Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί και να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κοινή  Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και η ανεξάρτητη βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, με θέμα: «Η κυβέρνηση υποχρεούται να σεβαστεί και να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».
Η απάντηση του Επιτρόπου Ενέργειας, του κ. Έντιγκερ, στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ν.Χουντή, είναι μια πρώτη δικαίωση στον πολύπλευρο αγώνα που κάνουμε για να καταργήσουμε το παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι που έχει συνδεθεί με τα τιμολόγια του ρεύματος στους καταναλωτές και απειλεί τα ελληνικά νοικοκυριά με διακοπή ρεύματος.

3 Δεκεμβρίου: Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Για ακόμα μια χρονιά, η 3η Δεκεμβρίου βρίσκει τους συμπολίτες μας με αναπηρία αντιμέτωπους με το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού, της φτώχειας και της ανεργίας. Η Πολιτεία, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το άρθρο 21, παρ.6 του Συντάγματος που προβλέπει ότι «Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας», οδηγεί μια από τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση.

Έκκληση του δικτύου OCEAN2012: Τέλος στις τυφλές δαπάνες της Ε.Ε. για τις επιδοτήσεις στην αλιεία

 
(Σάμος, 2 Δεκεμβρίου 2011) – Η Αναστασία Μήλιου, Υδροβιολόγος, Συντονίστρια Επιστημονικής Έρευνας του Αρχιπελάγους, Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας και το δίκτυο OCEAN2012 εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση ενόσω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευε την πρότασή της για το επόμενο όργανο που θα διαχειρίζεται τις επιδοτήσεις στην αλιεία, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας και Ναυτιλίας (EFMF).

"Το 2008 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιόρισε την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα ως μια από τις κυριότερες δυνάμεις πίσω από την υπεραλίευση, και συμπέρανε πως οι δημόσιες επιδοτήσεις την τροφοδοτούν περαιτέρω. Ωστόσο, μια πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής κατέδειξε ότι πολλά κράτη μέλη δεν αξιολογούν καν την πλεονάζουσα αλιευτική ικανότητα των αλιευτικών στόλων τους, επιβεβαιώνοντας ότι οι κρατικές επιδοτήσεις δαπανώνται στα τυφλά. Για παράδειγμα, μεταξύ του 2000 και του 2008, η Ε.Ε. χορήγησε επιδοτήσεις ύψους 33.5 εκατομμυρίων € για τον εκσυγχρονισμό του στόλου αλίευσης ερυθρού τόνου, στόλος ο οποίος στοχεύει στην αλίευση ενός είδους που χαρακτηρίζεται ως απειλούμενο από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN)."

Tακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

  την 6η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έκθεση ελέγχου Απολογισμού, Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων Χρήσης 2010 πρώην Δήμου Νάξου.
2. Έγκριση ασκηθείσης έφεσης κατά της υπ' αριθμ. 60/2011 Απόφασης του Ειρηνοδικείου Νάξου.
3. Έγκριση ασκηθείσης ανακοπής και αναστολής εκτελέσεως κατά της υπ' αριθμ. 145/2011 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εκλογές στο Επιμελητήριο


Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών καλεί τους επαγγελματίες- μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων από το νησί της Νάξου,  να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι οποίες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, στο γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον Περιφερειακό Χώρας – Εγγαρών. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τα οποία έχουν τακτοποιήσει ή διακανονίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το 2010.

Η γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της λυκοσυμμαχίας ΕΕ, ΔΝΤ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, πραγματοποίησε σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στην παραλία της Νάξου.


  Οι εργαζόμενοι, οι εργάτες και οι εργάτριες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και συμμετείχαν δυναμικά σε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία εξέφρασε την αντίθεσή του στα χαράτσια (παλιά και νέα), τον νέο προϋπολογισμό που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχια και εξαθλίωση.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γενική Συνέλευση της Ο.ΝΑ.Σ


      Προσκαλούνται οι  αντιπρόσωποι  των  Συλλόγων – μελών   της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων  , στην ετήσια  τακτική  Γενική  Συνέλευση της Ομοσπονδίας  η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου  Κινιδαριωτών   ( Δερβενακίων  20   Γαλάτσι )  με   θέματα :
1.      Απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2011.
2.      Προγραμματισμός δράσης  του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2012.
3.      Οικονομικός Απολογισμός  του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2011.
4.      Προϋπολογισμός   του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2012.