Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Συναυλία "Ας ερχόσουν για λίγο"


Προσπάθεια συγκάλυψης των μπουρλοτιέρηδων του Αιγαίου


Μέχρι τέλους οι πιέσεις για να σταματήσει η ανομία στις ελληνικές θάλασσες 
 
Το περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό επαγγελματία ψαρά κατά τη χρήση δυναμίτιδας στις 19 Αυγούστου στα Κουφονήσια, που αποκάλυψε και δημοσίευσε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, έχει θορυβήσει το κύκλωμα που λυμαίνεται επί χρόνια τα ιχθυαποθέματα με παράνομες και καταστροφικές μεθόδους.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα επιχειρείται από μειοψηφία της τοπικής κοινωνίας να παρουσιαστεί το γεγονός ως ατύχημα άσχετο με τη χρήση δυναμίτιδας και να απλωθεί ένα πέπλο συμπόνιας προς τον τραυματία βιοπαλαιστή ψαρά. Ωστόσο, η αλήθεια πόρρω απέχει από τους παραπάνω ισχυρισμούς, γεγονός που το γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματίες αλιείς της ευρύτερης περιοχής που επιλέγουν να αλιεύουν με νόμιμες μεθόδους.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ 10η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ως επικεφαλής του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ είχα ζητήσει με επιστολή μου στις 24/8/2011 να είναι διήμερη η 10η συνεδρίαση του ΠΣ, ώστε αφενός να συζητηθούν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που έχουμε λάβει και που είναι πολλά και σημαντικά αλλά και για να συζητηθούν άλλα θέματα που έχουν, επίσης, επείγοντα χαρακτήρα (πχ «σύνθετη τουριστική κατοικία», ΦΠΑ στα είδη εστίασης, δημιουργία Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με δεδομένη τη ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ, συμμετοχή της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου στην διοργάνωση "open days" κα)

Νέα συνάντηση της Λέσχης Βιβλίου

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Βιβλίου της Συναξίας θα γίνει την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 στις 19:30 στο Cedar Cafe στην Πλάκα. Σας υπενθυμίζουμε ότι το βιβλίο που θα συζητήσουμε είναι το "Το Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή. Για όσους δεν γνωρίζουν πως να πάνε στο συγκεκριμένο cafe ή δεν διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, θα συναντηθούμε την ίδια ημέρα στις 19:00 στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο στη Γρόττα και θα μετακινηθούμε ομαδικά.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 30 Αυγούστου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
1.      Έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
2.      Λήψη απόφασης για την έγκριση αδελφοποίησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου  Αγίων Αναργύρων-Καματερού Αττικής.
3.      Παραχώρηση κατά χρήση χώρου για την στέγαση του υπ' ίδρυση Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωση και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Νάξου (ΚΕΔΔΥ ΝΑΞΟΥ).

Συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) την 29η Αυγούστου 2011,
ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.00 μ.μ. για τακτική συνεδρίαση με θέμα ημερησίας διάταξης :
  Επιλογή νηπίων για τους παιδικούς Σταθμούς έτους 2011-2012.
και ώρα 14.30μ.μ. για τακτική συνεδρίαση με θέμα ημερησίας διάταξης :
Ψήφιση προυπ/σμού οικ. έτους 2011.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του Σωματείου Μαζικής Εστίασης


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας του κλάδου  (ΠΟΕΣΕ) σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες Τετάρτη 24/8/2011, και μετά το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε ο Κλάδος, με την απαράδεκτη εμμονή της Κυβέρνησης για μετάταξη των υπηρεσιών εστίασης  στον ΦΠΑ του 23% από 1/9/2011, συγκαλεί άμεσα την Γ.Σ. των Αντιπροσώπων των Σωματείων Μελών της, σύμφωνα με το άρθρο 12 § 2 του ισχύοντος καταστατικού, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 και ώρα 14.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:
 
Συζήτηση και λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις και αντιδράσεις του Κλάδου μετά την επιβολή ΦΠΑ 23%.
 
Μετά από την Συνεδρίαση αυτή και σύμφωνα με αυτά που θα αποφασισθούν θα καθοριστεί η στάση των 155 Σωματείων Μαζικής Εστίασης Πανελλαδικά τα οποία εκπροσωπούν 150.000 επιχειρήσεις και απασχολούν περί τους 400.000 εργαζομένους και 300.000 μέλη  οικογενειών.

Διεθνές Συνέδριο στη Νάξο

O Τομέας Φυσικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει στη Νάξο από 12 μέχρι 17 Σεπτεμβρίου 2011 το 6ο Διεθνές Συνέδριο του Αιγαίου ("Aegean Summer School") με θέμα "Quantum Gravity and Quantum Cosmology". To "Aegean Summer School" είναι ένα Διεθνές Συνέδριο το οποίο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου σε επίκαιρα θέματα Αστροσωματιδιακής Φυσικής, Βαρύτητας και Κοσμολογίας. 

Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα


Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σας ενημερώνει για το Πρόγραμμα «Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αποσκοπεί στη δημιουργία, ενθάρρυνση και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως απόλυτης προτεραιότητας για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία. Το ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται στο 60%, ενώ η ηλεκτρονική υποβολή ξεκίνησε στις 01/08/2011.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η προστασία των παραδοσιακών οικισμών αντικείμενο διαπανεπιστημιακού σεμιναρίου στη Σύρο

 Γ. Πουσσαίος: Μπορεί να γίνει θεσμός, ουσιαστική η στήριξη της Περιφέρειας
Η προστασία, ανάδειξη και ταυτόχρονη αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Σύρου είναι το αντικείμενο και ο σκοπός του διαπανεπιστημιακού σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη, από τις 28 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Με αφορμή τη σημαντική από κάθε άποψη αυτή συνάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου που δόθηκε, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραδοσιακών οικισμών, θυμίζοντας ότι από τους οκτακόσιους τριάντα (830) που έχουν κηρυχθεί από το υπουργείο, οι εκατόν ογδόντα (180) βρίσκονται στις Κυκλάδες. Ένα στοιχείο που, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, υπαγορεύει την αναγκαιότητα, επιστημονικές προσπάθειες όπως αυτές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, να τύχουν εφαρμογής και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

Με αφορμή την παραίτηση της Μαρίας Βασιλάκη, μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας, θέλουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

Την 1η  Αυγούστου 2011 εκπρόσωπος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημέρωσε το σύλλογό μας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξει οικονομικά το Axia Festival με το ποσό των 6500 ευρώ.

Προτάθηκε στο σύλλογό μας η συνεργασία με το δήμο για τη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την εποπτεία και διεκπεραίωση του οικονομικού σκέλους των εκδηλώσεων. Μετά από συμβούλιο του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου και όπου ακούστηκαν  όλες οι απόψεις από τα μέλη, ακολούθησε ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας ήταν:
4 ψήφοι ΝΑΙ, 1 ψήφος ΟΧΙ, 1 ψήφος ΛΕΥΚΟ και ένα μέλος απουσίαζε. Να σημειώσουμε ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία το εν λόγω μέλος ψήφισε ΝΑΙ, η ψήφος όμως δεν καταμετρήθηκε βάσει καταστατικού.

Ο Πανναξιακός απέκτησε και την διεθνή Σία Τοτσίδου!!!!


Ο Πανναξιακός γίνεται πανίσχυρος με την απόκτηση της διεθνούς παίκτριας Σίας Τοτσίδου (φώτο κάτω) και είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 2ου ομίλου της Α2 
Έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος των μεταγραφών για την φετινη χρονιά που θα ξεκινήσει τελικά στις 5 Σεπτεμβρίου όσον αφορά την προετοιμασία, παίρνοντας μετάθεση κατά μία εβδομάδα, ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργεί.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ακύρωση εκδήλωσης του Μίμη Πλέσσα

Η  εκδήλωση  Ορατόριο «Κοσμάς ο Αιτωλός» με τον Μίμη Πλέσσα, προγραμματισμένη για τις 24/08/2011, ακυρώθηκε με πρωτοβουλία του ανωτέρω συνθέτη-μαέστρου, για προσωπικούς του λόγους.
 
 

Προσφυγή κατά της απόφασης 211/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων



Με την παρόν έγγραφο προσβάλλω την απόφαση 211/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων βάσει του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης) και ειδικότερα βάσει του άρθρου 227, παράγραφος 1α (Ειδική Διοικητική Προσφυγή – Αιτήσεις Θεραπείας). Η απόφαση αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο Διαύγεια στις 17/8/2011 (επομένως η προσφυγή είναι εντός της προθεσμίας των 15 ημερών που ορίζει ο νόμος) και έχει τίτλο: «Αντικατάσταση μέλους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» (επισυνάπτεται). Επιπρόσθετα, ως μόνιμος κάτοικος του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Νάξου (ΔΕΑΝ), η οποία μετατράπηκε στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, έχω έννομο συμφέρον για την νόμιμη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και κατά συνέπεια την νόμιμη και διαφανή λειτουργία αυτής. 

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Παραίτηση μέλος του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας εξαιτίας των επιλογών του Δήμου


"Το γεγονός ότι το συμβούλιο του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Τραγαίας  με οριακή πλειοψηφία αποφάσισε να εμπλέξει το σύλλογο σε μία συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να πάρει χρήματα  ο ιδιώτης διοργανωτής της εκδήλωσης που  αποκαλείται φεστιβάλ “AXIA”, και ακόμη το ότι δέχτηκαν να αφαιρεθεί από το πρακτικό της απόφασης  που θα προσκομιστεί στο Δήμο η άποψη αυτών που μειοψήφησαν με αναγκάζει σε παραίτηση.
Πιστεύω ότι τα μέλη του ΔΣ που στήριξαν την  ανάμιξη του συλλόγου σε αυτήν την υπόθεση δεν ενεργούν για τα συμφέροντα του συλλόγου και κατ’ επέκταση του χωριού αλλά για τα συμφέροντα του ιδιώτη διοργανωτή.