Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012


Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασαν την Παρασκευή τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη


Η επιτροπή εξέταση και ενέκρινε περισσότερα από 20 θέματα, μεταξύ των οποίων η προμήθεια και εγκατάσταση Συστημάτων Αφαλάτωσης Συμπαραγωγής και Τηλεθέρμανσης στο Αγαθονήσι, προϋπολογισμού 179.800€ και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2012.
Θετική ήταν η γνωμοδότηση της επιτροπής αναφορικά με τη μελέτη, τη δημοπράτηση και τον ορισμό επιτροπής διαγωνισμού για το έργο επισκευής της γέφυρας του ποταμού Μάκκαρη, ύψους 600.000€, καθώς και του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για το έργο επισκευής – συντήρησης παλαιού νοσοκομείου Ρόδου για κάλυψη αναγκών Διοίκησης – Μεταστέγαση υπηρεσιών, προϋπολογισμού 1.615.000,00€.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των γραφείων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Νομό Κυκλάδων, από τον οποίο προκύπτει σημαντική μείωση δαπανών συγκριτικά με προηγούμενα έτη, ενώ εγκρίθηκαν επίσης δαπάνες για δράσεις κοινωνικής μέριμνας, αθλητισμού και πολιτισμού.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την πορεία του φορολογικού διαλόγου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


 «Η αλλαγή πλεύσης στο Φορολογικό Σύστημα της χώρας -σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα-, αποτελεί ανάγκη αδήριτη. Άλλωστε, αυτό είναι και το αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι αλλαγές που προτείνουμε, θα συμβάλουν αποτελεσματικά τόσο στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας, όσο και στους νέους στόχους που θέτει το Νέο Πρόγραμμα.
Η φορολόγηση 15% (flat tax) των επιχειρήσεων, ο εντοπισμός και η καταπολέμηση κάθε εστίας φοροδιαφυγής, η συγκέντρωση όλων των φόρων της περιουσίας σε έναν φόρο, το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών, αποτελούν βασικές θέσεις της πρότασής μας».


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Την Παρασκευή ανακοινώνεται το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού κόμματος βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα ανακοινώσει στις 7 το πρωί της Παρασκευής το όνομα της νέας αυτής κίνησης μέσω Διαδικτύου (Facebook, Twitter).

«Η κίνηση θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι παραμάγαζο της ΝΔ» είπε στο «Βήμα» ο κ. Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση θα ενταχθούν στελέχη της ΝΔ, ανένταχτοι αριστεροί και στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος συνομιλεί καθημερινά με μία ομάδα διαγραφέντων από τη ΝΔ και με κομματικά στελέχη που τάσσονται κατά του μνημονίου.

Ανακοίνωση της ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-2013


    Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση, δίνουν ένα ακόμα χτύπημα, στο δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση.  Το  σχολείο της δήθεν «δημιουργικής μάθησης και της ελεύθερης σκέψης», το «νέο» σχολείο είναι ένα ψέμα.
Θέλουν να στοιβάξουν τα παιδιά σε πολυδύναμα σχολεία 300-400 μαθητών που θα παράγουν μαζικά, φθηνούς εργαζόμενους. Ένα σχολείο «κομμένο» & «ραμμένο» στα μέτρα των εταιριών-χορηγών, που θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία και θα κάνουν παζάρια με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν !!

Παραπέμπεται στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων το λιμεναρχείο Νάξου




Η μηνυτήρια αναφορά και το πλήθος καταγγελιών που έχει καταθέσει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας οδήγησαν την Εισαγγελία Νάξου στην παραπομπή του τοπικού λιμεναρχείου στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης για τους χειρισμούς του στην αντιμετώπιση της καταστροφικής αλιείας στις νότιες Κυκλάδες. Οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου Νάξου θα ελεγχθούν για τα αδικήματα της παράβαση καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας, ενώ ενώπιον της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη καταθέσει ο δ/ντης του Αρχιπελάγους, Θοδωρής Τσιμπίδης.

Τριήμερο επαφών του κ. Σωτήρη Παμπάκα στη Σύρο, στο επίκεντρο η προώθηση των τοπικών προϊόντων


 Δράσεις και  πρωτοβουλίες με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας, ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε επί τρεις ημέρες στη Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Πουλή Γιάννη και τον ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας, κ. Κολιάδη Αντώνη.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Πάρε και εσύ έναν Έλληνα στη δουλειά σου"

Την ώρα που η ανεργία χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων νέων στη χώρα μας και αρκετοί μεταναστεύουν στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας, αλλά και την ίδια στιγμή που τα μέτρα λιτότητας έχουν εξωθήσει δεκάδες συμπολίτες μας στα όρια της φτώχειας, πλήθος ομογενών από όλες τις γωνιές του κόσμου συσπειρώθηκαν σε ένα κοινό στόχο.
Με το σύνθημα "Προσέλαβε και εσύ έναν Έλληνα" δημιούργησαν μία πρωτότυπη ιστοσελίδα, με στόχο να βοηθήσουν άνεργους Έλληνες να βρουν δουλειά ή να ενισχύσουν το εισόδημά τους, προσφέροντας υπηρεσίες ακόμα και εξ' αποστάσεως.

Αλλεπάλληλες επαφές για το ΕΣΠΑ, σοβαρός ο κίνδυνος απένταξης έργων – Νέα έκκληση Περιφερειάρχη προς τους δημάρχους


 Ο κίνδυνος απένταξης έργων στην περίπτωση που μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν θα έχουν ικανοποιητικές απορροφήσεις, επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ Γεωργία Ζεμπελιάδου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεών της με κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά.

Επιστολή επαγγελματικών φορέων της Νάξου προς τον Ο.Α.Ε.Ε.


Κυρία Πρόεδρε,

Κατόπιν δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν στις 20/2/12 και 21/2/12 ,σε συγκεκριμένα μέσα της Νάξου ,σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ σας ,να εγκαταστήσετε το κατάστημα του ΟΑΕΕ ΝΑΞΟΥ στην περιοχή της Τραγαίας άφησαν τόσο τον εμπορικό κόσμο του νησιού , αλλά και όλους τους Φορείς ,που είχαν εμπλακεί ενεργά και με απτά αποτελέσματα, άφωνους και άναυδους .

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


Μετά τις 7 Φλεβάρη κι έπειτα από την μαζική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ που κάλεσε η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου κατακτήθηκε η δυνατότητα να ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ωστόσο, επειδή από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με τροπολογία της κυβέρνησης μεταβιβάστηκε στην εφορία η αρμοδιότητα για την απόφαση διακοπής ρεύματος για οφειλές του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενημερώνουμε σχετικά:

Ένα διαφορετικό οδοιπορικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 σε χωριά της ορεινής και κεντρικής Νάξου με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


   Πολλά άτομα κάθε ηλικίας, μασκαρεμένα ή μη,  πήραν μέρος στην αποκριάτικη εκδρομή, η οποία είχε αφετηρία την Κωμιακή και κατάληξη το Δαμαριώνα.
Ενδιάμεσες στάσεις έγιναν στην Κόρωνο, στην Απείρανθο και στον Καλόξυλο.
  Η άψογη φιλοξενία των φορέων και των κατοίκων των χωριών μας, η καλή παραδοσιακή μουσική (τσαμπούνα και τουμπάκι από τους: Γιάννη Μανιό, Δημήτρη Μανιό, Στέφανο Ψαρρά και Βασίλη Τσακωνιάτη), η ηλιοφάνεια και  η καλή διάθεση των συμμετεχόντων ανέβασαν στα ύψη το κέφι και συνέβαλαν στην επιτυχία του «οδοιπορικού».
    Σκοπός της Δημοτικής Επιχείρησης είναι η καθιέρωσή του και η επίσκεψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα χωριά.
   Όσον αφορά το διαγωνισμό καλύτερης αμφίεσης το 1ο βραβείο, το οποίο αντιστοιχεί σε δωροεπιταγές 1.000 €, μοιράστηκε στην ομάδα της κοκκινοσκουφίτσας, της γιαγιάς και του εναλλακτικού λύκου και σε μια ομάδα μεταμφιεσμένη σε κοτόπουλα.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

''Οι Έλληνες επιλέγουν διάσωση, παρά θάνατο''


Financial Times

Τον Μάιο 2010, όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών εξήλθαν από τις έκτακτες συνεδριάσεις του σαββατοκύριακου για να παρουσιάσουν την διάσωση αξίας 110 δισ. ευρώ της Ελλάδας, εκδηλώθηκε μια ανάσα ανακούφισης και μια αίσθηση ότι η κρίση έχει συγκρατηθεί.

Όμως, καθώς οι υπουργοί οικονομικών συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες χθες το απόγευμα για να υπογράψουν μια δεύτερη, ακόμη μεγαλύτερη, διάσωση, η αίσθηση που επικρατεί στην Αθήνα είναι η αίσθηση της απελπισίας.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


 θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή   24/ 2 / 2012 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο, με θέματα:

  1. Έγκριση παράτασης προθεσμίας των εργασιών του έργου : «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Μαλώνα – Πλατάνια (Β’ Φάση)» Προϋπολογισμού 3.350.000,00€.
  2. Εκδίκαση της από 29/11/2011 ένστασης των αναδόχων μελετητών της μελέτης: «Γυμνάσιο Μεσαριάς ν. Θήρας».
  3. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Προσθήκη Αιθουσών στο                   2ο Γυμνάσιο Ρόδου (Κεραμεικός)».
  4. Αποδοχή χρηματοδότησης.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κατάργηση των δημοσίων ΚΤΕΟ, ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο υπουργείο πως δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την απόφαση του Eurogroup


Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Eurogroup για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:
«Βραχυπρόθεσμα μας εμφανίζουν πως αποφύγαμε το χειρότερο. Μεσοπρόθεσμα όμως, με τους ανέφικτους στόχους, την εξοντωτική λιτότητα και τον Ειδικό Λογαριασμό θηλιά στο λαιμό της χώρας, φοβόμαστε πως η απόφαση αυτή θα έχει τεράστιο κόστος για την κοινωνία και την ευρωπαϊκή μας προοπτική. Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό μας σύστημα αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κανένα λόγο να είναι περήφανοι για αυτήν».

Άμεση συνάντηση με Πρωθυπουργό, υπουργό Οικονομικών και τους πολιτικούς αρχηγούς ζητούν οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου για τον ΦΠΑ - «Αντισταθείτε στην ισοπέδωση των πάντων»


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται για την αποτροπή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας και σε υλοποίηση της κοινής απόφασης όλων των φορέων του Αιγαίου, όπως αυτή διατυπώθηκε στην πρόσφατη (15/2) συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, οι Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και Νάσος Γιακαλής, ζητούν και εγγράφως συνάντηση της αντιπροσωπείας των φορέων του Αιγαίου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Στη Βουλή το κρίσιμο θέμα της οριστικής παραχώρησης των τίτλων ιδιοκτησίας των οικοπέδων του Σωματείου «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Νάξου»


Αναφορά για το κρίσιμο ζήτημα της οριστικής παραχώρησης στους δικαιούχους των κτημάτων και των οικοπέδων του Σωματείου «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Νάξου, κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης.
Το θέμα αυτό, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα από το 1957, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μείζονων προβλημάτων στην καλλιέργεια, τη διαχείριση και τη μεταβίβαση των συγκεκριμένων ακινήτων.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα επέστρεψε στην περίοδο της κατοχής Εικόνες από τη γερμανική κατοχή είδε η Daily Mail στην Αθήνα. Τα συσσίτια, η απελπισία των πολιτών και η "μη εκλεγμένη κυβέρνηση" (Pics)

Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης, κάνει η Daily Mail, σημειώνοντας ότι υπάρχουν προφανείς ομοιότητες με την περίοδο της κατοχής της χώρας μας από τους Ναζί.
"Αυτό που σοκάρει όταν περπατάς στην Αθήνα, είναι οι ανυπόφοροι παραλληλισμοί ανάμεσα στην εποχή του πολέμου και το σήμερα. Συναντάς συσσίτια, ζητιάνους, ρακένδυτους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, κλειστά καταστήματα και άστεγους" αναφέρει το δημοσίευμα.
Λιγότερο αντιληπτή, αλλά υπαρκτή είναι η βουβή απελπισία των πολιτών που κλείνουν την θέρμανση, παρά το τσουχτερό κρύο και προσπαθούν να στηρίξουν φίλους και συγγενείς που έχουν χάσει τη δουλειά τους.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κοινοτικού προγράμματος « Πολιτισμός 2007-2013» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων συμμετέχει εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην υλοποίηση της δράσης “Young Μusicians and Old Istruments” «Nέοι μουσικοί και παλιά (παραδοσιακά) όργανα» σε συνεργασία με τρείς ακόμα χώρες , Ιταλία, Εσθονία και Νορβηγία

 
-          Στόχος του προγράμματος είναι η διάδοση της ευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης,   χρησιμοποιώντας την ισχυρή και παγκόσμια γλώσσα της  ίδιας της  μουσικής.
-          Η εφαρμογή της ιδέας επικεντρώνεται κυρίως στους νέους μουσικούς και ερευνητές της παραδοσιακής μουσικής, με στόχο την προβολή του έργου τους, ενώ παράλληλα αναζητώνται μονοπάτια που συνδέουν το παρελθόν της μουσικής  με το μέλλον.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανοίγει ξανά το ΔΑΚ!

Μετά από την 10ημερη αποχή λόγω των γνωστών προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στη σκεπή του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Νάξου όλα τα τμήματα Βόλεϊ και Μπάσκετ του Πανναξιακού ΑΟΝ θα ξεκινήσουν και πάλι κανονικά τις προπονήσεις τους από αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις ίδιες ώρες που έχουν προγραμματιστεί να γίνονται από την αρχή της σεζόν

Όχι στο λυντσάρισμα της χώρας Ο Ειδικός λογαριασμός ωρολογιακή βόμβα για την παραμονή μας στην ευρωζώνη

 
Σχολιάζοντας τη φερόμενη συμφωνία της κυβέρνησης στη δημιουργία Ειδικού Δεσμευτικού Λογαριασμού, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:
“Αυτή η δημοσιονομική θηλιά στη χώρα αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα για την παραμονή μας στην ευρωζώνη. Η αδυναμία για πρωτογενή πλεονάσματα θα σημαίνει αυτόματα χρεωκοπία χωρίς όμως επιπτώσεις για τους δανειστές μας.

Συναντήσεις Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο



Τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Πουσσαίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), της εταιρείας KANTOR και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών, φορείς οι οποίοι έχουν αναλάβει τη σύνταξη μελέτης για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην ελληνική ακτοπλοΐα, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μετείχε στο διάλογο για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών ανταλλάσσοντας θέσεις και απόψεις, ενώ αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στη Σύρο ημερίδα επικεντρωμένο στο σημαντικό αυτό θέμα.