Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η απαγόρευση σκοτώνει το χρήστη-ταΐζει τον έμπορο!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την “Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών»

Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών» στις 26 Ιουνίου, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων,  Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε ανθρώπινες και αποτελεσματικές πολιτικές για τις απαγορευμένες ουσίες.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου


θα πραγματοποιηθεί στην Κω στις 2 Ιουλίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα
11:00 π.μ. σε αίθουσα του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Κυπριώτη, με
θέματα:

ΘΕΜΑ :1 Ενημέρωση από την Διαχειριστική Αρχή για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ
Εισηγητής : κ. Αντώνιος Βουτσίνος
ΘΕΜΑ :2 Σύσταση τμήματος κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου
και δύο αυτοτελών γραφείων εξυπηρέτησης επενδυτών Κυκλάδων και
Δωδεκανήσου στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.
Εισηγητής : κ. Περιφερειάρχης

Η 48ωρη απεργία να δώσει εκκωφαντική απάντηση



Μετά από ενάμιση χρόνο ανηλεούς επίθεσης σε λαϊκά εισοδήματα - κατακτήσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «κλείδωσε» με την τρόικα το επικαιροποιημένο πλαίσιο τσακίσματος των εργαζομένων
·          Το "μεσοπρόθεσμο" φέρνει μέτρα εξαθλίωσης και εξόντωσης των ασφαλιστικών - εργασιακών κατακτήσεων και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
·         Επιταχύνει την πτώχευση του λαού για να περιορίσει τις ζημιές για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια.
·         Ο πόλεμος κατά των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων, των νέων και των γυναικών κλιμακώνεται.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28-29 ΙΟΥΝΗ


Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι –Νέοι και Νέες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   

ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ( ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ )  11 π.μ.

ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ – ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

  Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου.

Ευχαριστίες από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία», αισθάνεται την ανάγκη την τιμή και την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια , όλους τους επαγγελματίες εκείνους που τόσο απλόχερα προσέφεραν πλήθος γευμάτων σε όλη την ομάδα  της εκπομπής «Καφές με την Ελένη» της κ. Ελένης Μενεγάκη.   Το τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο αριθμούσε περίπου 70 άτομα (με τους καλεσμένους), έφυγε από το νησί μας με τις καλύτερες εντυπώσεις φιλοξενίας.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Συνεχείς οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Νέα τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 28 Ιουνίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα: 19.00 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
1.      Σύναψη προγραμματικής σύμβασης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. και τα αρμόδια Υπουργεία για την εγκατάσταση, διαχείριση και  λειτουργία στις Δημοτικές Κοινότητες Ηρακλειάς,

Προσλήψεις είκοσι τριών ατόμων στο δήμο για δύο μήνες

Την πρόσληψη είκοσι τριών (23) ατόμων για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών και συγκεκριμένα λόγω καθυστέρησης έκδοσης της απαραίτητης ΠΥΣ για την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ διάρκειας 8 μηνών και επειδή το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων και των παραλιών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία κατά τη θερινή περίοδο, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.
Οι ειδικότητες είναι οι εξής:
2 οδηγοί απορριμματοφόρων
2 χειριστές μηχανημάτων έργου
19 εργάτες καθαριότητας
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για κάθε ειδικότητα είναι αυτά που περιγράφονται στην 118/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στο πρωτόκολλο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2011.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Γιορτή του ψαρά στον Απόλλωνα


Περιφερειακή Συνάντηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος


Ο Πρόεδρος Γεώργιος Αλέξ. Τσακίρης, και τα μέλη του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε Περιφερειακή Συνάντηση στη Νάξο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου, 
την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:00.
Στην εν λόγω συνάντηση θα συζητηθούν οι τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς και θα αναλυθούν τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γιώργος Κολέτσος, ο οποίος θα αναπτύξει την πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού εν όψει της τουριστικής περιόδου 2012.

Παρακαλούμε να συμπεριληφθεί η ημερομηνία στο πρόγραμμά σας.

Τηλ. Επικοινωνίας : 213-216 9982, κα Μαρίζα Κορωνίδου.

Συνάντηση του Δήμαρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως


     Επίσκεψη για προσωπικούς λόγους στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, από 17 έως 20 Ιουνίου. Επισκέφτηκε το Πατριαρχείο, όπου παραβρέθηκε στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και είχε άτυπη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Παναγιότατο κκ.  Βαρθολομαίο, με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, κκ. Αθανάσιο και με τον Έλληνα πρόξενο. Ο Δήμαρχος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη, δώρισε στον κκ. Βαρθολομαίο βιβλία της Νάξου και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί το Δήμο μας.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Ξετυλίγοντας …παραμύθια»


Ελάτε να απολαύσουμε παραδοσιακά τοπικά παραμύθια
 αφηγητές:
·    Μαριγώ Ψαρρά   - Λιανοπούλου
·    Ηλίας Μουστάκης (Μπικολιός)

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 και ώρα 8 μ.μ. 

Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών

Φιλώτι
Διοργάνωση:

Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ομάδα Δρυμαλίας Νάξου

Ομιλία του ιστορικού Ben Slot

Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου, ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και η Ισπανοελληνική Πολιτιστική εταιρεία Αρχιπελάγους σας προσκαλούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου, 8 μ.μ. στην αίθουσα Ιάκωβος Καμπανέλλης στην ομιλία του ιστορικού κ. Ben Slot με θέμα: "ΟΙ ΣΑΝΟΥΔΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΥΚΑΤΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ"

Έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 23 Ιουνίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα: 14.00 μ.μ.  με το παρακάτω θέμα  ημερήσιας διάταξης:

«Έγκριση συμμετοχής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού¨ στην Πράξη ¨Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου¨ (άξονας προτεραιότητας 9). -Έγκριση Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Δ. Νάξου ¨Νάξος-Φιλοξενία¨ . - Ορισμός υπευθύνου για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων».


Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω του ότι ο σχετικός φάκελος θα πρέπει να έχει αποσταλεί στην αρμόδια αρχή το αργότερο έως τις 24-06-2011.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 26 Ιουνίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα: 11.30 π.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:
1.      Έγκριση για την απευθείας ανάθεση των εργασιών «Καθαριότητα και συγκέντρωση απορριμμάτων» στις Δ.Κ. Δονούσας, Ηρακλειάς, και Σχοινούσας.
2.      Έγκριση για την απευθείας ανάθεση των εργασιών «Καθαρισμός λάκων ΧΑΔΑ Δ.Κ.Κουφονησίων»
3.      Έγκριση για την απευθείας ανάθεση των εργασιών «Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων – παραλιών και ακτών Δ.Κ. Κουφονησίων».

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

τη Δευτέρα 27/6/2011 και ώρα 12:00 με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της 
Περιφέρειας(Πλατεία Τσιροπινά) στη Σύρο και (Πλατεία Ελευθερίας 1 ) στη Ρόδο με θέματα :                           
1.     Γνωμοδότηση ΜΠΕ της δραστηριότητας «Κατασκευή Κυττάρου Επείγουσας Επέκτασης Χ.Υ.Τ.Α.  Βόρειας Ρόδου , στη περιοχή 2ο χλμ Λεωφόρου Τσαίρι – Αεροδρόμιο στη Νήσο Ρόδο Νομού Δωδεκανήσου »

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος βράβευσε την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού


Την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού βράβευσε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος
Αφού πρώτα συνεχάρη τις αθλήτριες και την διοίκηση για την ιστορική άνοδο στην Α2, στη συνέχεια απένειμε στον πρόεδρο κ. Μανόλη Βαθρακοκοίλη τιμητική πλακέτα και μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου προστάτη του αθλητισμού. Στις πρωταθλήτριες χάρισε από ένα Σταυρό- για να τις προστατεύει όπως είπε χαρακτηριστικά -και από ένα θρησκευτικό βιβλίο.
Οι άνθρωποι της διοίκησης ευχαρίστησαν τον σεβασμιότατο για την τιμή και το ενδιαφέρον που δείχνει, του ζήτησαν να είναι δίπλα στην ομάδα, να ευλογεί κάθε προσπάθεια της και να έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει από κοντά τους αγώνες
Στη συνέχεια ο πρόεδρος σε μια συμβολική κίνηση του δώρισε μια κάρτα διαρκείας, ανακηρύσσοντας τον επίτιμο μέλος του σωματείου.
Γενικά ο σεβασμιότατος έδειξε ότι παρακολουθεί τα...... αθλητικά δρώμενα και μάλιστα ρώτησε τους παράγοντες να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις στα μεταγραφικά και για τον σχεδιασμό της ομάδας .

Κυβερνητικός ανασχηματισμός – ναυάγιο για τα νησιά

από τον "Οικολογικό Άνεμο"
Πολλά γράφτηκαν για τον χαρακτήρα του πρόσφατου κυβερνητικού ανασχηματισμού. Αλλά ένα θέμα που είναι πολύ σημαντικό για το Ν Αιγαίο και πέρασε σχεδόν ασχολίαστο είναι η κατάργηση του νεοσύστατου Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας[1], που είχε συσταθεί με το ΠΔ 96/2010, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη. Το υπουργείο συγχωνεύεται στο μέχρι τώρα Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο μετονομάζεται σε Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην κρίση

Την Κυριακή 9.00μμ στην Πλατεία Μανδηλαρά!

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση καλεί όσες και όσους θέλουν να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις κινητοποιήσεις κατά την 48ωρη απεργία που καλεί η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Η συμμετοχή όλων είναι αναγκαία για να εκφράσουμε και από τούτη τη γωνιά του Αιγαίου την αντίθεσή μας και την αντίσταση στην ανελεητη επίθεση που δεχόμαστε τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Δίχως νόμους και κανόνες αφανίζονται το Αιγαίο και τα ψάρια του…


ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ…
Κάθετη μείωση των ιχθυαποθεμάτων και οικονομικός μαρασμός για την παράκτια αλιεία. Αυτά είναι τα κύρια συμπεράσματα της αλιευτικής έρευνας που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια η ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους στο ανατολικό Αιγαίο. Η παράνομη και καταστροφική αλιεία, που αποτελεί δυστυχώς καθεστώς, οδηγεί σε βαθιά υποβάθμιση τα αλιευτικά πεδία και σε κατάρρευση τα ιχθυαποθέματα.
Τα στοιχεία της έρευνας είναι αμείλικτα: 

Έκδοση τουριστικού - επαγγελματικού οδηγού από τον Πανναξιακό


 Σε συμφωνία κατέληξε η πρόταση του Ναξιώτη διαφημιστή Δημήτρη Καρούση στον Πανναξιακό για την έκδοση του τουριστικού-επαγγελματικού οδηγού της Νάξου.
Ο κ. Καρούσης σε συνάντηση που είχε το Σάββατο 18 Ιουνίου με τον πρόεδρο Βασίλη Φλεριανό και μέλη του Δ.Σ. του ομίλου συζήτησαν τις λεπτομέρειες για την έκδοση του οδηγού και έσφιξαν τα χέρια.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ των ΚΥΚΛΑΔΩΝ με πατριαρχικά σταυροπηγιακά σιγίλλια


Σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα  κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ το πέμπτο βιβλίο με κυκλαδικά θέματα του Γιώργου Ανωμερίτη με τον τίτλο “ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ των ΚΥΚΛΑΔΩΝ, με πατριαρχικά σταυροπηγιακά σιγίλλια”.
Το βιβλίο μετά τα εισαγωγικά του μέρη για την Εκκλησία στις Κυκλάδες, την ιστορία του μοναχισμού στο Αιγαίο, τις σχέσεις του Δουκάτου του Αιγαίου και της Εκκλησίας και την έκδοση των πατριαρχικών σιγιλλίων, παρουσιάζει αλφαβητικά μέσα από ιστορικά στοιχεία και αισθητικά άψογες φωτογραφίες όλα τα κατοικημένα κυκλαδονήσια και τα μοναστήρια που υπήρξαν ή συνεχίζουν να λειτουργούν και στα 24 νησιά.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με εκπροσώπους Ενώσεων Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών Κυκλάδων

 Τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, επισκέφθηκε σήμερα  στη Σύρο αντιπροσωπεία των Ενώσεων Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστών Κυκλάδων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας εξέθεσαν τα προβλήματα των υπηρεσιών που υπηρετούν, με κυρίαρχο τις μισθολογικές περικοπές αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται στα νησιά κατά τη θερινή περίοδο.

Τηλεδιάσκεψη για ομαλή μετάβαση έργων ΕΣΠΑ και διαχείρισης ΠΕΠ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφέρεια


 
Η ομαλή μεταβίβαση αρμοδιοτήτων που αφορούν στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ και διαχείρισης του ΠΕΠ συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στελεχών των υπουργείων Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εσωτερικών.
Στην τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης.

Παράταση υποβολής Σχεδίων Βελτίωσης


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με την υπ΄αριθμ. 604/10-6-2011 Απόφασή του προχώρησε στην παράταση της προθεσμίας για την υποβολή Σχεδίων Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στα πλαίσια του Μέτρου 1.2.1 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» έως τις
20 Ιουλίου 2011. 
            Προϋπόθεση για την ημερομηνία αυτή είναι η ύπαρξη θεωρημένου απογραφικού δελτίου  υφιστάμενης κατάστασης μέχρι την 20η Ιουνίου 2011.
Με την παράταση αυτή δίνεται ο χρόνος στους υποψηφίους επενδυτές να ολοκληρώσουν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου τον φάκελο υποψηφιότητάς τους για την ουσιαστική αξιοποίηση του Μέτρου και την δικαιότερη επιλογή των Σχεδίων που θα εγκριθούν.  

Το SUPER FERRY II από σήμερα και στη Νάξο

Το πρόγραμμα των θερινών δρομολόγιων του F/B SUPER FERRY II, από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία «Golden Star Ferries». Τα δρομολόγια του πλοίου για την θερινή περίοδο διαμορφώνονται ως εξής:

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

 θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) στις 24/6/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 το μεσημέρι, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο :
Αίτηση χορήγησης προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος («Καφενείο») στην Τοπική Κοινότητα Εγγαρών.
ΘΕΜΑ 2ο :
Αιτήσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΘΕΜΑ 3ο :
Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχεδίου Νέου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Σφαγείων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στη θέση ¨Ξηρόκαμπος¨ της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου.

Συνάντηση πολιτών

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου στις 3.30 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "Αντιμάμαλο" στην οδό Παπαβασιλείου.

Πανό στην Πορτάρα



Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου από τις 10.30 μέχρι τις 11.30 το πρωί. αναρτήθηκε από περίπου 20 άτομα πανό με το σύνθημα “Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΒΙΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” στην πύλη του ιερού του Απόλλωνα, τη γνωστή Πορτάρα, που δεσπόζει στο λιμάνι της Νάξου.
Είναι πιθανό ορισμένοι τυπολάτρες, δέσμιοι της νεκρολαγνείας κάποιου ένδοξου παρελθόντος, υπηρέτες καθεστωτικών αντιλήψεων να θεωρήσουν αυτή την πράξη ασέβεια προς τα ιδεώδη μιας αρχαιολατρικής παράδοσης και να αντιπαρέλθουν ότι πρόκειται για μια κίνηση διαμαρτυρίας για την σημερινή κατάσταση.
Όμως συνειδητά κάνουν ότι δεν βλέπουν πως αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία στον ελλαδικό χώρο.

Συμπαράσταση στον αγώνα των τοπικών φορέων της Μυκόνου για να δοθεί λύση στο θέμα των σκουπιδιών

Στη Μύκονο βρέθηκε την Κυριακή 19/6 ο Νίκος Συρμαλένιος επικεφαλής της παράταξης μας και περιφερειακός σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, επισκέφθηκε το στέκι των είκοσι (20) τοπικών φορέων του νησιού που βρίσκονται σε κινητοποιήση για να σταματήσει το χάλι της ανάφλεξης στο ΧΑΔΑ και για να υπάρξει καθαρή Μύκονος με ανακύκλωση, ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.

Ημερίδα "Επιμήκυνση Τουριστικής Περιόδου, Επενδύσεις και Τοπική Κοινωνία: Η Σημασία τους για το Αύριο του Ελληνικού Τουρισμού"

 
Εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα
 
Η συμβολή του Πρωτογενή Τομέα στην διαμόρφωση του προορισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Ζούμε στην πιο κρίσιμη φάση της μεταπολεμικής Ελλάδας. Είναι φανερό ότι δεν μπορούν όλοι να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Όσοι μπορούμε, οφείλουμε να περιγράφουμε τα προβλήματα, να ιεραρχούμε ανάγκες και στόχους, αναγνωρίζοντας πως δεν πραγματοποιούνται όλοι μεμιάς ούτε υπάρχουν κρίσεις χωρίς ζημιές. Και οι λύσεις να απαντούν στα συλλογικά προβλήματα υποστηρίζοντας τους μακροπρόθεσμους στόχους.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Προτάσεις του Συνδέσμου Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα για την αναζωογόνηση της σμύριδας

 

Πρόσληψη είκοσι τριών ατόμων από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών και συγκεκριμένα λόγω καθυστέρησης έκδοσης της απαραίτητης ΠΥΣ για την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ διάρκειας 8 μηνών και επειδή το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων και των παραλιών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία κατά τη θερινή περίοδο, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.
Οι ειδικότητες είναι οι εξής:
2 οδηγοί απορριμματοφόρων
2 χειριστές μηχανημάτων έργου

Συνεδρίαση της Οικονοικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

την 21η Ιουνίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης, έγκριση όρων διακήρυξης και συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Ανέγερση διώροφου κτιρίου με υπόγειο Δήμου Νάξου».
  2. Έγκριση 1ου σταδίου επαναληπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσιών για τη «Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 2011».
  3. Έγκριση πρακτικών διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια «Προμήθεια χημικών υλικών 2011 Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων».

Γιορτή του Κλήδονα στη Μικρή Βίγλα


Στον δεύτερο όμιλο της Α2 θα συμμετέχει την νέα σεζόν η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού ΑΟΝ, σε περίπτωση που η διοίκηση δεν επιθυμεί να κάνει χρήση του κανονισμού της Wild Card και να ανέβει απ ευθείας στην Α1.

Μετά από την έγκριση της πρόταση της ΚΕΠ το πρωτάθλημα 2011-2012 της Α2 γυναικών να γίνει με τρεις ομίλους. Ο πρώτος όμιλος με 9 ομάδες (έξι από την Αττική και τρεις από Κρήτη). Ο δεύτερος, στον οποίο θα συμμετέχει και ο Πανναξιακός, με 9 ομάδες (τέσσερις από την Αττική, μία από τη Νάξο, δύο από την Πάτρα και δύο από τη Λάρισα). Ο τρίτος όμιλος με 10 ομάδες (πέντε από τη Θεσσαλονίκη, δύο από τη Δράμα, μία από Γιάννινα, Γιαννιτσά και Ελασσόνα).