Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα


 Ερωτήσεις-Επερωτήσεις από τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό:

α) Στον πρόσφατα ψηφισθέντα εφαρμοστικό νόμο, αλλά και σε σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, περιλαμβάνονται διατάξεις που προσβάλλουν βάναυσα τις ακτές και τις παραλίες του νησιωτικού μας χώρου και δημιουργούν όρους μη αντιστρέψιμους σχετικά με το τοπίο και το φυσικό περιβάλλον.
Πιο συγκεκριμένα Ερωτάται ο Περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή:

Ανοιχτή Συνέλευση της ΠΕ.ΚΙ.Ν


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

3η Μουσική Συνάντηση καλλιτεχνών που παίζουν τσαμπούνα


Σας καλούμε το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Φιλώτι (απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας) στην 3η Μουσική Συνάντηση των καλλιτεχνών που παίζουν τσαμπούνα, τουμπάκι και σουβλιάρι.
Ελάτε να απολαύσουμε ξεχασμένα ακούσματα και να γευτούμε παραδοσιακά τυριά και κρασί.


Οργάνωση: 
Αθλητικός - Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου "Ο ΖΕΥΣ"
Κτηνοτροφικός Σϋλλογος Φιλωτίου
Σύλλογος Γυναικών Φιλωτίου
Ομάδα Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Ενότητας Δρυμαλίας Νάξου

Δύο θεατρικές παραστάσεις από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει δύο βραδιές θεάτρου από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα. Θα δοθούν δύο θεατρικές παραστάσεις. Η παράσταση "Άσμα Ασμάτων" στις 29 Ιουλίου και ο "Λεπρέντης" στις 30 Ιουλίου. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο προαύλειο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, στις 22:00
και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Προσφυγή κατά της νομιμότητας της 18ης/2011 έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων της 29ης Ιουνίου 2011



Με τo παρόν έγγραφο προσβάλλουμε την νομιμότητα της 18ης/2011 έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων της 29ης Ιουνίου 2011. Το εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα ύστερα από την υπ. αρ. πρωτ. 7875/29.6.2011 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (επισυνάπτεται). Στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου δεν αποσαφηνίζεται εάν η συνεδρίαση ήταν δημόσια, ενώ στις αποφάσεις αναγράφεται ότι το δημοτικό συμβούλιο «…συνήλθε σε δημόσια έκτακτη συνεδρίαση».

Ψήφισμα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου για τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Νάξου

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, δέχτηκε πρόσκληση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να παραβρεθεί μεταξύ άλλων φορέων, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στις 19/07/2011. Ο Σύλλογός μας, έχοντας γνώση αυτού, συγκάλεσε μια μέρα νωρίτερα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στις 18/07/2011, στο οποίο πήραμε απόφαση να καταγγείλουμε την κρατική αδιαφορία και να εκφράσουμε τη έντονη δυσαρέσκειά μας έναντι των αποφάσεων της Κυβέρνησης. Είμαστε αντίθετοι στη συγχώνευση του Νοσοκομείου της Νάξου και ταυτιζόμαστε με  τις αποφάσεις του εργατικού δυναμικού του. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΚΑΝΑ


Συνάντηση με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κα Μένη Μαλλιώρη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναδιοργάνωση του κέντρου πρόληψηςΘησέας Κυκλάδων”.

Γιατο Αλυκό


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

την Παρασκευή    22 / 7/ 2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας(Πλατεία Τσιροπινά)  στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο με θέματα:              
1.     Γνωμοδότηση ΜΠΕ που αφορά επέκταση υφιστάμενου ορυχείου βιομηχανικού ορυκτού (μπετονίτη), από 351.868 τ.μ. σε 467.017 τ.μ. και τη δημιουργία δύο εξωτερικών χώρων μόνιμης απόθεσης στείρων υλικών αυτού, συνολικής έκτασης 111.780τ.μ., στη θέση «ΑΓΓΕΡΙΑ – ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ » Δήμου Μήλου, στη νήσο Μήλο, εκμεταλλεύτριας εταιρείας «S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.», όπως και επί του σχεδίου διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) της εξόρυξης. (εξ’ αναβολής ).
2.     Αποδοχή χρηματοδότησης

Τους στόχους και τη στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, παρουσίασε με εισήγησή του στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος.

Έπειτα από πρόσκληση της Επιτροπής, ο κ. Πουσσαίος μίλησε για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στις νησιωτικές περιοχές και την ανάγκη για “συστηματική και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, προκειμένου τα εφιαλτικά σενάρια που κάνουν αναφορά σε έλλειψη ακόμη και του πόσιμου νερού να μείνουν μόνο σενάρια”.

Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί το Υπουργείο Παιδείας στους πολύτεκνους φοιτητές σχετικά με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ., Σπύρος Γαληνός (ν. Λέσβου), Γιάννης Βρούτσης (ν. Κυκλάδων), Κωστής Μουσουρούλης (ν. Χίου) και Μίκα Ιατρίδη (ν. Δωδεκανήσου)


      Στην ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας καυτηριάζουν τις οδηγίες συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και οι οποίες είναι αυθαίρετες, ανορθολογικές και άδικες για τα τέκνα πολυτέκνων από της νησιωτικές περιφέρειες. 
Στην ερώτηση τους οι βουλευτές ζητούν να μάθουν γιατί το Υπουργείο Παιδείας διαφοροποίησε τις οδηγίες συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών δελτίων από τις διατάξεις του Νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στην Βουλή και αν σκοπεύει το Υπουργείο να διορθώσει τα λάθη που έχουν γίνει ως προς τις οδηγίες συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων για να μην ταλαιπωρούνται οι πολύτεκνοι στα δικαστήρια ή να επαναφέρει ειδικά για τους πολύτεκνους τις διατάξεις του ν. 860/79 για την ελεύθερη Μετεγγραφή των πολυτέκνων και των τέκνων τους.
Ακολουθεί, το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι Βουλευτές της Ν.Δ.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ημέρες χορού στον Κινίδαρο

    Ο Κυνίδαρος της Νάξου είναι συνυφασμένος με το χορό και τη μουσική. «Τα παιδιά στον Κυνίδαρο πρώτα μαθαίνουν να χορεύουν και μετά να περπατούν», λέει η παράδοση.
Απ’ τους πρωταρχικούς σκοπούς των Συλλόγων μας (βλέπετε http://syllogos-kinidarou.blogspot.com και http://www.facebook.com/group.php?gid=109886725138 ) είναι η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής του τόπου μας, αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση με νέους. Άλλωστε, η επαφή μεταξύ διαφορετικών ακουσμάτων και χορευτών αποτελεί την καλύτερη έμπνευση.

Ενημερωτική συνάντηση για θέματα υγείας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικόλαου Πολύζου, του υποδιοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Σωτήρη Ζώτου, καθώς και του διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου Δημήτρη Τσιργή.

Τόσο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, όσο και ο Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ ενημέρωσαν το δήμαρχο για θέματα που έχουν σχέση με το σχέδιο δράσης για κάθε νησί των Κυκλάδων ξεχωριστά, για το σχέδιο συνένωσης των Νοσοκομείων της Σύρου και της Νάξου υπό ενιαία διοίκηση, καθώς και για τα προβλήματα κυρίως σε θέματα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας.
Όλες οι πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και αφορούν στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το Υπουργείο και τα περιφερειακά νοσοκομεία, για θέματα προληπτικής ιατρικής και δεσμεύτηκαν να συνεχιστεί αυτή η κοινή προσπάθεια που, πέρα από κάθε αμφιβολία, σώζει ζωές

Παράκληση Περιφερειάρχη προς τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ – «Ιερό το δικαίωμα του αγώνα και της απεργίας. Ας προστατέψουμε όμως και την εικόνα των νησιών μας»

 Παράκληση προς τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ που κινητοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, να προστατευθεί με κάθε τρόπο η εικόνα των νησιών μας, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το δικαίωμα στους αγώνες είναι ιερό και αναφαίρετο.
Ο κ. Μαχαιρίδης εκφράζει όμως την ελπίδα και τη βεβαιότητα, ότι οι επαγγελματίες του κλάδου θα συνοπολογίσουν και θα σταθμίσουν όλα τα δεδομένα στην επιλογή των μορφών των κινητοποιήσεών τους, ειδικά τώρα, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
«Επιλογές, όπως ο αποκλεισμός των πυλών εισόδου και εξόδου από και προς τα νησιά μας, είμαι βέβαιος ότι δεν θα προκριθούν ως προσφορότερες μορφές αντίδρασης» τονίζει ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας:

Δεν χάνονται πόροι για το Νότιο Αιγαίο – Ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Γ. Μαχαιρίδης: Η Περιφέρειά μας έδωσε μια μάχη και την κέρδισε


Την εξαίρεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (όπως και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) από τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο 15%, για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που σήμαινε δραματική μείωση των πόρων για την Περιφέρειά μας, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης στον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα.
Η συνάντηση ήταν μία από τις πολλές επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα ο κ. Μαχαιρίδης με την ηγεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, με σκοπό την άρση της αδικίας για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που λόγω κάποιων στατιστικών δεικτών έχουν μπει στο στόχο 2 - «Περιφερειακή ανταγωνιστικότητα και απασχόληση», με αποτέλεσμα να διατίθενται μειωμένοι πόροι από το ΕΣΠΑ για τις Περιφέρειες αυτές, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματά τους.

Ανακοίνωση Συλλόγων Κωμιακής

 Σήμερα 18/7/2011 συνεδρίασαν από κοινού ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας Νάξου με σκοπό να συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων στον τομέα της υγείας.
 Το θέμα του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου είναι ζωτικής σημασίας . Ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά τόσο την ήδη υποβαθμισμένη ορεινή Νάξο αλλά και γενικότερα όλο το Νησί που με την συγχώνευση του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου, με την ανύπαρκτη στελέχωση και υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων μειώνονται επιπλέον οι έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένες παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή των Ναξιωτών.

Καταγγελία από την ΠΕΚΙΝ για νέους τραμπουκισμούς

Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κάποιοι θρασύδειλοι που νομίζουν ότι το Αλυκό είναι τσιφλίκι τους. Οι εγκληματικές επιθέσεις με πέτρες κατά ελλήνων και ξένων τουριστών στην περιοχή, οι κλοπές και οι καταστροφές τεντών και πραγμάτων των επισκεπτών που μας αναφέρονται σε σχεδόν καθημερινή βάση δείχνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει ξεφύγει από τα όρια ενώ οι επιθέσεις με δυναμιτάκια ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Επιχείρηση Περιβάλλον (23-05-09)

Για την πολύτιμη υγεία μας


Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.ά., Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας.

Συναυλία με το Νίκο Χατζόπουλο


Την Τετάρτη, 
3 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ
στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου
Την συναυλία διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ FM 105,4. 
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ.






1η Συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


στο Δημοτικό Κατάστημα  την 22η Ιουλίου  2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00μ.μ. για τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερησίας διάταξης :
 
1.Ορισμός Μελών Επιτροπών
2.Ενοποίηση Τραπεζικών Λογαριασμών Ν.Π.
3.Εξουσιοδότηση Δημοτικού Ταμία  για διαχείριση του Τραπεζικού Λογαριασμού  του Ν.Π.
4.Λήψη απόφασης σχετικά με την προμήθεια της εφαρμογής του Λογιστηρίου, της Ταμειακής Υπηρεσίας, της Μισθοδοσίας  & του
Πρωτοκόλλου για το Ν.Π.Δ.Δ.

Μεγάλη η απώλεια πόρων για το Νότιο Αιγαίο – Τι είπε ο Περιφερειάρχης στον Πρωθυπουργό - Συνάντηση του κ. Γ. Μαχαιρίδη, το απόγευμα, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα συναντηθεί σήμερα (Δευτέρα) το απόγευμα ο Περιφερειάρχης, σε συνέχεια της παρέμβασής του προς τον Πρωθυπουργό, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην Κω, στον οποίο έθεσε τον σοβαρό κίνδυνο απώλειας πολύτιμων πόρων, ύψους περίπου 117 εκατομμυρίων ευρώ για το Νότιο Αιγαίο, στην περίπτωση αύξησης της κοινοτικής συμμετοχής για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Σιγή ιχθύος του κ. Μαχαιρίδη στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας


Τις τελευταίες μέρες ο Περιφερειάρχης και πολύ πρόσφατα από την Κώ με τη συνδρομή του Πρωθυπουργού, επιδιώκει με συνεντεύξεις, δελτία τύπου κλπ, να εμφανίσει ότι η Περιφερειακή (κατ' όνομα) Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται στην πρωτοπορία διαμόρφωσης και υλοποίησης πολιτικών που δίνουν αποφασιστική ώθηση και ανάπτυξη στην περιοχή μας και μάλιστα περίπου ότι βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή για μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας.