Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΟΕ

Άνθρωποι και Χρώματα της Πόλης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


τοπική επιτροπή  Χώρας  Νάξου

Καλούνται, οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καλείται κάθε αριστερός και κάθε προβληματισμένος για τη σημερινή πολιτικοοικονομική κατάσταση κάτοικος ή επισκέπτης της Νάξου, να πάρει μέρος σε ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση, την Κυριακή 10 Ιουλ. 2011 στην παραλία της Χώρας, στο CIAO, καφέ ΔΩΔΩΝΗ, του Στ. Ήμελλου, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 9:00 το βράδυ.
Στις μέρες μας που η βαρβαρότητα έχει γίνει καθημερινή πολιτική πρακτική της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της, ο κόσμος πρέπει, και ευτυχώς έχει αρχίσει, να αντιδρά. Η ενημέρωση, και η συζήτηση με την αριστερά, πιστεύουμε ότι μας πάει σαν κοινωνία αρκετά βήματα μπροστά.

Ο Πανναξιακός ζητά τη συνδρομή των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του νησιού

Ο Πανναξιακός ΑΟ και η DK advertising καλούν όλους τους επαγγελματίες-επιχειρηματίες της Νάξου να στηρίξουν τον πρώτο Τουριστικό και Επαγγελματικό οδηγό της Νάξου.
Μπείτε στις σελίδες του, προβάλετε την επιχείρησή σας και στηρίξτε τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ!!Αφήστε 10.000 δωρεάν αντίτυπα να σας κάνουν γνωστούς παντού!!
Ο Τουριστικός-Επαγγελματικός οδηγός της Νάξου θα πάει σε ΟΛΕΣ τις Πανελλήνιες εκθέσεις (FILOXENIA,METRO,ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ,ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ...)αλλά και σε κάθε γωνιά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων..
Θα γίνει το πιο χρήσιμο εργαλείο της επιχείρησής σας !!
Με τις πιο συμφέρουσες τιμές.. ΣΤΗΡΙΞΕ τον τόπο σου, την ομάδα σου και την επιχείρησή σου!!!!!
Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά στον Πανναξιακό ΑΟ με την ευγενική χορηγία του Δημήτρη Καρούση.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:6938 366 370 & 2285022945

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιόρτασε την αναβίωση των παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Αιγαίου

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία που είχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης, να προσκαλέσει στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της συνόδου Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έφηβους μουσικούς παραδοσιακών οργάνων από το Αιγαίο και τους δασκάλους τους, πρωτεργάτες της αναβίωσης της αυθεντικής νησιώτικης μουσικής.
Η εκδήλωση που έκανε ξεχωριστή αίσθηση στο Ευρωκοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Ιουλίου 2011, ακριβώς πριν από την ουσιαστική έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και είχε τίτλο ”Μια αληθινή γεύση του Αιγαίου”.

Σε νησιά της Περιφέρειας οι κ. Γ. Μαχαιρίδης και Τζ. Μακριωνίτης για τη διαχείριση των απορριμμάτων – Περιοδεία του αντιπεριφερειάρχη


Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Χάλκη και Ανάφη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης επισκέπτεται σήμερα και αύριο το νησί της Δωδεκανήσου, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο για το θέμα περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Χατζηϊωάννου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακριωνίτης επισκέφθηκε το νησί των Κυκλάδων.

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


 που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 13 / 7/ 2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας(Πλατεία Τσιροπινά)   στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο με θέματα :  
                    
1.    Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας στην Μεσόγειο (ENPI CBC MED) με διακριτικό τίτλο: «REPTTM 21:              « Reseau Exemplaire des Ports & Territoires Touristiques Mediterraneens” - Δίκτυο Αριστείας Λιμανιών και Τουριστικών Περιοχών της Μεσογείου».
2.    Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: « Συντήρηση – Βελτίωση επαρχιακού οδικού δικτύου νήσου Κέας (χρήση 2009 ) ».

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Χρειαζόμαστε πραγματικά το εμφιαλωμένο νερό;



Attention: open in a new window.



Σήμερα, το 35% των καταναλωτών πιστεύουν ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι ασφαλέστερο από το νερό της βρύσης και για το λόγο αυτό το αγοράζουν, παρόλο που η τιμή του είναι ως και 1.900 φορές  υψηλότερη από το νερό της βρύσης.  Είναι όμως αλήθεια αυτό;
Η πραγματικότητα είναι ότι το εμφιαλωμένο νερό βλάπτει σοβαρά:
•    Το πορτοφόλι μας , αν σκεφτούμε ότι περίπου 400 € το χρόνο ξοδεύονται ανά άτομο για την προμήθειά του. Έρευνα έχει αποδείξει ότι αν τα χρήματα αυτά συγκεντρώνονταν  παγκοσμίως, θα μπορούσαν να καλύψουν το κόστος ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

2012 - Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργούς γήρανσης και Αλληλεγγύης των Γενεών



Υιοθετήθηκε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία, στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η έκθεση σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά στο ευρωπαϊκό έτος ενεργούς γήρανσης και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών (2012), με προϋπολογισμό πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες, στην εποχή μας, ζουν περισσότερο και πιο υγιεινά, γεγονός το οποίο αποτελεί σημαντικό επίτευγμα. Ωστόσο η θετική αυτή εξέλιξη δημιουργεί προκλήσεις στους τομείς της απασχόλησης, της κοινωνικής προστασίας και ασφάλισης, καθώς και των δημοσίων οικονομικών.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ – «Η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου δεν πρέπει να παραγνωρίζεται από κανέναν»



Με ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μόλις έφθασε στη Ρόδο μετά από διήμερο επαφών στην Αθήνα.
 Η συνάντηση έγινε στο Αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» αργά το μεσημέρι, όπου ο κ. Μαχαιρίδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των επαγγελματιών σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.  
 Ο κ. Μαχαιρίδης εξέφρασε την πάγια θέση του και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόβλεψη, ότι για κάθε νομοθέτημα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών, «ιδιαιτερότητες που δεν πρέπει να παραγνωρίζονται από κανέναν.

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διαχείριση Απορριμμάτων

Διαδοχικές συσκέψεις υπό τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Μανιού στην ενότητα Δρυμαλίας για σωστό προγραμματισμό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των χωριών της κεντρικής και ορεινής Νάξου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Αντώνη Μανιού με όλους τους υπαλλήλους της ενότητας Δρυμαλίας με σκοπό το σωστό προγραμματισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των χωριών της κεντρικής και ορεινής Νάξου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ως γνωστό κατά τους μήνες αυτούς οι κάτοικοι ακόμη και των πιο μικρών χωριών αυξάνονται  λόγω διακοπών, αρκετών Ναξιωτών που ζουν στην Αθήνα, στην πόλη της Νάξου ή αλλού.
Παράλληλα πολλαπλασιάζονται και τα προβλήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, κ.λ.π.
Οι υπάλληλοι γνωρίζουν τις αυξανόμενες ανάγκες και, όπως κάθε χρόνο, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην προκύψει κανενός είδους πρόβλημα.
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο κύριος Μανιός έχει προγραμματίσει στο Χαλκί συνάντηση με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της ενότητας Δρυμαλίας, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών μαζί τους για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που απασχολούν κάθε Κοινότητα και την εύρεση άμεσων λύσεων.
naxios.blogspot.com

«Διαμαρτυρία Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων»



Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Κορωνίδας κ. Ιάκωβος Μπαρδής, Κορώνου κ. Νίκος Χουζούρης, Χαλκείου κ. Γιάννης Αδριέλλος, Δαμαριώνα κ. Μιχάλης Καλαϊτζής  και Μελάνων κ. Σταύρος Κουτελιέρης, πραγματοποίησαν μία συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των Κοινοτήτων τους και να εκφράσουν την αγωνία τους για την εγκατάλειψη των χωριών τους από την Δημοτική Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους καθώς η Δημοτική Αρχή:

Με πλούσια «ατζέντα» η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Πολύωρη συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα είχαν, παρουσία και του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Ζωίδη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας και  ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Γιάννης Πουλής.
Στον υφυπουργό τέθηκε μια πλούσια «ατζέντα» θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στο Νότιο Αιγαίο, και αναζητήθηκαν τρόποι και μέσα για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και προώθησης σημαντικών δράσεων για τα νησιά μας.

Η Αερολέσχη Νάξου στην μεγάλη οικογένια της ΕΛ.Α.Ο.!!


Από την 30/06/2011 η Αεραθλητική Λέσχη Νάξου εντάσσεται στη δύναμη των Αεραθλητικών Σωματίων που υπάγονται στην Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.) με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (108/2011).
Η αερολέσχη  πλέον έχει την υποστήριξη της ΕΛ.Α.Ο. η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας (FAI) και θα υποστηρίξει το έργο και τους κοινούς στόχους.

Ένταξη της πράξης «Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ευφυών μεταφορών με τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης επιβατών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλειση»


     Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, επιδιώκει να προσφέρει σημαντική βελτίωση στις υποδομές της αστικής συγκοινωνίας προς το επιβατικό κοινό, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη μείωση του χρόνου αναμονής στις στάσεις, την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος.
     Κατόπιν πρότασης που υποβλήθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πράξης «Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ευφυών μεταφορών με τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης επιβατών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τη σφραγίδα της θέλει να αφήσει στην εκπαίδευση η Άννα Διαμαντοπούλου. Αλίμονο για μια ακόμη φορά στους μαθητές και στις οικογένειές τους...

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΟΜΟΥ
«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»Διαβάστε το πλήρες κείμενο

Και φέτος επιλέγουμε για τις διακοπές μας τη Νάξο!


Επιστολή προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), έστειλε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλας Ιωάννης, σχετικά με τον ‘’Ορισμό Ανταποκριτών Ο.Γ.Α.’’


στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κύριοι,
Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ.:  21821/06-05-2011 εγγράφου σας, η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού  Κυκλάδων έλαβε γνώση  των προθέσεων της υπηρεσίας σας για τον περιορισμό των θέσεων των ανταποκριτών του ΟΓΑ, σε επίπεδο πλέον Δημοτικής Ενότητας και όχι Τοπικής Κοινότητας όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Κατανοώντας την προσαρμογή της υπηρεσίας των ανταποκριτών στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (Ν.3852/2010), είναι δύσκολο σε μας να καταλάβουμε πως ζητάτε από την μια πλευρά να εξακολουθήσει απρόσκοπτα η παροχή  υπηρεσιών υψηλής στάθμης προς τους ασφαλισμένους, αλλά ταυτόχρονα να μειωθεί και ο αριθμός των απασχολουμένων υπαλλήλων με την πληθώρα των αρμοδιοτήτων τις οποίες έχει ένας ανταποκριτής ΟΓΑ.

Ορισμός Υπευθύνων για τις Δημοτικές Νησιωτικές Κοινότητες



Ο Νόμος 3979/2011 με τίτλο: «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 138Α/2011, στο άρθρο 44, παράγραφος 1 αναφέρεται στον υποχρεωτικό ορισμό Αντιδημάρχων υπευθύνων για τις Δημοτικές Νησιωτικές Κοινότητες. Υλοποιώντας την δέσμευσή μας για ισότιμη εκπροσώπηση των Μικρών Κυκλάδων στα όργανα της Παράταξής μας, ορίζουμε τα παρακάτω πλειοψηφήσαντα (ανά δημοτική ενότητα) στελέχη μας ως Υπεύθυνους για την κάθε Νησιωτική Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων:

Έργα για τη Νάξο πότε θα ενταχθούν;


Εντάχθηκαν νέα έργα στο ΕΣΠΑ,
               προϋπολογισμού 900 χιλ ευρώ 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, δύο νέα πολύ σημαντικά νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 900 χιλ. για δύο  νησιά της Περιφέρειας.

Πρόκειται για τα έργα:

·         Αποκατάσταση - σήμανση αγροτικών μονοπατιών Νισύρου, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με προϋπολογισμό 350 χιλ. €.

Μετά τα σχολεία σειρά έχουν τα νοσοκομεία να συγχωνευτούν...

Μέσα στις προτάσεις είναι και η συγχώνευση του Νοσοκομείου - ο Θεός να το πει - Κέντρου Υγείας Νάξου με το Νοσοκομείο Σύρου.
Διαβάστε αναλυτικά:
ΠΡΟΤΑΣΗ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ
ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΩΝ
ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ
Πρόταση Αναδιάταξης.pdf

Ατύχημα με θύμα πεντάχρονο κοριτσάκι στη Χώρα

Πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Νάξου αυτοκίνητο σκούρου χρώματος παρέσυρε και τραυμάτησε στη λεκάνη, το πόδι και το πρόσωπο κορίτσι πέντε ετών αλβανικής καταγωγής σήμερα το μεσημέρι.
Ο οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του, το οποίο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα ευτυχώς όχι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 
Συνάντηση εργασίας με τους προϊστάμενους των Διευθύνσεων Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης είχε σήμερα στη Σύρο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η οργάνωση των υπηρεσιών και κυρίως το πώς θα συγκεντρωθούν σε ένα κτήριο οι υπηρεσίες, οι οποίες έως τώρα βρίσκονται διάσπαρτες σε έξι διαφορετικά κτήρια.

Όπως τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται σε διαβούλευση έτσι ώστε να βρεθεί σύντομα ο κατάλληλος χώρος που θα στεγάσει τις υπηρεσίες.

ΟΙ.Κ.Ε.Α. Οικολογικά Κέντρα Ενέργειας + Ανακύκλωσης: φτιάχνοντας ένα ηλιακό ρολόι

Την ανάγκη διασφάλισης ενδονησιωτικών διασυνδέσεων αφενός με αξιόπιστα πλοία και αφετέρου για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, ζήτησαν οι ξενοδόχοι της Νάξου από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνάντησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Νάξου, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος και ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το πρόβλημα της άγρας πελατών και θέματα διαμόρφωσης της ταυτότητας των προορισμών.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γιώργος Τσακίρης στην κατεύθυνση ανέλιξης των οικονομικών μεγεθών της νήσου μέσα από τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο από πλευράς τουριστικών παραγόντων η καταγραφή των συνεισφοράς του τουριστικού κλάδου στα οικονομικά μεγέθη της Νάξου και ακολούθως η χάραξη στρατηγικής προβολής της νήσου. Ταυτόχρονα, έγινε παρουσίαση των γενικών αρχών του προγράμματος  «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Νάξο, ως έδρα υψηλής παραγωγής τοπικών προϊόντων.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» εθνικός φορέας του ΟCEAN 2012 στην Ελλάδα - Συνεργασία και κοινές δράσεις Ινστιτούτου και Δικτύου για αειφόρο «γαλάζια» ανάπτυξη στις θάλασσες μας


Επίσημη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ με το δίκτυο OCEAN 2012, την Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τη διαμόρφωση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στη βάση της αειφόρου αλιείας και την προώθηση οικολογικής «γαλάζιας» ανάπτυξης στα θαλάσσια οικοσυστήματα μας.

Το Δίκτυο OCEAN 2012 δημιουργήθηκε το 2009 με στόχο την προώθηση της αειφόρου αλιείας και την εφαρμογή μέτρων αλιευτικής διαχείρισης μέσα από τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Ήδη βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης και πλήρους ανάπτυξης. Στο Δίκτυο συμμετέχουν 39 ομάδες μέλη από 13 χώρες της ΕΕ.

 
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ως εθνικός φορέας αναλαμβάνει να ενώσει, να συντονίσει και να κάνει έτσι πιο αποτελεσματική σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη δράση δεκάδων αλιευτικών συλλόγων, ομοσπονδιών, τοπικών κοινωνιών που μέχρι σήμερα δεν είχαν «φωνή». Να λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά μέσω του Δικτύου

Σε εξέλιξη πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλων της Περιφέρειας


 Το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης (Δ.Ι.Δ.Δ.), ως αναγνωρισμένος φορέας παροχής υπηρεσιών δια βίου εκπαίδευσης της ΑΔΕΔΥ και πιστοποιημένος φορέας επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων, υλοποιεί «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για το Ανθρώπινο Δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Από σήμερα, (4/7) έως και την Τρίτη (12/7), το πρόγραμμα διάρκειας 35 εκπαιδευτικών ωρών, υλοποιείται στη Ρόδο, όπου υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπ. Οικονομικών για τη διεξαγωγή νέου Εθνικού Διαλόγου για το Φορολογικό Σύστημα της χώρας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Λένε ότι ο λαός διαθέτει μνήμη βραχεία. Όχι όμως τόσο, ώστε να μην θυμάται τις πρόσφατες  μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Παπακωνσταντίνου περί δημιουργίας του δικαιότερου και αποτελεσματικότερου φορολογικού συστήματος που είδε ποτέ η χώρα μας. Μάλιστα, οι  διακηρύξεις  αυτές συνοδεύτηκαν και από μία «ισχυρή δόση εθνικού διαλόγου».
Μια διαδικασία, που διήρκεσε πέντε ολόκληρους μήνες και κατέληξε στη δημιουργία 10 -μέχρι σήμερα- φορολογικών νόμων!!!

Για την 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ( Π.Σ.) Νοτίου Αιγαίου

  
  Στην 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κω στις 2 Ιούλη η επικεφαλής του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου  επέκρινε έντονα  την αναφορά του  υφυπουργού Γ. Νικητιάδη για τις «αρνητικές» επιπτώσεις στον τουρισμό από τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η  Λίλα Καφαντάρη,  χρειάζεται μεγάλο θράσος από τα στελέχη της κυβέρνησης που έστησε με την χρήση κράτους και παρακράτους την άθλια προβοκάτσια για να τσακίσει τις  κινητοποιήσεις στα πλαίσια  της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας,  στέλνοντας στα νοσοκομεία εκατοντάδες διαδηλωτές, να μιλάνε για την «ζημιά» στον τουρισμό.

“Ξεπέταγμα” θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εντελώς ανεπαρκής η Περιφέρεια για το ρόλο που πρέπει να παίξει




-          Οι θέσεις του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ στην 8η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
-          Επισκέψεις Νίκου Χρυσόγελου και Δημήτρη Γρηγοριάδη στο Κέντρο Πρόληψης για τα ναρκωτικά “Ιπποκράτης”, στις φυλακές Κω, στο Νοσοκομείο Κω καθώς και στον χώρο συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών

“Ξεπέταγμα” θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν Αιγαίου, απουσία στρατηγικής, προχειρότητα, πρακτικές που δεν έχουν πολιτική συνοχή και δείχνουν να μην έχει καν κατανοηθεί ο ρόλος της εκλεγμένης Περιφέρειας και του Περιφερειακού Συμβουλίου,

Συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων συνεδρίασε  στην Κω το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011  παράλληλα με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνονταν  και εκείνα  τα οποία αφορούσαν Δήμους του Νομού Κυκλάδων  και βασικά η ενημέρωση από την Διαχειριστική αρχή για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Για τα γεγονότα στις 28 και 29 Ιουνίου

Την Τρίτη 28/6 συμμετείχαμε στην κατάληψη του δημαρχείου μαζί με τους συλλόγους Γαλήνης και Εγκαρών καθώς και με άλλες συλλογικότητες έτσι ώστε να εμποδίσουμε τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων να εγκρίνει τις απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή ΧΥΤΑ-ΧΑΔΑ στην κορφή Ξύδη.
 Την Τετάρτη 29/6,μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή, ο δήμος υπό το καθεστώς ενός μίγματος πανικού και αλαζονείας κάλεσε την αστυνομία από τις πρώτες πρωινές ώρες να προστατέψει το δημαρχείο από τους αντιστεκόμενους πολίτες των παραπάνω συλλογικοτήτων και κατά παράβαση του κώδικα, που όποτε θέλουν τον θυμούνται,

AXIA FESTIVAL


Αμεσος κίνδυνος να μείνει χωρίς πόρους το Ν. Αιγαίο

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στις 2/7/2011, οι εκπρόσωποι μας Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης, καταρχήν χαιρέτισαν την παρουσία του συμβουλίου στο νησί της Κώ και έθεσαν για μια ακόμα φορά το θέμα της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου και της απαξίωσης της μειοψηφίας, αφού μέχρι σήμερα η περιφερειακή αρχή δεν έχει απαντήσει είτε προφορικά, είτε γραπτά ούτε σε μιά Ερώτηση ή Επερώτηση από όσες έχουν επανειλημμένα κατατεθεί.
Επίσης και με αφορμή έγγραφο της δημοτικής κίνησης της Κώ “Συμπαράταξη Ελπίδας” ζήτησαν να συζητηθούν θέματα που αφορούν το νησί της Κώ, ορισμένα εκ των οποίων (διαχείριση απορριμμάτων, διαφαινόμενη κατάργηση των Δ.Ο.Υ.), είχαν τεθεί και από την παράταξη μας εδώ και αρκετό καιρό.