Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αντιδρούμε! Σβήνουμε τα φώτα!

 Πότε : Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012
 Ώρα: από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.
 Τοποθεσία: ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
 ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.      
ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

 Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας. Έσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα! Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.


Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν


Με την εκπρόσωπο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force for Greece) στην Αθήνα, Ζορζέτα Λάλη, και άλλα στελέχη της Ομάδας θα συναντηθεί την ερχόμενη Τρίτη (17/1) το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Κατά τη συνάντηση θα διερευνηθούν τρόποι και μέσα τεχνικής υποστήριξης της Περιφέρειας, με βάση ανάλογες εμπειρίες και καταστάσεις που επικρατούν σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικά σημεία τοποθέτησης του αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση, για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται στη Βουλή των Ελλήνων:

Οι φορολογικές διατάξεις που ενσωματώνονται στο παρόν πολυνομοσχέδιο, εξακολουθούν – όπως και στους προηγούμενους 14 φορολογικούς νόμους– να είναι πρόχειρες και αποσπασματικές.
Δεν απαντούν στις σημερινές οικονομικές προκλήσεις, καθώς και στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής φορολογικής μεταρρύθμισης.
Είναι χαμηλών προσδοκιών και μειωμένης αποτελεσματικότητας. Είναι ασύνδετες μεταξύ τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθούν να «μπαλώσουν» ή ακόμη και να διορθώσουν πρόσφατα ψηφισμένες φορολογικές διατάξεις.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη  18 / 1 / 2012 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο, με θέματα:

1.    Ανάθεση Αποστολής Αλληλογραφίας σε Εταιρεία  Ταχυμεταφοράς Έτους 2012 .
2.    Προφορική μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση στέγασης των Υπηρεσιών της
      Περιφερειακής Ενότητας Νάξου.
3.    Προφορική μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση στέγασης των Υπηρεσιών της
      Περιφερειακής Ενότητας Τήνου.

Τί γίνεται με τα ραδιενεργά προϊόντα από την Ιαπωνία;

•    Δεν υπάρχει ίχνος ραδιενέργειας ισχυρίζεται η Κομισιόν ενώ στη Ρωσία κατάσχονται ραδιενεργά ανταλλακτικά αυτοκινήτων
•    Απάντηση του Επιτρόπου Ντάλι στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ασφάλειας Τροφίμων και Δημόσιας Υγείας απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χουντή σχετικά με τα επίπεδα ραδιενέργειας σε ιαπωνικά τρόφιμα μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, προσπαθεί να καθησυχάσει του Ευρωπαίους καταναλωτές.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή του ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον πληροφορήσει:

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων


    Το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης δεν καθορίζεται από τα κόμματα, όπως ψευδέστατα διαδίδουν τα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για αυξήσεις, όταν μάλιστα μέρος της δεν έχει δοθεί. Καθορίζεται από νόμο του 2002 και το ετήσιο ύψος της αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με το ύψος του κάθε φορά κρατικού προϋπολογισμού.
    Το ΚΚΕ δεν θα είχε αντίρρηση να δεχτεί τη μείωση της κρατικής επιδότησης για λόγους αλληλεγγύης στο λαό που δεινοπαθεί, παρόλο που την κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει τη χρησιμοποιεί για να ενημερώνει το λαό και να δρα για την οργάνωση της πάλης του.

Κοπή Πίτας και παρουσίαση του ημερολογίου από τον ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια"

Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του το Σάββατο 14/01/2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Απεράθου.  Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση του ημερολογίου του συλλόγου με θέμα «Η κοινωνική διάσταση του απεραθίτικου υφαντού» από την εκπαιδευτικό – λαογράφο Ελένη Γιαννούλη.

Υποβολή αιτήσεων για την δωρεάν διανομή τροφίμων

       Από  την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται  ότι  η  περίοδος υποβολή αιτήσεων για την δωρεάν διανομή τροφίμων από τα  αποθέματα παρέμβασης της Χώρας  για  το έτος  2012  σε  άπορα άτομα  ή οικογένειες λήγει την 15-03-2012.
      Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε φορείς οι οποίοι προκειμένου να  συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν  αίτηση στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας που εδρεύουν αίτηση  το αργότερο έως  31-03-2012
      Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται:

Προετοιμασία για τη «λογοδοσία» της περιφερειακής αρχής – Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον απολογισμό του 2011


Εν όψει της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 185 του νόμου 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Ροδινιού του Δήμου Ρόδου, συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη και με διευρυμένη σύνθεση η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Για την παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου

H παραίτηση του Διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου κ. Μιχ. Κόκκινου, αποτελεί συνέχεια στην αλυσίδα του δράματος της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ και ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα. Μπροστά στην απύθμενη αναλγησία της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί ταυτόχρονα και τη μόνη πράξη διεξόδου, που διασφαλίζει αν μη τι άλλο τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια του επικεφαλής ενός από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της νησιωτικής Ελλάδας.

Επικίνδυνες κυβερνητικές παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πράξη
νομοθετικού περιεχομένου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, για το θέμα της μείωσης των μισθών, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παρέμβαση της κυβέρνησης στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα αποτελέσει σοβαρό συνταγματικό ατόπημα, και θα προσθέσει μια ακόμα ρωγμή στην κοινωνική συνοχή.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή του Παναγιωτη Ρήγα, αναφορικά με την καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές


Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, απέστειλε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 34 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο απαγορεύει καθολικά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή: «Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης  γραφειοκρατίας- σε   πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση.

Με αφορμή το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης», που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης ο κ. Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι χρήσεις γης αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο για τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας,. Είναι λοιπόν σαφές, ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο έχει ανάγκη από εξορθολογισμό, εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Παρά τα όσα θετικά – σε γενικές γραμμές – προωθούνται με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ, εγείρονται σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τη δόμηση και τις χρήσεις γης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 14 με τίτλο «Περιοχές ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης και Χρήσεων».

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στήριξη επιχειρήσεων και απασχόλησης από την Περιφέρεια – Επιστολή Γ. Μαχαιρίδη στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης

Να μην ασκούν τα Υπουργεία περιφερειακή πολιτική και να διαθέτουν πόρους, εν αγνοία των περιφερειακών και τοπικών δομών, ειδικά σε τομείς όπως η στήριξη των επιχειρήσεων για την αύξηση της απασχόλησης, ζητεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με επιστολή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε καθοριστικά την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη και απασχόληση» τονίζει ο κ. Μαχαιρίδης, σε συνέχεια και των προσωπικών επαφών που είχε με τον υπουργό στην Αθήνα, ο οποίος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να καταθέσει και εγγράφως τις προτάσεις του, προκειμένου με πόρους από το ΕΣΠΑ να υποστηριχθούν οι ντόπιες επιχειρήσεις, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και προϋποθέσεων, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Δήλωση του Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση με αφορμή διαρροές και ανακοινώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με το λαθρεμπόριο των καυσίμων


«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανος και θυμωμένος τις ενδοκυβερνητικές «αψιμαχίες», μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, τα οποία - μέσα από ένα «πόλεμο» διαρροών και ανακοινώσεων - προσπαθούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους σε ό,τι αφορά την μη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Το θέμα αποκτά ακόμη σοβαρότερες πολιτικές διαστάσεις, αφού  - παρά τις τραγικές στιγμές που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός - το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων παραμένει στο απυρόβλητο, στερώντας από το Δημόσιο πολύτιμους πόρους.

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα θα αναζητήσει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 19.00 η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού

στην τέταρτη και τελευταία επίσκεψη στο λεκανοπέδιο Αττικής, ολοκληρώνοντας έτσι, από τον πρώτο κιόλας γύρο, μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων μακριά από τη Νάξο.
Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας θα αντιμετωπίσει τους επικίνδυνους Ίωνες στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Όσον αφορά το αναβληθέν παιχνίδι με τον Λαρισαϊκό κατά πάσα πιθανότητα θα οριστεί από την ΕΟΠΕ για την 28η Ιανουαρίου, στο τέλος του 1ου γύρου όπου όλες οι ομάδες έχουν ρεπό.
Οι Ναξιώτες της Αθήνας καλούνται για μια ακόμη φορά να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη της ομάδας μας. Το γήπεδο βρίσκεται στην Ανδρεά Κάλβου & Τζαβέλλα κοντά στον σταθμό της Ν.Ιωνίας(βλ. Χάρτη)
Όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής
ΑΟ Τραχώνων - ΑΠΣ Ακαδ.Βολ.Φιλία
Φιλαθλ.Λαρισαϊκός - ΕΑ Λαρίσης
ΑΣΠ Ίωνες - ΑΟΝ Πανναξιακός
ΑΣΠ Απόλλων - ΑΣΠΕ Θέτις
ΕΑ Πατρών ρεπό