Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ανταπόκριση Αλέξη Τσίπρα και Φώτη Κουβέλη για τους συντελεστές ΦΠΑ



Μετά το ΚΚΕ και την Δημοκρατική Συμμαχία, συνάντηση με τους φορείς του Αιγαίου επιθυμούν να έχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτης Κουβέλης, ανταποκρινόμενοι και αυτοί στο αίτημα που διατυπώθηκε εγγράφως από τους Περιφερειάρχες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη και Νάσο Γιακαλή, να υποστηριχθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς η αδιαπραγμάτευτη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012


Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει ο Γιάννης Ραγκούσης!

Αποκλειστικό Newsit

- Το απόγευμα συγκέντρωση υπο τον Θεόδωρο Πάγκαλο νεο-μεταρρυθμιστών βουλευτών
- Κείμενο πλατφόρμα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
- Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιοτητά του και ο Ευ. Βενιζέλος
- Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Στ. Τζουμάκας
Και ξαφνικά από τη μια και μοναδική υποψηφιότητα που επεδίωκε η πλευρά Βενιζέλου και με τις εκκρεμότητες της οικονομίας να κλείνουν, οδηγώντας μας όλο και πιο κοντά στις εκλογές, τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να κυριαρχούν.
Ήδη στο ΠΑΣΟΚ επισήμως μετρούν τρεις γνωστές υποψηφιότητες. Των κυρίων Βενιζέλου, Παπουτσή και Τζουμάκα.
Και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit, υποψήφιος για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα είναι και ο Γιάννης Ραγκούσης!

Τις προτάσεις των μελών των Επιμελητηρίων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ζητεί με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καταρτιστεί πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Μαχαιρίδη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα διαθέσει για το συγκεκριμένο σκοπό 20.000.000 ευρώ που θα εξοικονομηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μαχαιρίδης απέστειλε στον πρόεδρο ΕΒΕ Δωδεκανήσου, κ. Γιάννη Πάππου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννη Ρούσσο, την παρακάτω επιστολή:

Κύριοι Πρόεδροι,
Όλοι αναγνωρίζουν στη σημερινή δύσκολη συγκυρία την αναγκαιότητα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης.
Η πολιτεία έστω και καθυστερημένα αναγνώρισε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι περιφερειακοί θεσμοί και ζήτησε να αναλάβουν ενεργό ρόλο τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν Ενημερωτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Κατά την ημερίδα, η οποία θα αρχίσει στις 9.00 π.μ., θα γίνει παρουσίαση των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», τα οποία προγραμματίζεται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην Περιφέρειά μας.

Αναλυτικότερα οι δράσεις που θα παρουσιαστούν και θα αποτελέσουν το θέμα της ημερίδας θα είναι οι εξής :

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού και Απασχόλησης



Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Τουρισμού- Ανάπτυξης- Δια Βίου Μάθησης- Απασχόλησης και Απόδημου Ελληνισμού, υπό την προεδρία της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού.

Στη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από τα Δωδεκάνησα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λίτσα Φτακλάκη, Μιχάλης Ερωτόκριτος,   Μανόλης Παλλάς, και από τις Κυκλάδες, οι Λάζαρος Θεόφιλος,  Δημήτρης Γρυπάρης και Νίκος Συρμαλένιος.

Αντικείμενο της επιτροπής ήταν:

Α) Η προέγκριση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο πρόγραμμα «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» (ΤοΠΕΚΟ).
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συμμετέχει σε δύο Σχέδια  Δράσης  (ένα ανά νομό) και η πρόταση ψηφίστηκε μετά από σχετική εισήγηση της κας Διακοσταυριανού, (παρών ψήφισε ο κ. Νίκος Συρμαλένιος).

Ντέρμπι κορυφής στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου!!!

To σημαντικότερο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Α2 εθνικής κατηγορίας Γυναικείου βόλεϊ θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι της Νάξου το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 18.45 στο κλειστό του ΔΑΚ. Ο 3ος στον βαθμολογικό πίνακα Πανναξιακός υποδέχεται τη 2η, μέχρι στιγμής, Φιλία Ηλιούπολης. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα κρίνει κατά πολύ τη θέση που θα καταλάβουν οι δυο ομάδες στην τελική κατάταξη.

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπή της ΠΝΑ



Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Επιτροπή ενέκρινε την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας με βάση τα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψιν τις μειώσεις των διατιθέμενων πόρων (ΚΑΠ) κατά 15%, όπως προβλέπεται από την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου


  θα γίνει στις 5 Μαρτίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα  12:00 π.μ. σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης,  με θέματα :

ΘΕΜΑ 1ο
Επικύρωση πρακτικών  1ης/2-2-2012 και 2ης/3-2-2012 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 2ο
Ενημέρωση για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ευρώπη 2020
Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης

ΘΕΜΑ 3ο
Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων που προέρχονται από τους ΚΑΠ έτους 2012.
Εισηγητής : κ. Γ. Μακρυωνίτης

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή των πρώην προέδρων του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

                                                                             
Μετά την  έντονη  φημολογία των τελευταίων  μηνών,  τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Νάξου σχετικά με την μεταφορά του  τμήματος Ο.Α.Ε.Ε. Νάξου στο χωριό Τραγαία ,θέλουμε να εκφράσουμε ,την έντονη  αντίθεση μας, τόσο προς τον Δήμαρχο Νάξου& Μικρών Κυκλάδων  και το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Διοίκηση του Οργανισμού Ο.Α.Ε.Ε. 
Εμείς, οι κ.κ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος, Κλουβάτος Απόστολος,  Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος, Μαρούλης Αντώνιος, Φραγκίσκος Νικόλαος, Παγώνης Κώστας  που είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε τον ιστορικό μας σύλλογο από την θέση του Προέδρου  (1976-2010), μαζί με τους συνεργάτες μας στα Διοικητικά Συμβούλια, όραμα και στόχος μας ήταν η λειτουργία γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. στην Νάξο για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μελών μας.

Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι ο άνθρωπος που έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό


Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατική Συμμαχίας, ο άντρας της  έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό για να αγοράσει πλοίο!!
Όπως είπε τα χρήματα ήταν δηλωμένα στο πόθεν έσχες από την ημέρα που τον παντρεύτηκε. 
Παράλληλα έκανε λόγο για «φαρσοκομωδία».

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλη Μαργαρίτη, προς τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στα δρώμενα της Αποκριάς



     Οι μέρες της Αποκριάς που πέρασαν, κατάφεραν , έστω και παροδικά, να μας κάνουν να χαμογελάσουμε, να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε από τη σκέψη της προσωπικής και εθνικής μας βεβαρυμμένης πραγματικότητας. Οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, να αναβιώσουν τα αποκριάτικα έθιμα και να συμμετάσχουν σε εκφάνσεις κεφιού, που οργανώθηκαν σε όλο το δήμο μας. Οι, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένες αποκριάτικες εκδηλώσεις οργανώθηκαν με τη συμμετοχή πλειάδας εθελοντών και συλλόγων, που εδράζουν στο δήμο μας, αποδεικνύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι με ομαδική εργασία μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα.


Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου – Είκοσι εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια


Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νοτίου Αιγαίου που δραστηριοποιούνται στους τομείς της καινοτομίας και της παραγωγής προϊόντων που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στην τουριστική μας βιομηχανία, ήταν η πρόταση του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες της χώρας με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τον αρμόδιο υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη και την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ Γεωργία Ζεμπελιάδου.

Κατά τη συνάντηση που είχε αντικείμενο την αναζήτηση πόρων του ΕΣΠΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο κ. Μαχαιρίδης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει για τον συγκεκριμένο σκοπό είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος, την ευθύνη σχεδιασμού του οποίου θα έχει η Περιφέρεια και θα αρχίσει η υλοποίησή του άμεσα και σε χρονικό διάστημα δέκα οκτώ μηνών.

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2012 και μεταφέρεται την 6η Μαρτίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) με τα ίδια θέματα:

1. Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Προϋπολογισμό Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έτους 2012.
2. Γνωμοδότηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Κανονισμό Καθαριότητας.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Πως αντιλαμβάνεται ένας μαθητής τη δημοκρατία


   Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε σ' όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα, παρόλο που δεν υπήρχε Ιντερνετ. Η δημοκρατία είναι το πιο σπουδαίο από τα πολιτεύματα, είναι πολύ καλό πράγμα.
Αν δεν ήταν, θα την είχαμε καταργήσει όπως τα θερμόμετρα με τον υδράργυρο.
 Δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα σημαίνει να μπορείς να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, φτάνει να συμφωνεί μαζί σου ο Πρετεντέρης, η Τρέμη και ο Πρωτοσάλτης. Δημοκρατία επίσης είναι να μπορείς να διαδηλώνεις ελεύθερα για ό, τι πράγμα θέλεις.

Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων με πρωτοβουλία του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί τους Πολιτιστικούς - Εξωραϊστικούς Συλλόγους, που έχουν έδρα τη Νάξο και τα νησιά Ηρακλειά, Κουφονήσια, Δονούσα και Σχοινούσα, σε συνάντηση την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας).
Τα θέματα που θα συζητηθούν:
Προτάσεις εν όψει της σύνταξης του προϋπολογισμού του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ
Συνεργασία μεταξύ των φορέων
Συντονισμός Δραστηριοτήτων

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΙΛΩΤΙ 2011

Ποια θαλασσινά να διαλέξω για τα Κούλουμα;

Πριν την εξόρμηση σου στην αγορά, θυμήσου ότι με τις επιλογές σου μπορείς να εξασφαλίσεις την αφθονία και όχι το τέλος των θαλασσινών στις ελληνικές θάλασσες και τη διατροφή μας.
Τι μπορείς να κάνεις:

Αναζήτησε θαλασσινά που έχουν αλιευθεί από μικρούς παράκτιους ψαράδες

Αναζήτησε θαλασσινά που έχουν αλιευθεί από μικρούς παράκτιους ψαράδες

Αν δεν ζεις κοντά σε περιοχή που αράζουν τα καΐκια τους, ζήτα από το ιχθυοπωλείο της γειτονιάς σου να αρχίσει να προμηθεύεται ψάρια από παράκτιους ψαράδες, οι οποίοι αλιεύουν με τρόπο που δεν καταστρέφει τις ελληνικές θάλασσες.

Απόφυγε τις γαρίδες

Απόφυγε τις γαρίδες

Μπορεί να είναι νόστιμες, αλλά είτε προέρχονται από υδατοκαλλιέργειες είτε αλιεύονται με μηχανότρατες κι έτσι για να φτάσουν στο τραπέζι μας, η θαλάσσια ζωή καταστρέφεται.

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στον αποκλεισμό των ταμείων του Κέντρου Υγείας Νάξου που θα ξεκινήσει από τις 9.00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι




  • Επειδή ούτως ή άλλως η περίθαλψη στα νησιά, και συγκεκριμένα στη Νάξο, είναι υποβαθμισμένη, αλλά την περίοδο του μνημονίου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

  • Επειδή παρά το ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πληρώσει πανάκριβες ασφαλιστικές εισφορές για να στηθεί το δημόσιο σύστημα περίθαλψης και είναι παράλογο να ξαναπληρώνουμε όταν χρειαζόμαστε γιατρό και εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


 Από τους Συλλόγους Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων
Με Εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» προχωρά στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί) σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.
 Ένας από τους βασικούς μοχλούς μείωσης των οργανικών θέσεων είναι η συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων. Η αρχή στο χώρο της εκπαίδευσης έγινε το 2011 με τη συγχώνευση 1050 σχολείων και την παύση λειτουργίας των Ολοήμερων Τμημάτων των ολιγοθέσιων σχολείων. 

Χρηματοδότηση 1,4 εκατ. ευρώ για 4 χρόνια εξασφάλισε η πρόταση που παρουσίασε μια ομάδα νέων επιστημόνων από τον ιδιωτικό τομέα (Ιάκωβος Γιακουμής, Μονόλιθος) και από το Ινστιτούτο Φυσικοχημείας του Εθνικού Κέντρου Ερευνών «Δημόκριτος» (Δρ. Φώτης Κατσαρός και Δρ. Γιώργος Ρωμανός) με στόχο την παραγωγή και ανακύκλωση Νέας Γενιάς Καταλυτικών Μετατροπέων Αυτοκινήτου.

Του Γιώργου Ανδρή
andris@pegasus.gr
  Στην ερευνητική πρόταση που δημιούργησαν και υπέβαλαν προς χρηματοδότηση στην Ε.Ε. (7ο Πρόγραμμα - Πλαίσιο για την Έρευνα και την Ανάπτυξη) συμμετείχαν και άλλοι εκπαιδευτικοί, ερευνητικοί και ιδιωτικοί φορείς από όλη την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο και Πολωνία). Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμμετοχή των ελληνικών φορέων στο πρόγραμμα, καθότι ο «Δημόκριτος» έχει αναλάβει ως επικεφαλής φορέας τον οικονομικό και επιστημονικό συντονισμό του, ενώ μετέχουν επίσης το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Τμήμα Μεταλλειολόγων Μηχανικών) και η ιδιωτική επιχείρηση Μονόλιθος ΕΠΕ. Οι ελληνικοί φορείς θα λάβουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση περίπου 1,4 εκατ. ευρώ (ή το 35% της συνολικής χρηματοδότησης).