Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες" φώναξε σήμερα η Ευρώπη



Χατζημαρκάκης: Τον Ιούλιο θα διώξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 98.4 αποκάλυψε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι ετοιμάζονται για την έξοδό μας.
Ο κ. Χατζημαρκάκης αποκάλυψε ότι το σχέδιο προβλέπει την παραμονή της Ελλάδας μέχρι και τον Ιούλιο, προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη, αφού η έξοδος της χώρας θα παρασύρει τις τύχες όλων των χωρών.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε πως αφού οι δανειστές μας εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει, θα σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα της.
«Μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε χαρακτηριστικά.

Πορεία Μαθητών


 Οι επρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του ΓΕΛ Νάξου θα ήθελαν να σας ενημερώσουν σχετικά με μια πορεία που κανονίστηκε απο το σύνολο των μαθητών στην Γενική Συνέλευσή τους που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Ψηφίστηκε να γίνει μαθητική πορεία η οποία θα αρχίσει γύρω στις 16.30 την Κυριακή (αύριο) ύστερα απο μια δίωρη προβολή οπτικοακουστικού υλικού στον χώρο του Αμφιθεάτρου του σχολείου. Θα θέλαμε αν είναι δυνατόν να το γνωστοποιήσετε στους αναγνώστες σας για την μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση κόσμου στην πορεία, καθώς είναι άλλη μια ευκαιρία για τον καθένα, αλλά κυρίως για τους μαθητές όλης της Νάξου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική του Μνημονίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ


          Η καταιγίδα των βαρβάρων αντιλαϊκών μέτρων πάει να πάρει και τον μειωμένο ΦΠΑ για τη νησιά του Αιγαίου. Θυμίζουμε ότι πρωτοστατήσαμε μέσα και έξω από τη Βουλή στον αγώνα για την δραστική μείωσή του με στόχο την ολοσχερή κατάργησή του. Βέβαια προειδοποιούσαμε πάντα το λαό μας ότι η μείωση το ΦΠΑ κατά 30% δεν πρόκειται να αμβλύνει τα δεινά του από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Αποτελούσε όμως μια μικρή ανάσα.
          Αυτή η προειδοποίηση ισχύει ακόμα περισσότερο στις σημερινές συνθήκες αφού η εξοντωτική αντιλαϊκή λαίλαπα που χτυπά τα λαϊκά στρώματα, την τεράστια πλειοψηφία του λαού μας, με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος και το δημόσιο έλλειμμα, κάνει να φαντάζει ο μειωμένος ΦΠΑ (που αυξήθηκε κατά 28% σε τρία χρόνια) μόνο ως παρωνυχίδα.

Κατεπείγουσα ανάγκη το κλείσιμο των ΧΑΔΑ στα νησιά – Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια


  Το κατεπείγον του κλεισίματος των χωματερών (ΧΑΔΑ) που λειτουργούν ακόμα στα νησιά της Δωδεκανήσου υπογραμμίστηκε κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρόδο, υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Αντώνη Χατζηϊωάννου, του δημάρχου Κάσου Δημήτρη Ερωτόκριτου, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου της επαρχίας Μιχάλη Ερωτόκριτου, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Ρόδου Δημήτρη Καρατζιά, εκπροσώπων από άλλους Δήμους και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας έως και 90%

Οι εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ χρησιμοποιούν ζωοτροφές μέχρι και 90% θετικές στα μεταλλαγμένα!
Οι αναλύσεις από την τυχαία δειγματοληψία της Greenpeace, απέδειξαν ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν γάλα από αγελάδες που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές και ότι παρά τις πιστοποιήσεις και τους ισχυρισμούς τους, τα μεταλλαγμένα μπαίνουν στη διατροφή μας.
Καλούμε τις εταιρείες να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους καταναλωτές για προϊόντα καθαρά από μεταλλαγμένα. Και ο μόνος ασφαλής τρόπος για να τελειώνουμε οριστικά με τα μεταλλαγμένα, είναι να σταματήσουν οι εταιρείες ζωικών προϊόντων τις εισαγωγές μεταλλαγμένων ζωοτροφών που κοστίζουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και να στραφούν άμεσα στην καλλιέργεια ντόπιας καθαρής ζωοτροφής που θα τονώσει την ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Επειδή τρως ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Διεκδίκησε το δικαίωμά σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.
Έλενα Δανάλη
Yπεύθυνη εκστρατείας της Greenpeace
ενάντια στα μεταλλαγμένα

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Γιώργο Κουτρουμάνη, με κοινοποίηση στους Βουλευτές και τους Ο.Τ.Α. Νομού Κυκλάδων, με θέμα τη ‘’διαμαρτυρία για την επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας’’, έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου



Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :
«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν την αντίθεση και τη διαμαρτυρία των αιρετών του Νομού Κυκλάδων, για την επικείμενη μετά από εντολή των δανειστών μας, κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας  και της Εργατικής Εστίας.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σύλληψη προμηθευτή εκρηκτικών στη Νάξο - Δίχως τέλος η αλιεία με δυναμίτιδα στις νότιες Κυκλάδες



Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε κύκλωμα, το οποίο τροφοδοτεί για χρόνια με εκρηκτικά, δυναμιτιστές στις Κυκλάδες και τα βόρεια Δωδεκάνησα. Το πρωί της Τρίτης, 14/2, οι αστυνομικές αρχές της Νάξου προχώρησαν στη σύλληψη 64χρονου στο χωριό Γαλανάδο για κατοχή 272 κιλών δυναμίτιδας και πλήθους βοηθητικών εκρηκτικών υλών (40 κιλά πυρίτιδα, 370 πυροκροτητές, 1500 μέτρα ακαριαία θρυαλλίδα, 785 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα κα). Ωστόσο,η ασυδοσία, η ανομία και τα αποθέματα δυναμίτιδας μάλλον δεν έχουν όριο, καθώς μέχρι και σήμερα το πρωί συνεχιζόταν αδιάκοπα η παράνομη και καταστροφική αλιεία με δυναμίτιδα στις νότιες Κυκλάδες, με επίκεντρο τα Κουφονήσια.

Συνάντηση για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά


Από την συνάντηση των εκπροσώπων του συνόλου των συλλογικών θεσμικών εκφράσεων των Νησιών του Αιγαίου, προέκυψε με απόλυτη σαφήνεια η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική διάθεση όλων για την απόκρουση του ενδεχόμενου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύει σήμερα στα νησιά του Αιγαίου. 
Η «μάχη» για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης, αποφασίστηκε να δοθεί συντεταγμένα, ενωτικά με καθαρή στόχευση και με σοβαρή επιχειρηματολογία.
Στην ίδια συνάντηση διευκρινίστηκε με τρόπο απόλυτο ότι η νέα δανειακή σύμβαση που ψηφίστηκε από την Βουλή δεν περιλαμβάνει το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης συμμετείχε στη συνάντηση, στην αίθουσα της παλιάς Βουλής, στη συζήτηση για το ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου


     Ο Δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε στη συζήτηση των αυτοδιοικητικών φορέων του Αιγαίου, στην αίθουσα της παλιάς Βουλής, για το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές.
     Η συνάντηση έλαβε χώρα την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή των δύο αιρετών Περιφερειαρχών και εκπροσώπων των ΠΕΔ βορείου και νοτίου Αιγαίου, Αντιπεριφερειαρχών, Βουλευτών και Δημάρχων από όλο το χώρο του Αιγαίου.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ψήφισμα-πλαίσιο αντίδρασης του εμπορικού κόσμου με αφορμή το περιεχόμενο και τα νέα σκληρά μέτρα του Μνημονίου εξέδωσε η διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε έκτακτη συνεδρίασή της.



Συγκεκριμένα οι Έλληνες έμποροι αποφάσισαν:
-Να αποστείλουν εκ νέου επιστολή σε πρωθυπουργό, αρχηγούς των κομμάτων και βουλευτές του Κοινοβουλίου, για την επερχόμενη και αναπόφευκτη εσωτερική παύση πληρωμών στην αγορά, με τεκμηριωμένη αιτιολόγηση.
-Να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις Βρυξέλλες, για την ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων και την υποβολή έγγραφης διαμαρτυρίας σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τους Διεθνείς Οργανισμούς.

Διαβάστε το νέο μνημόνιο 2012 με τα μέτρα που ψηφίστηκαν









Πηγή: Express.gr 
  Με 199 "ναι" υπερψηφίστηκε το πρωϊ της Δευτέρας το νέο μνημόνιο στη Βουλή. Ο τίτλος του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε είναι «Έγκριση Σχεδίων Συμβάσεων και Μνημονίου για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας".  Το express.gr δημοσιεύει όλα τα κείμενα του νέου μνημονίου που τέθησαν σε ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής 12-2-2012 στη Βουλή. Μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα σχετικά αρχεία στο τέλος του άρθρου. Στην ψηφοφορία στη Βουλή πήραν μέρος 278 βουλευτές. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 199, ενώ καταψήφισαν 74. Πέντε βουλευτές δήλωσαν "παρών", ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία 22 βουλευτές.

Πρόσκληση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου σε θεματική συνέλευση


Η Περιβαλλοντική κίνηση Νάξου με αφορμή την εξαγγελία δημοπράτησης του φράγματος του Τσικαλαριού σας προσκαλεί  σε γενική συνέλευση   στο κοινωνικό-πολιτικό χώρο Αντιμάμαλο το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:30 μ.μ. με θέμα:
ΦΡΑΓΜΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων την περίοδο της Αποκριάς από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


«Χοιροσφάγια» στο Φιλώτι
Η καθιερωμένη εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης (16 Φεβρουαρίου) με νόστιμους μεζέδες, καλό κρασί και παραδοσιακή μουσική. Από τις 12 το μεσημέρι.
Συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»

«Αποκριάτικο Οδοιπορικό»
Εκδρομή καρναβαλιού

Μεγάλος διαγωνισμός για την καλύτερη ομάδα μεταμφιεσμένων (θέμα, αμφίεση, κ.λ.π.) με βραβείο 1.000 € (σε δωροεπιταγές)!!!
Φτιάξτε μια ομάδα από φίλους, συμμαθητές, συγγενείς ή ελάτε μόνοι σας (δεχόμαστε άτομα ηλικίας από 0 – 120 ετών), μασκαρεμένοι ή όχι, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου να γλεντήσουμε στα ορεινά χωριά του νησιού μας, συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής. Σε κάθε χωριό οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι θα μας υποδεχθούν με κεράσματα!
     Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 στην Κωμιακή. Περνώντας από τα χωριά Σκαδό, Κόρωνο, Απείρανθο, Φιλώτι, Δαμαριώνα θα καταλήξουμε στο Χαλκί όπου θα κορυφωθεί το γλέντι με μεζέδες και καλό κρασί. 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΔΕΛΑΔΕΣ

(Υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου
Μελάνων Νάξου «ΚΟΥΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ»)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΣΚΑΡΑΔΑΣ


ΤΥΡΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012


• Συγκέντρωση το πρωί στο καφενείο του Γιαννη Ανεβλαβή (Έμπορας).
• Αναχώρηση στις 10:00 για το δημοτικό σχολείο Μελάνων και στη συνέχεια για τον Κυνίδαρο και το μαγαζί του Γιώργου Κλουβάτου (Νικολαράς).
• Αναχώρηση στις 16:00 για το Κουρουνοχώρι και το μαγαζί του Ανδρέα Βερύκοκκου (Μουσάτος).
• Αναχώρηση στις 18:30 για τις Μέλανες και το μαγαζί του Βασίλη Ξενάκη.


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μη συμβιβάζεσαι, μη σκύβεις το κεφάλι


Η  κυβέρνηση του αρχιτραπεζίτη  Παπαδήμου και τα κόμματα της πλουτοκρατίας που τη στηρίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, έδειξαν  ξανά πόσο αδίστακτοι είναι .
Μετά την άνευ προηγουμένου εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού με τα ψευτοδιλήμματα υποταγή ή χάος, νέα μέτρα ή χρεωκοπία, ευρώ ή δραχμή και τόσα άλλα χθες για άλλη μια φορά χρησιμοποίησαν τις διμοιρίες των «πραιτωριανών», ΜΑΤ, κουκουλοφόροι παρακρατικοί και άλλοι, που το ίδιο το σύστημά τους εκτρέφει και συντηρεί προκειμένου να εκφοβίζει το λαό και να επιβάλλει τις αντιλαϊκές πολιτικές του .
Όλοι αυτοί αφού έπνιξαν το κέντρο της Αθήνας με χημικά, δεν δίστασαν να το πυρπολήσουν και να το καταστρέψουν κυριολεκτικά.

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

 στις 17 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας  διάταξης:
1. Έγκριση τεχνικού προγράμματος έτους 2012 Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
2. Λήψη απόφασης για πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή μετάλλων, παλιοσίδερων ( scrap), εγκαταλελειμμένων οχημάτων.
3. Παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριότητας εκμίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων θαλάσσης με απευθείας συμφωνία.
4. Έγκριση επικαιροποίησης τροποποιημένων τευχών δημοπράτησης του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου»