Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Να ανακληθεί η απόφαση της ΠΝΟ ζητεί ο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος


Έκκληση για αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ και άρση του αποκλεισμού των νησιών την κρίσιμη περίοδο πριν από το Πάσχα, ζητεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος.

Ο κ. Πουσσαίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ζητάμε από τους επιχειρηματίες του τουρισμού να προετοιμαστούν κατάλληλα και έγκαιρα έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και να δώσουμε ανάσα πνοής στα νησιά μας, η απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πλήττει ανεπανόρθωτα την ήδη δύσκολη προσπάθεια για ανάκαμψη της Οικονομίας στην περιοχή.


Επιπλέον, η ομηρία που επιβάλλεται μέσω της συγκεκριμένης απόφασης στα νησιά επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την κακή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Κάθε προσπάθεια που κάνουμε για αναστροφή αυτού του αρνητικού κλίματος αποδεικνύεται μάταιη.

Σημειώνουμε, δε, ότι η διήμερη απομόνωση των νησιών έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και ότι αυτά συνεπάγονται για την ακτοπλοΐα, καθώς  ήδη τα εκτελούμενα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά έχουν μειωθεί λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κόστους.

Η απεργία της ΠΝΟ και ο αποκλεισμός των νησιών μας, τις ημέρες μετακίνησης των επισκεπτών, είναι άδικη και αφαιρεί το δικαίωμα των νησιωτών για επικοινωνία και μετακίνηση. Σεβόμενοι τους αγώνες των ναυτικών ζητούμε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να μη δώσουν τη χαριστική βολή στα νησιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου