Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Να μην κοπεί κανένα ρεύμα
Να καταργηθεί το χαράτσι
Επαγρύπνηση, Αλληλεγγύη, Κινητοποίηση, Ψηλά το κεφάλι

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επισκέφτηκε τη Δευτέρα 16-1-2012 τα γραφεία της ΔΕΗ στη Νάξο, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της ΔΕΗ κ. Μαρούλη, της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Φωστιέρη και την Προϊσταμένη της υπηρεσίας της εμπορίας κ. Αγαπητού.

Ζήτησε να ενημερωθεί αν έχουν έρθει εντολές διακοπής ρεύματος για το νησί μας σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι, τη διαδικασία που ακολουθείται για τη διακοπή του ρεύματος.
Η αντιπροσωπεία τους κάλεσε να μην συμμορφωθούν με την άθλια, εγκληματική ενέργεια της ΔΕΗ και της κυβέρνησης, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  αρνούμενοι να κόψουν ρεύμα στη Νάξο. Τους επισήμανε επίσης και την σχετική ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Απαράδεκτος ο τρόπος αντιμετώπισης της αντιπροσωπείας από τον προϊστάμενο της ΔΕΗ, ο οποίος κατά τη συζήτηση ξεκάθαρα τοποθετήθηκε ότι θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές της ΔΕΗ παίρνοντας μάλιστα σε περίπτωση κινητοποίησης και τα κατάλληλα μέτρα.

Την Τρίτη, 17-1-2012, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Μαργαρίτη, τον ενημέρωσε και ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου στη ΔΕΗ και να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ , όπως είχε αποφασιστεί και στη συγκέντρωση (συνέλευση) που είχε διοργανώσει  στο «Ιάκωβος Καμπανέλης» για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την επιτροπή ότι μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί στο Δήμο πάνω από 600 αιτήσεις. Δεσμεύτηκε να κάνει προφορική παρέμβαση στη ΔΕΗ ο Δήμος και να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή στο ΔΣ αφού συζητήσει με τις νομικές υπηρεσίες προκειμένου να καλύπτεται νομικά για οποιαδήποτε ενέργεια.

Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Λαϊκή  Επιτροπή Κωμιακής καλεί τα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά του Δήμου μας
να μην υποκύψουν στους  εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΔΕΗ, να μη φοβηθούν και να μη σκύψουν το κεφάλι. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, 1,5 εκατομμύριο λογαριασμοί με το χαράτσι δεν έχουν πληρωθεί. Το στοιχείο αυτό η διοίκηση της ΔΕΗ δεν το αρνήθηκε παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρούσε να πείσει ότι 8 στους 10 λογαριασμούς εξοφλούνται κανονικά. Είναι φανερό ότι ο αγώνας των σωματείων, των μαζικών φορέων, των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Αγώνα πρέπει να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο τώρα που θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε διακοπές της ηλεκτροδότησης. Αγώνας για να μην κοπεί το ρεύμα ούτε σε ένα σπίτι, αγώνας για να καταργήσει στην πράξη το μέτρο.
Τώρα χρειάζεται η δική σου επαγρύπνηση και συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος. Δεν υπάρχει λύση όταν περιμένουμε να κινητοποιηθούν άλλοι για μας. Πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και τις κινήσεις μας.
Γι΄ αυτό   να απευθύνεστε  στα παρακάτω τηλέφωνα:
Γραμματεία  Νάξου του ΠΑΜ Ε:  Νίκος  Κορρές 6944693936
                Δημήτρης Κορρές: 6906279789
                Αννέζα Μπαρδάνη 6937978147
Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής :  Κορρές Γιάννης 6972840552
                   Αλιμπέρτης Στάθης 6949196047
                   Χωριανόπουλος Κώστας 6977808303
Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ψαρρά Ευδοκία 6974633113

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου