Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη κ. Πουσσαίου & Δήμαρχου Σύρου Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλα με υφυπουργό κ. Γεωργιάδη




Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος και ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας.

Αναγνωρίζοντας τη δίκαιη αγωνία των νησιωτών στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Γιώργος Βελισσαρίου και ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ρούσσος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διασύνδεση των νησιών αλλά και την προώθηση της κρουαζιέρας στη Σύρο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την  αδειοδότηση υδατοδρομίων και λειτουργίας υδροπλάνων και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης έργων λιμένων.

Μάλιστα, παραδόθηκε στον υφυπουργό υπόμνημα σχετικό με τις χωροθετήσεις υδατοδρομίων, ζητώντας την προώθηση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των υδροπλάνων.


Οι συγκεκριμένες προτάσεις βρήκαν τη θετική ανταπόκριση και του υφυπουργού κ. Γεωργιάδη και του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, ενώ συζητήθηκαν εκτενώς οι δυσκολίες που επικρατούν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου