Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βαρουφάκης: Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα!


Ο Βαρουφάκης εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία: Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Ανοιχτή συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Παιδείας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί γονείς, οι εκπαιδευτικοί της Νάξου
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΕΛΜΕ ΝΟΤ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
σας καλούν ΤΕΤΑΡΤΗ 15/02/2012 στις 18:00
στο Αμφιθέατρο του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ ΝΑΞΟΥ 
σε ανοιχτή συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Παιδείας
που προκύπτουν από την κρίση, όπως:
-Συγχωνεύσεις σχολείων
-Ελλείψεις βιβλίων –υλικού
-  Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού
-Περικοπές δαπανών από τη Σχολική Επιτροπή (θέρμανση, αναλώσιμα..)
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ,ΛΥΝΟΥΜΕ

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2  11:00π.μ.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
    Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τους συντελεστές ΦΠΑ νησιωτικών περιοχών


Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,


Είναι γνωστό και έχει αναλυθεί τόσο σε προηγούμενες επιστολές του Επιμελητηρίου μας όσο και σε παρεμβάσεις άλλων φορέων, κατά ποιο τρόπο οι αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ, επηρεάζουν την οικονομία, την ανταγωνιστικότητα και την τοπική ανάπτυξη.
Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει για τη διατήρηση του καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τις νησιωτικές περιοχές, ωστόσο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η απειλή κατάργησής του, είναι σήμερα ορατή, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξεφάντωμα με πολλά ...οφέλη


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ
ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

"Αποκριάτικο Οδοιπορικό"

Μεγάλος διαγωνισμός για την καλύτερη ομάδα μεταμφιεσμένων
(θέμα, αμφίεση, κ.λ.π.) με βραβείο 1.000 €
(σε δωροεπιταγές)!!!

Φ
τιάξτε μια ομάδα από φίλους, συμμαθητές, συγγενείς ή ελάτε μόνοι σας (δεχόμαστε άτομα ηλικίας από 0 – 120 ετών), μασκαρεμένοι ή όχι, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου να γλεντήσουμε στα ορεινά χωριά του νησιού μας, συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.
     Σε κάθε χωριό οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι θα μας υποδεχθούν με κεράσματα!
     Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 στην Κωμιακή. Περνώντας από τα χωριά Σκαδό, Κόρωνο, Απείρανθο, Φιλώτι, Δαμαριώνα θα καταλήξουμε στο Χαλκί όπου θα κορυφωθεί το γλέντι με μεζέδες και καλό κρασί. 
   Εκεί θα ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί από επιτροπές, μία σε κάθε χωριό, από το οποίο θα περάσουμε. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει, συνολικά, τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα κερδίσει 1.000 € σε δωροεπιταγές από καταστήματα του νησιού μας!
Όλοι θα «κερδίσουμε» μια όμορφη μέρα κεφιού και χαράς!

Ας «ανεβάσουμε» τη διάθεσή μας – που τόσο το έχουμε ανάγκη αυτήν την περίοδο – ας ελευθερώσουμε τη φαντασία μας για να δημιουργήσουμε την πιο πετυχημένη αμφίεση χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα.
Δηλώστε σήμερα συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2285031955 και 6977387578.

Θα υπάρχει λεωφορείο για τις μετακινήσεις.


Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το «Δίκτυο Αειφόρων Νησιών του Αιγαίου ΔΑΦΝΗ» και το «Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου» συμμετέχει στο πρόγραμμα «ISLEPACT – Σύμφωνο των Νησιών».


Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής ο Δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκπονήσει και να υποβάλει ένα Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (Σ.Δ.Α.Ε.), η ανάπτυξη του οποίου περιλαμβάνει δύο διακριτές φάσεις:
Α. την Ενεργειακή Καταγραφή του Δήμου, που συνίσταται στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάσταση ως προς την κατανάλωση ενέργειας και τα ενεργειακά χαρακτηριστικά δημοτικών κτιρίων, εξοπλισμού και υποδομών, καθώς και ενεργειακά δεδομένα από διάφορους τομείς δραστηριότητας στη γεωγραφική ενότητα που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο,

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 10 – 11 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση στην Παραλία (παλιό Δημαρχείο) στις 11 π.μ. το Σάββατο 11 του Φλεβάρη


«Οι ώρες είναι κρίσιμες. Είναι όμως και η ώρα να ακουστεί η φωνή των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων ΕΒΕ . Οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι μίλησαν αρκετά.
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν το τσάκισμα του λαού. Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν με 400 ευρώ.

Ένταξη του ΧΥΤΑ Νάξου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη»


     Με ημερομηνία 8/2/2012 υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, η απόφαση ένταξης του ΧΥΤΑ Νάξου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».
       Το έργο αφορά στην κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Νάξο για την ταφή μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, σε γήπεδο έκτασης περίπου 170 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση «Κορφή Ξύδη» του Δήμου Νάξου και  Μικρών Κυκλάδων.

Σύσκεψη φορέων του Νοτίου Αιγαίου στην Περιφέρεια για τον ΦΠΑ – Διαβεβαίωση Πλασκοβίτη για διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος




Η τηλεφωνική παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, με την οποία διαβεβαίωνε προσωπικά τον Περιφερειάρχη ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο νομοθέτημα (μνημόνιο 2) θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, προσέδωσε νέα τροπή στη συνάντηση όλων των φορέων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τηλεδιάσκεψη, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη.

Για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά


Εγκαίρως και με κάθε ευκαιρία έχω εκφράσει την διαφωνία μου στην συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά των δανειστών, από κύκλους της ελληνικής γραφειοκρατίας αλλά και από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα να καταργηθεί το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά μας.
Οι λόγοι της διαφωνίας μου, που είναι διαφωνία όλων των θεσμικών εκπροσώπων του νησιωτικού χώρου, έχουν διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη με αναλυτικό και εναργή τρόπο.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΤΣΑΜΠΟΥΝΑ Μιχάλης Αλιμπέρτης

Συνεχείς πιέσεις και αξιολογήσεις είναι το μέλλον της Ελάδας;


·        Νίκος Χουντής:  -Ο Γερμανός Επίτροπος έχει σχεδόν θεσμοθετηθεί μέσω της διαδικασίας της                                «αμοιβαίας πίεσης μεταξύ των εταίρων» και της επιτροπής των δήθεν ομοτίμων.
                             -Η λύση δεν μπορεί να έρθει από τα συνεχή συμβούλια πολιτικών αρχηγών.
                             -Η λύση, για άλλη μια φορά, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
·        Απάντηση Όλι Ρέν.

Υπό συνεχή επιτροπεία, «καθόλη τη διάρκεια του έτους», με αναπόφευκτους συνεχείς εκβιασμούς, θα βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως η Ελλάδα, με βάση τα όσα ήδη έχουν αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου και πριν από αυτό.  Ο «Γερμανός» Επίτροπος για την Ελλάδα, έχει σχεδόν θεσμοθετηθεί, μέσω της «αμοιβαίας πίεσης» και της «άσκησης ισχυρότερης πίεσης από ομότιμους στους κόλπους του Συμβουλίου», σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής την απάντηση που απέστειλε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρέν.

Πετυχημένη, χαρακτηρίζει τη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ, η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου


Σήμερα Τρίτη 7 Φλεβάρη έγινε η συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ στην οποία είχε καλέσει η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου. Η συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη όχι μόνο λόγω της συμμετοχής περίπου 60-70 ατόμων, αλλά κι επειδή σήμερα για πρώτη φορά ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ωστόσο επειδή από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με τροπολογία της κυβέρνησης μεταβιβάστηκε στην εφορία η αρμοδιότητα για την απόφαση διακοπής ρεύματος για οφειλές του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενημερώνουμε σχετικά:

Προτάσεις της Περιφέρειας για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες


Τις προτάσεις της ως προς το νέο κανονισμό για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 θέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη διάθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ  του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αφού προηγήθηκε η σχετική διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειάς μας, με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει τον όλο συντονισμό.

Στην επιστολή του, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης καταθέτει σειρά προτάσεων για τον τομέα της Αλιείας, μεταξύ των οποίων είναι:

Προτάσεις του Περιφερειάρχη στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. – «Δεν είναι δίκαιο να “πληρώνουν” οι περιφέρειες τις εθνικές πολιτικές»


Τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής και της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» καταθέτει εγγράφως ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, Α’ αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γ. Σταυρακάκης και μέλος της ο περιφερειακός σύμβουλος και ευρωβουλευτής, πλέον, Νίκος Χρυσόγελος.
Στο ενημερωτικό σημείωμά του, ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές Περιφέρειες, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει στον αρμόδιο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, επισημαίνοντας την ετοιμότητα της Περιφέρειάς μας για την κατάθεση προτάσεων  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα Διαρθρωτικά Ταμεία 2014-2020.

Ο Νίκος Χρυσόγελος και o Daniel Cohn Bendit για την Ελληνική και την Ευρωπαïκή διάσταση της κρίσης



Κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 09.30, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8)

Ο Daniel Cohn Bendit, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πράσινων στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο Νίκος Χρυσόγελος, νέος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, 09.30 πμ στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα (Αμαλίας 8), με θέμα:  "Η κρίση στην Ευρωζώνη-Ποιά Ευρώπη θέλουμε". Τη συνέντευξη συντονίζει η Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ συμμετέχουν επίσης ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας και ο μέχρι πρόσφατα ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο, με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού και το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα τους ‘’Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου’’, έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου



Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, για την μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. κατά 30% που ισχύουν στο νησιωτικό χώρο, πληροφορούμεθα ότι στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης προωθείται το μέτρο της κατάργησης του προαναφερόμενου οικονομικού πλεονεκτήματος για τα νησιά μας.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Σειρά σημαντικών ζητημάτων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ξεπέρασαν τα 30 και ανάμεσα σε άλλα εγκρίθηκαν: η μίσθωση στέγασης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων και των Γραφείων των Παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η έγκριση δημοπράτησης (και υπό την προϋπόθεση της προ έγκρισης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή) για το έργο «Κατασκευή Λιμενικού Έργου Πολλωνίων ν.Μήλου» ύψους 4.250.000,00€.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ & ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΜΟΥ ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας


 


Αντίθετοι στην εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή της Πάτμου δηλώνουν ρητά ο Δήμος Πάτμου και το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ». Οι εγκαταστάσεις «μαμούθ» που επιτρέπεται να δημιουργηθούν στην περιοχή, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες, απειλούν με περιβαλλοντική υποβάθμιση τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Πάτμου και των ΒΑ Δωδεκανήσων. Οι πρακτικές εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας, όπως υλοποιούνται στις ελληνικές θάλασσες κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας, παραγωγικότητας και της υγείας των παράκτιων οικοσυστημάτων στην ευρύτερη περιοχή που περιβάλλει τις μονάδες.

Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – Γ. Μαχαιρίδης: Οι προτάσεις να είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες


Με τους καθηγητές του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Παντείου κκ. Κόνσολα, Παπαδασκαλόπουλο και Χριστοφάκη συναντήθηκαν το Σάββατο (4/2) στη Ρόδο τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία του Στρατηγικού Σχεδιασμού μέχρι σήμερα και οι βελτιώσεις ή οι προσθήκες που θα πρέπει να γίνουν, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη να τονίζει ότι οι «προτάσεις θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες».

Αλλαγές στον «Καλλικράτη 2» ζητούν οι Περιφερειάρχες – Αντιδράσεις και συνεργασία με τους δημάρχους


Την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων και σειρά αλλαγών στο σχέδιο – σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών ζητούν οι Περιφερειάρχες της χώρας, όπως ομόφωνα αποφάσισαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΝΠΕ, κατά τη διάρκειά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη συμμετοχή και του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Συγκεκριμένα, ζητείται η απόσυρση του άρθρου 22, σύμφωνα με το οποίο δημιουργείται σε κάθε αποκεντρωμένη διοίκηση ένα ταμείο νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία "Ταμείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης...", σκοπό του οποίου θα είναι «η διαχείριση πιστώσεων του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτήσεων φορέων του δημόσιου τομέα και άλλων νομικών προσώπων, χρηματοδοτήσεων προερχομένων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών και λοιπών φορέων του εξωτερικού, οι οποίες αφορούν αναπτυξιακά προγράμματα στους τομείς αρμοδιότητας των αποκεντρωμένων διοικήσεων».