Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Την ανάγκη διασφάλισης ενδονησιωτικών διασυνδέσεων αφενός με αξιόπιστα πλοία και αφετέρου για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, ζήτησαν οι ξενοδόχοι της Νάξου από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνάντησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο της Νάξου, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος και ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το πρόβλημα της άγρας πελατών και θέματα διαμόρφωσης της ταυτότητας των προορισμών.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γιώργος Τσακίρης στην κατεύθυνση ανέλιξης των οικονομικών μεγεθών της νήσου μέσα από τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο από πλευράς τουριστικών παραγόντων η καταγραφή των συνεισφοράς του τουριστικού κλάδου στα οικονομικά μεγέθη της Νάξου και ακολούθως η χάραξη στρατηγικής προβολής της νήσου. Ταυτόχρονα, έγινε παρουσίαση των γενικών αρχών του προγράμματος  «Ελληνικό Πρωινό» του ΞΕΕ, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Νάξο, ως έδρα υψηλής παραγωγής τοπικών προϊόντων.
Στην συνάντηση έγινε εκτεταμένη ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, τις εξελίξεις στην τουριστική κίνηση, τις τάσεις και τις προοπτικές του τουρισμού για το 2011-2012. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα της αεροπορικής σύνδεσης της Νάξου με τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού, δεδομένης της ύπαρξης μικρού αεροδρομίου στο νησί και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών που προσιδιάζουν στα νησιά των Κυκλάδων.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσος, έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις στους ξενοδόχους για δράσεις προβολής της νήσου, οι οποίες οφείλουν να είναι στοχευμένες με ειδικό βάρος στην ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από τα πολυποίκιλα πλεονεκτήματα της Νάξου. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο ΕΟΤ θα είναι αρωγός και καθοδηγητής στον τομέα του μάρκετινγκ μέσω των γραφείων του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου