Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Η απαγόρευση σκοτώνει το χρήστη-ταΐζει τον έμπορο!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την “Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών»

Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών» στις 26 Ιουνίου, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων,  Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε ανθρώπινες και αποτελεσματικές πολιτικές για τις απαγορευμένες ουσίες.

Η καταστολή έχει αποτύχει και τα αποτελέσματα είναι τραγικά: οι έμποροι θησαυρίζουν, οι τοξικές ουσίες θερίζουν, ενώ χρήστες κάνναβης διώκονται ως εγκληματίες.
Ζητάμε πολιτικές μείωσης της βλάβης για τη δημόσια υγεία, αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, για την οικονομία της χώρας και την αξιοπρέπεια των πολιτών της, και επισημαίνουμε ότι η λύση δεν θα δοθεί μόνο με τον προτεινόμενο εξορθολογισμό των ποινών.
Διεκδικούμε πολιτικές ανάλογες με τις επιπτώσεις κάθε ουσίας, αποποινικοποίηση της χρήσης, ανοχή στην αυτοκαλλιέργεια για προσωπική χρήση, κρατικά ελεγχόμενη χορήγηση της ηρωίνης στους τοξικοεξαρτημένους, πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους απεξάρτησης.
Καλούμε τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει επιτέλους όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει και να δώσει νόημα στην πρόσφατη συμμετοχή του στην διεθνή καμπάνια κατά της απαγόρευσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου