Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ένταξη της πράξης «Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ευφυών μεταφορών με τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης επιβατών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλειση»


     Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, επιδιώκει να προσφέρει σημαντική βελτίωση στις υποδομές της αστικής συγκοινωνίας προς το επιβατικό κοινό, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, τη μείωση του χρόνου αναμονής στις στάσεις, την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου, την προστασία του περιβάλλοντος.
     Κατόπιν πρότασης που υποβλήθηκε στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πράξης «Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ευφυών μεταφορών με τηλεματικές υπηρεσίες πληροφόρησης επιβατών στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων».

     Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας διαχείρισης τηλεματικού εξοπλισμού, για την πληροφόρησης επιβατικού κοινού στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Νάξου.
Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από το σύστημα που θα υλοποιηθεί προς του δημότες και τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τη συγκοινωνία είναι οι κάτωθι:
  • Υπηρεσία πληροφόρησης πολιτών μέσω οθόνης στην στάση για την άφιξη επόμενου λεωφορείου  συγκοινωνίας
  • Υπηρεσία πληροφόρησης πολιτών με τη χρήση οθονών εντός του οχήματος, μέσω της οποίας οι πολίτες θα ενημερώνονται για την επόμενη στάση και το χρόνο άφιξης σε αυτή.
  • Υπηρεσία παρουσίασης σημείων ενδιαφέροντος μεταφορών (στάσεις, κλπ.) με δυναμική πληροφορία (εκτιμώμενος χρόνος άφιξης σε στάση, κλπ.) μέσω διαδικτύου
  • Διαδραστική υπηρεσία ενημέρωσης πολιτών για τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας καθώς και τους χρόνους άφιξης  μέσω κινητού τηλεφώνου
     Σημειώνεται ότι η ηλεκτροδότηση του συστήματος θα υποστηρίζεται από φωτοβολταϊκά στοιχεία, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το ποσό της χρηματοδότησης είναι 168.200 ευρώ και καλύπτει το σύνολο του έργου.
     Το προτεινόμενο σύστημα αποτελεί καινοτόμο παρέμβαση στην υφιστάμενη κυκλοφοριακή κατάσταση του Δήμου και αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, παρέχοντας ασφαλείς υπηρεσίες ενημέρωσης στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου