Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Για Συγκοινωνίες, Υγεία και Περιβάλλον στην Ομάδα Δράσης ο Περιφερειάρχης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από αίτημα του ιδίου, η συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη με την εκπρόσωπο της Ομάδα Δράσης της Κομισιόν στην Αθήνα Ζορζέτα Λάλη και συνεργάτες της.

Ο Περιφερειάρχης αφού ανέλυσε τους τρεις τομείς που αποτελούν προτεραιότητες για το Νότιο Αιγαίο, και συγκεκριμένα, την ακτοπλοΐα – συγκοινωνίες, την υγεία και το τρίπτυχο νερά – λύματα – απορρίμματα, ζήτησε να διερευνηθούν οι δυνατότητες για παροχή τεχνογνωσίας και «καλών πρακτικών» που ακολουθούνται σε άλλες νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης προκειμένου να επιλυθούν τα αντίστοιχα προβλήματα.


Η κα Λάλη και οι συνεργάτες της διαβεβαίωσαν τον κ. Μαχαιρίδη ότι η Ομάδα θα είναι στη διάθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή.
Σαν πρώτο βήμα, προγραμματίζεται συνάντηση και συνεργασία της Ομάδας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό να περιοριστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες (αδειοδοτήσεις κλπ) που καθυστερούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικού χαρακτήρα στα νησιά μας, όπως μονάδες αφαλάτωσης κλπ. Παράλληλα, θα εξεταστεί η απεμπλοκή των διαδικασιών για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην Πάτμο.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστούν συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα υγείας και ακτοπλοΐας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με  γνώση και εμπειρία στους συγκεκριμένους τομείς.

«Η συνεργασία με την Ομάδα Δράσης στην Αθήνα έγινε σε καλό κλίμα και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη» δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης, που διαπίστωσε την πρόθεση και διάθεση της κας Λάλη και των συνεργατών της να συνδράμουν το έργο της Περιφέρειας, αναγνωρίζοντας και αυτοί τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες μιας νησιωτικής περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου