα της πολυνομίας και πώς αυτό επηρεάζει τη λειτουργία των θεσμών της Αυτοδιοίκησης, παράλληλα με την επιμονή της κεντρικής διοίκησης να μην αποκεντρώνει ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Σε συνέχεια των σχετικών καταγγελιών που έκανε στη χθεσινή (3/4) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης εξέφρασε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης την έντονη διαμαρτυρία του για την «ανεξέλεγκτη», όπως τη χαρακτήρισε, λειτουργία των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου στην Περιφέρεια, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να υποβάλλει μήνυση κατά της προϊσταμένης της Υπηρεσίας στη Σύρο.

«Είναι αδιανόητο – είπε ο κ. Μαχαιρίδης – να μην περιορίζεται ο έλεγχος της υπηρεσίας στη νομιμότητα των αποφάσεων της περιφερειακής αρχής, αλλά να επεκτείνεται και στη σκοπιμότητά τους», επικαλούμενος ως ένα από τα ενδεικτικά παραδείγματα την άρνηση έγκρισης δαπανών μετακίνησης του Περιφερειάρχη μιας πολυνησιωτικής περιοχής από τη Σύρο προς τη Ρόδο και αντιστρόφως, όπως επίσης και την καθυστέρηση ή άρνηση έγκρισης λογαριασμών για συγκεκριμένα έργα, με κίνδυνο απώλειας πόρων από ευρωπαϊκά πράγματα.
Παράλληλα, επέσεισε τον κίνδυνο να μην πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς δεν εγκρίνονται οι δαπάνες μετακίνησης των περιφερειακών συμβούλων.

Τόνισε, τέλος, πως είναι απαράδεκτο να γίνεται από τη συγκεκριμένη υπηρεσία συνεχής επίκληση του «φόρτου εργασίας» ή «άλλων προτεραιοτήτων», ζητώντας την παρέμβαση του κ. Ρακιντζή, ο οποίος κάλεσε τον Περιφερειάρχη να του υποβάλλει αναφορά ώστε να αξιολογήσει τις καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου