Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή του Αντιδημάρχου Απόστολου Ψαρρά


Προς Γραφείο Τύπου
"Συμπαράταξης Νάξου
και Μικρών Κυκλάδων

Ολίγιστοι και αμετανόητοι συντάκτες του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ σας της 05/09/2011 και όσοι συμφωνείτε με αυτό, σε ότι με αφορά:
Προφανώς τα όσα γράφετε δεν επιδέχονται σοβαρή κριτική και αντίστοιχες απαντήσεις!
Γι'αυτό και τα όσα θα σας γράψω πιο κάτω είναι ακριβώς του... επιπέδου σας!

Ενημέρωση για τις ακαδημίες στίβου-εγγραφές


Ο Πανναξιακός ΑΟ καλεί τους γονείς και τα παιδιά της Νάξου σε ενημερωτική συνάντηση για τα τμήματα στίβου, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  στις 18.00 το απόγευμα στα γραφεία του σωματείου στο στάδιο Νάξου.
Το ΔΣ εν όψη της νέας αθλητικής περιόδου που ξεκινάει, θα ενημερώσει για τα νέα δεδομένα στο στίβο μετά και την τοποθέτηση του ταρτάν στο στάδιο Νάξου, την οργάνωση των ακαδημιών στίβου και γενικότερα τη φιλοσοφία του σωματείου για την άθληση των παιδιών.

Ενημέρωση για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Κυκλάδων (ΕΤ.Α.Π.) στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν για ενημέρωση των επιχειρήσεων του Νομού Κυκλάδων, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με ταυτόχρονη «ζωντανή» συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του, στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, όπου οι επιχειρηματίες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.
Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και η επιχειρηματική κοινότητα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να υπάρξει διάχυση της πληροφορίας που αφορά στις ενισχύσεις των επιχειρήσεων, είτε για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων, είτε για τη στήριξη της απασχόλησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση, με θέματα:  

Θετικές αποφάσεις για το Νεώριο


 
Με κατανόηση και ορθολογισμό η Διοίκηση της ΔΕΗ, με ευθύνη του διοικητή της κυρίου Αρθούρου Ζερβού, έκανε αποδεκτή την νέα πρόταση του “Νεωρίου” για διακανονισμό εξόφλησης των οφειλών του προς την ΔΕΗ.
Σε επικοινωνία μου με τον Διοικητή της ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρξει εξεύρεση λύσης και να απομακρυνθεί η διαρκής απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης, ανταποκρίθηκε άμεσα και με ευαισθησία αποδεχόμενος την πρόταση διακανονισμού που του υπέβαλε το Νεώριο. Διευκρίνισε όμως ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να τηρηθεί με συνέπεια η νέα συμφωνία και να μην προκύψουν πρόσθετα προβλήματα στο μέλλον
Ταυτόχρονα η κεντρική επιτροπή προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Προμηθειών και Εμπορίου, προχώρησε στο άνοιγμα των τεχνικών προσφορών που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επισκευή των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ


 Απορρίφθηκε η προσφυγή του ναυπηγείου Σκαραμαγκά κατά της απόφασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος είχε κάνει δεκτή προηγούμενη προσφυγή του Νεωρίου σε βάρος της συμμετοχής του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά στο διαγωνισμό για την επισκευή δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μπεγλίτη.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός, η συγκεκριμένη απόφαση του πάρθηκε παρά τη θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΠΑΦΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΧΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ

Σύσκεψη προετοιμασίας ενόψει της συνάντησης του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Ε.Ε κ. Χιοχάνες Χαν, πραγματοποιήθηκε στη Σύρο.

Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τους Αντιπεριφρειάρχες κ. Γιώργο Πουσσαίο, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, κα Δέσποινα Διακοσταυριανού, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γκούφα και τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Αντώνη Βουτσίνο και συζήτησαν αναλυτικά όλους τους άξονες του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου καθώς και  το ΕΣΠΑ στο σύνολο του.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι το νερό κοινό αγαθό και η πρόσβαση σ' αυτό ανθρώπινο δικαίωμα;


Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα νησιά μας, με αφορμή την απόφαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση των νερών του Δήμου, από την ΕΥΔΑΠ - ΝΗΣΩΝ Α.Ε.
Σας καλεί σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ με θέμα:
Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η ναξιακή πραγματικότητα
την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, ώρα 19:00, στο κτίριο της Σχολής Ουρσουλινών.


Δείτε τους οργανισμούς που μπαίνουν στη διαδικασία εργασιακής εφεδρείας των υπαλλήλων τους.

http://s.enet.gr/resources/article-files/151.pdf
Αναρωτήθηκε κανείς, όλοι αυτοί που θα μείνουν χωρίς εργασία τι θ' απογίνουν;

Με “ανοικτά χαρτιά” σε μια συζήτηση ουσίας για το Νεώριο


Δεν αποτελεί στοιχείο του πολιτικού μου ήθους η κομπορρημοσύνη και η αυτοπροβολή και έχω συνειδητά απορρίψει τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα και τις παλαιομοδίτικες πολιτικές πρακτικές του “κατόπιν ενεργειών μου”, θεωρώντας ότι και πολιτικά απαράδεκτα είναι, αλλά και αναξιοπρεπή.
Όταν όμως η κακοπιστία και η αγνωμοσύνη και η συστηματική αποσιώπηση αλλά και διαστρέβλωση γεγονότων με αδικούν και θίγουν συστατικά στοιχεία της προσωπικότητας μου, οφείλω να αντιδράσω για να αποκαταστήσω την αλήθεια αλλά και για να αυτοπροστατευτώ στοιχειωδώς.

Σύσκεψη για την προετοιμασία της συνάντησης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν

Σύσκεψη προετοιμασίας για τη συνάντηση που θα έχει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιοχάνες Χαν, στις 19 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα) στη Σύρο.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Αντιπεριφερειάρχες, Γιώργος Πουσσαίος και Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Γκούφας και ο Διευθυντής της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Αντώνης Βουτσίνος.

Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (13/9) στη Ρόδο.

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:

«Η άτολμη, κουρασμένη, διχασμένη και πανικόβλητη Κυβέρνηση αδυνατεί να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2011.
Το 1ο οκτάμηνο του έτους τα έσοδα συνεχίζουν να καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν διευρυνόμενη υπέρβαση έναντι των στόχων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει, το έλλειμμα παραμένει σημαντικά υψηλότερο από πέρυσι.
Και έτσι η Κυβέρνηση αναγκάζεται να αναλάβει νέες δεσμεύσεις, να προσθέσει νέους φόρους, να «αφυδατώσει» πλήρως την ήδη στεγνή αγορά, να βαθύνει και άλλο την ύφεση.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Καλή Σχολική Χρονιά!


Σημαντικές επαφές του Περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη – Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη με αντικείμενο τη ναυπήγηση πλοίων



Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και
Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε χθες (Σάββατο) στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του ΕΣΠΑ και η προοπτική, τα τομεακά προγράμματα να αποκεντρωθούν σε περιφερειακό επίπεδο.
Επίσης, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη που εξέφρασε και την ανησυχία του για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα ναυπήγησης πλοίων που θα εξυπηρετούν τη «μικρή ακτοπλοΐα», δηλαδή τις εσωτερικές γραμμές στη νησιωτική μας Περιφέρεια, επικαιροποιώντας ουσιαστικά τη σχετική μελέτη που είχε συνταχθεί παλαιότερα από το Υπουργείο Αιγαίου.