Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μια καλή κίνηση!

Γεννήθηκε η “ Κίνηση 136″ για να εξαγοράσουν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς την ΕΥΑΘ

Με την καταβολή 136 ευρώ η κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης μπορεί να συμμετέχει στην εξαγορά της ΕΥΑΘ και η διαχείριση του νερού να παραμείνει στα χέρια του λαού της πόλης.

“ 136 ευρώ, τόσα αντιστοιχούν σε κάθε υδρόμετρο συμπολίτη μας για να γίνει συμμέτοχος στην διαχείριση και την ποιότητα του νερού που πίνει. 136 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενα με τα 550.000 υδρόμετρα που έχει εγκατεστημένα η ΕΥΑΘ, αντιστοιχούν στην τιμή πώλησης της εταιρείας στις πολυεθνικές του νερού. 136 ευρώ είναι το ποσό που, έτσι κι αλλιώς, θα πληρώσουμε όταν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ, λόγο των αυξήσεων στα τιμολόγια”, αναφέρει στην ιδρυτική ανακοίνωσή της η “ Κίνηση 136″, που συστήθηκε την περασμένη εβδομάδα, με σκοπό να ενεργοποιήσει τους Θεσσαλονικείς να εξαγοράσουν οι ίδιοι την ΕΥΑΘ.

ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ

To Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και οι αθλητικοί φορείς του Δήμου μας θα πραγματοποιήσουν στις 9 Οκτωβρίου 2011, για πέμπτη χρονιά, τον Απολλώνειο αγώνα δρόμου (οι τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή σ’ αυτές  αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη).
   Ο Απολλώνειος αγώνας δρόμου έχει καθιερωθεί ως ένα αθλητικό – πολιτιστικό γεγονός, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές και θεατές να γνωρίσουν το νησί μας κι άλλες περιόδους εκτός της καλοκαιρινής, αναπτύσσοντας μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.
  • Η πρώτη διαδρομή είναι αποστάσεως 26 χιλιομέτρων επί του δημοσίου δρόμου και με αφετηρία την Κωμιακή (υψόμετρο περίπου 650 μ.) και περνώντας από τα χωριά Σκαδό, Κόρωνο, Απεράθου και Φιλώτι καταλήγει στο Χαλκί.
  • Η δεύτερη είναι αποστάσεως 10 χιλιομέτρων και ξεκινάει από τ’ Απεράθου με κατάληξη κι αυτή στο Χαλκί.
  • Η τρίτη διαδρομή αφορά παιδιά (8 – 15 ετών), είναι αποστάσεως 2 χιλιομέτρων και έχει ως αφετηρία το Φιλώτι και τερματισμό στο Χαλκί.

Εκβρασμός Πτεροφάλαινας στη Μύκονο


Νεαρή πτεροφάλαινα μήκους 12,60μ. και βάρους 8,3 τόνων εκβράστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία της μικρής Βενετίας, στη Μύκονο. Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το άτυχο ζώο χτυπήθηκε θανάσιμα έπειτα από πρόσκρουση με πλοίο. Το εντυπωσιακό θηλαστικό έφερε πολλαπλά εξωτερικά τραύματα, κατά πάσα πιθανότητα από προπέλα, και είχε εμφανή σημάδια υφαλοχρώματος στο τεράστιο σώμα του.
Το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές, ώστε να πραγματοποιηθεί νεκροψία, καθώς και δειγματοληψία για τοξικολογική ανάλυση και ανάλυση DNA. Επίσης, εξασφαλίστηκε η σωστή ταφή του ζώου, ώστε να γίνει μελλοντική ανάκτηση των οστών και αξιοποίηση τους ως μουσειακό έκθεμα στο νησί της Μυκόνου.


Η Πτεροφάλαινα είναι είδος που διαπλέει περιστασιακά τις ελληνικές θάλασσες. Συναντάται συχνότερα στο Ιόνιο απ’ ότι στο Αιγαίο και τρέφεται κυρίως με μικρά αφρόψαρα. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 20 μέτρα, ενώ η διάρκεια ζωής της μπορεί να ξεπεράσει τα 80 έτη. Η πρόσκρουση με μεγάλα πλοία, και κυρίως με μεγάλα ταχύπλοα αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες θανάτου για τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά.

Στην Αστυπάλαια ο Περιφερειάρχης – «Η Πολιτεία υποχρεούται να θωρακίσει υγειονομικά τα μικρά μας νησιά»



Νησί – πρότυπο σε υποδομές αλλά με σοβαρές ελλείψεις στην προσπελασιμότητα (συγκοινωνίες) και στον τομέα υγείας χαρακτήρισε την Αστυπάλαια ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο νησί, με αφορμή τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου, έργο που κατασκεύασε η Νομαρχία Δωδεκανήσου, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  28/9/2011 και ώρα 09:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας (Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο με θέματα :

1.    Έγκριση όρων δημοπράτησης και ορισμός επιτροπής διαγωνισμού του έργου                  «Αποκατάσταση Ηγουμενείου και Τράπεζας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου Τήνου»
2.    Κατάρτιση, Επεξεργασία και Προέλεγχος του Απολογισμού των Ν.Α. Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ


 
Τη Μύκονο επισκέφθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος. Ο κ. Πουσσαίος μίλησε σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Γιώργου Ανωμερίτη “Χριστόδουλος Καλέργης”. Ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για την εξαιρετική σημασία της ανακάλυψης του έργου του Μυκονιάτη Αγιογράφου, όχι μόνο για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μύκονο, αλλά για όλες τις Κυκλάδες και εκτός των ορίων του Νομού και επεσήμανε τα “επίσης εξαιρετικής σημασίας στοιχεία που εξάγουμε μέσω αυτού για τη μεταβυζαντινή αγιογραφία στο νομό μας”.

Στη συνέχεια ο κ. Πουσσαίος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Βασίλη Μαργάρα, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού, Αθανάσιο Κουσαθανά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησαν εκτενώς τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νησί της Μυκόνου.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου


 θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο την 28 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα  11:00 π.μ. στην πόλη της Ρόδου και σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου η οποία στεγάζεται στο Περιφερειακό Μέγαρο (πρώην Νομαρχία Δωδεκανήσου),  με θέματα:
ΘΕΜΑ :1
Έγκριση Απολογισμών του οικονομικού έτους 2010 των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
Εισηγητής : κ. Γεώργιος Μακρυωνίτης  

ΘΕΜΑ : 2
Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου :
-          Παρούσα κατάσταση, και προγραμματισμός
-          Σύσταση Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.ΔΙ.ΣΑ) στο Νότιο Αιγαίο.
Εισηγητής : κ. Αντώνιος Χατζηιωάννου

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, σχετικά με την πορεία των εσόδων του Οκταμήνου 2011, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Οι τρομακτικές και συνεχόμενες τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά συντηρούν την ύφεση και έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.
Το χειρότερο από όλα όμως είναι, ότι οι “διανοούμενοι φωστήρες” της κυβέρνησης δείχνουν να αγνοούν ότι πλέον ακόμη και οι συνεπείς και έντιμοι φορολογούμενοι δεν έχουν πλέον να πληρώσουν !!!