Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Νομού Κυκλάδων συνεδρίασε  στην Κω το Σάββατο 2 Ιουλίου 2011  παράλληλα με την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.  Στα θέματα ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνονταν  και εκείνα  τα οποία αφορούσαν Δήμους του Νομού Κυκλάδων  και βασικά η ενημέρωση από την Διαχειριστική αρχή για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Μεταξύ των θεμάτων τα οποία απασχόλησαν το Δ.Σ. ήταν και αυτό των δυσλειτουργιών οι οποίες έχουν ανακύψει με την εφαρμογή του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Στο πλαίσιο αυτού του θέματος αποφασίσθηκε όπως επανυποβληθεί το αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναγνώριση της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας ως ιδιαίτερης εκλογικής περιφέρειας προκειμένου να καταστεί δυνατόν να έχει εφαρμογή και στο νησί αυτό η διάταξη του άρθρου 44 παρ.1 για την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων όσον αφορά τις νησιωτικές  δημοτικές κοινότητες, οι οποίες εκτείνονται στην επιφάνεια ολόκληρου νησιού.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ ενημερώθηκαν, για την απάντηση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε έγγραφο διαμαρτυρίας  της ΤΕΔΚ Κυκλάδων για στελέχωση των μονάδων  Υγείας του Νομού μας και εκφράστηκε η επιθυμία όπως εντός του πλαισίου προσαρμογής της εθνικής μας οικονομίας, εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την κάλυψη των θέσεων με μόνιμο και .όχι εποχικό προσωπικό σε ένα τόσο σημαντικό τομέα της δημόσιας ζωής.
Ακόμη τα μέλη του Δ.Σ πραγματοποίησαν επαφές με συναδέλφους τους  αιρετούς και συζήτησαν το σχέδιο του Π.Δ. το οποίο επίκειται να εκδοθεί  και αφορά την λειτουργία των Περιφερειακών πλέον Ενώσεων Δήμων.
Τέλος, ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Κυκλάδων υιοθέτησαν την εισήγηση – πρόταση του προέδρου του Συμβουλίου και Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα, να ζητηθεί από τον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση, να συμπεριληφθεί η Σύρος στις επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές, (γραμμές δημοσίου συμφέροντος), προκειμένου να αποφευχθεί η απομόνωση του νησιού, από τυχόν διακοπή της γραμμής, από την πλευρά της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου