Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


 
Σειρά σημαντικών ζητημάτων εξέτασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη.
Η επιτροπή συζήτησε συνολικά 26 θέματα και ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τα πρακτικά δημοπράτησης του έργου συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ρόδου προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ομόφωνη ήταν η απόφαση αποδοχής αναδόχου για το έργο “Αποκατάσταση και μέτρα αναχαίτισης των καταπτώσεων στον Επαρχιακό Δρόμο Κόρωνου -Σκαδού και Κορωνίδας – Ελιγμού στη Νάξο”, έργο το οποίο αναμένεται να περαιωθεί εντός 40 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Συνεδρίασε το ΔΣ της Ενεργειακής Αναπτυξιακής Νοτίου Αιγαίου

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της νέας αναπτυξιακής εταιρίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» στα γραφεία της Προέδρου του, κ. Ελευθερίας Φτακλάκη.
Το Δ.Σ. απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

Πάλι η Νάξος έμεινε ...απέξω!

Επιλογή περιοχών εφαρμογής 

«Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ)

 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη    εγκρίθηκαν τα προσχέδια «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ)» ως εξής:
·        Δήμου Πάρου, «Αστική Ανάπλαση Παροικιάς Πάρου»
·        Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, «Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
·        Δήμου Ρόδου, «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Μεσαιωνικής Πόλης και ιστορικού κέντρου Ρόδου»
Οι Δήμοι Πάρου, Σύρου - Ερμούπολης και Ρόδου καλούνται να υποβάλουν έως τις 30/9/2011, τα Αναλυτικά Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης για τις αντίστοιχες περιοχές παρέμβασης.
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Συναυλία Ορφέα Περίδη στην Απείρανθο

O Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Φανάρια» σας καλεί στην Απείρανθο το Σάββατο 6 Αυγούστου για να απολαύσουμε όλοι μαζί τον Ορφέα Περίδη και τους Human Touch.  Λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών, το Δ.Σ. του συλλόγου μας αποφάσισε να προχωρήσει στη μείωση της τιμής του εισιτηρίου από 20 σε 15 ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να ακούσουν τον σπουδαίο αυτό Έλληνα καλλιτέχνη και δημιουργό.  Η είσοδος θα είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών.  

Απάντηση του Αντιδημάρχου Αποστόλη Ψαρρά στη στήλη «Στίγμα» («ΤΑ ΝΕΑ» Σάββατο 30 Ιουλίου 2011)

Με την …ψευδαίσθηση ότι ο συντάκτης της, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, θα τη δημοσιεύσει.

        Παπαχρήστο, μάλλον δεν έχεις ακούσει τη λαϊκή ρήση που λέει: «Δεν ξέρεις να μιλάς! Δεν ξέρεις να μη μιλάς;». Διότι αν την ήξερες, δε θα έγραφες ό,τι έγραψες για μένα. Όπως λέει και το ανέκδοτο της δεκαετίας του 1950 – στην οποία σίγουρα θα έκανες κι εσύ κάποιας μορφής αντίσταση- με τον επαρχιώτη που έφτασε στο σταθμό Λαρίσης, σε ερωτώ: Μήπως είσαι Πασόκος;

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Αποκλίσεις στις τιμές των καυσίμων, αυστηρή προειδοποίηση από τον Περιφερειάρχη


Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, μετά από σχετικές διαπιστώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, προέβη σήμερα στην παρακάτω ανακοίνωση:
«Ύστερα από συνεργασία των Υπηρεσιών Εμπορίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς και κατόπιν τιμοληψιών στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Περιφέρειάς μας, παρατηρείται απόκλιση των μέσων και υψηλών τιμών καυσίμων από τις αντίστοιχες τιμές του Νομού Αττικής, δημιουργώντας οικονομικά προβλήματα στους καταναλωτές.
Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει άμεσα να καταβληθεί προσπάθεια αυτοσυγκράτησης από τους συντελεστές διαμόρφωσης λιανικών τιμών καυσίμων (κατόχους αδειών πώλησης υγρών καυσίμων και εταιρείες εμπορίας υγρών καυσίμων).
Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν άμεσα τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του Ν.3054/2002 (Πλαφόν - ΑΤΚ)».

«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με την Αννα Βαγενά 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 και ώρα 9.30 μ.μ. Στο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ στη ΧΩΡΑ της ΝΑΞΟΥ 24 Αυγούστου 2011 και ώρα 9μ.μ. Στο Αμφιθέατρο Μ.ΨΑΡΑΣ στο ΦΙΛΩΤΙ Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας ΚΛΙΜΑΚΑ


Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, που παίζεται για τέταρτο συνεχή χρόνο, θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.

Xωρίς τη γνώμη των νησιωτικών κοινωνιών προωθείται με διαδικασία εξπρές η «σύνθετη τουριστική κατοικία»



Οι περιφερειακές κινήσεις 
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ απευθύνονται σε εσάς για να σας ενημερώσουν σχετικά με την προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει με διαδικασίες εξπρές από τη Βουλή, χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση με την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση,το «Σχέδιο Νόμου (Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης) που περιλαμβάνει διαφορετικά και σοβαρά ζητήματα, ακυρώνοντας έτσι την στοιχειώδη υποχρέωση που έχει για διαφάνεια και δημόσια διαβούλευση. Το νομοσχέδιο προωθεί την μαζική κατασκευή, από μεγάλους ομίλους κυρίως, των λεγόμενων «σύνθετων τουριστικών κατοικιών», δηλαδή μικτών επενδύσεων ξενοδοχείου και τουριστικών κατοικιών.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Ιστορία της Νάξου στον Παπαδιαμάντη»

ΕΚΘΕΣΗ του ΕΚΕΒΙ για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη  μέχρι τις 30 Αυγούστου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
«Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» Συλλόγου Φιλωτίου Νάξου

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:.30

·         ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  του βιβλίου των καθηγητών Στεφ. Δ. Ήμελλου & Στεφ. Εμμ. Ψαρρά «Νοταριακές πράξεις Φιλωτίου , παπά-Στέφανου Αρώνη (1716-1742)» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στο ΦΙΛΩΤΙ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ & ΣΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ


 
Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, πραγματοποιήθηκε  στο επαρχείο Νάξου με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Γκούφα και του πολιτικού προϊσταμένου των υπηρεσιών του περιφερειακού διαμερίσματος Νάξου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες της περιφέρειας στο νησί και τα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έκθεση Ζωγραφικής στη Σχολή Ουρσουλινών


Η εναλλακτική δημοτική κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση για την αποτροπή της συγχώνευσης- υποβάθμισης του Νοσοκομείου - ΚΥ Νάξου

 τόσο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 1ης Αυγούστου, εξω από την Σχολή Ουρσουλινών, όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο με θέμα "επιχειρησιακός σχεδιασμός Υγείας Ν.Αιγαίου". Η επικεφαλής της κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Θέκλα Κίζη υποστήριξε, σε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα κ. Πολύζο στο Νοσοκομείο, αλλά και δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τις θέσεις

Να υπάρξει ρητή δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ότι δεν θα προχωρήσει στη συγχώνευση του Νοσοκομείου-ΚΥ της Νάξου με το Νοσοκομείο της Σύρου!


Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Νάξο σε οξυμένο κλίμα και παρουσία των διαμαρτυρομένων φορέων και πολιτών ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, με βασικό θέμα τη Δημόσια Υγεία στα νησιά, οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι Νίκος Συρμαλένιος και Παύλος Χρυσαφίδης, υποστήριξαν με σθένος τα αιτήματα του λαού της Νάξου ενάντια στη συγχώνευση και για αναβάθμιση του δημόσιου συτήματος υγείας και στο τέλος υπερψήφισαν τη δική τους πρόταση, ζητώντας παράλληλα τη γραπτή δέσμευση του παριστάμενου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για την διατήρηση της αυτονομίας του νοσοκομείου της Νάξου.
Στις τοποθετήσεις τους μεταξύ των άλλων τόνισαν:

Εκδήλωση για το Μανώλη Μπαρμπεράκη






Σας προσκαλούμε στην τιμητική μουσική εκδήλωση
για τον Δάσκαλο του νησιώτικου τραγουδιού Μανώλη Μπαρμπεράκη
στο Δημοτικό σχολείο Κορώνου
Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:00

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την επισκευή του ξενώνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΝΑΞΟ Από τον Σεπτέμβριο δρομολογείται το «μικρό» ΕΣΥ για το Νότιο Αιγαίο

 Με βασικό θέμα συζήτησης την Υγεία στα νησιά, συνεδρίασε σήμερα (Δευτέρα) στη Νάξο το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία του γενικού γραμματέα υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νίκου Πολύζου, των βουλευτών Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα και Ιωάννη Βρούτση, του διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Γιάννη Ροτζιώκου, των δημάρχων Νάξου και Αμοργού, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.
 Ο Περιφερειάρχης, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου και εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ανάγκη δημιουργίας ειδικού συστήματος υγείας για το Νότιο Αιγαίο.
 Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα πρόταση του Περιφερειάρχη σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε η διεκδίκηση περιφερειακού συστήματος υγείας προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του Νοτίου Αιγαίου.

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Θεατρική Παράσταση στο Ιάκωβος Καμπανέλλης


15 Αυγούστου, ο Νίκος Χατζόπουλος στις Εγκαρές

Η Παρουσίαση των προπονητών του γυναικείου Βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου "naxos resort" η παρουσίαση των νέων προπονητών της γυναικείας ομάδας βόλει του Πανναξιακού ΑΟΝ.
Ο κ. Σούλης Τουρσούγκας και ο κ. δήλωσαν αμφότεροι εντυπωσιασμένοι από την αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνει η διοίκηση του Γιώργος ΔερμάτηςΠανναξιακού για το άθλημα τονίζοντας μάλιστα ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δέχθηκαν να συνεργαστούν μαζί τους.

Χορευτική Παράσταση από την ομάδα της ΣΥΝΑΞΙΑΣ


Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Beach Volley στη Μικρή Βέγλα


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 2 Αυγούστου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
1.      Έγκριση μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση τμήματος προαύλιου χώρου 1ου Νηπιαγωγείου Χώρας».
2.      Έγκριση απολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, έτους 2010.
3.      Έγκριση σχεδίου Νέου Κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών Σφαγείων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στη θέση ¨ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ¨ της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.

4.      Έγκριση υποβολής κατάθεσης Τεχνικού Δελτίου, για την ένταξη του έργου: «Βελτίωση Δρόμου από Αγ. Ματθαίο (Καλαμούρια) έως Δρόμο Αγ. Αρσενίου – Αγ. Άννας», στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 -2013, ΕΠ. Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013».