Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νάξου

Η  Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης Οικολόγων Πράσινων Νάξου
σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κίνησης, την Δευτέρα, 22 Αυγούστου, σε αίθουσα της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, στις 7:30 μ.μ.
Κατά τη διάρκεια της  Ετήσιας γενικής συνέλευσης, εκτός από τον απολογισμό δραστηριοτήτων της ΤΠΚ Οικολόγων Πράσινων Νάξου, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Συντονιστικής Επιτροπής, και συζήτηση πάνω σε τρέχοντα και καίρια ζητήματα  της εποχής μας και θα είναι δυνατή η εγγραφή νέων μελών.

Επικίνδυνες καταστάσεις από την ολιγωρία των αρχών - Σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά με δυναμίτιδα στα Κουφονήσια



Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες που είχε απευθύνει το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας από τον Ιανουάριο προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για επαναλαμβανόμενη, παράνομη αλιεία με δυναμίτιδα στην περιοχή των Κουφονησίων.

Ο σοβαρός τραυματισμός επαγγελματία ψαρά από τη χρήση δυναμίτιδα – στον οποίο ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση του - αποκαλύπτει την καταφανή ολιγωρία που επέδειξαν όλους αυτούς τους μήνες οι αρμόδιες αρχές και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της παράνομης και καταστροφικής αλιείας.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Παρατηρώντας τα πουλιά της Νάξου



Πληροφορίες για την ορνιθοπανίδα του νησιού, οδηγίες για την παρακολούθηση των πουλιών, πρακτική εφαρμογή

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 

και ώρα 8 π.μ.

Συνάντηση στο φανάρι του αεροδρομίου (Naxos camping)
με κατάλληλο ρουχισμό (παπούτσια, καπέλο, κ.λ.π.), νερό και κιάλια (αν υπάρχουν).

Οργάνωση:


Ομάδα Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου



Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ο Ετήσιος Παραδοσιακός χορός του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Την Τετάρτη  17 Αυγούστου και ώρα 22:30 στο δημοτικό σχολείο Φιλωτίου, με εκλεκτούς καλλιτέχνες  όπως :  
Λέτα Κορρέ, Νικηφόρος και Πολύχρονης  Κορρές, ο μεγάλος Βιολάτορας Μανώλης  Μπαρμπεράκης,  Χρήστος  Τσελέντης,  Φωτεινή Βασιλάκη,  Στέφανος Μουστάκης  (Κοντοστέφανος),  Ηλίας και  Γιώργος  Μουστάκης,  Αποστολής Μουστακής και ο Ανδρέας Μουστάκης.
Συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου

«Όμορφα χωριά άσχημα αλλοιώνονται»


Η MOnuMENTA διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες και Μνημεία» και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την ημερίδα «Όμορφα χωριά άσχημα αλλοιώνονται», την Κυριακή 28 Αυγούστου, στον παραδοσιακό οικισμό Φιλώτι (πλατεία Λαχαναριού) της Νάξου. Είναι η 5η ημερίδα που πραγματοποιείται και με αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος ομιλιών και συζητήσεων με ενημερωτικά θέματα σχετικά με τα προβλήματα και τους τρόπους προστασίας του δομημένου περιβάλλοντος με προεκτάσεις και στο φυσικό περιβάλλον.


Η φετινή ημερίδα είναι αφιερωμένη στους 22 κηρυγμένους παραδοσιακούς οικισμούς που είναι διάσπαρτοι στη Νάξο, και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλλοίωσης και εγκατάλειψης.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ Νικόλαου Συρμαλένιου, Περιφερειακού Συμβούλου Ρόδου κατοίκου Αθηνών, Παύλου Χρυσαφίδη, Περιφερειακού Συμβούλου Μήλου κατοίκου Σύρου, Νεκτάριου Σαντοριναίου, δημότη και κατοίκου Ρόδου



ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 7 του Ν.2839/2000 της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ή OΠΟΙΑΣ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κατά
α)Της με αριθμό 75/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου της 9ης συνεδρίασης της 1-8-201, και
β)Κάθε συναφούς πράξης που έλαβε χώρα βάσει της πιο πάνω απόφασης.
 Δυνάμει της με αριθμό πρωτ. Οικ. 49324/4854/26-7-2011 προσκλήσεως του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε στον κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 167 παρ.2 Ν.3852/2010 την 26-7-2011, συνεδρίασε το εν λόγω όργανο στη νήσο Νάξο.
Στην πρόσκληση αυτή ήταν ως 4ο θέμα «1η τροποποίηση Π.Δ.Ε. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2011».

ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κ. ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ

 Οι στόχοι, οι δράσεις και οι διαδικασίες υλοποίησης των προγραμμάτων που διαχειρίζεται η “Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε.”, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
 Το νέο πενταμελές συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόεδρο τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, αντιπρόεδρο τον δήμαρχο Θήρας, κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο και μέλη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων, κ. Κωνσταντίνο Βολτή, τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας και τον δήμαρχο Μυκόνου, κ. Αθανάσιο Μέγας Κουσαθανά.