Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤ’ ΑΠΕΡΑΘΟΥ


ΑΠΕΡΑΘΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ    
      ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ»

      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2011

23 Δεκεμβρίου 2011, Παρασκευή
  • Εγκαίνια λειτουργίας Bazaar, ώρα 18:00, στο χώρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Απεράθου, στην είσοδο του χωριού.

24 Δεκεμβρίου 2011, Σάββατο
  • Κατασκευή χριστουγεννιάτικης μπάλας, γράμμα στον Αη Βασίλη, ώρα 17:00 – 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να φέρουν μαζί τους 2-3 παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες, ψαλίδι, παλιές κάρτες και κορδέλες δώρων.

25 Δεκεμβρίου 2011, Κυριακή, Χριστούγεννα
  • Παρουσία του Χιονούλη και του Ελατούλη στο χώρο του Bazaar μετά τις 18:00.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, για θέματα της Νάξου


     Το δημαρχείο της Νάξου επισκέφθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του ΟΛΠ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης, όπου είχε προκαθορισμένη συνάντηση με το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Δημήτρης Λιανός, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, Ιάκωβος Ναυπλιώτης και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιάννης Μαργαρίτης.
     Αφού άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την μπάντα του δήμου, είχαν σύσκεψη για θέματα του δήμου, στα οποία ο πρόεδρος του ΟΛΠ θα μπορέσει να συμβάλει από τη θέση του για την πραγμάτωσή τους. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν και εξετάστηκαν λύσεις για τα εξής θέματα: ο τουρισμός κρουαζιέρας,  οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ και η δημιουργία εκπαιδευτικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή, ο επαρκής και κατάλληλος φωτισμός του Κάστρου της Χώρας και του Κάστρου του Τσικαλαριού, η δημιουργία μονοπατιού περιπάτου περιφερειακά του Κάστρου της Χώρας και η καλύτερη αξιοποίηση του βυζαντινού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Τραγαίας, καθώς και η αξιοποίηση των ερειπωμένων κτισμάτων στο Αλυκό. 
     Ο δήμαρχος κατά τη συνάντηση, τόνισε την αναγκαιότητα της ανάδειξης των αρχαιολογικών και πολιτιστικών στοιχείων των νησιών του δήμου μας, ως τρόπο προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών και εναλλακτικής μορφής τουρισμού, προκειμένου να διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και να επεκταθεί η επισκεψιμότητα σε μη τουριστικές περιοχές, με σκοπό την καλύτερη οικονομική στήριξη των δημοτών.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη – «Στα δύσκολα, αυτή η κοινωνία δεν λυγίζει, ξεσηκώνεται»



Αυτές τις ημέρες, το μήνυμα το στέλλει η κοινωνία. Είμαστε οι αποδέκτες του, το ακούμε προσεκτικά και το ακολουθούμε.

Ποιος είπε ότι αυτή η κοινωνία είναι απαθής. Απαντά καθημερινά με την ευαισθησία και την εγρήγορσή της.
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτοί οι πολίτες είναι απαθείς και αδιάφοροι. Απαντούν με την κινητοποίηση και το δικό τους κίνημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Οι κοινωνίες των νησιών μας δεν λυγίζουν, δεν καθηλώνονται από το βάρος των δυσκολιών. Μένουν όρθιες, ξεσηκώνονται, αναλαμβάνουν δράση.

Με αποθέματα μεγαλοψυχίας, αποδεικνύουν ότι κάποια ιδανικά και αξίες είναι ακόμα βαθιά ριζωμένες.
Με τα λίγα του καθένα πετυχαίνουμε πολλά. Το οικονομικό υστέρημα γίνεται πλεόνασμα αγάπης και έγνοιας για τον συνάνθρωπο.

Απ’ αυτήν την κινητοποίηση δεν δικαιούμαστε να λείπουμε εμείς. Θα είμαστε πάντα παρόντες και συμπαραστάτες, με τις δομές της Περιφέρειας, με το ανθρώπινο δυναμικό της και με μια υπόσχεση που μας δεσμεύει διαχρονικά: Να βάζουμε πάνω απ’ όλα τον πολίτη, την ελπίδα, το όνειρο και την ανάγκη του.

Οι ευχαριστίες και οι ευχές μου για υγεία και γαλήνη, ας συνοδεύουν κάθε Δωδεκανήσιο και Κυκλαδίτη, αλλά και τους όπου γης συμπατριώτες μας.


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ»




            

Ευχές



Τα φετινά Χριστούγεννα ας φέρουν σε όλους μας υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και αγάπη

 Ας είναι κάθε αστέρι μια ευχή μας, για να ‘ναι ο ουρανός πιο λαμπερός και μόνο φως να υπάρχει στη ζωή μας!

 Το άστρο της Βηθλεέμ ας φωτίσει τις καρδιές μας και ας σηματοδοτήσει την έναρξη εξόδου από την οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Ο κάθε ένας από μας, ας βρει το προσωπικό του «αστέρι» που θα πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα και τις προσδοκίες!
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!


                                                                        ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ                     
                                                            ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011






Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί,
είναι σώμα, σκέψη, ψυχή,
όνειρα και χέρια κουρασμένα,
είναι φως, θάλασσα, άνεμος, είναι ελπίδα.
Οι άνθρωποι είναι παιδιά,
είναι θυμός, είναι χαρά,
φλάουτα μα και ταμπούρλα.
Οι άνθρωποι δεν χωράνε στα κιτάπια τους
και στους λογαριασμούς τους,
... είναι θεόρατοι αν το θελήσουν.

                                                                        



Χρόνια Πολλά με Υγεία,
με Αλληλεγγύη για να νικήσουμε το φόβο,
με Δύναμη και Αντοχή για τους αγώνες που έρχονται!


ΕΥΧΕΣ



 Ο Επικεφαλής της «Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» Νίκος Μαράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και όλα τα στελέχη του Συνδυασμού μας ευχόμαστε στους απανταχού Ναξιώτες και Μικροκυκλαδίτες να περάσουν καλές και χαρούμενες γιορτές με τους ανθρώπους που αγαπούν.

Το 2011, που φεύγει, ας πάρει μαζί του την οικονομική δυσπραγία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Ευχόμαστε ολόψυχα ο καινούριος χρόνος να σταθεί σύμμαχός μας στην προσπάθεια βελτίωσης της ψυχολογίας και της καθημερινότητας μας.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και φωτεινό το 2012.      



Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, με την αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά


     Κατόπιν αιτήσεως του Δημάρχου, Μανόλη Μαργαρίτη, προς το Υπουργείο Εσωτερικών για συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που έχουν ανακύψει στη διοίκηση των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων, μετά την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), ορίστηκε συνάντηση για σήμερα, Πέμπτη 29/12/2011, στις 12:00 το μεσημέρι, στο γραφείο της αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών, κ. Φώφης Γεννηματά.