Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Για τα γεγονότα στις 28 και 29 Ιουνίου

Την Τρίτη 28/6 συμμετείχαμε στην κατάληψη του δημαρχείου μαζί με τους συλλόγους Γαλήνης και Εγκαρών καθώς και με άλλες συλλογικότητες έτσι ώστε να εμποδίσουμε τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων να εγκρίνει τις απαλλοτριώσεις γης για την κατασκευή ΧΥΤΑ-ΧΑΔΑ στην κορφή Ξύδη.
 Την Τετάρτη 29/6,μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου στη βουλή, ο δήμος υπό το καθεστώς ενός μίγματος πανικού και αλαζονείας κάλεσε την αστυνομία από τις πρώτες πρωινές ώρες να προστατέψει το δημαρχείο από τους αντιστεκόμενους πολίτες των παραπάνω συλλογικοτήτων και κατά παράβαση του κώδικα, που όποτε θέλουν τον θυμούνται,
συνεδρίασαν γύρω στις δέκα το πρωί μυστικά. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η αντίληψη που θεωρεί ότι ο κυνισμός, η υποκρισία, η διγλωσσία και η εξουσία είναι έννοιες συνυφασμένες. Έτσι όσοι καλούνται να διαχειριστούν την εξουσία έστω και για λίγο μεταμορφώνονται σε υπαλλήλους που εκτελούν άκριτα τις εντολές των προϊστάμενων τους. Η λήξη της συνεδρίασης έγινε σε άγνωστο χρόνο μιας και οι σύμβουλοι έφυγαν από την πίσω πόρτα του δημαρχείου όπως ακριβώς μπήκαν μέσα: ΜΥΣΤΙΚΑ και ΚΡΥΦΑ.

Οι λογικές τού “αποφασίσσωμεν και διατάσσωμεν” για εσάς χωρίς εσάς και ενάντια στα συμφέροντα σας δεν είναι πρακτικές μόνο της πολιτικής και οικονομικής ελίτ που μας κυβερνάει σήμερα, αλλά μεταφέρονται μέσω της γραφειοκρατίας και στον τελευταίο τροχό της αμάξης που είναι ο Καλλικρατικός δήμος.

Η κατακραυγή του κόσμου και των άλλων παρατάξεων για τις αυταρχικές πρακτικές του δήμου ανάγκασαν τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομάτη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και, περιφερόμενος στα ΜΜΕ, να ρίχνει τόνους λάσπης και τρόμου, μιλώντας για βανδαλισμούς και κλοπές που δήθεν έγιναν την ημέρα της κατάληψης, με πρόδηλο σκοπό να διασπάσει την ενότητα των αγωνιζόμενων διαχωρίζοντας τους σε καλούς και κακούς αγωνιστές.

Η προσπάθεια του δήμου να απαξιώσει, να αμαυρώσει και να κατακερματίσει το μέτωπο αντίστασης και πάλης που έχει δημιουργηθεί στη Νάξο, το οποίο συνεχώς μεγαλώνει, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Η μάσκα, που φορούσαν λίγο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους, ήταν αυτή του «καλού παιδιού» του «επιτυχημένου επαγγελματία» του «επιστήμονα» και του «οικογενειάρχη» που θα επιδιώξει την συναίνεση. Τελικά έπεσε η μάσκα και αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο.

Σε τοπικό επίπεδο ο μακρόχρονος αγώνας της ΠΕΚΙΝ τόσο για το λιμάνι, όσο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, τις ανεμογεννήτριες, τα μπαζώματα, τις περιβαλλοντικές καταστροφές που οι εκάστοτε δήμαρχοι βαπτίζουν ανάπτυξη, έχει καταφέρει να αναδείξει τον ρόλο τόσο των διαμεσολαβητών όσο και των τοπικών ηγεσιών σε αυτό που σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ως αδιέξοδο τέλμα.
 
Η ΠΕΚΙΝ συνεχίζει να αναρωτιέται:
  • Πώς ο Δήμος προχωράει στην απαλλοτρίωση των εκτάσεων στην Κορφή Ξύδη ενώ εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο ΣτΕ που έχουν καταθέσει οι σύλλογοι;
  • Με ποια λογική προχωράει ένα έργο που είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και τον πληθυσμό της Νάξου;
  • Με ποια πρόνοια απαξιώνει τα επιφανειακά και τα υπόγεια ύδατα σε περιόδους λειψυδρίας ;
  • Πως αντιμετωπίζει τους υπάρχοντες αρχαιολογικούς χώρους και πώς θα τους προστατέψει;
  • Ο αγώνας που σίγουρα θα κλιμακωθεί θα αποτελέσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον δήμο. Πώς θα τον αντιμετωπίσει ο δήμος; Με τα Μ.Α.Τ.;
  • Ποιος φταίει για την σημερινή αδιέξοδη κατάσταση;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου