Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Εβδομαδιαίες συναντήσεις στο Αντιμάμαλο

Στον αυτοδιαχειριζόμενο πολιτικό και κοινωνικό χώρο Αντιμάμαλο
κάθε Δευτέρα στις 6.00 το απόγευμα
θα γίνεται η συνάντηση της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου
με θέματα που ορίζονται κατά κύριο λόγο από την προηγούμενη συνάντηση

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, παρέστη σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

     Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης παρέστη σε συνάντηση εργασίας στο ΥΠΕΚΑ με αντικείμενο την επιτάχυνση του προγράμματος διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)  και διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Α. Ανδρεαδάκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο κ. Αλεξίου, ο προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Αντώνης Βουτσίνος, ο αρμόδιος σε θέματα στερεών αποβλήτων περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντώνης Χατζηιωάννου και Δήμαρχοι των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Οικογένεια σήμερα: Νέες ανάγκες, νέες δυνατότητες!


ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ



Πλημμύρισαν με υπομεγέθη ψάρια οι κεντρικές ιχθυόσκαλες

Οι χαοτικές συνθήκες που επικρατούν σε κράτος και αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες παρέχουν στα σκάφη της μέσης αλιείας (μηχανότρατες, γρι-γρι) την καλύτερη δυνατή κάλυψη για την παράνομη και καταστροφική αλιεία που συνεχίζεται αμείωτα στις ελληνικές θάλασσες. 

«AIΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!»


 Κατανοώ απόλυτα την σύγχυση και τον πανικό που για άλλη μια φορά έχει κυριέψει τη δημοτική αρχή μπροστά στις νέες αποκαλύψεις που φανερώνουν τον αυθαίρετο και αλαζονικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την εξουσία, αλλά ειλικρινά λυπάμαι γιατί η πολιτική και ηθική της κατρακύλα δεν έχει τελειωμό…
Οι αυτοαναγορευμένοι «προστάτες» των προσωπικών δεδομένων αντί να απολογούνται για τις άνομες πράξεις τους, αναλώνονται σε μια απρόκλητη και αήθη επίθεση στο πρόσωπό μου προκειμένου να καλύψουν είτε την ανεπάρκειά τους (περίπτωση προϋπολογισμού), είτε τις αυθαιρεσίες τους (περίπτωση καταγγελίας μου), είτε τέλος για να ενσπείρουν ζιζάνια στη συνοχή της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκω.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η σύγχυση, η διάσπαση και η ανευθυνότητα προκαλούν στη μείζονα αντιπολίτευση έντονα πολιτικά ολισθήματα.

     Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», Νίκος Βλησίδης, υπέπεσε σε πολιτικό ολίσθημα, συμπαρασύροντας αυτή τη φορά μαζί του και υπολήψεις συνδημοτών μας. 
     Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, αναφέρεται με κακοήθη σχόλια στην πρόσληψη με σύμβαση έργου της καθαρίστριας στο δημοτικό σχολείο στο Σαγκρί. Οι παραταξιακές παρωπίδες του δεν τον άφησαν να δει ότι η πρόσληψη έγινε καθ’ όλα νομίμως, αφού προκηρύχθηκε διαγωνισμός, στον οποίο η προστατευόμενη του κ. Βλησίδη ουδέποτε έκανε αίτηση πρόσληψης.

Τα κόμματα και τα ... κόμματα!


Γράφει ο Ελύτης: «Στις κοινωνικές τους σχέσεις, τις οικογενειακές, αλλά και τις επαγγελματικές, συμπεριφέρονται με μιαν ευθύτητα και μια ψυχική ευγένεια που μαρτυρούν κοιτάσματα χρυσού στο προγονικό τους υπέδαφος... Έτσι όμως κι εμπλακούν στα συνθήματα που τους προσφέρουν με τον δικό τους δόλιο τρόπο οι πολιτικές παρατάξεις, η καθαροσύνη αυτή χάνεται». (Ελύτης, «τα δημόσια και ιδιωτικά», εκδ. Ίκαρος, σελ. 21).
 
Τα κόμματα, λοιπόν είναι αυτά που χωρίζουν και περισσότερο η κακή χρήση των κομμάτων.

Δεν πληρώνω!

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 6.00μμ 

στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο

θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με όποιον και όποια ενδιαφέρεται

για την οργάνωση δράσεων ώστε να μην πληρώσουμε 

τη δεύτερη δόση του φόρου επιρηδεύματος 

και την "έκτακτη εισφορά" στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Ποιος φοβάται το Λαό?


 
Και ξαφνικά εγένετο πανικός. Αυτοί που μέχρι χθες χαρακτήριζαν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου καταστροφική για την χώρα και προειδοποιούσαν για τις ολέθριες συνέπειες από την εφαρμογή της, αίφνης την λάτρεψαν.
            Αγωνία και ανησυχία κατέλαβε την Νέα Δημοκρατία γιατί –λένε- υπάρχει κίνδυνος να μην αποφανθεί θετικά ο λαός και έτσι να ακυρωθεί η συμφωνία για την οποία βέβαια μέχρι χθες έλεγαν ότι θα την καταψηφίσουν.
Το δημοψήφισμα θα προκαλέσει αστάθεια και διχασμό υποστηρίζουν και βάζουν ως στόχο να το ακυρώσουν και ταυτόχρονα να οδηγήσουν τη χώρα σε άμεσες εκλογές.
Ας δούμε  όμως τι κρύβεται πίσω από αυτή την πρόδηλα υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας και όλων των υπολοίπων, που ξαφνικά ανησυχούν για την τύχη της μέχρι χθες «καταστροφικής» συμφωνίας.

Ρύθμιση για αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακούς οικισμούς


Με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που αφορά στο «Νέο τρόπο Έκδοσης Αδειών Δόμησης …» προβλέπεται διαδικασία τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών σε παραδοσιακούς οικισμούς, ή  σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων.
Στο νόμο που ήδη ισχύει για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, έμειναν  εκτός ρύθμισης, αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται εντός παραδοσιακών οικισμών.
Κατά την συζήτηση και ψήφιση του εν λόγω νόμου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ρήγας Παναγιώτης είχε ζητήσει από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να υπάρξει μελλοντικά ρύθμιση που θα έδινε λύση στο πρόβλημα χωρίς να θίγεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας των οικισμών και χωρίς να «ενεργοποιεί» αντιδράσεις του συμβουλίου της Επικρατείας.
Έτσι στο νομοσχέδιο καθορίζονται οι περιπτώσεις των αυθαίρετων κατασκευών που επιδέχονται ρύθμιση, καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υλοποιηθεί η τακτοποίηση και να επιτραπεί η μεταβίβαση τους.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και η τροπολογία εισάγονται προς συζήτηση στην ολομέλεια του κοινοβουλίου το προσεχές χρονικό διάστημα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ & ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ


Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Πουσσαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Τζώρτζη Μακρυωνίτη πραγματοποίησε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Γκούφας, αλλά και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στην κατάρτιση του προϋπολογισμού για το έτος 2012.

Εκδήλωση ΑΠΣ «Τα Φανάρια»



Ο τέως Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Απεραθίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Φανάρια», θα συμμετάσχει σε εκδήλωση-συζήτηση του διοργανώνει ο Σύλλογος, το Σάββατο 5/11/2011 και ώρα 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου.

Η θεματολογία της εκδήλωσης, όπως καθορίστηκε από τον Σύλλογο, περιλαμβάνει συζήτηση με το κοινό για τα θέματα του νέου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

 στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 4 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.00 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

1.      Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων - κατανομή των θέσεων αυτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) σε εφαρμογή των αριθμών 37 και 38/2007 δικαστικών αποφάσεων του εφετείου Αιγαίου.
2.      Ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
3.      Έγκριση προγραμματικής σύμβασης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με το Δ.Λ.Τ.Ν.

«(ΤΟ) ΣΟΪ ΠΑΕΙ (Σ)ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ!»

Απόλυτα συνεπής στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας εμφανίζεται για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή. Έτσι μετά τους «συγγενείς» και τους «κουμπάρους» ήρθε και η ώρα των πεθερικών...
Εφαρμόζοντας λοιπόν ... αντικειμενικά και ... κοινωνικά κριτήρια ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου απέλυσε την καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σαγκρίου και στη θέση της προσέλαβε, με συνοπτικές, μεθοδευμένες και διάτρητες διαδικασίες, αλλοδαπή που είχε όμως την τύχη και το … προσόν η πεθερά της να είναι υποψήφια στο Τ.Σ. Σαγκρίου με το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου...

Αποτελέσματα Απολλώνειου Αγώνα Δρόμου



Διαδρομή Κωμιακή – Χαλκί (26 χιλιόμετρα)
Άνδρες:
Βλάσης Καραβασίλης  1:37:44
Θανάσης Χαλάϊ 1:44:32
Νίκος Γκιόκας 1:51:37

Γυναίκες:
Ευαγγελία Μαρλαγκούτσου 2:25:36
Χριστίνα Καλτσά 2:26:43
Αγγελική Παπακωνσταντίνου 2:30:38

Διαδρομή Απεράθου – Χαλκί (10 χιλιόμετρα)
Άνδρες:
Λεωνίδας Θεοφυλακτόπουλος 35:50
Ευάγγελος Τσερκέζης 36:07
Ανδρέας Ασημιανάκης 37:27

Γυναίκες:
Blondie Vucich 43:08
Ανδρονίκη Βρυώνη 52:29
Παναγιώτα Πιπιλή 55:11

Διαδρομή Φιλώτι – Χαλκί (2 χιλιόμετρα)
Αγόρια από 8 έως 12 ετών:
Αλέξανδρος Σπανός 11:06
Μάρκος Γκορνάντι 11:17
Έκτορας Παπανικολάου 12:00

Κορίτσια από 8 έως 12 ετών:
Ελένη – Λύδια Σπανού 12:05

Αγόρια από 12 – 15 ετών:
Μπόγκνταν Κριβομπέντρι 8:57
Δημήτρης Μουστάκης 11:03

Κορίτσια από 12 έως 15 ετών:
Κατερίνα Χωριανοπούλου 8:57
Ελισάβετ Φραγκουλοπούλου 11:22

Ευχαριστούμε πολύ  την εταιρεία Blue Star Ferries, την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία Al mare, Aiolis, Barbouni, Naxos Resort Beach Hotel, την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Νάξου, το ΚΟΡΡΕΣ events & catering (οργάνωση εκδηλώσεων), το ΚΤΕΛ Νάξου,  τον Γιάννη Παπαδόπουλο και το ζαχαροπλαστείο Ραντεβού,  τα Αθλητικά είδη – υποδήματα  TSAKONIATHS, τον Μιχάλη Μαργαρίτη για την παραχώρηση της αίθουσας δεξιώσεων του ξενοδοχείου Astir of Naxos και όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή των αγώνων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ρίχνει όλα τα όπλα στον πόλεμο για να σωθεί το κεφάλαιο.
Κορύφωση της τρομοκρατίας και των εκβιασμών προμηνύει η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση

Με το δημοψήφισμα η κυβέρνηση επιχειρεί ελιγμό απέναντι στην λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική της, που μπορεί και πρέπει να ανατραπεί, με ακόμα πιο μαζικούς και οργανωμένους ταξικούς αγώνες. 

Σε ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό των λαϊκών στρωμάτων, που από την πλευρά της αστικής διαχείρισης φανερώνει τις δυσκολίες που συναντά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα, κάτω από την έντονη λαϊκή πίεση, προχώρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση (νέο μνημόνιο), που οδηγεί σε ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

Για το δημοψήφισμα


«Το τελεσίγραφο του κ. Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ισοδυναμεί με πράξη ανιστόρητη, ανέντιμη και τυχοδιωκτική.
Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ήταν “επικίνδυνος”, σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι και “αδίστακτος”.
Η ενέργειά του αυτή, αποτελεί “εξαπάτηση κατά συρροή” του ελληνικού λαού και φανερώνει ότι μπροστά στην πολιτική του επιβίωση και στο προσωπικό του συμφέρον δεν διστάζει να βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την πατρίδα μας.
Το ότι ταυτίζει το δικό του μέλλον με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, μόνο ως πολιτική ανηθικότητα μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ

    Για άλλη μια φορά είχα την τιμή (λυπάμαι που δεν μπορώ να πω και τη χαρά) να ορισθώ πρόεδρος στη γενική συνέλευση της 16ης Οκτωβρίου 2011, που είχε προσκληθεί αφενός ως καταστατική και αφετέρου ως ετήσια τακτική - απολογιστική. Θεωρώ λοιπόν καθήκον μου, με την ιδιότητά μου αυτή, να ανακοινώσω προς τα μέλη που δεν ήταν παρόντα και προς όλους τους συμπατριώτες τα εξής: Δεν συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού, γιατί δεν υπήρξε η αυξημένη απαρτία, που απαιτείται κατά νόμο, για το σκοπό αυτόν. Κατά τα λοιπά, η συνέλευση λειτούργησε ως ετήσια τακτική - απολογιστική. Οι εργασίες της εξελίχθηκαν με αρκετή δυσκολία στη διαδικασία, λόγω των συμπληγάδων που τίθενται συχνά, εξαιτίας αντιπαραθέσεων, μερικές από τις οποίες αναφέρονταν σε προσωπικού χαρακτήρα ζητήματα. Ωστόσο, εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα και η ταμειακή διαχείριση και ορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών η Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Συνυπογράφω τη διαμαρτυρία των δυο συγχωριανών μου για τα συμβάντα στη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου


Ανακοίνωση σχετικά του πρώην βουλευτή Νίκου Ι. Λεβογιάννη
                Δεν γνωρίζω το περιεχόμενο του ψηφίσματος που κατέθεσαν οι δυο συμπατριώτες μου (Ελένη Αλιμπέρτη,  Νικηφόρος  Φιλιππουπολίτης στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου στις 16.10.2011, γιατί δεν ήμουν παρών. Γνωρίζω μόνο όσα οι ίδιοι αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους.
                Θεωρώ όμως ότι ήταν λάθος (νομικό, καταστατικό, αλλά και πολιτικό) του Προέδρου της Γεν. Συνέλευσης να αρνηθεί να το θέσει σε συζήτηση και ψηφοφορία. Η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε Συλλογικού φορέα και αυτή μόνο έχει το δικαίωμα να συζητά και να αποφασίζει για ό,τιδήποτε.

Καλό ταξίδι στον ευγενή Γιώργο Τζαννετή