Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

The Power of Words

Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου



Έναρξη Περιόδου Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ενίσχυσης μέσω Φορολογικής Απαλλαγής σε συνδυασμό με χαμηλότοκα δάνεια από το ΕΤΕΑΝ και Επιχορήγησης ή και Επιδότησης Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (leasing) σύμφωνα με τις διατάξεις του Επενδυτικού Νόμου 3908/2011 στα Γραφεία Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Επενδυτών του ΥΠΑΑΝ, και με διάρκεια έως και την 30η Απριλίου 2012, ενώ χορηγήθηκε παράταση υποβολής στα επιχειρηματικά σχέδια Συνέργειας και Δικτύωσης μέχρι την 30η Μαΐου 2012.

Δεν αλλάζουν οι όροι δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές των νησιών


Τις τελευταίες μέρες υπήρξε έντονη φημολογία και διάχυτη ανησυχία για την θέση σε ισχύ Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θεσμοθετούνται νέοι όροι δόμησης στην εκτός σχεδίου περιοχή των νησιών.

Σχετικά με το θέμα θέλω να κάνω γνωστά τα παρακάτω:

α) Το  ΥΠΕΚΑ επεξεργάστηκε δυο Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν το μεν ένα τον καθορισμό χρήσεων γης στην εκτός σχεδίου περιοχή και το δεύτερο τους όρους δόμησης στην εκτός σχεδίου περιοχή των νησιών πλην Εύβοιας και Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης για την απεργία της ΠΝΟ – Στο Υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο της Ρόδου ο κ. Γ. Μαχαιρίδης



Την απογοήτευσή του για την άκαμπτη στάση που επιδεικνύει, σύμφωνα με  τις τελευταίες πληροφορίες, η ΠΝΟ εξέφρασε από την Αθήνα όπου βρίσκεται σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, τονίζοντας πως «η συνδικαλιστική ηγεσία των Ελλήνων ναυτεργατών δεν φαίνεται ότι μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει για τον Αιγαιοπελαγίτη να μένουν ανοικτοί οι δρόμοι επικοινωνίας του και να μη του στερείται το δικαίωμα της μετακίνησής του».

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αυξήθηκαν κατά 1600% οι πολίτες που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη λόγω κρίσης

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Στο “κόκκινο” οι πολίτες με κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας.
Η “εποχή του μνημονίου” που διανύουμε έχει επηρεάσει τη ζωή και τη ψυχολογική κατάσταση των πολιτών. Ανεργία, φτώχεια και απελπισία αυξάνουν ραγδαία την ψυχική νοσηρότητα των Ελλήνων και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην “οικογένεια” αφού οι γονείς αδυνατούν πλέον λόγων των οικονομικών παραγόντων να αποτελέσουν σωστά πρότυπα για τα παιδιά τους.
Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ” τα ποσοστά κλήσεων στη γραμμή Βοήθειας του ΕΠΙΨΥ από άτομα με καταθλιπτικά συμπτώματα που οφείλονται στην οικονομική κρίση αυξήθηκαν κατά 1600%.

Απάντηση της Περιφέρειας σε δήλωση της Προϊσταμένης της ΥΔΕ και σε σχόλια ΜΜΕ Κυκλάδων


Σε απάντηση δήλωσης της Προϊσταμένης της ΥΔΕ Σύρου κας Μαρίας Μαυρίκου που έδωσε στη δημοσιότητα και συγκεκριμένων σχολίων που δημοσιεύτηκαν στις 5/4/2012 σε ιστοσελίδα των Κυκλάδων, προς αποκατάσταση της αλήθειας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφέρονται τα εξής:  
Από την 1-1-2011 που η νέα αιρετή Περιφερειακή Αρχή εγκαταστάθηκε και ανέλαβε τη διαχείριση των θεμάτων των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, έθεσε ως έναν από τους κύριους στόχους της την περιστολή των λειτουργικών της δαπανών και τη μείωσή τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Μανώλης Γλέζος: Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε όταν η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας

 εφημερίδα ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/04/2012
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΑΓΑΡΑ
"Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουμε όταν η Ιστορία χτυπά την πόρτα μας", υπογραμμίζει στην "Αυγή" της Κυριακής ο Μανώλης Γλέζος, ενώ παράλληλα προσθέτει πως "κι αν δεν είμαστε παρόντες στο προσκλητήριο των καιρών, η ζωή η ίδια, το πολιτικό γίγνεσθαι, θα μας καταχωρίσει στους απόντες". Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού της Πολιτικής Συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, μιλάει για τη δυνατότητα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να μην καταφέρουν να συγκεντρώσουν ούτε 51% ούτε 151 βουλευτές, ενώ τονίζει ότι είναι στα χέρια των λαών η δυνατότητα "να μετατρέψουν την Ευρώπη του Διευθυντηρίου των Ολιγοπωλίων σε Ευρώπη των Λαών". Σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τον τρόπο που θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, λέει πως θα είναι και πάλι στις επάλξεις, "διότι 'έκαστος εφ' ω ετάχθη' προς όφελος του συνόλου".

Ακτοπλοϊκό και 5η επέτειος του Sea Diamond


(Νάξος-Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό 5/4/2012)
Στην παρέμβαση του στην Ημερίδα για το Ακτοπλοϊκό, ο επικεφαλής της παράταξης μας Νίκος Συρμαλένιος, μεταξύ των άλλων, είπε:
“....Το Ακτοπλοϊκό στη χώρα μας αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του νησιωτικού μας χώρου και γι' αυτό εδώ και δεκαετίες οι διαδοχικές κυβερνήσεις μας θα έπρεπε να έχουν χαράξει ειδική στρατηγική για την αντιμετώπιση του. Είμαστε μια νησιωτική χώρα και δεν επιτρέπεται στον 21ο αιώνα να είμαστε σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση....Για μας η Ακτοπλοϊα αποτελεί κοινωνικό αγαθό και την αντιμετωπίζουμε από την σκοπιά εξυπηρέτησης των πολλών, δηλαδή των νησιωτικών κοινωνιών και της στήριξης του τουρισμού...Το μέτρο σύγκρισης μας είναι ο ευρωπαϊκός χώρος, όπου σε δυό κρίσιμα θέματα είμαστε σε σοβαρή απόκλιση.

Ένταξη της Πράξης "ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη"



     Με ημερομηνία 6/4/2012, υπεγράφη η ένταξη του έργου "ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη" στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων" του Ε.Π. "Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη", με τη συγχρηματοδότηση του Ταμείου Συνοχής.
     Η δαπάνη της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται στο ποσό των 5.747.737,85 ευρώ και αφορά στην κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών Πλάκας, Αγ.Προκοπίου και Αγ.Άννας  και τη μεταφορά των λυμάτων τους μέσω αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών αγωγών στο υφιστάμενο καταληκτικό αντλιοστάσιο. Το συνολικό εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ανέρχεται σε 27.750m., ενώ περιλαμβάνεται και η κατασκευή οκτώ (8) αντλιοστασίων καθώς και η αναβάθμιση του υφιστάμενου αντλιοστασίου. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 26 μήνες.