Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτή η σχολική χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες. Η λαϊκή οικογένεια χτυπιέται από παντού. Το εισόδημα μειώνεται ραγδαία, σε κάθε σπίτι υπάρχει και άνεργος. Η πλουτοκρατία φορτώνει την κρίση στις πλάτες μας. Σε αυτές τις συνθήκες το ΠΑΜΕ απευθύνεται στο λαό που μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έρχεται αντιμέτωπος με νέα εμπόδια και ταξικούς φραγμούς, που ορθώνει η κυβέρνηση, στον αγώνα να μορφώσει τα παιδιά του.

Σε καλούμε να σκεφτείς, να αναρωτηθείς: Σήμερα που ο πλούτος και η γνώση αυξάνονται ραγδαία, πως είναι δυνατόν η αρχή της σχολικής χρονιάς να συνοδεύεται  από άγχος για το αν «θα τα βγάλεις πέρα»;
Απάντηση υπάρχει: Αυτό που στερεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού είναι η επιδίωξη της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη, για φθηνή εργατική δύναμη, είναι η στρατηγική της ΕΕ για το ανταγωνιστικό και κατακερματισμένο σχολείο της αγοράς.
Είναι η ίδια πολιτική που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά, που θέλει τα παιδιά σου με σκυμμένο το κεφάλι, «ζαλισμένα» από τη δήθεν ελευθερία της μαστούρας και ακίνδυνα για το σύστημα.
Βγάλε τα συμπεράσματα σου. Το ΠΑΜΕ προειδοποίησε εδώ και καιρό για το τι σημαίνει «νέο σχολείο». Τώρα πια ξέρεις που πάνε τα πράγματα. Έχεις πείρα! Πάρε τα μέτρα σου!
Το «νέο σχολείο» που μπήκε σε εφαρμογή από πέρσι είναι το φθηνό σχολείο για το κράτος, το ακριβό για το λαό, το κερδοφόρο για την πλουτοκρατία.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΣΗ ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ "ΚΙΒΩΤΟ" ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ενδιαφέρεται  να καλύψει την παρακάτω θέση πλήρους απασχόλησης:
  • Γεωπόνος για τις ανάγκες της "Κιβωτού" - Τράπεζας Σπόρων Αιγαίου 
Απαραίτητα προσόντα:
  • πτυχίο Γεωπονίας
  • μεταπτυχιακές σπουδές στη συλλογή & διατήρηση τοπικών ποικιλιών
  • γνώση ειδικών θεμάτων περιφερειακής / τοπικής αγροτικής ανάπτυξης

    Θα συνεκτιμηθούν:
    Γνώση αγγλικών, χειρισμός Η/Υ, επικοινωνιακές ικανότητες

    Η θέση περιλαμβάνει συχνές μετακινήσεις σε νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα.
Για την αποστολή βιογραφικών στείλτε e-mail στο: hr@archipelago.gr μέχρι τις 16-9 -2011

Νέα αδέσμευτη εφημερίδα ανατέλλει

Μια νέα εφημερίδα έρχεται να προσθέσει στις ανάγκες ενημέρωσης της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Μια εφημερίδα χωρίς «χρωματικές» προσεγγίσεις, χωρίς παρωπίδες, με στόχο την είδηση, όπως πρέπει να είναι!
                                 

Η νέα έγχρωμη, 16σέλλιδη εφημερίδα της Νάξου,
από Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή στα χέρια σου.

Δες, μάθε, σύγκρινε…

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα και τουριστικούς παράγοντες

Συνέντευξη για τη σημασία της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στη Μόσχα έδωσαν σήμερα (Τετάρτη) στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Πράβδα» ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κώστα Χρυσοχοΐδη, τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Κώστα Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργο Ματσίγκο.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Για περισσότερα από είκοσι θέματα έλαβε θετική απόφαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, η οποία έχει εξασφαλίσει έως τώρα την αποτελεσματική λειτουργία του οργάνου στις συνεδριάσεις περιορίζοντας τόσο το κόστος μετακινήσεων, όσο και τον απαιτούμενο διαθέσιμο χρόνο των μελών της.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας απέστειλε σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2011 την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο του ΟΤΕ για την ικανοποίηση του αιτήματός του, που πραγματοποιήθηκε με προηγούμενη επιστολή του, και στην οποία ο Βουλευτής ζητούσε την διατήρηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ στα νησιά των Κυκλάδων.


Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε,
Επιθυμώ να εκφράσω προσωπικά σε εσάς, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, τις προσωπικές μου ευχαριστίες για την θετική αντιμετώπιση του αιτήματος της διατήρησης σε λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ στα νησιά των Κυκλάδων.
Με την βεβαιότητα ότι διερμηνεύω τα συναισθήματα όλων των Κυκλαδιτών σας διαβεβαιώ ότι, η απόφαση σας θα λειτουργήσει προς όφελος του οργανισμού και θα αναγνωριστεί ως πράξη ευαισθησίας και κατανόησης, από μέρους σας, των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νησιωτικός χώρος.

Συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα – Γ. Μαχαιρίδης: Θετικά τα μηνύματα, μεγάλο το ενδιαφέρον των Ρώσων για τα νησιά μας

   Κοινή συνέντευξη τύπου σε ογδόντα περίπου Ρώσους δημοσιογράφους και σε Έλληνες ανταποκριτές παραχώρησαν σήμερα RIA Novosti (Russian International News Agency) της Μόσχας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και κορυφαίοι αξιωματούχοι της χώρας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η αντιπροσωπεία τοπικών παραγόντων από τη Ρόδο στη Ρωσική πρωτεύουσα.  

Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι κύριοι V.A. Zhydkikh, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Νεολαίας και Άθλησης, Ivan Savvidis, Βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Georgi Muradov, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αποδήμων και Διεθνούς Συνεργασίας και ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, με την ιδιότητα  του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.), έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με την ‘’Διατήρηση των καταστημάτων του Ο.Τ.Ε. στις Κυκλάδες’’ στην οποία αναφέρει τα εξής:


«Κύριε Πρόεδρε,
Με ανησυχία και έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία σας στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού της σχεδιασμού προτίθεται να προβεί στην κατάργηση καταστημάτων στα νησιά των Κυκλάδων.
Ιστορικά τα καταστήματα αυτά αποτελούσαν το κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του ευαίσθητου αυτού νησιωτικού μας χώρου, τόσο κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, όσο και κατά την διάρκεια της μεγάλης τουριστικής περιόδου. Δεν είναι δυνατόν να φαντασθούμε όμως ότι σε νησιά τα οποία αποτελούν παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος –Πάρος- Σαντορίνη) το φωτεινό σήμα του Ο.Τ.Ε. θα σβήσει δια παντός.

Συνέλευση της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος, παραρτήματος Νάξου


Το Παράρτημα Νάξου της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος, σας καλεί στη 1η του Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΓΕ.Λ. Νάξου.
Τα θέματα της συνέλευσης θα είναι:
1.     Η συγκρότηση σε Σώμα
2.     Η ενημέρωση
3.     Ο προγραμματισμός επιστημονικής εκδήλωσης από τη μητρική Εταιρεία.
4.     Οργάνωση βραδιάς  αστροπαρατήρησης.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

                                                                        

                                                   Για το Παράρτημα Νάξου

                                                     Λεονάρδος Χατζηανδρέου

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


                                                                              
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ανακοίνωσε ότι, εγκρίθηκαν και νέες Χρηματοδοτήσεις των Συλλογικών Αποφάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 1.215.000,00€ (μέσω της 5ης Χρηματοδότησης του μηνός Αυγούστου 2011).

Ολοκλήρωση & Έναρξη Παραγωγικής Λειτουργίας Επενδυτικών Σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 / Έναρξη λειτουργίας Νέου Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 / Σύσταση και Λειτουργία Γραφείων Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Επενδυτών, σε Σύρο & Ρόδο


Από το Γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη ανακοινώθηκε ότι, Ολοκληρώθηκε και Πιστοποιήθηκε η Έναρξη Παραγωγικής Λειτουργίας των παρακάτω Επενδυτικών Σχεδίων, που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 και υλοποιήθηκαν σε νησιά των Κυκλάδων:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Δήμος Κουμπάρων, Συγγενών και Φίλων»



Ενάμιση μήνα με τα το άνοιγμα του προϋπολογισμού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, φαίνεται ότι η εποχή των «κουμπάρων» αναβιώνει στα Νησιά μας. Οι αποφάσεις απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών είναι καθημερινές, οι πληρωμές ημετέρων εργολάβων γίνονται κατά προτεραιότητα, ενώ και τα πρακτικά των επιτροπών αξιολόγησης προσφορών πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων για την εξυπηρέτηση ημετέρων. Πιο συγκεκριμένα: 

Απλούστευση περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων – Τακτοποίηση αυθαίρετων. Δυο σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.


    Με σύγχρονο, τολμηρό, ρεαλιστικό και αποτελεσματικό πνεύμα και τρόπο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυο κρίσιμα θέματα–προβλήματα, που ταλανίζουν επί μακρόν πολίτες, νοικοκυριά, και επιχειρήσεις. Το κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε το νομοσχέδιο που αφορά αφενός στην απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης για δημόσια και ιδιωτικά έργα και δραστηριότητες και αφετέρου στην μακροχρόνια τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων και αυθαιρέτων αλλαγών χρήσης.
Πιο συγκεκριμένα:
α) Με τον καινούργιο νόμο απλοποιούνται ουσιαστικά οι διαδικασίες και περιορίζονται δραστικά οι κατηγορίες έργων και δραστηριοτήτων για τα οποία απαιτείται  η εκπόνηση Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  (Μ.Π.Ε. )

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης

Ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης ήταν ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος ποινικολόγος.
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1922 και απεβίωσε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έλαβε το πτυχίο το 1946. Στη διάρκεια της κατοχής έλαβε μέρος στην εθνική αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΔΕΣ. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δικηγόρος ξεκίνησε στην Αθήνα το 1947.

Μέχρι το 2015 η διασύνδεση των Κυκλάδων


Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, και μετά από σχετικό αίτημα, ο Γενικός Διευθυντής Μεταφοράς της ΔΕΗ Α.Ε. Σ. Βάσσος κάνει γνωστό πως η διασύνδεση των Κυκλάδων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015, αφού προηγηθούν όλες οι διαδικασίες προκήρυξης και ανάθεσης του έργου.
Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

«Αναφορικά με το θέμα της περίληψης σάς πληροφορούμε ότι, το έργο της Διασύνδεσης των Κυκλάδων προκηρύχθηκε στις 10 Ιουνίου 2011 και έχει οριστεί προθεσμία για την υποβολή των προσφορών η 13η Οκτωβρίου του 2011.

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


«Από τις πρώτες μέρες εφαρμογής της επαχθούς φορολόγησης του χώρου εστίασης με τον εξοντωτικό συντελεστή ΦΠΑ 23% άρχισαν - όπως προειδοποιήσαμε - να εμφανίζονται έντονες αρνητικές επιπτώσεις.
Ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε όλο το φάσμα των ειδών εστίασης, εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις και μειώνει ακόμα περισσότερο την ήδη εξασθενημένη αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Η εμπειρία ενός καρδιαγγειακού επεισοδίου. Συνειδητοποιώντας τη σημασία της πρόληψης

            “Ειλικρινά αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού  συνεδρίου στην έδρα της περιφέρειας και αυτό γιατί είμαι πεπεισμένος  ότι όλοι εσείς με τη συμμετοχή σας αγκαλιάζετε με το “χέρι στην καρδιά”, τις καρδιές των νησιωτών του Αρχιπελάγους.

            Είναι γνωστό ότι η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και η υγεία είναι προνόμιο που οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.

1ο Περιφερειακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Βετεράνων – Παλαίμαχων Νοτίου Αιγαίου

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή του Δήμου Τήνου συνδιοργανώνει το 1ο Περιφερειακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Βετεράνων – Παλαίμαχων Νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στην Τήνο.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι:

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

17.00: Βετεράνοι Σύρου – Παλαίμαχοι Λέρου
18.30: Παλαίμαχοι Τήνου – Βετεράνοι Ρόδου Διαγόρα

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

16.00: Μικρός τελικός
18.30: Τελικός

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο Γήπεδο Χώρας, ενώ στη συνδιοργάνωση συμμετέχει και ο Δήμος Τήνου.