Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

apisteutos papas!!!

Στη Βουλή την Τρίτη τα προβλήματα του Νοτίου Αιγαίου


Τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες του Νοτίου Αιγαίου θα είναι το θέμα συζήτησης στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, που θα συγκληθεί την ερχόμενη Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία της κας Άντζελας Γκερέκου. 
Ενώπιον των μελών της Επιτροπής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης θα εκθέσει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις για τους τομείς υγείας, ακτοπλοΐας, τουρισμού και περιβάλλοντος, χωρίς να παραλείψει να αναδείξει τις αδυναμίες συνολικά του θεσμού, σε σχέση με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο νησιωτικό μας χώρο.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Παρουσίαση Βιβλίου από το Σϋλλογο Φιλωτιτών

Στο πλαίσιο των πνευματικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου Φιλωτιτών θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό του Κέντρο στου Ψυρρή την 29η Ιανουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 το έργο«Στεφάνου Δ. Ημέλλου – Στεφάνου Εμμ. Ψαρρά, Νοταριακές Πράξεις Φιλωτίου Παπά – Στεφάνου Αρώνη (1716 – 1742) τόμος Α΄, Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου, Αθήνα 2011».
Τον τόμο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής γλωσσολογίας του Παν/μίου Αθηνών, Στυλιανός Λαμπάκης, διδακτωρ φιλολογίας και Ιάκωβος Ναυπλιώτης, δικηγόρος και ιστορικός.
Προσκαλείσθε να παραστείτε στην εκδήλωση.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τα θέματα είναι:


  1.  Διορισμός μελών και συγκρότηση διοικητικών συμβουλίων: α) Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής, β) Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, γ) Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Νάξου, δ) ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.,ε) Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
  2. Συγκρότηση επιτροπών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το έτος 2012:
  • Επιτροπή παραλαβής έργων
  • Επιτροπή βεβαίωσης καλής εκτέλεσης έργων και εργασιών (αρ. 15 Π.Δ. 171/87)
  • Επιτροπή παραλαβής προμηθειών, εργασιών και μεταφορών (αρ. 67 Π.Δ. 28/80)
  • Επιτροπή εκτίμησης κινητών και ακινήτων (αρ.186 του Ν. 3463/2006 και αρ. 7 Π.Δ. 270/81)
  • Επιτροπή του άρθρ. 35 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αρ. 20 και επιτροπή του άρθρου 1 του Π.Δ 23/2000
  • Πρωτοβάθμια Επιτροπή ελέγχου σταυλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων
  • Δευτεροβάθμια Επιτροπή ελέγχου σταυλισμού και επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών κ. Πουσσαίου και Μακρυωνίτη με Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου


Τη στήριξη της Περιφέρειας προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε σειρά ζητημάτων ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες, Γιώργο Πουσσαίο και Τζώρτζη Μακρυωνίτη, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Πάρης Τσιάρτας.

Στη συνάντηση που συμμετείχε η αντιπρύτανης Αγγελική Δημητρακοπούλου και ο πρόεδρος του Τμήματος Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Ιωάννης Δαρζέντας, συζητήθηκε το κτηριακό ζήτημα του τμήματος που εδρεύει στη Σύρο και ζητήθηκε από τους αντιπεριφερειάρχες να στηρίξουν την προσπάθεια εύρεσης κτηρίου που θα στεγάσει εργαστήρια αλλά και αίθουσες διδασκαλίας.

Καταργούνται οι Παιδικές και Εφηβικές Βιβλιοθήκες;

Επίκαιρη  Ερώτηση του Τάσου Κουράκη

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015», α. 4 της προτεινόμενης ρύθμισης, δρομολογείται η πλήρης κατάργηση του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (ΟΠΕΒ), σύμφωνα και με την πρόθεση των υπουργών Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππα, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Α. Διαμαντοπούλου και αναπληρωτή Υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, που εισηγήθηκαν την τροπολογία, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση αλλά και το ιστορικό της υπόθεσης. 

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο συναντήθηκε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πρόταση του Επιμελητηρίου για σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές στήριξης των επιχειρηματιών, της αιγαιοπελαγίτικης διατροφής και ανάπτυξης δεικτών επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον πρέσβη της Βενεζουέλας


Με τον πρέσβη της Βενεζουέλας Rodrigo Chaves Samudio συναντήθηκε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Ο πρέσβης ζήτησε από τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να αποδεχθεί την πρότασή του να είναι ένας εκ των διεθνών παρατηρητών στις επικείμενες εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα του.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψή του στο Νότιο Αιγαίο. Τον προηγούμενο Οκτώβριο πραγματοποίησε στη Ρόδο εθιμοτυπική συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Σεμινάρια Επιμόρφωσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

  Τα Σεμινάρια τα οποία ήταν και επιδοτούμενα  παρακολούθησαν συνολικά 100 εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις Εστίασης μοιρασμένοι σε 4 τμήματα των 25 ατόμων το κάθε ένα. Κάθε τμήμα παρακολούθησε 10 μέρες εκπαίδευση 4 ώρες κάθε ημέρα συνολική διάρκεια 1 μήνα. Οι εισηγητές ήταν οι καταξιωμένοι επαγγελματίες του Τουριστικού και επισιτιστικού χώρου: Θωμάς Σιτταράς, Αλέξανδρος Μπουφέας, Αθανάσιος Μπόνας και ο πολυβραβευμένος με τεράστιες διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό executive chef Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφτηκε τον προϊστάμενο της ΔΕΗ Νάξου, κάνοντας παρέμβαση για μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων


     Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης , συνοδευόμενος από τις δημοτικούς συμβούλους – επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων Ευδοκία Ψαρρά και Θέκλα Κίζη, επισκέφτηκαν τα γραφεία της ΔΕΗ Νάξου, όπου  συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο Νίκο Μαρούλη, προκειμένου να ζητήσουν να μην διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Να μην κοπεί κανένα ρεύμα Να καταργηθεί το χαράτσι Επαγρύπνηση, Αλληλεγγύη, Κινητοποίηση, Ψηλά το κεφάλι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       
της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
25-01-2012
Το  ΠΑΜΕ, η  Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, και η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζοντας την κοινή δράση τους  για οργανωμένη μαζική αντίσταση ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, συμμετείχαν με αντιπροσώπους τους στην επίσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΔΕΗ με τη συμμετοχή του Δημάρχου, των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων (εκτός του κ. Μαράκη) και κατοίκων  μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κοπή πίτας και τιμητικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη από την Ο.ΝΑ.Σ.


        Η  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΝΑΞΙΑΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  σάς  προσκαλεί  στην  εκδήλωση  κοπής  της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της, που θα γίνει  το   Σάββατο  28  Ιανουαρίου   2012,  στις  7.00  το  βράδυ,  στην  αίθουσα  εκδηλώσεων  του  ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ(Λεωφ. Βασ.  Σοφίας και Ριζάρη 2,  Αθήνα - απέναντι  από τον  σταθμό  του ΜΕΤΡΟ  και  το  νοσοκομείο  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ).
      Στο  πλαίσιο  της  εκδήλωσης  εντάσσεται ένα τιμητικό αφιέρωμα   στον μεγάλο  συμπατριώτη  μας  συγγραφέα  και Ακαδημαϊκό Ιάκωβο  Καμπανέλλη με  επικέντρωση  στην  ποιητική  και  στιχουργική  του  επίδοση.  

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ


Μετά το καλωσόρισμα στον πρώην υπουργό παιδείας και πρωτοκλασάτο στέλεχος της νδ Ευρ. Στυλιανίδη στο δημαρχείο την περασμένη Παρασκευή 20 Γενάρη, η τοπική οργάνωση της νδ όπως συνηθίζει, εξαπέλυσε μια εκστρατεία στρέβλωσης και λασπολογίας ενάντια σε όσους και όσες συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ρουφιάνοι της τοπικής Νάξου -και την οποία από ότι φαίνεται συνυπογράφουν (αφού δεν το διέψευσαν) και οι πρόεδροι των ξενοδόχων, των δωματιούχων και του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου- αναβιώνει το ένδοξο παρελθόν της παράταξης που υπηρετούν.

Ενημέρωση σχετικά με το άρθρο 14 του προς θεσμοθέτηση Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τις χρήσεις γης για την εκτός σχεδίου δόμηση


Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – και από εμένα προσωπικά- για την οριστική διαμόρφωση των διατάξεων του Π.Δ. με το οποίο καθορίζονται όλες οι δυνητικές χρήσεις γης στην εκτός σχεδίου περιοχή σας ενημερώνω επιπρόσθετα για τα εξής:

-    Με αίτημα μας, το οποίο έκανε αποδεκτό ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, θα έρθει προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής το επίμαχο Π.Δ., αμέσως μετά τις 31/01/2012.

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το Πανναξιακός- Λαρισαϊκός

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 19.00 θα διεξαχθεί τελικά το αναβληθέν παιχνίδι γυναικείου βόλεϊ της 7ης αγωνιστικής μεταξύ του Πανναξιακού ΑΟΝ και του Λαρισαϊκού. Να θυμίσουμε ότι αιτία της αναβολής ήταν η απαγόρευση του απόπλου των πλοίων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν πριν μερικές εβδομάδες στην Ελλάδα. Είναι το μοναδικό παιχνίδι αυτής της εβδομάδας(οι άλλες ομάδες θα έχουν ρεπό) και με αυτό ολοκληρώνεται ο 1ος γύρος του δευτέρου ομίλου της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Καλό ταξίδι Θόδωρε Αγγελόπουλε!

Παζάρι της Φιλοζωικής



ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ


        Παρά την καταστροφική αποτυχία των μέτρων λιτότητας, που πάρθηκαν για την κρίση της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί την ίδια πολιτική των απολύσεων των εργαζομένων και της συρρίκνωσης του εισοδήματός τους οδηγώντας την κοινωνία μας με γοργούς ρυθμούς στην εξαθλίωση.
        Συμπολίτες 1 στους 4 εργαζόμενους έχει περάσει στην ανεργία, μεθοδεύεται ο βασικός μισθός να κατέβει στα 500 ευρώ, οι συντάξεις μειώνονται, οι κοινωνικές παροχές εξαφανίζονται και επιπλέον τα χαράτσια που επιβάλλονται δεν έχουν τέλος. Οι ίδιοι που μας τα επέβαλλαν αναγνωρίζουν πως και 10 χρόνια μετά το χρέος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο και ακόμη πως αντί για την ανάπτυξη που μας υπόσχονταν για το 2012 θα χρειαστεί να μας επιβάλλουν σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη ενώ το μεγάλο κεφάλαιο διανύει περίοδο μεγάλης κερδοφορίας.

Ενδιαφέρον των νέων αγροτών και επιστημόνων της Ρόδου για τον πρωτογενή τομέα – Συνάντηση με τους κ. Μαχαιρίδη και Παμπάκα


Το έντονο ενδιαφέρον νέων αγροτών και επιστημόνων για την δραστηριοποίησή τους στον πρωτογενή τομέα διαπίστωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα.

Μέλη των τριών υπό σύσταση ομάδων παραγωγών διαφόρων ειδικοτήτων (αγρότες, γεωτεχνικοί, γεωπόνοι, κλπ) ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα διάθεσης αγροτικής γης, στο πλαίσιο του οποίου επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα στη Ρόδο, με τον κ. Μαχαιρίδη να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να παράγονται αγαθά τα οποία θα προορίζονται στην ντόπια κατανάλωση και την κάλυψη των αναγκών κατά την τουριστική περίοδο.

Συνεδρίαση Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας

           Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Αγροτικής Βιοποικιλότητας, Ποιότητας Ζωής & Αειφόρου Ανάπτυξης της υπαίθρου  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  στις  26 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 12.00΄μ.μ. με τηλεδιάσκεψη στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά) στη  Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1) στη Ρόδο , με θέματα :
1.    Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε.   ΄΄AQUA SOL ASTERIAS A.E ΄΄στη  Ν.Ρόδο.
2.    Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε.   ΄΄ΑΕΞΤΕ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ & ΥΙΟΙ΄΄ στη Ν.Ρόδο.
      3.   Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε.   ΄΄ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ & ΥΙΟΙ  Α.Ε.  ΄΄ στη Ν.Κω.
      4. Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. για τη βιομηχανική εγκατάσταση παραγωγής & αποθήκευσης εκρηκτικών υλών ιδιοκτησίας ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΡΓΥΡΩΣ  στη Ν. Νάξο.

Ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται  ότι σύμφωνα με την αριθμ. 201899 / 2011  Απόφαση Υπουργού  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 2891/Β/2011) οι  αγελαδοτρόφοι που επιθυμούν να αποκτήσουν ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος από το εθνικό απόθεμα μπορούν να υποβάλουν  αίτηση μέχρι 31.1.2012. στον ΕΓΟΔ είτε κατ’ευθείαν, είτε μέσω της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας (κ. Χατζηπλή τηλ. 22410 55922 για τα Δωδεκάνησα), στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων (κ. Λυκοσκούφη τηλ. 2281098828 και 2281098833 για τις Κυκλάδες), στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφερείας και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο σημείο: http://www.minagric.gr/greek/2.8.6.html.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Συνεδρίαση τακτικού συμβουλίου πολιτικής προστασίας


Για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

«Από την πρώτη στιγμή, η Ν.Δ. αντέδρασε με τον πιο έντονο και πιο κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στο ενδεχόμενο της κατάργησης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Άλλωστε είναι γνωστή η θέση μας περί επανασύστασης του καταργηθέντος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υπήρξε σύμπτωση απόψεων περί της αναγκαιότητας διατήρησης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για εθνικούς, αναπτυξιακούς, κοινωνικούς και συμβολικούς λόγους.
Γι’ αυτό λοιπόν, με διαβεβαίωσε ότι τελικά το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν πρόκειται να προχωρήσει στην κατάργηση της».

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012


Με Ελληνική πρωτοβουλία η υιοθέτηση του "Συμφώνου των Νησιών" ως επίσημη Ευρωπαϊκή Δράση


Μεγάλη επιτυχία για την νησιωτική πολιτική της ΕΕ και την αειφορία οι 388 υπογραφές των Ευρωβουλευτών με τις οποίες πέρασε σήμερα η Γραπτή Δήλωση 37/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), σχετικά με την υιοθέτηση του "Συμφώνου των Νησιών" ως Επίσημης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας.