Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πολυνομοσχέδιο και απεργιακές κινητοποιήσεις 19ης και 20ης Οκτωβρίου

Επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης & Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε,

Με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 19ης και 20ης Οκτωβρίου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επιθυμεί να εκφράσει τις θέσεις του επί των βασικότερων θεμάτων που απασχολούν όχι μόνο την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά την κοινωνία στο σύνολό της. Προφανώς οι εξελίξεις των ημερών με την παράλυση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα δεν προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα σε κανένα Έλληνα.

Συνάντηση Αντπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου με Διοικητικό Συμβούλιο Θησέα Κυκλάδων & με Δ.Σ. Επιμελητηρίου


Με στόχο τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδίου, συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Θησέας Κυκλάδων”, υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Πουσσαίου.

Στη συνεδρίαση στην οποία ήταν παρούσα και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, αποφασίστηκε η διεύρυνση του προγράμματος σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων σε συνεργασία με φορείς των νησιών.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι της Νάξου σήμερα έδωσαν μια βροντερή απάντηση στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και το πολυνομοσχέδιο που καταδικάζουν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχια και την εξαθλίωση.


Ένωσαν τη φωνή τους, με τις εκατοντάδες χιλιάδες φωνές σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενάντια στο μονόδρομο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, έστειλαν μήνυμα για αντεπίθεση και άνοιξαν το δρόμο για την ανατροπή και την τελική νίκη, τη λαϊκή εξουσία.
Εκατοντάδες απεργοί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, έμποροι, ΕΒΕ, νέοι, γυναίκες και παιδιά και μέσα από τα σωματεία τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και έδωσαν μαζική, δυναμική παρουσία, στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Παλιού Δημαρχείου, η οποία κορυφώθηκε με την οργανωμένη προσέλευση των απεργών του δήμου Νάξου και των εργαζομένων του Γ.Ν. - Κ. Υ. Νάξου.

Μεγαλειώδης η συμμετοχή και της Νάξου στη σημερινή απεργία!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ για την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Στον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων



 ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις ληφθείσα και τις δρομολογούμενες αποφάσεις του Δήμου Νάξου, με τις οποίες συζητιέται να παραχωρηθεί για ΕΙΚΟΣΙ χρόνια στην ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε. η διαχείριση των υφιστάμενων υδάτινων πόρων (νερό, αντλιοστάσια, γεωτρήσεις κλπ) αλλά και των όποιων μελλοντικών επενδύσεων για ύδρευση /άρδευση, αποχέτευση), στα πλαίσια μιας Προγραμματικής Σύμβασης –Πλαίσιο που προτείνει η ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε. (θυγατρική της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.)

Διπλασιάζεται το ειδικό επίδομα προβληματικών περιοχών για τους Κυκλαδίτες υπαλλήλους


Διπλασιάζεται το επίδομα που έπαιρναν μέχρι σήμερα οι υπάλληλοι των νησιών των Κυκλάδων, αφού ο Υπουργός Οικονομικών αποδέχθηκε την σχετική εισήγηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο και Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα.
Μετά από αυτό, το ύψος του επιδόματος αναπροσαρμόζεται στο ποσό των 100 €.

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»


Το «Σήμα Αειφορίας» θα διεκδικήσουν και πάλι οι νέοι Νησιωτικοί Δήμοι του Αιγαίου που προέκυψαν μετά τον Καλλικράτη, με νέες δράσεις για το περιβάλλον, την πράσινη οικονομία, τον πολιτισμό…

Σε διεθνή ημερίδα που οργανώθηκε στις 14 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου για τις τοπικές  πρωτοβουλίες και την πράσινη ανάπτυξη, ο πρόεδρος του δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ και δήμαρχος Άνδρου κ. Γιάννης Γλυνός, αναφέρθηκε στην ανάγκη υπέρβασης των κλασσικών επενδυτικών σχημάτων στην ενέργεια, ειδικά στο νησιωτικό χώρο στην εποχή της κρίσης: «στη ΔΑΦΝΗ με την υποστήριξη του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου επεξεργαζόμαστε ήδη σχέδια για κοινοπρακτικά σχήματα σε ενεργειακά έργα με συμμετοχή των ΟΤΑ και συνεταιρισμών. Οι νέες πολυμετοχικές ενεργειακές εταιρείες, μπορούν να προωθήσουν τις ΑΠΕ με περισσότερα οφέλη για το περιβάλλον, τις τοπικές κοινωνίες και την  οικονομία.  Μπορούν ακόμη, σε συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας των τραπεζών, να λύσουν το πρόβλημα της χρηματοδότησης των επενδύσεων.  Σε πρώτη φάση έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την Άνδρο και τη Σαμοθράκη, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλα νησιά. Βέβαια, μια τέτοια καινοτομία απαιτεί επίλυση προβλημάτων στο θεσμικό επίπεδο (π.χ συμμετοχή των ΟΤΑ σε επενδυτικά σχήματα), επίλυση του κρίσιμου ζητήματος της χρηματοδότησης της ίδιας συμμετοχής των δήμων (σε συνθήκες ένδειας τραπεζικών κεφαλαίων) και ζητήματα που σχετίζονται με το εταιρικό δίκαιο, την δίκαιη κατανομή των κερδών (δεδομένης της δυσπιστίας μεταξύ των εταίρων σε νεοφανή σχήματα, και της δυσκολίας στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων κτλ.)»

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011


Κλείνουν και τα καταστήματα την Τετάρτη


Τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση έρχονται να εγκλωβίσουν και να φέρουν σε απόγνωση ακόμα περισσότερο τους χιλιάδες επαγγελματίες του Κλάδου μας και γενικότερα της μικρομεσαίας επιχείρησης, βυθίζοντάς την ακόμα περισσότερο στο τέλμα με άμεσα ορατό το «λουκέτο» σε χιλιάδες από αυτές.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αλλά και της ανάγκης για ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στα μέτρα αυτά, καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετέχουν στην γενική κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ, για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 με  κλείσιμο των καταστημάτων από τις 9:00 έως τις 1:00 το μεσημέρι  και να παραστούμε όλοι στις απεργιακές διαδηλώσεις.


Για το ΔΣ του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία

    Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

   Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος                   Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής

Ανοιχτό Συμβούλιο της ΠΕΚΙΝ για τους αιολικούς σταθμούς στη Νάξο



Καλούμε όλα τα μέλη της Περιβαλλοντικής Κίνησης, αλλά και κάθε κάτοικο του νησιού που ενδιαφέρεται, να συμμετάσχει με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του στο ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 7μ.μ στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Αντιμάμαλο» στην οδό Παπαβασιλείου με θέμα  Αιολικοί σταθμοί στη  Νάξo. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν


                                     ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ                                   
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ 84300
e-maιl: pekinaxou@gmail.com

Η Επιτροπή Αγώνα για την υγεία στη Νάξο, τις Μ. Κυκλάδες και την Αμοργό καλεί για αποκλεισμό των ταμείων


Κατάληψη σε όλα τα δημοτικά κτήρια Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τους εργαζόμενους. Κλειστά από σήμερα και έως την Πέμπτη


19 -20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


Παλλαϊκός ξεσηκωμός!
Σε όλους τους τόπους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους, συναγερμός!
Ενότητα κι αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!
Συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι. Εργαζόμενοι στην Υγεία, στους ΟΤΑ, στην Εκπαίδευση, στο στενό Δημόσιο τομέα.

Απευθυνόμαστε σε σένα προσωπικά, σε σένα που σε έχουν απαξιώσει ως εργαζόμενο, που κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ, κάθε τόσο σε αποκαλούν "τεμπέλη", "χαραμοφάη". Σε σένα που... "ταλαιπωρείς 10 εκατομμύρια εργαζόμενους" (!), που τώρα πλέον φταις για όλα, ακόμα... και για την καπιταλιστική κρίση και θέλουμε να σου πούμε ότι ήρθε η ώρα να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Για τις κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ


Η κυβέρνηση με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη) και με όπλο τον «Καλλικράτη», καλλιεργεί το έδαφος και προετοιμάζει την κοινή γνώμη, πουλώντας παραμύθια και τερατώδη ψέματα για το ξεπούλημα του τομέα καθαριότητας των δήμων στους μεγαλοεργολάβους.
Από κοντά και η πλειοψηφία περιφερειαρχών και δημάρχων που παρά τις όποιες κατά καιρούς κορόνες περί ευθυνών της κυβέρνησης, στην πράξη επιλέγει να πάει κόντρα στους εργαζόμενους και τον λαό και να εξυπηρετήσει τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και την πολιτική των επιχειρηματικών  ομίλων που ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια τους και τα πιρούνια τους για το θέμα των απορριμμάτων που θα αποτελέσει πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους δημάρχους που τη στηρίζουν, η οποία μετά το πετσόκομμα των μισθών, τη φοροεπιδρομή, τις απολύσεις, την κατάργηση των ΣΣΕ κλπ επιστράτευσε τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν την κινητοποίηση των εργαζομένων σήμερα στην καθαριότητα, αύριο αλλού.
Αυτός είναι πραγματικός τραμπουκισμός.
Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τους καλούμε:
·         Να απειθαρχήσουν μαζικά
·         Να αψηφήσουν απειλές, εκβιασμούς και διλλήματα και να αντισταθούν στην κόλαση που τους ετοιμάζουν.
·         Να σηκώσουν το ανάστημα τους για να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη πολιτική και να περάσουν στην αντεπίθεση.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 19 – 20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΩΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

                                                                                                                                              ΠΑΜΕ
                                                                                                                           ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ

ΠΛΗΓΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Η απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή των σκουπιδιών αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την χρεοκοπία ενός μοντέλου διαχείρισης που κατασπαταλά φυσικούς πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και χρήματα. Το χειρότερο είναι ότι η αυτή η χρεοκοπία κινδυνεύει να γίνει αφορμή, οι πολιτικές επιλογές για τη διαχείριση των απορριμμάτων να μεταβιβαστούν σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αν προχωρήσουν επιλογές, όπως η καύση που επιδιώκεται από μεγάλους ομίλους και προωθείται ήδη συγκαλυμμένα από την κυβέρνηση, τα δημοτικά τέλη θα αυξηθούν δραματικά σε μία εποχή, όπου η οικονομική αντοχή των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Την εξαίρεση των νησιωτικών περιοχών από τις προβλέψεις του Πολυνομοσχεδίου ζητεί με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος

Να ληφθεί η ιδιαιτερότητα των νησιωτικών περιοχών και συγκεκριμένα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έτσι ώστε να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου, ζήτησε με επιστολή του ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος, από τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο.

Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει:

Πετυχημένες «εξετάσεις» του Νοτίου Αιγαίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 14/10/2011  η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση INWETEX-CIS 2011 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.  Στο χώρο που εκμίσθωσε η Περιφέρεια εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ φιλοξένησε από τα Δωδεκάνησα τους Δήμους Ρόδου,  Κω, Πάτμου, Κάσου και από τις Κυκλάδες τους  Δήμους Σύρου, Μήλου και Ίου αλλά και ιδιώτες επαγγελματίες του τουρισμού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο σύνολό της.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με προσωπικότητες από τη Γαλλία – «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, με προϋπόθεση την εθνική συνεννόηση»


Σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων με ατζέντα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα κλήθηκε να απαντήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρόδο με προσωπικότητες από τη Γαλλία, όλοι μέλη της Οργάνωσης ARRI, στην οποία ανήκουν πρώην υπουργοί, βουλευτές, κορυφαίοι κρατικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, οικονομικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί κλπ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!


 
Οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” χαιρετίζουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, χαιρετίζουν τη συλλογική και ατομική δράση των πολιτών, που με κάθε τρόπο, ξεπερνώντας το φόβο, τα εκβιαστικά διλήμματα και την τρομοκρατία, εκδηλώνουν με όλους τος πρόσφορους τρόπους την αντίθεση και την οργή τους απέναντι στην πολιτική φτωχοποίησης που εφαρμόζει η τρόϊκα και η πειθήνια κυβέρνηση τους.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από το Βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα προς τον Υπουργό Οικονικών



Η κυβέρνηση με την στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχει αναλάβει, στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, συγκεκριμένες και ποσοτικά προσδιορισμένες δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές μας προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας με στόχο την σωτηρία της και την διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις σημερινές και επερχόμενες γενιές.
Τα μέτρα που επιβάλλονται προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου είναι σκληρά, επώδυνα και δυσβάστακτα για την συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, έχει στηρίξει μέχρι σήμερα, όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αγνοώντας το προσωπικό, ηθικό, ψυχικό και πολιτικό κόστος που συνεπάγεται για τον κάθε βουλευτή, η ψήφιση όλων αυτών των μέτρων

Εισήγηση του Παναγιώτη Ρήγα για την διατήρηση του επιδώματος προβληματικών περιοχών για τα νησιά των Κυκλάδων


Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, πρότεινε τις εξής τροποποιήσεις:
  1. Να διατηρηθεί το επίδομα των προβληματικών περιοχών κατηγορίας Α για όσα νησιά περιλαμβάνονται σε αυτήν και καθορίζονται στην ΔΙΔΑΔ Φ.50/265/29847 ΦΕΚ 667/11-11-92 Τεύχος Β’ που εκδόθηκε σε εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 2085/92.
2.    Να διατηρηθούν οι κενές οργανικές θέσεις καθώς και οι θέσεις που κενώνονται από την εργασιακή εφεδρεία για το νησιώτικο χώρο.
Με την αποδοχή των τροποποιήσεων αυτών εξασφαλίζεται η διατήρηση του επιδόματος προβληματικών περιοχών για τους δημοσίους υπαλλήλους και η ευελιξία των υπηρεσιών των νησιών μας.