Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Επιστολή προς την Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), σχετικά με ‘’την ανακοίνωση απεργιακών κινητοποιήσεων από την Π.Ν.Ο.’’, έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.


Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :
                            
«Κύριοι,
            Με έκπληξη αλλά και έντονο προβληματισμό οι αιρετοί και οι πολίτες των Κυκλάδων πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση απεργιακών κινητοποιήσεων από την  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία,   για τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.  Τις μέρες δηλαδή εκείνες που τα νησιά μας περιμένουν να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους για  τις Αγίες μέρες του Πάσχα.

            Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα των εργαζομένων στο να απεργούν, διεκδικώντας την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων. Η στέρηση όμως της συγκοινωνιακής σύνδεσης στα νησιά μας , ειδικότερα την περίοδο αυτή,  θα έχει τρομακτικές  συνέπειες στις τοπικές μας κοινωνίες. Μιας και οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες βιώνουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα περίμεναν τις μέρες αυτές  για να λειτουργήσουν με θετικά αποτελέσματα. Η πραγματοποίηση της απεργίας αυτής θα αποτελέσει τρομερό «κτύπημα» για τις τοπικές μας αγορές οι οποίες πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να «συνέλθουν».
             Καλούμε την ΠΝΟ και την Πολιτεία να βρουν άμεσα εκείνες τις αναγκαίες λύσεις στα προβλήματα των ναυτικών οι οποίοι από την πλευρά τους θα πρέπει κι εκείνοι να νιώσουν τα προβλήματα των νησιωτών και να αφουγκραστούν  τις αγωνίες τους ειδικά την περίοδο αυτή που όλοι βιώνουμε τις φρικτές συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Παράλληλα επαναφέρουμε την πρόταση μας, τις μέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων να δρομολογείται ένα πλοίο σε κάθε ακτοπλοϊκή γραμμή, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται στοιχειωδώς οι ανάγκες των νησιωτών μας.
            Μην ξεχνάτε κύριοι ότι το πλοίο για μας δεν είναι ένα απλό συγκοινωνιακό μέσο, αλλά είναι εκείνο το μέσο που μας συνδέει με τις υπηρεσίες υγείας , παιδείας , πρόνοιας και διοίκησης που στερούνται ακόμη σήμερα περισσότερο από ποτέ η συντριπτική πλειοψηφία των νησιών μας.
Προσδοκάμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η κοινωνική αλληλεγγύη και η προγραμματισμένη απεργία  δεν θα πραγματοποιηθεί προς όφελος όλων μας. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου