Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αγώνας συνεχίζεται!


Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα χαράτσια που κυβέρνηση και τρόικα φορτώνουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, η Γραμματεία Νάξου οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, εργάτες και  εργάτριες, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες και έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πληρώνουμε, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα δισεκατομμύρια που θέλουν να εισπράξουν.  ας τα πάρουν  από εκείνους που τα έχουν: τους  εφοπλιστές,  τους  βιομήχανους  και  τους  τραπεζίτες.

Συνεδρίασε στη Ρόδο η Επιτροπή Τουρισμού

Συνεδρίασε σήμερα στη Ρόδο, παρουσία όλων των μελών της, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας- Δια Βίου Μάθησης- Απασχόλησης- Καινοτομίας- Έρευνας & Ανταγωνιστικότητας- Απόδημου Ελληνισμού, υπό την προεδρία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη, κας Διακοσταυριανού- Σώζου Δέσποινας.

Δήλωση Οικολόγων Πράσινων για την εργασιακή εφεδρεία


 Σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:

«Αντί  της μοιρολατρικής αποδοχής της εφεδρείας, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ  έχουμε από καιρό προτείνει στρατηγικές επενδύσεις, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που αξιοποιούν το σημερινό ανθρώπινο δυναμικό και προσφέρουν νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας».

Η δήλωση υπάρχει σε οπτικοακουστική μορφή για τα μέσα, στο:
http://www.ecogreens-gr.org/videos/29%2009%2011%20Ergasiaki%20efedreia.mov

«Πολιτικός… πολιτισμός»


 
Με πυροτεχνήματα και υπονοούμενα προσπάθησε να μετατρέψει, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η Πλειοψηφία, την συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου σε κακόγουστη θεατρική παράσταση. Όλοι γίναμε θεατές της προσπάθειας συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού από τις καταγγελίες για τις απευθείας αναθέσεις, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις της νυν Δημοτικής Αρχής σε δήθεν υπερτιμολογήσεις και ελλείμματα του Πολιτιστικού του Πρώην Δήμου Νάξου.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον κυβερνήτη Βρετανικού αντιτορπιλικού

Τον κυβερνήτη του αντιτορπιλικού “Liverpool” του Βρετανικού Στόλου, αντιπλοίαρχο Colin Williams, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση, παρουσία της Προξένου της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο κας Ράνιας Κοσιώρη, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ειδική μνεία έγινε στο γεγονός, ότι τέτοιες μέρες, έντεκα χρόνια πριν (Σεπτέμβριος 2000), το “Liverpool” ήταν ένα από τα πρώτα πλοία που έσπευσαν για βοήθεια στο ναυάγιο του πλοίου «Εξπρές Σάμινα» στην Πάρο.

«Σε πρωτοφανή κίνδυνο απομόνωσης η νησιωτική Ελλάδα»


Ερώτηση  Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

κ. Υπουργοί,

Μετά την ξαφνική και χωρίς προειδοποίηση διακοπή των δρομολογίων 74 ημερόπλοιων σε Ιόνιο, Αιγαίο και Κρήτη, με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε με την έκδοση πιστοποιητικών από το Ρωσικό Νηογνώμονα, ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα ενδέχεται να δώσει τη χαριστική βολή στα πολύπαθα ελληνικά νησιά, τα οποία απειλούνται, πλέον, ανοιχτά με πρωτόγνωρη απομόνωση.
Πιο συγκεκριμένα, οι 35 άγονες γραμμές (22 αφορούν τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών και 13 τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), κινδυνεύουν να παραμείνουν κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί για την υπογραφή των νέων συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας για τη δρομολογιακή περίοδο 2011-2012. Υπενθυμίζεται, ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι ισχύουσες συμβάσεις της περιόδου 2010-2011.

Χρεοκοπούν το λαό με φορολογικό αμόκ


 «Το κυβερνητικό φορολογικό αμόκ αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν είναι προσωρινή και θα κλιμακώνεται χωρίς ημερομηνία λήξης. Η πρωτοφανής δραστική μείωση του αφορολόγητου οδηγεί σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που φθάνει και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται να φορολογηθούν ακόμα και για πάγια έξοδά τους, όπως το νοίκι που πληρώνουν. Καλούνται να πληρώσουν φόρους χαμηλοσυνταξιούχοι των 400 ευρώ μηνιαίως, άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν με εισοδήματα χαμηλότερα ακόμα και από τα επίσημα όρια της φτώχειας.

Σημαντικό το έργο από τις Νομαρχίες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Δήλωση – απάντηση του Περιφερειάρχη στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το έργο που παρήχθη από τις Νομαρχίες Δωδεκανήσου και Κυκλάδων κατά τα προηγούμενα χρόνια υπερασπίστηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά την πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο.

Στη σχετική συζήτηση του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης και απαντώντας σε παρατηρήσεις της μειοψηφίας, ο κ. Μαχαιρίδης επεσήμανε ότι δεν πρέπει να μηδενίζεται μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε, παρά τις όποιες αδυναμίες και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και στις δύο περιφερειακές ενότητες.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ Πτωχεύουν το λαό για να σώσουν το κεφάλαιο


Κυβέρνηση και τρόικα αδίστακτα και με σχέδιο ολοκληρώνουν το αποτρόπαιο έργο εξόντωσης των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων για να περιορίσουν τις ζημιές των συσσωρευμένων κεφαλαίων της πλουτοκρατίας από τη δρομολογούμενη χρεοκοπία και για να διασφαλίσουν την αυριανή τους κερδοφορία. Αν ο λαός χάσει το θάρρος του μπροστά στους εκβιασμούς και τις απειλές τους, αν δεν ξεμπερδέψει τώρα με τα ψέματα και τις αυταπάτες των κομμάτων του συστήματος, δεν θα χάσει μόνο πολλά, αλλά θα τα χάσει όλα. Θα του πάρουν ό,τι με αγώνες και θυσίες κέρδισαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας.
Και το ακόμα χειρότερο: Θα καταδικάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζήσουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς ανθρωπιά, στην απόγνωση μιας απίστευτης βαρβαρότητας, της στυγνής εκμετάλλευσης και των αιματηρών πολέμων που προωθούν στην περιοχή.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βραβεύεται για την υψηλή ποιότητα των παραλιών του.


     Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εντάχθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης Παραλιών στον κατάλογο των πενήντα πρώτων περιοχών της Νότιας Ευρώπης με παραλίες υψηλής ποιότητας. Επίσης, ο Δήμος μας είναι ένας από τους δώδεκα Δήμους της Ελλάδας που θα βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράκτιων Περιοχών (E.U.C.C.) για την υψηλή ποιότητα των παραλιών της περιοχής του. Η τελετή απονομής των βραβείων από το Φορέα Πιστοποίησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2011, στο Δήμο Ιεράπετρας. Στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα παραστεί εκπρόσωπος το Δήμου, όπου θα παραλάβει το βραβείο και θα παρουσιάσει μια αποτύπωση των παραλιών της περιοχής μας.
     Η βράβευση αποτελεί τιμή για το Δήμο μας και, παράλληλα, προβολή με ιδιαίτερη σημασία για τα τουριστικά έντυπα του εξωτερικού.

Απόφαση "οξυγόνο" για τα θαλάσσια οικοσυστήματα: Πρώτο βήμα για τον περιορισμό της καταστροφής των ελληνικών θαλασσών

Έπειτα από 3 και πλέον χρόνια προσπαθειών και πιέσεων από το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», αλιευτικούς και περιβαλλοντικούς φορείς καθώς και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έγινε επιτέλους το πρώτο βήμα για τον περιορισμό της καταστροφής των ελληνικών θαλασσών με τη θεσμοθέτηση της αλιείας με μηχανότρατα, σε ελάχιστη απόσταση 1,5 ναυτικό μίλι από τη στεριά, αντί του ενός που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.
Η νέα απόφαση του υπογράφτηκε από τον κ. Παμπούκη (ΦΕΚ Β΄1884/25/08/2011) εναρμονίζει ουσιαστικά την ελληνική νομοθεσία με τον Ε.Κ. 1967/2006, σε ό,τι αφορά την ελάχιστη απόσταση αλιείας από την ακτή (1,5 ναυτικό μίλι) του αλιευτικού εργαλείου μηχανότρατα. Αποτελεί «ανάσα» για τα ταλαιπωρημένα θαλάσσια οικοσυστήματα, αλλά και δικαίωση των προσπαθειών του «Αρχιπελάγους» που από το 2008 προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο) για την ακύρωση της απόφασης Κοντού (164198/03-03-08), με μοναδικό γνώμονα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας μονάδων αφαλάτωσης – Σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο, με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής μονάδων αφαλάτωσης στα άνυδρα του Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτης Χατζημιχάλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Νίκος Μπάρδης και εκπρόσωποι του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη Ρόδο θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΝΠΕ


Το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι τα προβλήματα και οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Οι Περιφερειάρχες της χώρας έχουν ήδη προσκληθεί από τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να παραστούν και στις εργασίες του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου (30/9 – 1/10).