Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Με πλούσια «ατζέντα» η συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Πολύωρη συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα είχαν, παρουσία και του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Ζωίδη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας και  ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Γιάννης Πουλής.
Στον υφυπουργό τέθηκε μια πλούσια «ατζέντα» θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα στο Νότιο Αιγαίο, και αναζητήθηκαν τρόποι και μέσα για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και προώθησης σημαντικών δράσεων για τα νησιά μας.

Συγκεκριμένα, έγινε διεξοδική συζήτηση για τα Φράγματα σε νησιά στο Νότιο Αιγαίο, όπως της Κρητηνίας (Ρόδου) που θα δημοπρατηθεί το Φθινόπωρο, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του Φράγματος «Τσικαλαριό» της Νάξου.
Σε ό, τι αφορά το Φράγμα Σχοινά στην Κάρπαθο, διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα με το κόστος των απαλλοτριώσεων.

Επίσης, από την περιφερειακή αρχή κατατέθηκε η πρόταση για την πιλοτική λειτουργία «κινητού σφαγείου» για την εξυπηρέτηση των μικρών νησιών της Περιφέρειας, ενώ συζήτηση έγινε για τη λειτουργία συνολικά των σφαγείων στην περιοχή.

Με τον υφυπουργό συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Μελισσοκομικό Εργαστήριο και στην απλούστευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των τυροκομείων στα νησιά, ώστε να εξασφαλίζεται η πιστοποίηση των προϊόντων (μέλι, τυριά), πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον κάθε νησιού της Περιφέρειας.

Η αδέσποτη κτηνοτροφία και η δημιουργία Σχολών Κρεοπωλών στη Ρόδο και Εκδοροσφαγέων σε συγκεκριμένα νησιά, μέσα από ταχύρρυθμα μαθήματα, τέθηκαν υπόψη του κ. Γιάννη Δριβελέγκα, ο οποίος ενημερώθηκε και για τις πρωτοποριακές δράσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την προβολή των ντόπιων προϊόντων.


Ο Περιφερειάρχης
για τα Αεροδρόμια

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης είχε επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Τσιόκα, στον οποίο μετέφερε τα λειτουργικά προβλήματα που εμφανίζουν αεροδρόμια των νησιών της Περιφέρειας, μεσούσης της τουριστικής σεζόν.

Από τον κ. Τσιόκα ζήτησε να προσδιορίσει άμεσα ημερομηνία για μια ουσιαστική συζήτηση, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις και έργα σε Αεροδρόμια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Νωρίτερα, ο κ. Μαχαιρίδης είχε συνεργασία και με τον διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ. Καρακούση, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αρμοδιότητάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου