Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου

Η Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου που έγινε 16/10/2011 στο Γαλάτσι αποφασίζει:
1)      Απορρίπτει, καταδικάζει και καταγγέλλει την πολιτική που η κυβέρνηση, η ΕΕ και η τρόικα, κατ’ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου επιβάλλουν στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, στους συνταξιούχους, στις γυναίκες, στη νεολαία. Μια πολιτική που:
-          Καταργεί κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία, οι κλαδικές συμβάσεις, το σταθερό ωράριο και μισθός. Το κατώτερο μεροκάματο, οι συντάξεις, το εφ’ άπαξ κ.α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ σχετικά με τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου



Στις 16/10/2011 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου.
Εμείς που υπογράφουμε καταθέσαμε στη Γ. Σ. ψήφισμα σχετικό με τα προβλήματα (άρθρο 2 παρ. 3 καταστατικού) που δημιουργεί στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.
Ο πρόεδρος της Γ. Σ. αρνήθηκε να θέσει το ψήφισμα σε ψηφοφορία όπως είχε υποχρέωση. Στις έντονες διαμαρτυρίες μας όπως και άλλων μελών του Συλλόγου για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δήλωσε εκτός των άλλων πως «όσο είμαι εγώ Πρόεδρος, τέτοιο ψήφισμα δεν πρόκειται να μπει σε ψηφοφορία».

1η θέση για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε άλλη μια διάκριση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου.
Με τη συστηματική και συλλογική δουλειά που έγινε στο σχολείο μας και κατά την περσινή χρονιά, το σχολείο μας έλαβε άλλη μια πανελλήνια διάκριση: 
 
Στο πλαίσιο του   με θέμα: 
«Δημιουργήστε ψηφιακά, κατασκευάστε ένα website, γίνετε πρεσβευτές του τόπου σας»,  ο δικτυακός τόπος που δημιουργήσαμε με θέμα: "Παραδοσιακά και Νέα Παιχνίδια στο Προαύλιο" (http://1dim-naxou.kyk.sch.gr/paixnidi.htm), έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (1η θέση) στην κατηγορία του (Σχολική Ζωή) και τη 2η υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες διαγωνιζόμενων δημοτικών σχολείων (ανάμεσα σε  25 συνολικά συμμετοχές). Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Για τα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές


«Για το νόημα και το σημερινό περιεχόμενο που έχει το ΟΧΙ, η Αντίσταση κι η γιορτή», μιλούν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ μέσα από ανοιχτή επιστολή στους μαθητές μπροστά στην επέτειο της 28ης Οκτώβρη. Λέει το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων στους μαθητές:
«Σου λένε κάθε φορά στις γιορτές: "Μια χούφτα ‘Eλληνες, αντιμετώπισαν την πιο καλά εξοπλισμένη αυτοκρατορία". Κράτα το. Πίστεψέ το. Αλήθεια είναι: "η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί"... φωνάζουμε ακόμα στους δρόμους. Δεν είναι παντοδύναμοι ούτε οι κατακτητές, ούτε οι ντόπιοι δυνάστες. Ο λαός ενωμένος, οργανωμένος μπορεί να τους νικήσει όλους. ‘Oπως έκανε τότε με τους Ιταλούς. ‘Oπως έκανε τότε με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που έδιωξε τους Γερμανούς.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Άποψη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τραγαίας Νάξου στην πρόταση για εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στις θέσεις Καβαλάρη, Κουμαρά Αγιασού, Στρωτή.


     Πληροφορηθήκαμε ότι έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής αίτημα κατασκευής αιολικού πάρκου στις προαναφερόμενες περιοχές της νότιας Νάξου.
     Κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του συλλόγου μας το  διοικητικό συμβούλιο  έπειτα από διαλογική συζήτηση έλαβε ομόφωνα την 135/2011 απόφασή που έχει ως εξής:
    Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών  «τεράτων» και η διάνοιξη  μεγάλων δρόμων επάνω στα αναφερόμενα βουνά θα επιφέρει τεράστιες οικολογικές καταστροφές στο μεγαλύτερο παρθένο οικοσύστημα της Νάξου. Συγκεκριμένα: 

Η συν+Αξία σε δράση

Σύναξη   συν+Αξίας.....Πρώην Σχολή Ουρσουλινών Κάστρο Νάξου

Σάββατο 29/10/2011 & ώρα  19.00.

Συγκέντρωση και συζήτηση με ιδέες και προτάσεις για τον χειμώνα, σας περιμένουμε όλους.!!!

συν+Αξία Ομάδα Εθελοντών Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
http://sinaxia.blogspot.com/

«Για το νόημα και το σημερινό περιεχόμενο που έχει το ΟΧΙ, η Αντίσταση κι η γιορτή»


Για τα μηνύματα της 28ης Οκτωβρίου Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές

«Σου λένε κάθε φορά στις γιορτές: "Μια χούφτα ‘Eλληνες, αντιμετώπισαν την πιο καλά εξοπλισμένη αυτοκρατορία". Κράτα το. Πίστεψέ το. Αλήθεια είναι: "η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί"... φωνάζουμε ακόμα στους δρόμους. Δεν είναι παντοδύναμοι ούτε οι κατακτητές, ούτε οι ντόπιοι δυνάστες. Ο λαός ενωμένος, οργανωμένος μπορεί να τους νικήσει όλους. ‘Oπως έκανε τότε με τους Ιταλούς. ‘Oπως έκανε τότε με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που έδιωξε τους Γερμανούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940



ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Γραφείων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2011.
Φωταγώγηση όλων των αναφερομένων παραπάνω Καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2011.
Ομιλίες και συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης
ώρα 11.00

Ταμίας της ΕΝΠΕ ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, στο Εποπτικό Συμβούλιο ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος


Στη θέση του Ταμία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), μετά από πρόταση των συναδέλφων του, εξελέγη χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Μετά από επίσης αντίστοιχες προτάσεις, πρόεδρος εκλέγεται ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, Α' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Β' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Γραμματέας ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας.
Κατά τις αρχαιρεσίες στην ΕΝΠΕ, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος.  

Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου


  

Οι δήμαρχοι Ρόδου Στάθης ΚουσουρνάςΕπιστολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και των Δημάρχων Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και Σύρου Γιάννη Δεκαβάλλα προς το Γιώργο  Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Οικονομικών

Κύριε Υπουργέ,

Έχει πλέον εξελιχθεί σε περιοδικό φαινόμενο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια, να διαρρέονται στον Τύπο πληροφορίες για την πρόθεση – ακόμα και «ειλημμένη απόφαση για κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την εορταστική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ερμούπολη


Λόγω των εξαιρετικά ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξ αιτίας των πολυήμερων καταλήψεων των κτηρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ερμούπολη αλλά και του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου – Ερμούπολης και της επακόλουθης διακοπής των εργασιών των υπηρεσιών, δεν καθίσταται δυνατή η προετοιμασία και η υλοποίηση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΝΑΞΟΥ

Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε για την αίτηση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που έχει υποβληθεί στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. από την «DAMCO ENERGY A.E. & ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Τ.Ν.Ε.» για την εγκατάσταση και λειτουργία δέκα αιολικών σταθμών που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια συνολικής ισχύος 316,7 MW σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων και η Νάξος. Η ΠΕ.ΚΙ.Ν. έλαβε γνώση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, σύμφωνα με την οποία το υποέργο της Νάξου αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία δύο αιολικών πάρκων συνολικής παραγόμενης ισχύος 68,2MW και τα συνοδά τους έργα (οδοποιία, σύνδεση στο διασυνδεδεμένο σύστημα μεταφοράς κ.λ.π.). Συνολικά, για τα δύο νέα αιολικά πάρκα της Νάξου προβλέπεται η εγκατάσταση 30 ανεμογεννητριών (Α/Γ) τύπου Enercon Ε-70, ύψους 100 μέτρων και ονομαστικής ισχύος 2,3MW η κάθε μία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ



          Η ΕΕ της κρίσης και των οξυμένων αντιθέσεων είναι σφαγείο εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Το λεγόμενο κούρεμα του χρέους που αποφασίζει σημαίνει για το λαό επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. Θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά Ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης. Η κρίση, το χρέος, η κρατική χρεοκοπία, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος για τον καπιταλισμό και τα κόμματα που τον υπηρετούν, όχι για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Κατοχυρώνεται το επίδομα προβληματικών περιοχών στα 100 ευρώ μηνιαίως


Προς άρση κάθε αμφιβολίας και για πλήρη ενημέρωση των υπαλλήλων που υπηρετούν στο σύνολο των υπηρεσιακών μονάδων των Κυκλάδων σχετικά με το επίδομα προβληματικών περιοχών, κρίνεται απαραίτητο να υπάρξουν οι ακόλουθες διευκρινήσεις:

Το επίδομα προβληματικών περιοχών διατηρείται στον νόμο που ψηφίστηκε και αυξάνεται στα 100 ευρώ, αφορά δε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και όλους τους υπαλλήλους που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ισχύοντος πλέον νόμου.

Ολοκληρώθηκε το 8ο Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων



 ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, φιλοδοξεί να αποτελέσει το πράσινο κίνημα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο τακτικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, με την ομόφωνη υιοθέτηση της πολιτικής απόφασης για τη συγκυρία και την κρίση. Το συνέδριο υιοθέτησε επίσης προτάσεις για αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς, καθώς και οδικό χάρτη εκλογικής ετοιμότητας.      
Βασικά σημεία της πολιτικής απόφασης:

Νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας – Εμμένει στις θέσεις του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου για τις υδατοκαλλιέργειες


 
Τις πάγιες θέσεις του σε σχέση με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες εξέθεσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη σημερινή νέα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας (η προηγούμενη είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου).

Λίγο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, λόγω αντιδράσεων από δημάρχους και φορείς, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε για μία ακόμα φορά πως οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν μια παραγωγική δραστηριότητα πολύτιμη για την εθνική μας οικονομία, επισημαίνοντας και προτείνοντας τα παρακάτω:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ


Ο πολυήμερος αποκλεισμός των νησιών του Δήμου μας εξαιτίας της μακράς απεργίας της Π.Ν.Ο. μας έχει οδηγήσει σε κατάσταση κινδύνου.

Εκτός από τις γενικότερες δυσκολίες μετακίνησης των κατοίκων μας και τη διασύνδεη  των νησιών μας, δεν γίνονται διακομιδές ασθενών, υπάρχουν ελλείψεις φαρμακευτικού υλικού, ενώ ο τουρισμός και το εμπόριο ζει στιγμές κατάρρευσης.

Ούτε τους νεκρούς μας δεν μπορούμε να μεταφέρουμε και να θάψουμε!