Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Κ.Ο.Β. Κωμιακής του ΚΚΕ.doc

Με αφορμή την συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου για το αλιευτικό καταφύγιο του Απόλλωνα, αναφέρουμε τα παρακάτω:
 Συμφωνούμε με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Αιγαίου, ότι το αλιευτικό καταφύγιο, είναι έργο ζωής για την περιοχή, θα βοηθήσει στην παραμονή και διαβίωση των κατοίκων, την ανάπτυξη και αξιοποίηση της Β. Νάξου, με την προϋπόθεση ότι θα προστατεύει και θα αναδεικνύει τις αρχαιότητες που υπάρχουν,  θα σέβεται το περιβάλλον και την αισθητική του τοπίου.
  Η οργάνωσή μας ασχολείται και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα της περιοχής μας, όπως το αποχετευτικό της ορεινής Νάξου και ιδιαίτερα του τοπικού διαμερίσματος Κορωνίδας, με διεκδικητικό πλαίσιο:

•    Ενιαία αντιμετώπιση του αποχετευτικού και ΒΙΟΚΑ για όλο το τοπικό διαμέρισμα.
•    Άμεση προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη δημιουργία νέου ή νέων ΒΙΟΚΑ.
•    Λήψη από το Δήμο όλων των απαραίτητων μέτρων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, η επιστήμη και η τεχνολογία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία μέχρι και την οριστική λύση του προβλήματος.
  Στην κατεύθυνση αυτή ασκήσαμε πίεση στις αρμόδιες αρχές, όπως και οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την επίλυσή τους.
  Οι αρμόδιες αρχές όμως προσαρμόζοντας την τακτική τους στην κατεύθυνση του Καλλικράτη και της γενικότερης κεντρικής πολιτικής, αντιμετωπίζουν με προχειρότητα τόσο σοβαρά προβλήματα και χωρίς κανένα σχεδιασμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι  για τις προκαταρτικές μελέτες για το αποχετευτικό της ορεινής Νάξου που ξεκίνησε ο δήμος Δρυμαλίας το 2009 μετά από την πίεση που ασκήθηκε, η νέα δημοτική αρχή έδωσε παράταση για την ολοκλήρωσή τους ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου